Bir fikir çıldırmak uzereyim

Fikirleriniz için sagolun dedikleriniz mantıklı

Size nacizane diyeceğim şey şu:
Eğer hem bakıcı, hem kayınvalide, hem görümce, hem kızınız,hem eşiniz, hem varsa işiniz, hem yeni düzen hem de bir süre sonra tahminen 1 veya 2 çocuk, hepsiyle ilgilenebilirim, ben bu maneviyatı hallederim, psikolojim çok sağlam ve kendime güveniyorum diyorsanız risk alın.
Ama konunuzda tüm etmenler için yeterli psikolojide olduğunuzu göremedim.
Maddiyat iyi demişsiniz ama bence burada kilit nokta sizin manevi dayanıklılığınız.
Bunu yapabilir misiniz bunu kendinize sorun öyle karar verin..
Kendinizden manevi olarak eminseniz risk alın.
Kendinizden manevi olarak emin değilseniz de ayrılın diyemem ama sonu büyük ihtimal olumsuz bitebilir, hazırlıklı olun.
Kendinize dönün öyle karar verin, ben olsam öyle yapardım..

Son düzenleme:
Ama bahsetmem normal onlar çok.uzakta ve tanımaya tenezul.bile etmediği ve hic tanımadığı birine yük vermeyi planliyorsa bende normal.olarak bahsediyorum

Hayır, siz bahsetmiyor arkasından konuşuyorsunuz şu an. Bunları eş adayınıza ya da kardeşine söyleme cesaretiniz varsa o ayrı mesele. O zaman konuşun bu konuyu, kardeşin böyle yapıyor, yükü hiç tanımadığı ve tanımaya tenezzül etmediği birine yıkıyor deyin. Konuşun ki ne düşündüğünüzü, kardeşi hakkında ne hissettiğinizi bilsin ona göre karar versin o da.

Bu konu evliliğinize ama öyle ama böyle yansıyacak ve huzursuz olacaksınız.

Hayatında ilk defa bir insan beni bu kadar önemsiyor değer veriyor gerçekten çok iyi bir insan maddi acıdan ailenin sıkıntısı yok ama ben bilmiyorum annem olmaz diyor yapamazsın
Her şekilde aynı evde yaşayacaksanız senin bulunduğun yere taşınsınlar ve bir bakıcı ayarlayın durumunuz varsa

Ben fikrimi.soyledim cnm zaten çünkü daha evli değiliz birşey değiliz ben.olsam.annemi.asla bırakmam dedim kardeşinin yerinde.olsam.oda damat istemiyor dedi

Ben sizin yerinizde olsam bu nedenle ayrılmazdım. Diyelim ki başka biri ile evlendiniz sonradan o kişinin annesinin bakıma ihtiyacı olmayacağı ne malum. Ama lütfen eğer evlenirseniz bu kişiyle ve annesine bakarsanız sonrasında neden 25 yıllık damadı bakmıyor diye sorun çıkarmayın.

Maddiyatın sorun olmaması bence büyük bir avantaj,geniş bir ev tutulup,bir de bakıcı bulunursa siz yalnızca manevi olarak yanında olursunuz.Bence seviyorsanız manevi olarak da annesine destek olursunuz zaten içinizden gelir.Yani sırf hastalık sebebiyle evlenmemezlik etmeyin.Yarın ne olacağı belli değil

Ben fikrimi.soyledim cnm zaten çünkü daha evli değiliz birşey değiliz ben.olsam.annemi.asla bırakmam dedim kardeşinin yerinde.olsam.oda damat istemiyor dedi

Dedim size içinde bulunduğu durumu bilmiyoruz kadının. Belki kocası boşanmakla tehdit ediyor belki başka bir şey. Abisiyle konuşmuş anlaşmışlar annenin bakımı konusunda. Burda sizin kadını eleştirmeniz ya da arkasından konuşmanız doğru değil. Zaten yatalak kadın iki çocuk arasında bir oraya bir buraya taşınmaz, bir kişinin üstlenmesi gerek. Sizin bu durumu kaldırabileceğinizi düşğnmüyorum açıkçası. Kendinizi de kızınızı da bu kaosun içine sokmayın, o insanların da düzenini bozmayın bana kalırsa.

Bende öyle düşünüyorum canım ama bir yanım ya yapamazsam diyor bunun korkusu yada nasıl yapa bileğim korkusu

Kızının annesine bakmak istemesi ama kocasının izin vermemesi çok üzücü boyle bir durumda kocayı dinlemek gerekir mi inanın bilemedim anne bu başımızın tacı ama o kadıncağız da mecburiyetten susmuş olabilir.

Eş adayınızın çocuğu var mı bahsetmemissiniz, sizin kızınızı kabullenmiş, benim olmayan çocuğa bakmam, acaba nasıl yaparim, yapamazsam diye korkuyorum dememiş.

Yaşlı, hasta ve yabancı bir insana bakmak elbette kolay değildir ama madem ayri odası olacak, yatılı bakıcı da tutulacak bu durumda kolaylasabilir.

Sizin bulunduğunuz yerde bu koşullarda yasayabilirsiniz. İyi bir eş adayı her zaman insanin karsisina cikmiyor.

Bir arkadasin da dedigi gibi anneyi gorup, tanimakta fayda var, anlasabilecek misiniz diye?

Benim en cok aklima takilan annenizin yapamazsin demesi, sizi tanidigi için. Yani uzun seyahatlerde sorun olur diyorsunuz da calisan insanlar icin uzun seyahat ne kadar mumkün ki zaten, yani yapabilir miyim derken ki nedeniniz bu, daha makul nedenler var oysa ki.

Annesine bakmakla yukumlu olan es adayiniz siz ancak yardimci olabilirsiniz yani birden tek sorumlu gibi gormeyin kendinizi.

Şimdi ayrı sehirlerdesiniz sanırım es adayıyla.
Peki yüz yüze ne kadar süre görüştünüz?
Nasıl emin olabildiniz bu kadar iyi bir adam olduğuna??
Eski eşinden neden boşanmış detaylıca araştırdınız mi ?
Lafta herkes sahip çıkar herkes mükemmeldir zaten önemli olan uygulamak.

Boşanmış erkeklere karşı onyargim var benim malesef.
Çünkü burada konuları okuyoruz kadınlar hep yuvayı yıkmamak için çaba gösteriyor mücadele ediyor.
Ben iyice araştırın her şeyi derim bi kızınız varmis çünkü.

Yapabileceginizden eminseniz yapın bu evliliği o annesini atmamali sizde yaparım deyip sonradan yapamayip kadına laf filan soylerseniz yada soylendiinizi duyarsa çok üzülür .çözüm olarak hasta bakıcı parası alıp bakıcı tutabilirsiniz sabah gelir aksam gider ogluda gece bakar sizde yardim edersiniz

Yapabileceginizden eminseniz yapın bu evliliği o annesini atmamali sizde yaparım deyip sonradan yapamayip kadına laf filan soylerseniz yada soylendiinizi duyarsa çok üzülür .çözüm olarak hasta bakıcı parası alıp bakıcı tutabilirsiniz sabah gelir aksam gider ogluda gece bakar sizde yardim edersiniz

Genç öğretmenlerimden biri,bu durumun bir benzerini yaşadı, tek farkla onun ilk evliliği olacaktı.
Çok iyi bir eş adayı ile tanıştı,gencin yatalak annesi vardı ve evlenince annesini bırakmak istemediğini ama bakıcı tutacağını söyledi.
Hatta karşılıklı iki daire teklif etti.
Buna rağmen öğretmenimiz cesaret edemedi.
Delikanlı başka biriyle evlendi ve evliliklerinin 40.günü yaşlı teyze vefat etti.
Öğretmenimiz uzun süre pişman oldu ve hala da biriyle evlenmedi.

Tum yorumlari okumadim, sadece kiziniz yasli yatalak bi kadınla mutlu olabilecek mi onu da düşünün derim..anneannemden biliyorum yaşlı insanlar bi sure sonra inanılmaz huysuz olabiliyor bu da çocuklari cok olumsuz etkiliyor karşılıklı daire ve bakici fikrini sundunuz mu ? Bak bi de onca yıllık damadi istememis, teyze uyumlu bir insan mi?

Ben olsam herseyi detaylı görüşürdüm evleneceğim insanla çekincelerimi kafama taktıklarımı açıkça konuşur ondan gelecek önerileri açıkça dinleer orta yolu bulmaya çalışırdım mesela yılda 1 kez olsun 1 hafta tatile gitmek arada anneme birkaç günlüğüne gelmek vs gibi o günlerde kızı destek olsun Bir hafta ne olur yani parada varmış bakıcı da varmış olmadı yatılı baktırırsınız işiniz gücünüz olunca ama baştan konuşmak ve nabız yoklamak en güzeli

Siz hali hazırda evliyken bu olaylar gerçekleşseydi, yani ailenin içinde olsanız zaten kabul etmemeniz olmazdı. Aynı durumda kendi anneniz olsa onu da bırakmazdınız, çok bir seçim şansınız olmazdı.

Şu anki durumunuzda bütün düzeninizi hiç tanımadığınız biri için; üstelik sorumluluğunuzda olan bir çocuk varken bozmak bana hiç mantıklı gelmedi.

Bu cok hassas bir konu. Istemek de istememek de en dogal hakkiniz ama kendinizden once dusunmeniz gereken bir evladiniz var. Onun rahati ve mutlulugu daha once gelmeli sizin icin. Bunu hesaba katin once derim.

Bakmak istemiyorsanız, “onu seviyorum” deyip evlenmeyin.

İnsan eti ağır olur ve bakmak istemeyişiniz ve memnuniyetsizliğiniz evliliğinize yansır.

Tekrar bebek sahibi olursanız, iki çocuk ve bakıma muhtaç yaşlının sorumlulukları ağır gelecekse, eşinize söylenip durursunuz bu yüzden kendinizin ne istediğine emin olun.

Diğer yandan bakıcısı varsa, siz sorun etmezseniz çocuğunuz tontiş bir babanneyle sevgi dolu büyür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…