Bir fikir verin lütfen

Gozluklukiz34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2016
35
7
86
29
Merhaba sevgili kadınlar kulübü sizleri çok seviyorum ve fikirlerinize çok güvendiğim için sizlere bir şey danışmak istedim. Benim 3 yıllık bir erkek arkadaşım var nasipse 2 yıl sonra evlenmeyi düşünüyoruz istanbulda yaşayacağız, onun işi orda benimde orada bulmam daha kolay. Fakat erkek arkadaşım en fazla 2 sene annesiyle oturmamızı istiyor maddi açıdan rahat oluruz ve ev alabiliriz diye. Babası yok annesi tek kalıyor bir de ablası var ama oda evlenir diyor, kesin değil bu da. Ben kesinlikle istemiyorum ama o felaket ısrar ediyor. 2 sene nişanlı kalalım o ara para biriktirelim dememe bile karşı, yani öyle olursa 4 sene sonra evlenmiş olacağız yaşlıda olmuyoruz o 25 ben 22 yaşımdayım. Sizce bu konuda nasıl davranmalıyım? O beni
İkna ediceğini düşünüyor nedense. Yada aynı evde oturan varsa kaynanasıyla bir yorum yapabilir mi? Çok uzun oldu okuduğunuz için teşekkürler :)

Hayatının hatasını yaparsın. O iki sene olur sana 20 sene. 2 sene fazladan nişanlı kalın yeter ki aynı evde yaşamayın.
Düşünsene hiç bir ozelin olmayacak. Yeni gelin gibi olmayacaksin. Kendi evinin hanımı bile olmayacaksin her idareyi kayinvaliden yapacak.
Gerekirse ayrıl ama kabul etme birlikte oturmayı.

Şimdi kayinvalidesiyle oturan kesinlikle Hayır diyecek bu kesin ki çok haklılar.
Kayinvalideme kilometrelerce uzakta oturuyorum.
1.5 ay aynı evde yaşamak zorunda kaldık ve ciddi kavgamiz oldu. Sürekli kalsaydim eminim bir cinnet herseyi çozerdi.
Uzaktan uzağa seviyoruz böyle iyiyiz.
Melek de olsa olmaz yani uzaklık iyidir.

Doğmamış bebeğe don biçiyorsunuz, ailelerinizin fikrini almadan. Kayınvalide adayına sormuş mu? Ya da ablasının evleneceği garanti miymiş?

İşini sağlama almadan evlenmeyin sizde. Gerekirse 4 sene daha bekleyin sağlam evliliğe adım atın yeterki. Kayınvalide yanında yaşayanın %85'i kaçacak yer arıyor. Büyük konuşmayayım ama ben kızımın böyle bir evlilik yapmasına bir anne olsam izin vermezdim. Yıl 2017 oldu, ev üstüne ev kurulmaz lafı hala anlatılamıyor insanlara.

Onun anneside çok istekli değil ama mecbur kalırsak yapıcak bir şey yok demiş ablasının şuan sevgilisi dahi yok olmayabilirde yani. Ben zaten kesinlikle istemiyorum ama sizede bi danışmak istedim teşekkür ederim

Çok teşekkür ederim fikriniz için

Onun anneside çok istekli değil ama mecbur kalırsak yapıcak bir şey yok demiş ablasının şuan sevgilisi dahi yok olmayabilirde yani. Ben zaten kesinlikle istemiyorum ama sizede bi danışmak istedim teşekkür ederim

Başını yakma sakın daha küçüksün. Buradaki konuları aç oku bak kayınvalide ile yaşayanların hepsi kaçacak yer arıyor. O 2 sene olur sana "annemin bize ne zararı var biraz daha paramız biriksin!" sonra kalakalırsın.. İyi düşün taşın; ateşe atma gençliğini.

Herkes size birlikte yaşamanız gerektiğini söyleyecek ki haklılar . eşinize yok ben anneni istemiyorum demek ve sert çıkmak yerine daha önünüzde 2 yıl var Ona tatlı tatlı bu durumun zorluklarını anlatıp vazgecirmwniz olası daha iki yilimiz var şimdiden kwyfinizi kaçırmayın derim

22 yaşında ne evlenip aynı evde oturması kuzum aklını peynir ekmekle mi yedin. Illa oturacaksan kendi annenin dizinin dibinde otur. Kendi evinizi açacak kadar maddiyatınız yoksa evlenmeyin bu kadar basit

Sakin sakin sakin . Ben 4 sene oturdum ayni evde. Anamdan emdigim sut burnumdan geldi. Ayri otur az bulur az cok bulur cok yersin. Yatak odasi kurdugumuzda nasil surat astigini ben bilirim. Rahat olamazsin hic bir ozelin olmaz evlilik yil donumun esine ozel giyinme gibi bir luksun yok giyinsen bile adap kalmamis derler. O yuzden ya bekle ya ayri ev derim bacim.

Çok teşekkür ederim fikriniz için. ZatEn istemiyodum öyle bir şey şuan imkansızlaştı.

biz ailelerimizle çok iyi anlaşıyoruz.ilk başta 2 ay kadar benim annemle kaldık,annem ve eşim beraber kalalım desende ben kendi evimi istediğimi söyledim.daha sonra 3ay kadar eşimin ailesi ile kaldik hiç bir sorun yaşamadık ama hayatını onlara göre yonlendiriyorsun uyanacagin saat,yiyeceğin yemek vs. Herşeyi evde rahat olamiyorsun.Yani çok iyide anlassan insan kendi düzenini ister.

Ben eşimle niyetim ciddi olduğunda anneme anlatmistim. Herşeyi sordu evlenince nasıl olacak maddiyat maneviyat hepsini yani.
Annemin tepkisini merak ettiğim için kayinvalidemle oturucam dedim. Öyle bişey imkânsızdı oysa ki
Annem neredeyse aglayacakti kesinlikle olmaz asla müsade etmem ne kadar iyi olsa olmaz 1 sene sonra bosanirsin falan dedi.
Çünkü kendi kayinvalidesinden ciddi anlamda çok çekti.
Neyse ki öyle birşey yok dedim de kadın rahatlamisti.
Senin annende buna izin vermez bence ki sende bence kendini ateşe atma

4 sene bekleyin. Hem yaşınız otursun, hem de evliliğiniz hayatınızın hatasına dönüşmesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…