Bir Fotoğraf

Esinizi degil ilk zamanlarda yasadiginiz guzel duygulari ozluyorsunuz hepsi bu. Mantik devreye girdiginde bu durum biter.

Kalbinizin kapilarini tabii ki kapatmayin cunku asil istediginiz size o duygulari yasatacak yeni biri, insaallah gelecektir.

İnanın geçti bile. Yine ayni öfke, aynı pişmanlık. Kalbimin kapılarını kapatmiyorum ama bir çocuğum var, dilim de yeterince yandı zaten. Anne-ogul biz bize yeteriz. :) çok tesekkur ederim yorumunuz için.

İnanın geçti bile. Yine ayni öfke, aynı pişmanlık. Kalbimin kapılarını kapatmiyorum ama bir çocuğum var, dilim de yeterince yandı zaten. Anne-ogul biz bize yeteriz. :) çok tesekkur ederim yorumunuz için.
Rabbim hakkınızda hayırlısını nasip etsin, zaten kaderde varsa karşınıza çıkacaktır kısmetiniz ve her anın değerini bilerek yasadıktan sonra hayat her haliyle güzel. Kendimden biliyorum :) Allah evladınızı bağışlasın insaallah...

Buraya yazmak istediğim zibilyon şey var.
Aynı hissiyatı ilk boşandığım zaman dibine kadar yaşadım.
Bana aldığı tokayı bulup ağlamam mı dersiniz ? Yoksa kitabımın arasında ki kuru gül mü ?
insan en çok verdiği emeğe üzülüyor. Sizin yaşadığınızda aşktan ötürü değil emin olun sadece verdiğiniz boşa emek.

Amin, hepimizinkini, çok tesekkur ederim. Allah hepimizin karşısına (es,dost, akraba,arkadaş,komsu, kim olursa) iyi ve düzgün insanlar çıkarsın.

Değil mi ? Nasıl başlıyoruz, nasıl bitiriyoruz. Emekler, hayaller, haksızlıklar... Mutlu, huzurlu bir hayat sürmek varken, zamanında birlikteyken, mutlu ve huzurluyken şimdi neden bu haldeyiz diye, kabullenemiyor insan.

Peki simdi nasılsınız, ne kadar oldu bosanali, nasıl geçti bu süreç sizin için ?

Işte sizin,benim,bizim paragraf paragraf yazıp yine de yeterince ifade edemediğimiz duygularımızı bir adam çıkıyor 2 satır ile bizden iyi ifade ediyor. Daha da şaşırtıcı olani bir erkek nasıl oluyor da beni benden iyi anlıyor??

Şairleri ve yazarları bu yüzden severiz.

Süreciniz normal bence. Boşanmak evlenmek ve ölüm insan hayatında devrim yapan olaylaydır. Hiçbirinin sonunda eskisi gibi olmazsınız. O sebeple bize zor geliyor bunlar.

Bunu da yaşamak lazim. Hiç-bir kısmi kaçırmadan yas tutmak lazım sağlıklı olani bu.

Allah hakkınızda daima hayırlı olani versin.

Eskiden hep çok bilenlerin az hata yaptığını düşünürdüm. İyi bir yazar, şair, sanatçı, bilim adamı olan kişilerin, daha düzgün, daha bilgin kişiliklere sahip olduğu yanılgısına sahiptim. Oysa sevdiğim pekçok ismin, özel hayatında berbat kişiler olduğunu da defalarca okumusumdur ama yasamak gerekiyor demek ki.

Yine de bir türlü anlayamıyorum; yazarken, konuşurken her şeyi bu kadar iyi bilen kişiler, yaşarken nasıl bu kadar hiçbir şey bilmiyor gibi oluyorlar.

Esim de boyle benim gözümde. Ben ona ısrarla kırmızıyi gösterirken, kirmiziyi tarif ederken; o nasıl "sen bana siyahtan bahsediyorsun hep" diyebiliyor anlamıyorum.

Amaaan, açıldım yine. :) Tekrar tesekkur ederim.

Evet, şükür ki hiç tereddüt bile etmiyorum. Ne çocuğu, çocuk kimin umurunda, Allah onun hassas kicina ve ailesine zeval getirmesin. Gerisi ne oluyorsa olsun.
Benim etrafimdada var böyle insanlar. Kadin biz cok asiliz çok zenginiz kimse biz layık değil diye herkese burun kivirdi. 4 çocuğu var hepsi bekar.Hepsi 40 yaş üstü. Kibri yüzünden çocukları yuva kuramadi, kendi mutsuz gergin, psikolojik tedavi görüyor ama kibir aynı. Hiç değişen birsey yok. Asla hatalarını kabul etmiyor asla burnunu indirmiyor. Böyle insanlara yapacak bişey yok. Sen yıllarca derdini anlatmissin ama onların seni anlaması mümkün değil. Üzme kendini biran önce kurtulmaya bak.
Belki kendi evlenmek için süreci hızlandırır diye düşünmüştüm ama öyle olmamış. Bir sevgilisi var demiştin önce ki konunda devam etmiyor mu ilişkileri

Kibir... Gerçekten çok kibirliler ve bu çok kötü bir şey. Benim de tek isteğim bir an önce bitmesi ama dün çok çok rahatsız etti beni, şikayetçi olacağım ama bu süreci uzatır mi onu düşünüyorum. Uzasa da şikayetçi olacağım ama.

En son ayrılmıştı, araya aracılar girdiği zaman ama fazla boşta kalacağını sanmıyorum. Muhtemelen ve hatta yüksek ihtimal bulmuştur yine birini. Sadece boşanma olsa çoktan bosanirdik ama adam çocuğuna ödeyeceği nafakayi bile düşük tutmak için kırk takla atıyor. Ben de hiçbir şey istemiyorum modundaydim ama dünden sonra fikrim değişti. Daha dişli davranacagim bundan sonra.

Dün ne yaptı ki canım özel değilse anlat istersen. Bencede dişli ol. Asla hakkını bırakma onlarda. Isterse uzun sürsün. Insan biran önce kurtulmak ister tabi ama haklarından vazgeçerek yapma bunu. Oğlunun geleceğini düşün. Çünkü eşinin dusunecegini sanmıyorum pek

Keşke bilinçaltı, çağrışımlar, bizi üzen anılar olmasa.
Ama maalesef hepsi bizimle beraber.
Geçmişteki tüm yaşanmışlıklar ve yük, gelecekle ilgili tüm plan ve hayaller.
İnsan olmak çok yorucu.
Bazen sadece bir fotoğraf, bazen sadece bir şarkı, bazen sadece bir koku ya da bir söz...
Bizi ummadığımız anda yakalayacak ve bize berbat hissettirecek.
Ama her şey gibi buda geçecek, unutulacak.
İnsan olmak, böyle bir şey.

Çok tesekkur ederim yorumunuz için. Gün gelecek tüm bu anılar çok uzak gelecek muhtemelen, her şey ayrı bir tecrübe olarak kalacak iste. Dilerim ki bundan sonraki huzunlerim daha hafif gelir geçer.

Kesinlike katılıyorum.
Geçen 3,5 senem için çok üzgünüm... Ona verdiğim değer, duyduğum sözler ve en ağırı da tek başıma kalışlarım.
Ben ondan ayrılırken onu Allah ile baş başa bırakıp ayrıldım. Çok şükürler olsun ki ailemde çok destek oldu 1,5 yıl oldu boşanalı .
Şu an ne mi yapıyorum ? Bana en uzak gelecek bir daha asla dediğim şeyi ... Yeniden evleniyorum . Çok mutluyuz çok şükür. Sevdiğimden daha çok seviliyorum. Ama içimde yine de fırtınalar kopuyor ...
Ben her şeyden vazgeçtiğim bir zaman da sevgilim beni buldu. Çekti aldı o umutsuzluğumu. İnşallah hep böyle devam ederiz.
Size tavsiye vermek haddim asla değil ama lütfen yaşadıklarımıza sadece kötü bir tecrübe olarak bakalım.
Ümitsiz olmayalım ve bilelim ki bir şey olmadıysa ve olmuyorsa daha iyisi olacağı içindir.
Güzellikler bizimle olsun

Cumlelerinizi cekine cekine okuyordum, bir mutsuzluk var devamında zannettim ama sonunda yüzüme kocaman bir gülümseme yayıldı :) sizin adınıza çok mutlu oldum, iyilesmis olmanız, yeni bir hayata başlıyor olmanız, karsiniza gönlünüzce birisinin cikmis olmasi çok çok güzel. Dilerim bir ömür çok mutlu olursunuz.

Benim oyle bir dilim yandi ki, yok yani, tovbeler tövbesi. :) Simdilik en büyük isteğim bir an önce atanmak ve oğlumu hakkıyla yetiştirebilmek. :)

Çok tesekkur ederim güzel tavsiyeleriniz, desteğiniz, yorumunuz için.

Hiç ummadığınız anda gerçek bir adam gelip kapınıza dayansın inşallah.
Görelim mevlam neyler , neylerse güzel eyler .
Siz içinizi ferah tutun , her büyük üzüntünün ardından mutlaka bir mutluluk gelir .
Umarım kısa zamanda atanırsınız . Sizin kadar güzel yürekli bir kadının oğlunu hakkıyla hatta fazlasıyla iyi yetiştireceğine eminim .
Güzel haberlerinizi almak ümidi ile

Çok tesekkur ederim, yazdıklarınız beni o kadar mutlu etti ki anlatamam. Hepimizin gönlüne gore olması dileğiyle..

İnsan evladının nafakasından kaçacak kadar adi olmamalı ya.

Yazıklar olsun.

Ne gerekiyorsa yap lütfen. Tüm haklarını iste. Savcılığa gitmen gerekiyorsa git.

İnşallah en kısa sürede hem sen hem ben atanırız :)

Hadi inşallah. Aslında ben 2 yılı gözden çıkarmıştım ama bir iki basvurumdan, sınavdan umitliyim yine de. İnşallah olur ya.

Nafaka isine gelince, zaten 500 lira gönderiyor, birer kez de 700-800 göndermişti. Fakat mahkeme 300 bana, 200 çocuğa bağlamış. Buna itiraz ediyor. Ben zaten kendim için kesinlikle nafaka istemiyorum ama çocuğa 200 lirayı da çok az buluyorum.

Esim de herhalde zannediyor ki, o beş yüz lirayı ben yiyorum, günümü gün ediyorum, o parayla gezip tozup, üstüme basıma aliyorum, bir de çocuğa bakıyorum. Ben de 200 de fazla, onu da gönderme dedim aslında ironi yaptım ama, ciddiye aldı sanırım.

Beni tehdit etmeye gelince, çocuğu senden alacağım, havuzlu luks siteler, daha iyi şartlarda yaşasın, iyi eğitim alsın bla bla; nafaka vermeye gelince kazancim düşük, imkânlarım kötü, üzerime bir şey yok.

Kendisi gününü gün ederken sorun yok. Sen mutluysan sıkıntı.

İnsan olan yeter ki evladıma iyi bak, para dert değil der halbuki.

Çocuğu umrunda değil maksat seni yıldırıp, çocukla tehdit edip boşanmaktan vazgeçirmek.

Terbiyesiz, insafsız.

Allah yardımcın olsun.

Amin, cumlemizin de inşallah.

Artik boşanmaktan vazgeçirmek gibi bir derdi yoktur muhtemelen ama benim için en kotusunü diledigine de eminim.

Allah herkesin gönlüne gore versin. İyiye iyi, kötüye kötü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…