- 28 Ağustos 2015
- 1.657
- 2.413
- 133
- Konu Sahibi Surekli_Karisik
-
Aşık olunan öküz hep aynı öküzdu aslında.
Sadece hormonlar iste.
Az biraz kalbin birileri icin attı mı poşayi paşa yapiyor.
Sonra hayallerindeki aşık olmak istediğin ve seni bulduğuna inandığın adamla hayatın gerçeklerine merhaba dediğinde her gördüğün olumsuzluk ben bu adamı mı sevdim dedirtiyor kendine.
Sevdiğine inanmak bile istemiyor insan.
İtiraf etmek zul geliyor her bünyeye.
Yani hanımlar eskiden gözümün içine bakan adamdi, şimdi düşmanım oldu dediğiniz her insan sadece kendini iyi kamufle etmiş bir ayı.
"Sen gelme ulan ayı "repliği o zamanlar pek rağbet görmüyordu.
Amaaan sürekli karışık boş ver.
Eskiye rağbet olsaydı bit pazarına nur yağardı demişler atalar.
Gelmiş gecmis.
Bir insanimsinin sevgisine inandirilmissin en masumundan.
İzdirabini ........... de !
Karakteri follos olan adamın ailesi isterse melek olsun.
Ben yastığa beraber koyduğum başı bilirim.
Adam adam olaydı anası, babası, danasi dediğin dış mihrak (!) niteliğindeki (aslında temel taşı) evin içinde senin yaşam tarzı ve beklentilerine müdahale edip 7/24 saat benim örtüsünü otururken bozmaya kiyamadigim koltugumda g.... rahat rahat serip torunum da torunum deyip boşanma arefesinde torunu değilmiş aslında mesele diye mevzuya uyaanmissam fotoğraftaki görüntüsü ile birlikte layık gördükleri muameleye mahzar olsunlar de geç olur mu ?
İyi ol.
Geçecek
İnsanoğlu hep böyledir ki.
Çoğu insan için geçmiş hep güzel hatırlanır.
Çocukluk, gençlik, eski bayramlar...
Yapımız bu.
Eğer kocana olan aşkın geçmişteki kadar güçlü olsaydı hala evliydin. Mantık başa çıkamazdı bu güçlü duyguyla.
Yani, senin de "o eski halinden eser yok şimdi" . Sadece hayal kırıklıklarının sebep olduğu, geçmişin çok güzel olduğu/kaldığı hissi.
Her şey gibi bu da geçecek.
Gelecekte oğlunla çok mutlu ol inşallah.
Ne kadar zor. Gözünde bambaşka bir yerde olan eş. En üstte en güzel yerde. Belki bir ömrü beraber geçireceğini hayal etmek. Sevmek. Tüm temizliğinle ilk duyguları yaşamak. Hep ilkleri yaşamak. Daha çok sevmek. Ama sonucu hayal kırıklığı. Eşine sahip çıkamayan ailesini koruyamayan biri. Başkalarını susturamayan. Artık yabancı biri. Bitmiş gitmiş. Seni tüm zorluklarla başbaşa bırakmış. Toplum içinde konumunu bile değiştirmiş. Yalnız bırakmış bu yolda. Yarı yolda bırakmış. Bir anda böyle hatıralar çıkar ve eskiye götürür. Aslında yapmamız gereken erkekler gibi düşünmek. Hatırlamamak umursamamak. Ya da hatırlamamış umursamamış gibi yapmak ve mış gibi yaparken bakmışız gerçekten umursamamışız. Erkekler kadar rahat bir kalbim olsun isterdim.
Evet Allah kurtardı seni. Şükretmek için çok haklısın.İkinize de yorumlariniz için çok tesekkur ederim, ikiniz de hep çok güzel destek oldunuz bana.
Olumsuz, çirkin pek çok şey yaşandı. Adam bambaşka adama dönüştü. Yalanı, iftirası, hakkaniyetsizligi, bencilliği. Ama ben hep aynı ben, ben burada boyle duruyorum, geçmişteki güzel şeyler de yerinde öylece duruyor.
İyi ki eşim böyle bir adama dönüştü, tüm bu yaşananların içinde eşim bana bir kez olsun "sen haklisin, zor, geçer gider" deseydi, ailesine her şeyi hak gördüğü kadar, bana da hiç olmazsa sizlanmayi hak gorseydi, biraz gazımı alsaydi ben asla bosanamazdim. O eziyeti ceker dururdum. Neyse ki, kibirliler de "haklisin" demeye bile dilleri dönmüyor.
Güzel şeyleri görünce nasıl içim gidiyorsa; o çirkinlikleri, çektiklerimi, duyduklarımi, gördüklerimi hatırlayınca da ayni şekilde öfkeleniyorum. Sağ olsun eşim, hic pişman etmedi, hic keşke dedirtmedi bana. İyi ki kurtulmusum.
Ne yasiyorsaniz yasayin ya da yasamis olun anlattiklariniz cok insani geldi bana. Ne demek istedigini neden bilmiyorum ama cok iyi anladim. .
Robot degiliz silince silinmiyor bitince bitilmiyor. Kafada bitse kalpte bitmiyor kalpte bitse kafada. Bazen ikisinde de bitiyor ama bir koku bir mutlulugu hatirlatiyor size. Simdi ayni kisiyi ayni sarkiyi ayni ortami saglasalar o kokuyu alamayacaginiz bir koku.. o yuzden dik durmanin duygusuz olmakla alakasi yok ya da sacmalamiyorsunuz. Cok insani hissettikleriniz.
Zaten sizinde yazdiginiz gibi nuri bilge ceylan cok guzel anlatmis....
Evet Allah kurtardı seni. Şükretmek için çok haklısın.
Eşin ise asla mutlu olmayacak. Ailesinin kuklası olarak sürüklenecek oradan oraya.
Belki pişman olacak ama ömür geçip gitmiş olacak.
Sen daha gençsin. Mutlu olmak, gerçekten sevmek sevilmek için her zaman fırsatın olacak.
En azından istediğin gibi yaşayacaksın kendi hayatını. Bundan daha önemli bir şey var mı? Kararlarında özgürsün.
O yüzden prangalı eski eşin asla anlayamayacak seni.
Eski konularınızı da okudum. Bir üye yukarda sizin eşinizi eskiden çok güzel sevdiğinizi yazmış. Sanırım siz de babanızı sevmiyorsunuz benim gibi. Aylarca yıllarca görmesem özlemem aramam mesela. Sanırım siz de ben de olmayan baba sevgisini hep başka yerlerde başka insanlarda aramışız. Eşimizi çok sevmişiz ama gereken değeri görememişiz. Neden böyle bilmiyorum ama ben de bugün boşanacak olsaydım ki cesaretim Yok. Muhtemelen çok büyük bir yıkım yaşardım. O fotoğraf sizi üzmüş ya hani. Ben bütün resimleri anıları Yok ettim. Bir tane düğün, isteme, söz resmim Yok. Anım yok. İlerde bir gün bakacak anım olmasın diye hepsini yırttım, sildim. Ama siz eşinizle iyi olduğunuz günlerdeki resimlere üzülüyorsunuz haklı olarak. Bu çok güzel çok masumca. Demek ki gerçekten sevmişsiniz. Sevecek bir kalp taşımak güzel. Keşke o kalp eşlerimizde, babalarımızda da olsaydı da biz kısacık dünya hayatımızı bu kadar sevgisizliğin içinde geçirmeseydik. Eşim şimdi benim bu soğukluğuma sevgisizliğime, anılarımı Yok edişime çok üzülüyor. Peirşan olduğu günler oldu ama iş işten geçtiİlk zamanlar çok öfkeleniyordum, ben ne sıkıntılar yaşıyorum o hayatına devam ediyor diye kendimi yiyordum, o da mutsuz olsun, ettiklerini bulsun istiyordum ama en basta herkesin bana dediği gibi, geçti.
Mutlu ya da mutsuz, gönlüne gore yaşasın. Ben mutlu olayım cocugumla, o bana yeter. :)
Eski konularınızı da okudum. Bir üye yukarda sizin eşinizi eskiden çok güzel sevdiğinizi yazmış. Sanırım siz de babanızı sevmiyorsunuz benim gibi. Aylarca yıllarca görmesem özlemem aramam mesela. Sanırım siz de ben de olmayan baba sevgisini hep başka yerlerde başka insanlarda aramışız. Eşimizi çok sevmişiz ama gereken değeri görememişiz. Neden böyle bilmiyorum ama ben de bugün boşanacak olsaydım ki cesaretim Yok. Muhtemelen çok büyük bir yıkım yaşardım. O fotoğraf sizi üzmüş ya hani. Ben bütün resimleri anıları Yok ettim. Bir tane düğün, isteme, söz resmim Yok. Anım yok. İlerde bir gün bakacak anım olmasın diye hepsini yırttım, sildim. Ama siz eşinizle iyi olduğunuz günlerdeki resimlere üzülüyorsunuz haklı olarak. Bu çok güzel çok masumca. Demek ki gerçekten sevmişsiniz. Sevecek bir kalp taşımak güzel. Keşke o kalp eşlerimizde, babalarımızda da olsaydı da biz kısacık dünya hayatımızı bu kadar sevgisizliğin içinde geçirmeseydik. Eşim şimdi benim bu soğukluğuma sevgisizliğime, anılarımı Yok edişime çok üzülüyor. Peirşan olduğu günler oldu ama iş işten geçti
Bence çok normal
Sonuçta o insanı sevdiniz değer verdiniz
Ayrılık da ölüm gibi birşey
Bir daha o insanı görmeyeceksiniz yada gördüğünüzde o artık farklı bir kişi bir yabancı olucak
Duygularınızı bastırmışsınız ve bir fotoyla su üstüne çıkmış .siz eşinizi hala seviyorsunuz bu çok açık..
O his ara ara yoklayip gidecek sizi, hic merak etmeyin ama fazla surmez. İki iclenir, bir uzulur sonra eeehhh napiyorum lan ben diye normal hayatiniza donesiniz:)
Eski konularınızı da okudum. Bir üye yukarda sizin eşinizi eskiden çok güzel sevdiğinizi yazmış. Sanırım siz de babanızı sevmiyorsunuz benim gibi. Aylarca yıllarca görmesem özlemem aramam mesela. Sanırım siz de ben de olmayan baba sevgisini hep başka yerlerde başka insanlarda aramışız. Eşimizi çok sevmişiz ama gereken değeri görememişiz. Neden böyle bilmiyorum ama ben de bugün boşanacak olsaydım ki cesaretim Yok. Muhtemelen çok büyük bir yıkım yaşardım. O fotoğraf sizi üzmüş ya hani. Ben bütün resimleri anıları Yok ettim. Bir tane düğün, isteme, söz resmim Yok. Anım yok. İlerde bir gün bakacak anım olmasın diye hepsini yırttım, sildim. Ama siz eşinizle iyi olduğunuz günlerdeki resimlere üzülüyorsunuz haklı olarak. Bu çok güzel çok masumca. Demek ki gerçekten sevmişsiniz. Sevecek bir kalp taşımak güzel. Keşke o kalp eşlerimizde, babalarımızda da olsaydı da biz kısacık dünya hayatımızı bu kadar sevgisizliğin içinde geçirmeseydik. Eşim şimdi benim bu soğukluğuma sevgisizliğime, anılarımı Yok edişime çok üzülüyor. Peirşan olduğu günler oldu ama iş işten geçti
Bence çok normal
Sonuçta o insanı sevdiniz değer verdiniz
Ayrılık da ölüm gibi birşey
Bir daha o insanı görmeyeceksiniz yada gördüğünüzde o artık farklı bir kişi bir yabancı olucak
Duygularınızı bastırmışsınız ve bir fotoyla su üstüne çıkmış .siz eşinizi hala seviyorsunuz bu çok açık..
O his ara ara yoklayip gidecek sizi, hic merak etmeyin ama fazla surmez. İki iclenir, bir uzulur sonra eeehhh napiyorum lan ben diye normal hayatiniza donesiniz:)
Baştan belirtmeliyim ki bu konuyu boşanırkenki eşim için değil, evlenirkenki eşim için açıyorum.
Bir fotoğraf vardı, daha sevgiliyken gördüğüm, her gördüğümde içimin gittiği bir fotoğraf. Bu duyguyu anlamak için, aşık olmuş olmak yetmez, hal-i hazırda halen aşık olmak gerek. İnsanın nasıl içi erir gider, nasıl bir dokunma, sarılma duygusu hisseder, aşık olanlar bilir.
Aylar sonra o fotoğraf çıktı karşıma, bakmayın böyle ergenler gibi yazdığıma, bir yıla yakındır ayrıyız, çok yüksek ihtimal nisanda davamız bitecek ama o fotoğraf var ya, aldı 6 yıl öncesine götürdü beni. Yine aynı his, o günkü gibi, yine o iç gitmesi.
Aglasam diyorum, aglasam aglasam... Boşandığım adam için değil, 6 yıl önce sevdiğim adam için.
Aslında beni tanıyanlar bilir, hic öyle dramatize edilecek bir süreç gecirmedim. Çirkinleşmenin dibine vurduk, duymadığım iftira kalmadı, bu yüzden konunun başına düştüm o notu. Konumu bilenler için söyleyeyim, geçen sürede çok şey yaşandı ama sonuç hâlâ aynı.
Okumuştum daha önce, boşanmanın süreçlerini, yas sürecini, kabullenmeyi vs.geçtim. Bir dönem inanılmaz karıştım, barışmayı şiddetle istediğim zamanlar oldu ama mantığım, kafamın içi hiç karışmadı.
Bu süreçte 2 duruşma geçirdim, pedagog raporunu filan bekliyorum, çok yüksek ihtimal nisanda bitecek. Ben her şeyi atlattım, boşanmış gibiyim, hayatıma bakıyorum ama Nuri Bilge Ceylan'ın bir filminde denildiği gibi: "Biri ölür üzülmezsiniz, sonra sandalyeye asılı hırkasını görürsünüz, o hırkanın duruşu kalbinize oturur."
Bu adamin laflari da hep arak. Sait faik in semaver kitabinda geçmiyor muydu o cümle ya..
Çocuklu ayrılıkların en zor kısmı bu sanırım, devam etmek zorunda olan bu bağ ve bozulan sinirlerBiraz önce çocukla ilgili bir konuda tartışma yaşadık. Yarın ilk isim savcılığa başvuruda bulunmak, bir avukat tutmak olacak.
Tüküreyim bendeki sevginin içine. Ne zamanında, ne sonrasında sevmez olsaydım. Ne hallere düşürüyor beni, hey Allahım ya.
Artik birseyler devismeyecekse ve bir yola girildiyse gecmise degil onumuze bakmaliyiz. Bu hisdi iyi bilirim. Ara ara yoklar. Kimi zaman bir sarkiyla kimi zaman bir filmle kimi zaman da bir fotografla... ama sonra gelir gecer... omur de gelip geciyor... gecmise degil gelecege bakmali.... sevgiyle kal...
Kimse senden degerli degil. Cok mutlu olmani dilerim.Sevgilisonanda çok teşekkür ederim. Beni anladığına, taa yürekten anladığına inanıyorum. Söylediklerin de çok kıymetli benim için.
Dediğin gibi, gözüm gelecekte olacak. Çok teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?