Bir garip aile arası mal davası

Durummleyla

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2018
2.692
2.425
83
İyi akşamlar hanmlar benm bir ablam var kocası yüzünden hiç bir malı mülkü olmadı cünkü adam hep nereye belli olmayan yerlere harcadı.hep ailem yardm etti para olarak evli oldu olalı annem babam cok para verdi versinler de evlatları sonucta.. bense hep kendi çabalarmla eşimin cabalarıyla mal mülk sahibi olduk halada kredi borc ödüyoz...abim var oda hep kendi çabasıyla birşeyler aldı yaptı cok çalısır cabalar....mevzu şu abimde babamn bir arabası var yakın zamanda babama verecek geri...ablam annemle babamı işlemiş o arabayı benm adıma yapın diye ama gizli habersiz şekilde bir nevi mal kaçırma davası....hani anneme babama bişi oldugunda direk araba ona kalsın diye...banada diyoki siz eve girdignz ki kredi cektik canımız cıkıyo ödeyene kadar ilerde babamların evinden pay almayın diyo...yalnız abim hiç bi olayı bilmiyo habersiz bende yeni öğrendim gizli sekilde...bunu abime söylesemmi bilmiyorm söylesem arabayı vermez babama kavga eder siz evlat ayrımımı yapıyorsunuz diye söylemesem ablam evide arabayıda gizlice kendi adına yaptırmaya kalkıyo benm bi malın mülküm yok diye annemi babamı kandırıyor cok arada kaldım kavga dövüş cıksın istemiyorm aile arasında şaşırdım

Ne münasebet. Daha ölmeden mal mı paylaşıyor ablanız. Bu yaptığı hiç ahlaki bir şey mi? Ana babanın her tür malı çocuklara eşit paylaştırılır. Tüm çocukların rızası vardır bir kardeşlerine bırakırlar amenna ama burda hırsızlık var. Ablanız sizden mal çalıyor. Elbetfe izin vermeyin.

Anneme babama hesap sordum o madur diyolar size göre durumu kötü diyolar .... sadece ben kavgacı gürültücü biri deglm ama abim duysa yıkar ortalıgı
Size göre durumunun kötü olması ablanın sorunu
Annen, Baban kendisi düşünse böyle bir adım atsa size danışarak o zaman tamam denir fakat gizlice onları manipüle eden "Ablacığına" zırnık koklatmam hakkı neyse onu alsın.

Bende cok sinirlendim evlat ayrımı olur dedm annem babam ablangil madur durumları abindende sizdende kötü diyolar.kaldıki bizde hep krediyle borcla calısıp cabalayarak bişeyler sahibi olduk

Söyle

Kesinlikle bu konuda hem fikirim biz kendi yanımızdan istemesek amenna ama gizli saklı kandrmaca bazende aglıyomus anneme babama bizim bişeymz olmadı diye onlarda üzülüyo...abim cok asabi ondan cekiniyorum tüm aileyi dagıtır ana baba dinlemez kavganın alasını yapar nasıl anlatsam ne yapsam şaştım

Ortalığı ayağa kaldırırım.
Abinden size ne abinde duyunca kendi kaldırsın ortalığı ayağa.

Bize allah nasip kısmet ederse bişeyler kalacak ben anneme dedim asla satmam hakkımı verin demem.
İki kardeş otursunlar dedim.
Yanlız belki ben çok zorda kalıcam yarınımızın garantisi var mı???
Belki almak zorunda kalıcam.
Belki hiç almayacağım.

Ama o mallar. Bı kardeşimizin üzerine yapılamaz. Ki benim annem sürekli söylüyor asla yapmam haklarınız neyse alın.
Alırsın almazsin o senin bileceğin iş diyor.

Ayrıca anneniz babanızda cok yanlıs yapıyor.
Evlat ayrımı yapıyor.
Kocasının sorumsuzluğunu anneniz babanız mı kapatacak diğer evlatlarından ayırarak.

Vallahi ben ortalığı karıştırırdım.
Hem anne baba ölmeden mal peşinde hem de haksız yere mal peşinde olduğu için. Abiye de söylerdim. Anne babaya da kızardım. Biz kendi yağımızda kavruluyoruz ablam tepenizde diye mi ona veriyorsunuz diye çıkışırdım.

Oooo o pilav çok su kaldırır. Annenlerin acelesi neymiş bakalım ne hale gelecekler. Şimdiden mal ayrımı yaparlarsa senin ve abinin eşlerinize nasıl izah edeceksiniz yaşlanınca destek olma fikrini? Annenle böyle konuş bizi geç anne yengemle eşim ne düşünür niye böyle saçma bir işe kalkışıyorsunuz de

Böyle düşündüğü ve yaşadığı için Allah ondurmuyordur belkide.Bu tip hesaplar peşinde koşan insanların sonrasında da o maldan mülkten nasiplenemedigini gördüm hep.Ama ben olsam kesinlikle abime söylerdim.Burda yanlış olan kizkardeşinizin sizden habersiz arkanızdan iş çevirmesi.Allah gecinden versin anneniz babanız vefat ettiğinde ne diyecek size ? Yüzsüz yüzsüz anam babam arabayı bana verdi size zırnık koklatmam mı diyecek?Ki o zamana kadar araba Allah bilir kaç yıllık olacak.Sanki bir işine yarayacak.Sanki anneniz babanız beraber yarın ölecekmiş gibi planlar yapması ne acı ve bunu anne babanızın farketmemesi daha da acı.

İşin kötü yanı sürekli iki kardesmde ev aldı ben alamadm diye madurları oynayıp duygu sömürüsüde yapıyo iyide ben kredyle aldım diye hakkımı al sen ye mi diyeym ...annem babamda ablana yazık modundalar bıktım yeminle

Kardeşim canımdır. Şu forumda belkide kardeş konusunda en salak insan da benimdir. Tepeme çıksa aay oğlum az yaptın dicek salaklıkta biriyim. Ama bu bana bile yanlış geldi. Sen çalışıyorsun borç altına giriyorsun. O da girebilir. Birileri çabalarken ötekine tepeden inmesi çok sinir edici bişey.

Yemin ederm hep içimden gecen ama dillendiremedgm bi konuyu yazdınız canmdan kanımdan diye dillendiremedm ama hep annemin babamn kaynannasın kayınbabasının parasındadr gözü ama hep söyle düşündüm parası yok diye heralde böyle davranıyo dedm...hiç te bişeyi olmadı para pul olarak

Bizde acıkcası borc ödeyerek bişeyler sahibi oluyoruz yani birikmiş para mall mülk yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…