Bir garip aile arası mal davası

Hakkınızı bırakmayın özellikle ev icin bence karar falan çıkartırın ablanız kendini çok akıllı sanıyor maşallah. Asalak kocası yemeseydi malı mülkü sizin haklariniza göz dikmeye ne hakki var mağdur falan değil. Arabayı bilmem ama ki bence onada karar çıkartırın oluyorsa devredemesin ailenizlede abinizlede konuşun ayrica

Valla annenlerin malı istediğine verir diyenlere katılmıyorum... 3 tane doğurmuş 3evlada da eşit davranmak zorunda birine vereyim öbürlerine vermeyim olmaz... ablanın yoksa birikim yapmamasından, parayı çarcur etmesinden dolayı yok... sıksın k.çını borca girsin mal alsın... abinizden beklemeyin direk siz dağıtın ortalığı.. kötü olurum, kırılırlar diye düşünmeyin

Karar çıkarttırın derken cok bilmiyorum bu işleri nasıl oldugunu?birde ailem bazı seyleri üstüne yaparsa ilerde mal kaçırma davasıyla alabilirmiyim...ya zaten eniştem yıllarca yedi bitirdi babamı geride hiç vermedi paraları

Ortalık baya karısır işte helede abim duysa cok asabi cok sıkıntı cıkar aile içi..benm merak ettgm gizli saklı mal varlığı yapılsa ablamn üstüne ilerde mal kaçırma davası açsam alabilirmiyim kazanırmıyım?acıkcası eniştem yıllardır babamı yedi bitirdi hiç birinde geri vermedi

Bunları bu kadar güzel ifade ediyorsunuz Hala niye bekliyorsunuz tabiki hakkınızı arayın sizinde evlatlarınız var Yarın bir gün sizde onlara birikim yaparsınız.. kıza az erkeğe çok paylaşanlar var ben onlardan değilim herkes hakkını alıcak tabiki bi abla kardeşine bu haksızlığı yapmamalı bence.. ve hiç çekinmeyin gerekirse ailenizle aranıza mesafe koyun veriyorsa hepinize versin vermiyorsa hiç birinize

Eniştem yedi bitirdi diyorsunuz da gizliden aldığı evi arabayida satıp yese ilerde ortaya çıksa dava açsanız bile yapılacak birşey kalmayacak
dava vs işlerini birakinda abiniızı uyarın bence

Şahsen şu arabalara felan bu kadar değer yüklemiyorum. Ben hayatımda herseyi eşimle beraber yapıyorum. Annem babamın mirasından daha kötü durumda olan kardeşime verse umursamam bu yüzden. Ne ben nede başkası şu malları öteki tarafa götürecek. Abinize söyleyin yinede. Pay veriliyorsa diğerleri rızası alınmalı

Kalırsa acarsın dava.

Alırsınız ama en kısası 5 yıl sürer.
Alacağınız mal mülk avukat masrafına ancak yeter.
Ki alacağınız miras yine 3 kardeşe pay edilecek.

Güzelim anne babanızın kendi malıdır istediği evlada istediğini verir ama yaşarken evlerini ,arabalarını ablanizin üstüne yapmaları demek yarın bir gün sokakta kalmalari demektir. Ablaniz kocasına uyup evi barki satabilir hatta enistenizin sağa sola belgeli borcu varsa o evler haciz yoluyla bile satılabilir .Anne babanız bunları hesaba katmıyor olabilir ama siz onlara söyleyin ."Madem bir evladınız ablam ona göre kendinizi güvence altına alın çünkü enişteme ev hediye edip sonrasında eşimin size bakmasını çok beklemeyin " diyin

Alabilirsiniz ama uzun iş bu .Bence direk bilen birine bir kuruma sorsanız daha iyi olur ama naçizane fikrim bu durumu ertelemeyin çünkü ablanız bu kafayla o evi hemen almaya çalışır sizde hakkınızı kaybettiginizle kalırsınız . Ve kesinlikle çok haklısınız bu sizin hakkınız ne abiniz ne siz yedirmeyin hakkinizi . Tapu kadastro bilir bu isleri bence olmadi onlar gereken kuruma yonlendirir

Ablanızın yaptığı çok yanlış. İleride hayat size, abinize ne getirir belli değil. Belki boşanacaksınız, belki başka sebeplerden maddi olarak zorlanacaksınız. Neden tek bir çocuğa bırakılsın ki miras. Kardeşlerin onayı olur verir, hak talep etmez o ayrı konu. Böyle bir niyetleri varsa zaten sizden de onay almalılar. Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam saklı miras hakkı var yani tüm mirası tek bir kişiye veremezler. Belli bir oranını tasarruf edemez. Ama ilerde bu işlerle uğraşmak hem maddi hem manevi daha yıpratıcı şimdiden aileniz ve abinizle konuşun gerekirse bir avukat desteği de alın.

Mesele zaten şu gizli saklı hak kaçırma bana yada abime sorulsa biz feragat etsek amenna

Tam da anlatmak istedgm bu benm abimin izni kararı sorulsa amenna biz feragat etsek versek tabiki olur ama gizli saklı para mal kaçırmaya çalışmak gercekten adil degil ve kaldıki bende zengn deglm ve dediginz gibi yarının bize ne getircegni bilmiyorm bile belki cok zor bir hayat yasıcam bilemeyizki

Kesinlikle anne babam istedigine verebilir ama bu benm abimin izni olarak bize danısılarak verilir gizli saklı olmaz kaldı ki yarın öbürgün hayat bize ne getirir bilmiyorum cocuklarm var geleceklerini düsünmem lazm artı bende zengin deglm krediyle vs alıp yapıyorm herseyimi....

Abinize soyleyin ,anne babanizi karsiniza alip konusun ,ayaklarini denk alsinlar onlar elden ayaktan dusunce ablan yuzlerine bile bakmaz
Birde söyle bir durum var Allah gecinden versin ablama bişi olsa eniştem yer malı mülkü zaten yıllarca yedi bitirdi adamı ...artı insanın basına hersey gelebilir gelecegmzin garantisi varmı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…