Bir garip aile arası mal davası

Kesinlikle anne babam istedigine verebilir ama bu benm abimin izni olarak bize danısılarak verilir gizli saklı olmaz kaldı ki yarın öbürgün hayat bize ne getirir bilmiyorum cocuklarm var geleceklerini düsünmem lazm artı bende zengin deglm krediyle vs alıp yapıyorm herseyimi....
Ben de böyle düşünüyorum ama aileniz belli ki böyle düşünmüyor ..onlari biraz "dan dan" şekilde gerçekle yuzlestirmeniz lazim."Mal sizin - demek ki tek evladınız var - evlat sizin ama yarın bir gün müşkül duruma dustugunuzde inşallah bir bardak suyunu içersiniz evladinizin " deyin cekilin. Obur yandan siz soylemezseniz ve abinizin haberi ilerde olursa size de gönül koyar.

Anneme babama hesap sordum o madur diyolar size göre durumu kötü diyolar .... sadece ben kavgacı gürültücü biri deglm ama abim duysa yıkar ortalıgı
Anne babanız evi de versin arabayı da versin. Ablanız da satsın. Artık onlar da parkta mı yatar bahçe de mi bilemem. Siz bence hemen olaya el atın.

Ortalık baya karısır işte helede abim duysa cok asabi cok sıkıntı cıkar aile içi..benm merak ettgm gizli saklı mal varlığı yapılsa ablamn üstüne ilerde mal kaçırma davası açsam alabilirmiyim kazanırmıyım?acıkcası eniştem yıllardır babamı yedi bitirdi hiç birinde geri vermedi
İyi de şimdi değil de anne babanız ortada kalınca daha büyük olay çıkacak. İş işten geçmeden söylesenize. Neden bu kadar çekiniyorsunuz

Mesele zaten şu gizli saklı hak kaçırma bana yada abime sorulsa biz feragat etsek amenna

O tabi ki üzücü. Böyle yollara neden başvuruyorlar hiç anlamıyorum. Benim bir akrabagim babamdan kalan bir mirası bizden kaçırmaya çalıştı. Ortaya çıktığında inanın kızmaktan çok kırıldım, üzüldüm. Sonuçta o kişi de bunu öbür tarafa götüremedi. Insanlar bunun tek maddi birşey olduğunu zannediyorlar ama değil. Konuşarak herşey çözülür aslında. Gizli salıya ne gerek var

Anne babanıza açık acik konuşun ve hatta tehtid edin. Evet anne babanızın mali ama yıllardır evlat ayrımı yapıldığı da apaçık. Siz herşeyi kendi kendinize yaptınız ablaniz hep anne babanızın parasını yedi adil bişey mi yani? Hadi neyse zor durumdaki evlada tabi ki yardım edilir ama, siz ve abiniz nasıl kendinizi sıkıp borç harçla biseyler yaptıysanız pek tabii onlar da yapabilirdi. Onlar sıkıntıya gelmek istememisler diye sizin suçunuz mu? Anne babanıza açık açık böyle söyleyin, eğer öyle bişey yaparlarsa abinize soyluyceginizi ortalığın karisacagini ve dava acicaginizi da belirtin. Benim de ailemden miras durumu var, şuan hiçbisey dillendirmiyorum ama herşeyin abime bırakıldığını ogrenirsem önce abimden güzellikle kendi hakkını ister yoksa çatır çatır dava açarım

ablanızın davranışı çok çirkin, çok vicdansızca. insan annesinin-babasının vefat etmesini düşünürken bile kahrolur ama ablanız malın peşine düşmüş.
Birde bana diyoki benm evim olsa ben pay almam babamın mirasından diyo yahu krediyle borc harc yıllarca calısıyoruz sonucta..halada benm aklıma girmeye calısıyo birde

Ah canım ben de aynı durumları yaşadım. Eğer mallar el değiştirince satılırsa istediğin davayı aç sonuç alamam. Yıllarca sen her şeyden kısıp emek etmişsin neden başkası bu ablan bile olsa hiç emek etmeden her şeyin üstüne konsun. Sen sanırım iyi niyetinle yansşmıssın hep yapsınlar demişsin ama böylece ablanı rahata alıştırmışssınız. Zaten yıllarca eline her şey emek etmeden gelmiş ben mağdurum diye de ailenin gözünü boyamış. Sen ailenin üvey çocuğu musun neden sen kendini yırtarken diğeri emeksiz her şeye sahip olsun. Abin peki arabayı neden aileye geri veriyor onunda kendi çoluğu çocuğu yok mu geleceğini düşünmez mi. Annem baban niye ablanın eşine her türlü yardımda bulunuyor öyle koca mı olur niye boşansın demiyorlar.
Bizim ailede evlilik bir kere olur mantığı var elaleme ne dicez mantığı var bu sebeple annem babam ayrılmasınlar diye yıllarca para verdiler anlamlara..birde annem ablann ayrılsada çalısmaz cocuklarınada bakmaz diyo

Babamın kullanığı araba ve oturdukları tek eve göz dikmezdm. Hele onlarla miras konuşmak mı, çok yakışıksız. Herkes kendine yakışanı yapar.

Abinize de söyleyin. Ailenizle de konuşun. Ailenin malı mülkü çoktur evlatlar arasında herkesin haberi olacak şekilde dağıtır. O başka. Ama öyle gizli saklı mal kaçırmak hiç etik değil.

Babamın kullanığı araba ve oturdukları tek eve göz dikmezdm. Hele onlarla miras konuşmak mı, çok yakışıksız. Herkes kendine yakışanı yapar.
Aynen keşkede cok malı olsa bi evi bi arabası var bu kadar mesele oldu.ha zamanında eniştem yemeseydi belki daha cok olabilirdi

Aynen keşkede cok malı olsa bi evi bi arabası var bu kadar mesele oldu.ha zamanında eniştem yemeseydi belki daha cok olabilirdi
İşte onu diyorum ya, sağken babam altındaki arabayı kimse verirse versin beni ilgilendirmez, o arabada benim de payım var demezdim ben. Nasıl siz çalışıp edindiyseniz anne babanız da aynı şekilde kazanmış mütevazi bir malı, istediğine verebilir diye düşünüyorum. Babama çıkıp onda benimde payım var, sen öldükten sonra eşit paylaşmamız gerekir diyemem. Ayrımcılık ya da haksızlıksa bu onları bağlar. Ama bağlar bahçeler, yüklü bir mal vardır ve tamamen ölümden sonra başka çocuklarına kalmaması için bağış ya da satış gösterilerek bişeyler yapıldıysa buna karşı zaten hukuki yollar var. İsteyen başvurur.

Hiç şaşırmıyorum valla eşimin ailesinde herşeyi görüyorum bunuda gördüm.Ben herkesi Allah'a havale ettim artık...Bence abinize söyleyin.
Herseye gördüm derken ?
Size zaten oturacağınız evi verdi esinin ailesi. Sürekli de birseyler vermek istiyor kayınvaliden. Tereliye adamların canını da mı alacaksın daha ?

Herseye gördüm derken ?
Size zaten oturacağınız evi verdi esinin ailesi. Sürekli de birseyler vermek istiyor kayınvaliden. Tereliye adamların canını da mı alacaksın daha ?
Olumsuz herşeyi gördüm.Evet verdiler.Sonradan vermeye çalıştıklarıysa sadaka gibi.Ben bütün hayatımı burada konu olarak açmadım.Mesela görümcemin eşi tapu işlemlerinde işe başladıktan sonra eşimin annesinin arazisi belediye tarafından alındı.Her ne hikmetse buna inandım mı inanmadım ancak eşimi kandırırlar ama Allah'a hesap verirler bana değil isteseydim bu oyunu çok güzel şekilde ortaya çıkarırdım ama hayır ahirete kalsın orada görsünler hesabı.Burada konu ben değilim konuya cevap verin bana hesap sormayın sizi gözardı ediyorum uğraşamam.

İşin kötü yanı sürekli iki kardesmde ev aldı ben alamadm diye madurları oynayıp duygu sömürüsüde yapıyo iyide ben kredyle aldım diye hakkımı al sen ye mi diyeym ...annem babamda ablana yazık modundalar bıktım yeminle
Kusura bakma ama kardeşim, hem karektersiz, hem sinsi ,acımaya layık değil
Yaşam standarti da zaten düşük müş hak ediyormuş

Back
X