- 1 Haziran 2018
- 5.330
- 16.353
- 248
- Konu Sahibi eltimlergeldi35
-
Sizinle aynı düşünmek zorunda değilim. Bana göre delice, çılgınca geliyor. İnsanların hayat kalitesini değiştirdiğini biliyorum. Duygusal, cinsel anlamda etkilediğini biliyorum. Mutsuzluğunuzu bilinçli insanlara saldırarak atmaya çalışmayın. Ki şurada bana saldıran herkesin mutsuz olduğuna inanıyorum şu anda. "Kadınlar doğuştan annedir" fikrinden çıkarsanız belki biraz daha mutlu olursunuz.
Bu kadar söyledigimden bunu mu çıkardınız..
Ben size saldirmadim, konu sahibi fikir sormuş, ben de kendi penceremden anlattım.
Ben sizin evlat istememe hakkiniza saygı duydum ama siz bizim evlat sevgimize olağanüstü komik yaklaşımlar getirdiniz.
Neyse sizi de gozardi eder, kibler saygılar dilerim
bakın zaten ilk cümlemden belli kadınların doğuştan anne olduğunu düşünmüyor oluşum. zaten herkes anne olamaz tarzından bir yorum yapmıştım. ama anlaşılmıyor, anlaşılamıyor
Saygı çerçevesinde yorum yaptınız da laf ettik sanki. Karşıt düşüncedeki fikirlere saldırganca yaklaşımınız ve hakaret etiketlemeleriniz yanlıs ve bunu yaptınız. garip olan o kadar bariz ki, sizsiniz.O zaman probleminiz ne ki? Garipsiniz.
Gerçekleri yazdığım için size öyle geliyor bence. Motive olmaya ihtiyaç duyduğunuzu düşünüyorum.
Ne alaka geri çekilme pardon ? Ruhsal durumum gayet iyi. Herkes bebek sevmek zorunda değil.
Doğdu mu sizin meleğinizHazırdım tüp bebekle oldu
Şimdi icerde agliyor susmadi birturlu annem bakiyor
Yani diyecegim o ki yardim edebilecek birileri varsa bebek güzel ❤
valla 1 yıldan sonra kolaylaşmaya başlaması en büyük temennim. gerçekten ilk yıl çok zormuş. şuan 10 aylık. daha çok kaliteli vakit geçirmeye başlayınca sanırım benim için de hayat normal standartlarına döner.Ölümsüzlüğü genlerimizi doğurarak sonraki kuşaklara aktarma ile bulduk. İçgüdüsel ok. Ya da değişiklik ve sorumluluktan kaçınmakta çocuk istememekte buna da ok.
Ama o nasıl yargılamaktır birbirini. Yapmayın. Bazı konular cadı avına dönüyor.
Yine konuda ipin ucu kaçıp herkes kendi korkunç tecrübesi ile değerlendirmiş.
açılın geldim :) ben çocukla dünyayı gezdim çocuktan önce de gezmiştim planlı olduğum için zorluk çekmedim.
Ve onunla oynamaktan beraber gülmekten hepberaber dünyayı deneyimlenmekten çok zevk alıyorum. Bazen yeni bir yerde yeni bir şey deniyoruz paylaşarak yüzlerini izlemeyi seviyorum.
Çocuk bakmak takım işidir. Eşimle eşit sorumluluklarımız. Sadece aynı evi değil aynı hayatı paylaşıyoruz. Çocuk isteyenlere tavsiyem öncesinde evliliğini sağlam temellere oturtup sonra çocuk yapsınlar.
Çocuk bakmanın ilk yılı zordur bunu göze alamayan yapmasın zaten ama sonra kolaylaşıyor gerçekten. Önemli olan evde kurallarınız olsun. Gözünüz korkmasın.
Evet merak etmeyin gerçekten gittikçe kolaylaşıyor. Daha çok kendisine yetmeyi öğretmeniz de önemli. Yavaş yavaş kendi sorumluluklarını almalı mutlaka. Oğlum 7 yaşında ve tabağını kaldırır makineye yerleştirir. Yatağını kendi toplar. Kirli kıyafetlerini ayırır. İyi anne olmak demek çocuğunu herşeyini yapan değil ona kendisine yetmeyi öğretebilen annedir bence.valla 1 yıldan sonra kolaylaşmaya başlaması en büyük temennim. gerçekten ilk yıl çok zormuş. şuan 10 aylık. daha çok kaliteli vakit geçirmeye başlayınca sanırım benim için de hayat normal standartlarına döner.
10 aylık bir bebeğim var. yılbaşı gecesini evde geçirdik. çünkü 8 de yatıyor. rahatı kaçsın istemedik.
eve misafir çağıramadık. çünkü ses olur rahatı bozulmasın dedik.
film izlemek istedik 2 saatlik film 4 saat sürecekti yarıda kapattık yattık. çünkü çok uyandı sürekli pışlamak için gidip geldik.
hafta sonları onun uyku saatlerine göre çıkıyoruz dışarı. maması hazır olmadan adımımızı atamayız. bütün bu hazırlıklar 45 dakikayı buluyor. çocuğu hazırla, çantasını hazırla vs. gittiğimiz yerden o hafta sonu yarım saat sonra eve dönük çünkü dişi tuttu galiba huzursuzdu, durmadı. biz de niye çıktık ki diye söylendik.
kötülemeye çalışmıyorum. sadece bunlar zorlukları. güzel yönleri de var. gözünün içine bakıyor. hergün yeni bişi öğreniyor. sen de mutlu oluyorsun. ama gerçekten ÇOK ZOR!
10 aydır gece kesintisiz 3 saat uyumamışızdır ve ne zamana kadar süreceği de belli değil. bundan diğer arkadaşlarda bahsetmiş deyinmek istemiyorum bile. ama şuna inan uykusuzluk gerçekten çok yıpratıcı ve tahammül sınırlarını zorlayan birşey.
demem o ki, eğer ben bunlara hazırım diyorsan o zaman hazırsındır gerçekten. ama daha gezelim düşüncesi var kafanda belli ki, bence beklemelisin. ben önceden çocuğa hazırım derken bile, şu anda acaba erken mi oldu diye düşünen biriyim.
Evet merak etmeyin gerçekten gittikçe kolaylaşıyor. Daha çok kendisine yetmeyi öğretmeniz de önemli. Yavaş yavaş kendi sorumluluklarını almalı mutlaka. Oğlum 7 yaşında ve tabağını kaldırır makineye yerleştirir. Yatağını kendi toplar. Kirli kıyafetlerini ayırır. İyi anne olmak demek çocuğunu herşeyini yapan değil ona kendisine yetmeyi öğretebilen annedir bence.
Olur merak etmeyin :)ayyy Allahım sen konuyu biliyorsun amiinninşallah benim çocuğum da sizin akıllı minnoş gibi olur, maşallah
Amin ben de iç kanamayla acil ameliyata alındım.İç kanamadan iç organlarım yapışmış birbirine.Bayağı uzun bir ameliyattı.Doktorum herşeye hazırlıklı olun demiş.Psikolojik olarak ta toparlanması zor oldu ama herşey geçiyor hayatta çok şükür .Benim de sağ tüpü alındı ve 3 gündür iç kanamam varmış meğer.
Zaten kasıklarım falan ödemliydi meğer iç kanamaymış.
Gece bayılmışım ameliyata alındım.
Doktor bana da eşime de dedi ölümle sonuçlanabilir ameliyat.
Çok zor bir dönemdi.
Allah yaşatmasın
Sen ne diyorsun yaaa.Yazdiklarini bir oku Allah in bir mucizesine tavrin sacma sapan dusunlerin...Madem dogurmayacaksin sahip cik bi yerlerine simdi onun canini alacaksin neden keyfin istemiyor!Bir suru korunma yollari varr cocuktan bu kadar nefret eden resmen bela gibi goren senin bu yollari bilmen gerekmez mi?Yazik ki bu sitede cevrede anne olmak icin her seyini verecek o kadar kisiye degilde sana verilmis o bebek ve sen canini kendi keyfin istedigi icin alacaksin cok yazik....2 gündür evde bebek var asla uyumuyor saatte 1 ağlayarak uyanıyor. Mama veriyorum tekrar uyuyor zorla. Zombi gibi oldum ve evden çıkamadım tüm gün çok sıkıldım. Şu an 4 aylık evliyim, hamileyim ve bu hafta aldıracağım. Bebek = eziyet. 24 yaşında gezip tozmak varken hamile olup halsizleşmek, mide bulantısı, evden çıkamama, doğum, lohusalık, akraba çenesi, bebek emdi mi, aç bu aç tripleri, ağlaması, zırlaması ile uğraşmak niye? Bence tüm anneler DELİ. Bir de kilo alıyorsun yapışıyor o kilo, eşin ana oldu bu deyip soğuyor.. Cidden keşke hiç çocuğum olmasa diyorum Allah tarafından. Nefret ediyorum galiba. Millet doğursun biz sevelim sadece, sevmesi güzel
Bir mesela asla oturup TV izleyemezsin, film izleyemezsin, sinemaya gidemezsin. Romantik bir yemek yiyelim desen kakasını yapar temizlemen gerekir. Neyse daha fazla yazmayacağım. Çocuklu bir ailede romantizm ölür. Her şey bebek bebek bebek olur... Büyür ve yine gerçek değişmez.
Cidden yazdıkları çok ağır şeyler.Sen ne diyorsun yaaa.Yazdiklarini bir oku Allah in bir mucizesine tavrin sacma sapan dusunlerin...Madem dogurmayacaksin sahip cik bi yerlerine simdi onun canini alacaksin neden keyfin istemiyor!Bir suru korunma yollari varr cocuktan bu kadar nefret eden resmen bela gibi goren senin bu yollari bilmen gerekmez mi?Yazik ki bu sitede cevrede anne olmak icin her seyini verecek o kadar kisiye degilde sana verilmis o bebek ve sen canini kendi keyfin istedigi icin alacaksin cok yazik....
Arkadaşım ben senin dediklerinin yarısını demedim, saygı duyarım sana da dedim.Sen ne diyorsun yaaa.Yazdiklarini bir oku Allah in bir mucizesine tavrin sacma sapan dusunlerin...Madem dogurmayacaksin sahip cik bi yerlerine simdi onun canini alacaksin neden keyfin istemiyor!Bir suru korunma yollari varr cocuktan bu kadar nefret eden resmen bela gibi goren senin bu yollari bilmen gerekmez mi?Yazik ki bu sitede cevrede anne olmak icin her seyini verecek o kadar kisiye degilde sana verilmis o bebek ve sen canini kendi keyfin istedigi icin alacaksin cok yazik....
Bosver arkadasin kafasi iyiyken yazmis bunlari belli.Hee siz bu dusuncelere saygi duyuyorsunuz madem benim benim gibi dusunenlere de saygi duymaniz beklenir...Anneyim ben hamile halimle esimden bosaniodum kiii ailemde vefat etti genede Allah im ben ona sahip cikiyorum sende bana bize sahip cik dedim sukur ki cikti.Korunurken hamile kalmistim kazaydi ama goremesem de yavrumdu o sartlarda dogurdum simdi hanimcigimin cani istemiomus acaba o bebek dile gelse seni ister mi????Arkadaşım ben senin dediklerinin yarısını demedim, saygı duyarım sana da dedim.
Ama kendi duasına aminn, inşallah hiç çocuk sahibi olmazsin istemeden dediğim için taslandim, beddua ediyorsun denildim.
Ne deseydim...
Ama kendisini kibledim, çünkü kendisi anneliği ve evladını sevenleri aşağılar üslup da konusmalar yaptı...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?