Bir garip durum

Ne kadar kötü birşey biz uygun bulmadık diye abinizin kararinj etkilemissiniz sırf dış görüşünden dolayı, abiniz sizin lafınızla kızın sevdiği dış görüntüsüne farkli bakmış ayrılmış ama hep abiniz kiz anlamaz kiz bırakmaz havasi yaratmış, ama kendide geri durmamis , kizin tavırlar farkli herkes anormal..
Anneniz ya da siz mi evleneceksiniz kendinize eş secer gibi evlendirelim kiz bakalım , kiz bulalı? Abiniz bunu kabul etse diğer evleneceği kıza yazik degil mi sirf annesi için biriyle evlenecek...

Abiniz simdiki kizla evlenirsede aranızda bir sevgi saygi olmayacağı belli. Kötü olan sırf dış görüntüsünü beğenmediğiniz diye kizin duygularini hiçe saymişsiniz abiniz sevmiş kör değildi içine sinmiş demek ki , hepiniz bir tuhafsiniz

Çok karışık şimdi anladım Kahvecim :)
Ama bu haliyle de saçma ya hu. Kız kilolu yaşı büyük diye istememişler. Ben olsam inadına kancayı takardım

Kız da inat etmiş takmış kancayı zaten. Ben olsam nikah masasında terk ederim. Erkek tarafina masrafin alayini yaptir sonra Hayır de gelinligini tutarak kaç Ayy pek heyecanlı olurdu. Bu kızı bulalım

Kızlar soylediklerinizde haklısınız. Aileniz tanımadan kızı istememiş çomak sokmuşsunuz falan diyosunuz. Evet tanımadık tanımadığımız için dış görüntü olarak begenmedigimizi söyledik abim kararlı olsaydı eminim ki illa bu kız olacak derdi.

Benim fikrim abinizin bir korkusu var ki bu kadar çekiniyor kızdan yoksa gel rezil et der ne diyecek kız rezil olacağı.
Birde ben olsam kızın yerine daha beğenme aşamasında 7 sülalesinin ağzına bakan adamdan kaçarak uzaklaşırdım

Dış gorunusune göre insanları yargilamamaniz gerekir bence. Başta adamın beynini karistirin sonra da isteseydi alırdı diyin yok canım. Ortada bir beyin etrafında 5 kadın düşündüm de bi an

Kesinlikle evliliklerine engel olun kizin basi yanmasin.
Abin sevdigi kizi ailesi begenmedi diye bir anda cark edecek kadar ailesinin agzina bakan, surekli kararlari degisen, baskalarinin sozlerinden fazlasiyla etkilenen, evlenecek olgunluga erisememis biri.
Siz ailece insanlari dış gorunuslerine göre yargilayip layik bulmayacak kadar yuzeysel, koskoca adamin kararlarina kizi cirkin buldugunuz icin burun sokacak kadar sınırlarını bilmeyen insanlarsiniz.
Bu kız ola ki abiyle evlenirse ömür boyu esinin ailesi tarafindan dış gorunusuyle yargilanacak, esine layik bulunmayacak, istenmeyen gelin olacak ve ailesinin her lafiyla karar değiştiren kocasinin karisinda sinir hastasi olacak.
Kizin numarasini ver de arayip yapma etme diyelim, bile bile yakmasin başını.

konu sahinin kendisi zaten 84'lü liseli kız mı arıyolardı n'apıyolardı anlamadım
Valla herkes haddini bilecek diyorum. Bir insanı yaşıyla, görüntüsüyle yargılamak kimseye düşmedi.
Teyzeye kaynanaya neyse artık, kızın tipini beğenmemişler. Sanki bu ikisi evlenecek kızla

Kız da inat etmiş takmış kancayı zaten. Ben olsam nikah masasında terk ederim. Erkek tarafina masrafin alayini yaptir sonra Hayır de gelinligini tutarak kaç Ayy pek heyecanlı olurdu. Bu kızı bulalım
Valla nişanlı olduğum süre boyunca da adamın aklına girer, bir güzel doldururdum. Görürlerdi kaç bucakmış dünya.
Ben de ne zehirli hatunum be

Bu kadar kolay yani tanimiyoruz bari dış görüntüsünden yola çıkalım... gerçekten cok ayip ,bu düşünceler yüzünden doğuştan ya da sonradan farklıligi olan insanlar kendini soyutluyor... daha bugün bir konu vardi 17 yaşındaki kiz gözündeki sorun yüzünden hayattan soğumuş...

Yarin çocuğunuz olunca cok guzel olacağının garantisi yok

Zehir zehir maşallah :)

Sen evli misin konu sahibi acaba çok dert oldu bana bu nedense

Zehir zehir maşallah :)
Fakat şimdi düşündüm de zaman harcamaya değmez diyorum.
Benim sevgilimin annesi beni beğenmediğini söylese, sevgilim de kem küm etse tekmeyi basarım. Daha evlenmeden laf ettiren erkek, evlenince hiç arkamda durmaz.
Size düşmedi, ben o kadar süredir görüşüyorum, bana göre dünyanın en güzel kadını o deyip susturacaktı milleti.

Anlamazlar ki

Konunun başında aileye, ortalarında abiye, sonunda hepsine birden kızdım

Bir kere kızı beğenmemişsiniz ama sonra bir de halayla gidilmiş, sonra istemeye gidilmiş. Ama laf aralarında abiye uygun görmemeler, beğenmemeler devam etmiş. Adam da etkilenmiş, ulan heralde cidden yakışmıyoruz, kim bilir neler bulurum ben moduna girmiş.

Sonra kız dadanmış. İntihar ederimler, rezillik çıkartırımlar. Aylar sonra bakıyoruz ki evlilik meselesi açılınca yine başa dönmüş her şey. Paradoks gibi yemin ederim.

Abinin aklı bu kadar çabuk karışıyorsa zaten daha evlenmesin kimseyle. Kıza yazık olur. İnsan kendi kararını veremez mi yahu? Burada bir konu var gazi sevdiğim diye. Böyle bir durumda kalsa aileniz ne yapardı acaba? İnsanız, her şey başımıza gelebilir. Ne güzellik, ne zayıflık kalıcı. 50 sene sonra hepimiz kırış buruş birer nine olacağız, tabi o kadar yaşarsak.

Bence herkes yoluna baksın ya, yani artık çok yüz göz olunmuş zaten.

ama abi sürekli korku içerisinde akrabalara bile her yerden engelletmeler
kızla ailenin iletişimini kesmeler belki de evlenicez diye beraber oldu ondan bu kadar korkuyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…