Bir garip kayınpeder meselesi.

Bu kadar maddiyatçılık fazla ama
Kimin neye imkanı varsa ya da gönlünden ne geçerse onu yapar
Uzun bir gebeliğin ardından sağlıklı bir evlada sahip olmak bir kadın için en büyük mutluluk olmalıydı, ne kadar çirkin şeyler bunlar, bir de utanmadan dillendiriyor. Hayatta en sinir olduğum konulardan biridir takıyla değer biçmek, koca koca insanlar bizi saymış, görmeye gelmiş sağolsunlar demek varken altından yakınmak insanlık dışı, bir de ağlamış vah garibim...

Özenerek Hediye almayı cok severim o yüzden sizi daha önce anlamıştım ama eltiniz takılan Bi hediyeye laf etmemeli bence hele de bunu size anlatmakne derece dogru. Belki insanların durumları yok yahu. Bir bebek dogdu diye herkes ona ceyrek takmak zorunda değil. Babaannesi dedesi de olsa.Doğum sonrası strese girmiş sanırım yoksa bunun Baska bir aCıklaması olamaz herhalde. Bence sizde bir düşünün bu durumu. Belki sizin aldıgınız hediyeler için de arkanızdan konusuyor, kimbilir.

Eltin uyanık sen iyi niyetli , tanıdık geldi nedense mesafeni koru lütfen yoksa sonunda çok kirilabilirsin:) Tecrübeyle sabit

Ben sevmedim bu muhabbeti. Sanki siz gram takmayın, daha yüksek değerde altın takın der gibi olmuş. Bana öyle geldi. Ama evet ilk torun da olsa beşinci torun da olsa büyükanneler ve dedelerin tam altın takması taraftarıyım. Durumları yoksa çeyrek takabilirlerdi sonuçta gebelik 9ay, her ay 50₺ koysalardı kenara bir çeyrek alırlardı

Lohusa sendromu oluyor böyle şeyler ağlamasını ben garipsemedim şahsen değişik bir piskolojide oluyor insan. Bende kızımın ilk bayramında ( 6 aylıktı düşünün) eşimin nenesi herkeze bayram harçlığı verdi kızımı saymadı diye küsmüştüm çünkü o an verileni maddiyat olarak değil çocuğuna verilen değer olarak görüyosun çok saçma aslında ama oluyo işte bende yaptım öyle bir manyaklık diyeyim yazık kadıncağız şimdi bayramda gittiğimizde hemen harçlığını çıkarıyo nene verme küçük o daha diyorum ama kadın korktu bi kere her bayram nasıl utanıyorum ben böyle bişeyi nasıl yaptım diye ayrıca size yol yaptı muabbetine katılmıyorum sonuçta siz ne takarsanız aynısını veya daha fazlasını geri takıcak size

Adı üstünde hediye, herkes durumu neye müsaitse onu takar.
Sanki kanun var ya da Allahın emri tam altın, çeyrek altın diye.
Altın için ağlamak da ne kadar çiğlik ve açgözlülük, bir de eltiyi arayıp ağlamış.
Bu kadın yarın bir gün sizin arkanızdan da başkalarını arayıp ağlar.

Eltinle eşinin ailesi hakkinda yorum dahi yapma onun gram altin takti diye aglamasi unutulur senin lafin unutulmaz yorum dahi yapma hihi ok de gec elti sonucta

elti gelecek altının yerini yapmış..
çakal:))

Birak ya insan gram takildi diye hüngür hüngür aglar mi??? Sizin huyunuzu bildiginden agziniza bir parmak bal çalmiş işte sen şöyle yaptin ettin diye, elini iyice bol tut diye.

Eski konunu hatirliyorum eşin nasil idare ediyor bilmiyorum, durumdan pişman da degilmişsin hala ama ben sizin gibi, insanlara fazla fazla yaranmaya calisanlardan acayip huylaniyorum, hic sevmem.

Ben böyle bir şeye alınsam da asla dile getirmezdim.
Eltinizin tutumu çok garip. Ya gerçekten çok depresif bi anda içini gereğinden fazla döktü ya da ilk yorumlarda yazıldığı gibi bilerek yer yapıyor.
Siz bu zamana kadar üzerinize düşenin fazlasını yapmışsınız. Eğer samimiyetine inaniyorsaniz aynı şekilde devam edin.
Aksi takdirde biraz dikkatli ve mesafeli olun derim.

Beklentiye girmemek en güzeli. Dertlesmek istedi diyelim. Ama eğer beklenti varsa bence konu başlığı değişmeli. Bir garip elti meselesi olmalı

İyi yine gram takmışlar benim çocuğuma taaaa 1. Yaş gününde 8 ayar künye taktılar bence altının yerini güzel yapmış eltiniz hediye çeşmesini kesmek istemiyor belli ki
Ya bu kunyeler gramdan ucuz demi pek de anlamam altindan falan?

Elti de haklı ağlar tabiki de,hediye konusunda çıtayı siz yükseltmissiniz:))Dengeleyecek bir hediye götürmeniz şart olmuş zaten ondan sizi arıyor,beni hediyenle şımart diyor:))Neyse..Valla arkadaşım eltiniz ne yapmaya çalışmış pek anlayamadım ama bir anormallik var.Eltinizin kocası , arkadaslari veya ailesinden biri yok mu bu konuyu paylasacagi.Sizinle ne diye paylaşıyor ki .Hediye yani adı üstünde tesekkur edersin biter , eltiye aglayacak kadar anlam yuklemesi ve sizi de konusuna dahil etmesi bana tuhaf geldi. Siz boyle bir seyi dert eder miydiniz mesela veya dert ettiniz bunu eltinizle mi konisirdunuz veya eş ailesi disindan biriyle mi?

Valla elti çakal sen fazla safmışsın gibi geldi. Birinci olarak eltilerin eşlerinin ailelerini özellikle maddi konularda çekiştirmesi çok tehlikeli ve kötü bir davranış. Hadi onu geçtim eltinin bir altın için ağlayıp sizi çağırmasıda ayrıca komik. Sen bu eltiyle çok muhattap olma bence, o belki kendi kocasına ve kocasının ailesine bu konu ile ilgili tek laf etmedi kötü olmamak için ama sen hemen konu ile ilgili eşinle konuşmuş, ailesini eleştirmişsin , belki konu geçince kayınvalidenlere de söyleyeceksin. Böylece sen kötü olacaksın o melek. İş ortaya çıksa biz konuştuk desen bile ben o niyetle söylemedim dese hiçbirşey ispat edemezsin.Ayrıca böyle yaparak en azından çeyrek istediğini de size dikte etmiş. Bence böyle bizans oyunlarına gelmeyin sonra çok üzülürsünüz. Bir daha konu açılırsa kesinlikle eşinizin ailesi hakkında olumsuz birşey söylemeyin.

Sizde eltiye yaranıcam derken kayınpederin radarına takılacaksınız dikkat edin bence. Bu tarz muhabbetlere çok girmeyin kimsenin dert dinleyicisi ya da avukatı da olmayın takılan altınla ilgili yorum yapmak size düşmez bu konuda geri planda kalın. Gram takmasına şaşırmış olabilir bence de anormal yani ama sizlik bir durum yok hüngür hüngür ağlanacak bir şey de yok

Yahu ilk bebek diye ayırmak ne kadar yanlış. İleride sizin bebeğinizi ondan ayrıcacaklar farkında mısınız?
Ayrıca altının gramı kaç lira olmuş adam müsait değil demekki o kadar takmış. Önemli olan gelmeleri ve bundan sonra yapacakları. Eltiniz terbiyesiz bir insan. Kalkıp getirileni eleştirmek memnun etmemek çok kalitesiz bir davranış.
Ayrıca çok sahte muhabbet yapmış ama kendini açığa vermiş farkındaysan burada kayınpederinin taktığı gramı garip bulacağına güzel arkadaşım eltine aldığın hediyelere harcadığın paraları ve karşılığında senin evine bir kez olsun ziyarete bile gelinmediğini bi düşün.
Hatta böyle konuştu diye gider gram takardım bende sırf gıcıklığına. Kadın resmen gram getirme diye sipariş vermiş böyle kepazelik yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…