Bir garip komsu derdi (artik yazicam)

Hiç unutmam, bir komşu elinde leğenle gelmiş turşu istemişti bizden
Hayır kadın hamile falan da değildi yani, turşu gibi keyfi bir şeyi insan istemeye utanır.
benim salak gorumcemde ben yeni evliyken daha kimseyi tanımıyorum karşı komsudan peynir istedi hizini alamadi bide alt kata inip turşu istemişti pisbogaz

benim salak gorumcemde ben yeni evliyken daha kimseyi tanımıyorum karşı komsudan peynir istedi hizini alamadi bide alt kata inip turşu istemişti pisbogaz
Kahkaha attım, görümce harbiden dengesizmiş yalnız
Peynir+turşu bunun ardından yeşil erik falan gelir
Atıştırmalık şeylerin istenmesi düpedüz yüzsüzlük ya başka bir şey değil. Sen yemediysen ver ben yiyeyim diyorsan adama. Daha ötesi var mı?

Ben aile apartmanında oturuyorum, bu bahsettikleriniz bizim için o kadar normal ki. Başka apartmana çıksam çok zor gelir eminim bana. Yemeğimin 4 malzemesinden üçü yoksa, toplar eltimden getiririm. O da gelir benden alır. Diğer eltimin aile kalabalık, salça ya da tuz istediyse ve fazla bir şişe varsa, öylece gönderirim. 1 soğan istediyse, 5 tane koyarım.

Başlarda getirdiklerimi, bakkaldan alınca gönderiyordum. Kaşar almıştım ondan, neredeyse tam paket. Markete gidince ona da aldım, verdim. Kızdı, yeni adet mi getiriyorsun, ben veresiye mi veriyorum sana deyince, artık alıp kullanıyorum direk

Yeni gelinken, gönderilen tabağı boş koymamak için muhakkak bir şeyler yapar götürdüm. Artık o da kalktı çok şükür. Birikince toplu boş tabak ve tepsileri götürüyoruz.

Yani çok normal ve keyifli geliyor bunlar bana. Ama yabancı olsa, bu kadar rahat olamazdım tabi. Muhtemelen 1-2 derken, 3. De artık yok demeye başlardım. Çünkü her insanın huyu bir olmuyor. Bazıları direk kullanmaya başlıyor bunu.

BenI'm annemin komşusu ben oradayken görmüş benim geldiğimi benim oğlumun bebek bezlerinden istemişti kendi bebeğine..ölçüsü olurmu diye sordum çünkü onunki büyüktü evet sen ver eminim olur dedi
İyi bari Allah'tan oklava imiş ödüm koptu bir an)

Ay bin üst komşu kumanda istemişti bizden, çocuğu yollamışlar dedik biz napicaz kumandasız akıl işi mi şu
Nasıl yani
Aynı kumandadan mı kullaniyordunuz da istedi kumandalar benim bildiğim farklı olur hani uymaz tvlere yada ne bileyim uyduya

Benimde küçük bir bebeğim var kimseye muhtaç olmayım diye hafta sonu esinle çıkıp alışverişi yapıyorum fazla fazla stokluyorum. Diyelim birşey yapicam malzemem eksik yapmaktan vazgeciyorum.komsunuzunki artık sizi kullanıyor bence vermeyin derim.

Bence sizin Komşunuz ile konu sahibinin komşusu aynı kulvarda degil. Konu sahibinden anladigim kadının çocukları var kendi pazara markete gidemiyor. Sizinki çok başka bir boyutta
Pazar market.çocuk bahane. Benim komsuda ilk başta öyleydi yiyecek içecek. Mandal.deterjan çay un.isterdi ki evin önünde bakkal. Market var apartman ise ayağı bakkala gider öyle yada bakkala söylese evine götürür aksama kadar bir sürü sebzeci geçerdi sebzeciye seslense adam evine bile ciksrirdi ama almazdi para harcamaz bankada biriktirirdi ki kocasının bu durumdan sonradan haberi oldu.Yatak örtüsü hali vs bunlar çok sonradan istenmeyen başladı başta yiyecek içecekle başladı.

Çıbık tarçınla ne gibi bir dayanışma olabilir ya

Kadın çocuklarına ıhlamur kaynatmış. İçine çubuk tarçın atacakmis. Çıkıp alamıyorum markete komşudan istemiş işte.

Bu bir huy işte. Ben istemem komşudan. Geçen gün salep yaptım. Toz tarçın arıyorum bulamıyorum. Bitti zannettim nasıl üzüldüm anlatamam. Bence içine çubuk tarçın attım ama toz tarçınin yerini tutmuyor tabi. Ağlayacaktim sinirden. Kocam geldi buldu tarçını, valla bulamasaydi gonderecektim markete. Haa bunun için benim aklıma komşudan istemek gelmiyor. Ama huy işte kadın alismis. Çok buyutulecek birsey değil yani.

Sogan ister, sut ister cocugu icin, hadi yogurtta istesin. Ama galeta unu acil ihtiyac degil kizartma yapmayiversin. Caya toz tarcinda koyulabilir, camasir mandali olmadan camasir astigimda cok oldu. Ayrica Artik cogu marketin online alisveris sitesi var. Migros, ozdilek, kipa ben olsam bunlardan bahsederdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…