- 31 Aralık 2015
- 439
- 284
- 18
- Konu Sahibi melikelike
-
Isteyip aldıklarının yerine veriyormuydu? Vermiyorsa evet artık bu işte suistimal var çünkü insan çıkamaz alamaz birşeyler anlarım ama hiç mi alışverişe çıkılmaz bu evde? Çıktığın zaman kimden ne aldiysan yerine aynısını alıp vermen lazım çünkü bu benim gözümde yüzsüzlügü de aşan bir durum. Bu arada eşinin rızası olmadan birşey vermek doğru değil çünkü hakkını bi helal etmez sevap yapayım derken karşı tarafı allah korusun yükümlülük altında bırakırsınız
tahtalar eksik kafada . konuşmuyorum zaten 3 yıldır. hic tarzim olmayan insanKahkaha attım, görümce harbiden dengesizmiş yalnız
Peynir+turşu bunun ardından yeşil erik falan gelir
Atıştırmalık şeylerin istenmesi düpedüz yüzsüzlük ya başka bir şey değil. Sen yemediysen ver ben yiyeyim diyorsan adama. Daha ötesi var mı?
Bu sizin düşünceniz oda benim düşüncem sonuçta ortada yanlış bir davranış var ve kimin yükümlülük altına girdiğini ben bilmem bu sadece benim fikrim.O pek 9yle olmaz diye düşünüyorum. Kadından istiyor o da kendi hür iradesiyle veriyor. Dolayısıyla koca hakkını haram derse asinda komşu değil konu sahibi yükümlülüğe girmiş oluyor.
İnanın hayranlık duyarak size okudum.Fakat dinende eşiniz istemiyorsa razı değilse verdiğiniz her şey o kişiye karam lokma oluyor çocuklarıda var siz açıkça söyleyin bu tür alış verişleri eşim sevmiyor o da bu kadar insanlık yapmış bir kişiye kırılmayacaktır diye umuyorum yüreğiniz çok güzel inş bunca Zaman verdiklerinizin hayrına Rabbim aile içerisinde yaşadığınız sorunları en kısa sürede hayırlı bir şekilde yoluna koyar.Çocuklarına bakma konusunda kayın validenize katılıyorum komşunuz sorumsuz bir anne küçük çocuğa tabak verip kapı kapı gezdirerek farkında olmadan komşunuz evlatlarına kalıcı bir huy edindirmiş yazık evde yoksa kadında çocukta yoku bilecekBelkide ilk bu derdimi paylaşmak için üye oldum. Ama yazmadım boşver melike 2 küçük çocuğu var dışarı cikamiyordur kadın yazik günah kadincaza sevaptir,böyle şeyleri dert etme dedim ama belli bir noktadan sonra bu kadının bir kocası var artık diye düşünmeye başladım. 2.5 yıldır aynı apartmandayim fazla geliş gidiş yoktur sadece 2 kişiyle gorusuyorum. Bir yan komşum birde karşı kapilarimiz aynı katta. İlk onlar geldi hosgeldine. Yan komşum çalışıyor karşıda olan çalışmıyor. Bir 5 yasinda birde 10 aylık çocukları var. Zaman geçtikçe birseyler istemeye basladi. Yoğurt ekmek yumurta vs gibi şeyler hiç yok demedim her zaman verdim. Hatta evde biseyler yaptığımda cocuklari da yesin diye götürdüm hep. Gel zaman git zaman bu böyle devam etti. Sonra bu istemeler undur süt kremasidir çubuk tarcinidir çamaşır mandalidir hep devam etti. Hiç yok demedim evde olduğunda ne istediyse verdim. Bir sabah saat 8.30 da mesaj atmış 5 dakika bakkala gidicem bebekle bende durur musun diye o günde eşim rahatsizdi gelemem eşim evde dedim. Daha oncede eczaneye gittiğinde falan oğlunla kar topu oynamaya çıktığında bıraktı bana kendi evinde ama 10 dakika içinde geldiler. Esim3-4 kere küçük çocuğunun elinde bardak bulaşık detarjani yumuşatıcı çamaşır deterjani falan istediğini gördü. Tabiki komsuluklar bugünler için bunun farkındayım ve yok demeyi asla istemem,sevmem. Geçenlerde ağda yapıyorum dan dan dan kucuk çocuğu vuruyor kapıya müsait değilim o an acamadim giyindim yan komşuyla konusuyor galeta unun varmı diye. Melikeye vurdurdum yok galiba evde sende varsa verir misin falan diye konuşuyorlar. Geçen hafta ailemin yanına gittim esimle bazı sorunlarımiz vardı kafa dinlemek bir karar vermek için daha dün geldim. Bugün karşılaştık
kapıda saat 3 gibi arıyor evdemisin diye o anda da carsidayim hayır carsidayim otobusteyim hayırdır dedim limon isticektim dedi. Tamam istesin ben veririm ama eşim kesinlikle vermiceksin ekmek harici bu ne bunun kocası yokmu dedi. Durumu iyi değilmi dicekseniz kendi evleri esi emekli üstelik maasli bir istede çalışıyor. Sen mi çok birşeyler istedinde bu kadın haftada 3-4 kere birşeyler isteyebiliyor diye düşünmeyin. 2.5 senede sadece 1 diş sarimsak istedim oda misafirim vardı dışarı çıkamadım o an. Her zaman herşey isteyebilirsin diyor. Kayinvalideme anlattım. Ne isterse ver ama evine gidip bebekle yalnız kalma dedi tutki birşey oldu ne yaparız dedi. Esimde ekmek harici hiç birşey vermiceksin diyor ama o istemeye devam ediyor. Ben kesinlikle evde ne varsa paylasirim ama eşim yüzsüz bu kadın diyor kocası alsin eksiklerini kocasına söylesin akşamdan bu kadar genişlik olmaz diyor. Kızlar ben ne yapmalıyım?
Benimde böyle yüzsüz bi komşum var bişey istemekten ziyade zırt birt çocuklarını yollar gece 12 ye kadar otururlar 5 dakikada 10 sefer zile basarlar saçma sapan sebeplerle kocami ise gönderirken çöp atmaya cikinca bile kapıyı acar konuşmak için bende şimdi mesafe koydum herzaman konuşmuyorum laf atınca duymazdan geliyorum çocuklar i isim var diye eve almıyorum şimdi uzaklaştı sizde mesafe koyun her zile bastığında açmayın niye açmadım derlerse müsait değildim dersin bişey istemeyin o isteyince yok deyinBelkide ilk bu derdimi paylaşmak için üye oldum. Ama yazmadım boşver melike 2 küçük çocuğu var dışarı cikamiyordur kadın yazik günah kadincaza sevaptir,böyle şeyleri dert etme dedim ama belli bir noktadan sonra bu kadının bir kocası var artık diye düşünmeye başladım. 2.5 yıldır aynı apartmandayim fazla geliş gidiş yoktur sadece 2 kişiyle gorusuyorum. Bir yan komşum birde karşı kapilarimiz aynı katta. İlk onlar geldi hosgeldine. Yan komşum çalışıyor karşıda olan çalışmıyor. Bir 5 yasinda birde 10 aylık çocukları var. Zaman geçtikçe birseyler istemeye basladi. Yoğurt ekmek yumurta vs gibi şeyler hiç yok demedim her zaman verdim. Hatta evde biseyler yaptığımda cocuklari da yesin diye götürdüm hep. Gel zaman git zaman bu böyle devam etti. Sonra bu istemeler undur süt kremasidir çubuk tarcinidir çamaşır mandalidir hep devam etti. Hiç yok demedim evde olduğunda ne istediyse verdim. Bir sabah saat 8.30 da mesaj atmış 5 dakika bakkala gidicem bebekle bende durur musun diye o günde eşim rahatsizdi gelemem eşim evde dedim. Daha oncede eczaneye gittiğinde falan oğlunla kar topu oynamaya çıktığında bıraktı bana kendi evinde ama 10 dakika içinde geldiler. Esim3-4 kere küçük çocuğunun elinde bardak bulaşık detarjani yumuşatıcı çamaşır deterjani falan istediğini gördü. Tabiki komsuluklar bugünler için bunun farkındayım ve yok demeyi asla istemem,sevmem. Geçenlerde ağda yapıyorum dan dan dan kucuk çocuğu vuruyor kapıya müsait değilim o an acamadim giyindim yan komşuyla konusuyor galeta unun varmı diye. Melikeye vurdurdum yok galiba evde sende varsa verir misin falan diye konuşuyorlar. Geçen hafta ailemin yanına gittim esimle bazı sorunlarımiz vardı kafa dinlemek bir karar vermek için daha dün geldim. Bugün karşılaştık
kapıda saat 3 gibi arıyor evdemisin diye o anda da carsidayim hayır carsidayim otobusteyim hayırdır dedim limon isticektim dedi. Tamam istesin ben veririm ama eşim kesinlikle vermiceksin ekmek harici bu ne bunun kocası yokmu dedi. Durumu iyi değilmi dicekseniz kendi evleri esi emekli üstelik maasli bir istede çalışıyor. Sen mi çok birşeyler istedinde bu kadın haftada 3-4 kere birşeyler isteyebiliyor diye düşünmeyin. 2.5 senede sadece 1 diş sarimsak istedim oda misafirim vardı dışarı çıkamadım o an. Her zaman herşey isteyebilirsin diyor. Kayinvalideme anlattım. Ne isterse ver ama evine gidip bebekle yalnız kalma dedi tutki birşey oldu ne yaparız dedi. Esimde ekmek harici hiç birşey vermiceksin diyor ama o istemeye devam ediyor. Ben kesinlikle evde ne varsa paylasirim ama eşim yüzsüz bu kadın diyor kocası alsin eksiklerini kocasına söylesin akşamdan bu kadar genişlik olmaz diyor. Kızlar ben ne yapmalıyım?
Yok artik yuzsuzlukte nirvana12 13 yaşlarındaydım bizim de vardı böyle bi komşu, yeni taşındılar hosgeldine gitti bizimkiler sonra biz çağırdık bizdeyken adam resmen kendi dedi bir gün sizden bir gün falancadan geçinip gitcez diye, şaka sandık elbet, ama harbi öyle oldu, iş annemden takılarını istemeye kadar geldi x abla bir gün takayim şeklinde
Ya bizim oturduğumuz apartmanın kapısı şifreli, öyle gelen geçen giremiyor. Sizin dediğiniz kadar dilenci falan olmuyor.
Ama geçen gün kapı açık kalmış, aman hemen damladılar. 2 saatin içinde 2 dilenci geldi kapıya.
50 dairenin hepsini nasıl gezecekler bir fikrim yok ama...
Peki ya mandalÇıbık tarçınla ne gibi bir dayanışma olabilir ya
Kocan ne diyorsa onu yapacaksın Can'ım dinimize göre de bu böyledir kocadan habersiz bir iğne bile veremezsin.Belkide ilk bu derdimi paylaşmak için üye oldum. Ama yazmadım boşver melike 2 küçük çocuğu var dışarı cikamiyordur kadın yazik günah kadincaza sevaptir,böyle şeyleri dert etme dedim ama belli bir noktadan sonra bu kadının bir kocası var artık diye düşünmeye başladım. 2.5 yıldır aynı apartmandayim fazla geliş gidiş yoktur sadece 2 kişiyle gorusuyorum. Bir yan komşum birde karşı kapilarimiz aynı katta. İlk onlar geldi hosgeldine. Yan komşum çalışıyor karşıda olan çalışmıyor. Bir 5 yasinda birde 10 aylık çocukları var. Zaman geçtikçe birseyler istemeye basladi. Yoğurt ekmek yumurta vs gibi şeyler hiç yok demedim her zaman verdim. Hatta evde biseyler yaptığımda cocuklari da yesin diye götürdüm hep. Gel zaman git zaman bu böyle devam etti. Sonra bu istemeler undur süt kremasidir çubuk tarcinidir çamaşır mandalidir hep devam etti. Hiç yok demedim evde olduğunda ne istediyse verdim. Bir sabah saat 8.30 da mesaj atmış 5 dakika bakkala gidicem bebekle bende durur musun diye o günde eşim rahatsizdi gelemem eşim evde dedim. Daha oncede eczaneye gittiğinde falan oğlunla kar topu oynamaya çıktığında bıraktı bana kendi evinde ama 10 dakika içinde geldiler. Esim3-4 kere küçük çocuğunun elinde bardak bulaşık detarjani yumuşatıcı çamaşır deterjani falan istediğini gördü. Tabiki komsuluklar bugünler için bunun farkındayım ve yok demeyi asla istemem,sevmem. Geçenlerde ağda yapıyorum dan dan dan kucuk çocuğu vuruyor kapıya müsait değilim o an acamadim giyindim yan komşuyla konusuyor galeta unun varmı diye. Melikeye vurdurdum yok galiba evde sende varsa verir misin falan diye konuşuyorlar. Geçen hafta ailemin yanına gittim esimle bazı sorunlarımiz vardı kafa dinlemek bir karar vermek için daha dün geldim. Bugün karşılaştık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?