Bir garip komsu derdi (artik yazicam)

Konu komşuyu geçtim batmandaki dilencileri bir gör,günlük 3 dilenci kesin var 4 5 de olabilir, her gelene ne vercen, hani bir de kapıyı öyle bir çalar ki Eyvah dersin alacaklı geldi, sanki senin borcun varda tahsilata geldi adam öyle bir özgüven

Kendi kendime gülüyorum, Küçük kızımda şaşkın şaşkın bana bakıyo noluyo diye

Ay yok artık. .bence komşunuz yüzsüzlüğü eline almış ve sizi minik market olarak kullanıyor..
Bence birdahaa ki gelişinde kırmadan tatlılıkta kusura bakma veremiyorum benim içinde zor oluyor alışverişe çıkmak çoğu zaman eşime söylüyorum sende öyle yap deyin bakalım ne diyecek

aynen aynen
Bide öyle bi istiyorlar ki sanki yok desen dövecekler

Ya bizim oturduğumuz apartmanın kapısı şifreli, öyle gelen geçen giremiyor. Sizin dediğiniz kadar dilenci falan olmuyor.
Ama geçen gün kapı açık kalmış, aman hemen damladılar. 2 saatin içinde 2 dilenci geldi kapıya.
50 dairenin hepsini nasıl gezecekler bir fikrim yok ama...

ne ilginç..insan utanır.. belki maddi sıkıntıları vardır diyeceğim ama kvsi annesi babası kardeşi yok mu? 1 olur 2 olur 5 olur.
ben de arada istiyorum komşulardan ama bu kadar da değil canım.

Daha önce foruma yazmıştım ama bir daha yazayım. :) geçen sene komşumdan ilk kez bir şey istedim. Yemeklerimi yapmıştım her şey hazırdı ama salçam bitmişti. Tam yemeğe oturacağız, misafirin çocuğu tarhanadan başka bir şey yemiyormuş. Tarhana yapacağız iki dakikada, salça koyacağız salça yok. Allahım yarabbim tam sofraya oturacaktık diye gidemedim markete, eşim de o esnada yok, salak gibi komşudan bir çay tabağı ile bir kaşık salça istedim. Kadın bana kavanoz getirdi dedi ki zaten çok az kaldı dibinde, al kullan. Zaten azmış diye aldım kavanozu. Eve geldim açtım evet gerçekten az var. :) ama ağzına kadar küf dolu. Hani Zaman Zaman azıcık da olsa salçamızın bir yerinde bir nokta olur ya, öyle de değil bayağı pamuk pamuk avuç avuç küf. Öyle böyle değil.
Başımdan kaynar sular boşaldı, yaşadığım stresi siniri anlatamam. Gidip kafasına atmak vardı da bir şey demedim. Neyse o sinirle bir koşu bakkala gittim geldim. Şimdiki aklım olsa salçasız içiversin salça yok derdim. :) ne pinpirik telaş yapmışım. Neyse o salça olayı istediğim ilk ve son şey oldu.

evde yok de gönder zaten acil ihtiyaç değil hiçbiri , çubuk tarçın lükse giriyo artık benim komşularda aldıgını geri vermiyo bizde de çok börek açıldıgı için oklava masa tepsi gibi şeyler isteniyo kaç tane oklavam kötüsüyle değiştirildi masam çizildi tepsim geri gelmedi artık vermiyorum.

Türkiye'de komşudan birşey isteme kültürü diye bir olay var ama..ben mesela yurt dışındayım yandaki komşudan soğan,çubuk tarçın,deterjan gibi aciliyeti olmayan birşey istesem benim bir tramva geçirdiğimi düşünür herhalde..
İlk işi bana su verip sakinleştirip kocamı aramak olur herhalde..Ayyyy kendimi o halde düşündüm de komik valla. .

Yardim etmek guzeldir bende var olana yok diyemem fakat dinimizde esin istemiyorsa 1 igne bile veremiyosun diye biliyorum buna dikkat et iyilik yapiyorum diye gunaha girme soyle bisey var benimde bazen olmuyo komsudan istiyorum ama cok cok mecbur kalmadigim surece asla istemem bide ufak seyler olursa isterim bide evinde ne varsa onu yap yani yoksa yokyur kapi kapi gezmenin anlami yok

Komşudaki artık hastalık haline gelmiş,zaruri şeyleri istemeyi bir nebze anladıkta kabuk tarçın,yumuşatıcı nedir yahu.Bende olana yok diyemem veririm ama bu artık aşmış kendini,yavaş yavaş yok demeyi öğrenin,daha az gelecektir bişeyler istemeye.Sizin komşu kadar bir tuhaf komşuda benim arkadaşımda vardıKomşusunun kocası her hafta pazarda soğan satıyormuş,işi bu adamın,ancak adamın karısı gelip arkadaştan soğan istiyormuş ara sıra.Senin kocanın çuvalla getirmesi lazım eve,komşudan istenir mi sattığın şey ayıp..Sizin mevzuya dönersek;Kimin kocası olsa yadırgar bu durumu,eşine kaç kez denk geldiyse o bilesıkılmış baksana.Komşuna Hiçbirşey verme demiyorum asla, ver ama herşeye evet deme ki anlasın rahatsızlık verdiğini,gerekli gereksiz çalmasın kapıyı

En kötüsü de komşuya tepsi,oklova ,halı fırçası gibi şeyleri verip te ,geri gelmemesi,istemek için gittiğinde evde bulamamak.

Ay bu ne böyle acil bi şey olur istersin de yumuşatıcı nedir arkadaş yoksa yumuşatıcı okmadan yıkasın nedir yani yada alınca yıkasın çubuk tarçın falan bunlar tamamen keyfi ve iyi niyetli olmayan istekler bence.. kek yaparken hamura başlarsın bakmışın k.tozu kalmamış gider istersin ve benim bildiğim aldığını da geri iade edersin ki bi daha bi şey istemeye yüzün olsun

Canım bazı insanlar böyle şeyleri çok normal görüyor ama sende ondan ne istersen verir eminim çünkü bizim komşumuzda böyle çöp poşetine kadar ister belki bu bahsettiğim onun bi akrabasıdır bende herşeyi veriyorum kv vermiyor banada verme sakın diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…