Bir garip kuzen vakası

Ne sizin derdiniz ya. Dert olarak görmüyor isen okumazsın yorum yapmazsın.
Dertölçer mi var siteye girerken. Illa kaynana konusu mu olacak
Dkdkkdd son cümle nalaka güzel kardeşim anlayamadım. İsteyen istediğini yaşar. Size ne? Ha illa uğraşacağım diyorsanız ‘histerik’ kuzeninizle kolay gelsin...

Sizin kız kardeşiniz annenizden babanızdan habersiz kendisinden 14 yaş büyük bir adamla başka bir şehirde otelde kalacak ve siz buna normal mi diyeceksiniz. Hiç sanmıyorum

Şahsen bizzat ben kendim genelde babamdan nadiren annemden habersiz kendimden 14 yaş büyük bir adamla şehir şehir hatta ülke ülke gezdim, şimdi o adamla evliyim.

Kuzen kardeş gibidir tabiki üzülmekte merak etmekte haklısınız.
Ayrıca anlattıklarınız hiç te hafife alınacak şeyler değil.Daha 19 yaşında eğer kafasında kendi uydurduğu yalanlara inanıyorsa bu daha da kötü.Daha da geç olmadan mutlaka bir yolunu bulup onu uzman bir doktora götürmelisiniz.Söylediği yalanlara bakılırsa bir problem var ortada..üzüldüm açıkçası..ve sizi duyarlı olduğunuz için tebrik ederim

Şahsen bizzat ben kendim genelde babamdan nadiren annemden habersiz kendimden 14 yaş büyük bir adamla şehir şehir hatta ülke ülke gezdim, şimdi o adamla evliyim.
İnsanları bir rahat bıraksalar, kabuklarını kırmalarına izin verseler güzel şeyler olacak gibi ama...

Sen kuzeninin acaba tedaviyle geçebilecek bir ruhsal rahatsizligi mi var ?..nasıl yardımcı olmalıyım? diye düşünüyorsun...öyle de olabilir tamamen kişiligi de bu olabilir.Kuzenin ailesinin tutumu nasıl? Aşırı baskıcı tutum benimseyen ebeveynler bazen cocugun cezadan kaçmak için yalan söylemesine ...zamanla bunu alışkanlık haline getirmesine yol açabiliyor. Bazen de tutarsız ana /baba tutumu gorulen ailede herkesin tabiri caizse at kosturdugunu ; cocuklarin anlık yalanlarla durumu kurtarmayı alışkanlık edindiklerini görüyorum.

Sizin şansınıza o kişinin doğru olması yaptığınız şeyin yanlış olmadığını göstermez.
Benimde 19 yaşında kızım var benden yada babasından habersiz şehir dışına kendisinden 14 yaş!,büyük bir adamla kalmaya gitse merakımdan ölürüm.Lutfen bir konu hakkında yorum yaparken mantığımizi kaybetmeyelim

ailesi ne diyor?
destek alması lazım.
öyle abla gibi konuşmakla düzeleceğini sanmıyorum.
bayağı hikaye yazıyormuş.
Ablası hariç kimse bilmiyor. Geçen gün ablası ile yeni görüştüğü çocuk hakkında konuştu. Yanı ablasi eğer ciddi değil isen çocuğa bunu söylemelisin dedi çünkü çocuk şimdiden bankaya ileri için birikim yapmaya başlayacağını söylemiş
Kuzenimin sözünde hiç birşey yok fakat eve gitmiş bunun üzerine ağlaya ağlaya. Çocuk ile ciddi düşünmüyorum diye kendisi söylemişti oysa

O güveni verin ki habersiz gitmesin. Ben anneme söylerdim genelde. Babam anlayışlı olsa ona da söylerdim. Hayatımdaki insanı ben seçtim, kızınız da hayatındaki insanı kendi seçecek muhtemelen. Bunun yaşla bir ilgisi yok. 21 yaşında biriyle gitse farklı mı düşüneceksiniz?

yapacak pek de bir şey yok aslına bakarsanız.
sizi dinlemiyor, yardım al deseniz kabul etmez diyorsunuz. kendi ablasının haberi var
madem öyle anne-babayı haberdar edin bu kadar endişeli iseniz ama evden kaçar, aile çok büyük tepkiler verir vs her şey daha beter hale gelebilir.

yapacağınız şey kuzeniniz ile muhattap olmamak.
bu gibi bilgileri bilmemek.
yarın öbür gün başı belaya girdiğinde ebeveynler size hesap soramasın neden biliyordun da söylemedin diye.
bir de ne diye yalan olan şeyleri oturup dinleyesiniz ki? kendi zamanınızı daha güzel şeylere harcayın.
uzak durun,karışmayın, ilgilenmeyin.
onun kararı, onun hayatı.

Bu yazdıklarınızı tek bir şekilde mantıklı bulabilirim. Kuzenim sözcüğü yerine kızım sözcüğünü kullanırsanız.

Yanı dinlemek istemiyorum çünkü üzülüyorum duyunca. Durup dururken ben geçen gün cumhurbaşkanı ile tanıştım diyor mesela. Yanı konuşacak birşey bulamıyorsunuz

ne ciddiyeti yahu 19 yaşında.
ablası pek becerememiş konuşma işini. anne babasına söylemeli ve kuzen tedavi edilmeli.
hayatı boyunca masal anlatacak yoksa. belki inanarak söylüyor o yalanları başka bir dünyada yaşıyor gerçeklik algısı yok belki. uzman desteği almadan ne boyutta bilmeniz mümkün değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…