Tarttrmssn parasını ödeyeceksin canın çekmiş alışverişe devam ederken yiyorsun bunda abes olan ne anlamadım. Parasını odemeyip uyanıklık yapılacaksa orasını bilmem
Kasada tartılan bir yermiş gittiği market,konuda da yazmış kasada 1 muz fazla tartırıp iade ettik diye.
Zaten amacı çalmak değimiş konu sahibinin o ayrı ama muz kabuğuyla 1 muzun aynı agırlıkta olmayacağı aşikar.
Bu paketli bir ürün olsaydı,ağırlıktan bağımsız,kendi barkodu olan,bu kadar sorun olmazdı,ambalaj ile ödenirdi kolayca.
Benim alışveriş yaptığım marketler belli,kasiyerinden reyon görevlisine herkesi tanıyoruz artık hatta ben tek gittiysem kızımı dahi sorarlar nerde diye. Ona rağmen dikkat ederim böyle şeylere. Üniversite zamanında büyük marketlerden birinde çalışmıştım,şunu biliyorum siz ürunleri açıp yediğinizde,birşeylerin ambalajını açtığınızda dikkat çekip izleniyorsunuz kasaya gidip ödeyene kadar,hatta o dönem sivil güvenlik vardı mağazada,kamera zaten olmazsa olmaz,ordan oturup insanların birşeyleri açıp yediğini görünce takip ederdi,göremezse ödeyip ödemediğinizi,kasiyere sorardı,şunu ödedi mi bunu ödedi mi diye? Ödemeyip gidenleri durdurup polis çağırdıkları dahi olurdu. Hatta bir kadın sürekli birşeyleri açar yerdi,bazı şeyleri cantasına atardı. Polis cağırılacakken eşi geldi ve kadının hasta olduğunu,calmadan durmadığını söyledi. Her tipten insan var yani. Calısanlar bilemezler niyetimizi.
Bize çok basit görünen şeyin arkasında böyle organizasyonlar olabiliyor.
İnanın gerek yok. Ödersiniz,fişini koyarsınız cebinize,rahat rahat yersiniz,yedirirsiniz.