• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir garip MUZ olayi ve bana hırsizlik suçlaması..

Her markette var demedim zaten :) tabiiki buyuk marketlerde olan birsey bu..konu sahibide ogrenmistir zaten her yerde ayni seyi yapamiycani zaten...
Bir de şunu söyleyeyim. Benim amcam, amcamın eşi ve küçük bebekleri yıllar önce bize gelmişlerdi. Bebek ya, benim oyuncağımla oynamıştı hoşuna gitmişti. Ben vereyim onun olsun vs iması yapınca annesi, yani yengem kesinlikle alamayacağını söylemişti. Çünkü bebeğinin buna alışmasını istemiyordu. Yani aa bedava diye atlamamak lazım her şeye :)

Bir de şunu söyleyeyim. Benim amcam, amcamın eşi ve küçük bebekleri yıllar önce bize gelmişlerdi. Bebek ya, benim oyuncağımla oynamıştı hoşuna gitmişti. Ben vereyim onun olsun vs iması yapınca annesi, yani yengem kesinlikle alamayacağını söylemişti. Çünkü bebeğinin buna alışmasını istemiyordu. Yani aa bedava diye atlamamak lazım her şeye :)
Hahaha valla Turkiyede olsa bu uygulama millet isi abartir yagmalamaya kalkar:) ama bir tane alip birakabilenlerde var, bu yuzden devam ediliyo demekki

Su, çikolata, süt gibi adet olarak satılan bir şey markette açılıp verilebilir belki ama kilogram üzerinden fiyatlandırılan bir şeyi vermeniz yanlış bir davranış olmuş.

Çocuklara her istediklerinin anında olamayacağını öğretmek gerekir düşüncesindeyim.

yuhh amma büyümüş. ben kasaya gitmeden suyumu da içiyorum kızıma çikolatasını da veriyorum kabuguda market arabasında duruyor. hiç kimse birşey demedi şimdiye kadar.. bidaha o markete gitmezdim ben sanırım..

yuhh amma büyümüş. ben kasaya gitmeden suyumu da içiyorum kızıma çikolatasını da veriyorum kabuguda market arabasında duruyor. hiç kimse birşey demedi şimdiye kadar.. bidaha o markete gitmezdim ben sanırım..
Sizin durumunuz farklı ama siz üzerinde barkod numarası olanları okutuyorsunuz.Konu sahibi arkadaşımız aldığı muzu tartırmadan gramını bilmeden çocuğuna vermiş muzun kabuğu duruyormuş muzun kabuğuda tartılmaz ki içinde meyvesi olanla kabuğu arasında gram olarak fark var.

canim kizim dayanmadiki ve burda kimse kimseye yerde vermio kasa bi kactane ama bir tanesi tek acikti pazar gunleride her yer kapali oldugu icin cok kalabalik oluyo haliyle bnde vereyim gosteririm dedim ama rezil ettiler kurbab olayim memleketime...
Burda gelin bunu bi supermarkette yapin bakin ne oluyor. Paketli gidalar eyvallah ama kilo ile tartilan biseyi nasil odeyeceksinz yedikten sonra? Gene kasiyerin insafina kalirsiniz. E o da dunyanin her yerinde olabilecegi gibi anlayissiz cikabilir. Ayrica, yediginiz muz ile sonradan tarttiginiz ayni degilse bu da dogru olmaz. Koyden indim sehire gibi yasayip sonra memleket sorunu yapmayin bunu lutfen. Yasadigimiz ulkenin kural ve normlarina uymak zorundayiz. Onlar neden bize uysun?

Ayy ben de hep yapiyorum bunu. Ama meyve degilde paketli seyler. :KK57:Benimde almancam pek iyi degil umarim bende böyle bir durumla karsilasmam

Paketli şeyler sorun olmaz. Zaten paketi scan yapiyorlar.
Ama yasak. Eğer ters bir elemana rastlardan vallah polis çağırırlar.
Olan temiz sabikana olur...

Benim oglum da muz canavari... birakin buyuk marketi ben mahallet manavimizda bile once muzu tarttirip sonra ogluma veriyorum.. manav ikram etmek istesede kabul etmem cunku cocuklarim kurallari ogrenmeli..

Hos olmayan bi duruma dusmussunuz ve maalesef haksizsiniz.. bidaha sefer daha dikatli olursunuz ve kiziniza market ve alisveris kurallarini markete gitmeden anlatirsiniz..

Benim oğlum 2.5 yaşında, markette gittigimizde bir şeyler alırız bazen o an açmak ister ve dıt yapacagız öyle derim. ilk önce bir kaç kere agladı şimdi alıştı eline alır yiyecegini oku der markete okutmadan almaz.
Hatta dün toybox sakız almış benden önce kasaya koşmuş oku diye.
Kız güldü annen gelmeden okuyamam izin vermez belki dedi, sakince beni bekledi ve aldı.

Sizin durumunuz farklı ama siz üzerinde barkod numarası olanları okutuyorsunuz.Konu sahibi arkadaşımız aldığı muzu tartırmadan gramını bilmeden çocuğuna vermiş muzun kabuğu duruyormuş muzun kabuğuda tartılmaz ki içinde meyvesi olanla kabuğu arasında gram olarak fark var.
evet anladım ama yine de bukadar tepki çekecek 3-5 kişinin toplaşıp hesap sormasına değecek bir durum değil. uyarmalılardı kibarca ,böyle hırsız çıkarılmak ne acı..
edit:bu arada manavda tartılıyor diye biliyorum ben..

evet anladım ama yine de bukadar tepki çekecek 3-5 kişinin toplaşıp hesap sormasına değecek bir durum değil. uyarmalılardı kibarca ,böyle hırsız çıkarılmak ne acı..
edit:bu arada manavda tartılıyor diye biliyorum ben..
Bazı yerlerde kasada tartıyorlar sanırım konu sahibinin bulunduğu yerde kasada tartıyor.

Çanınızı sıkmayın olur öyle şeyler. Bundan sonra daha dikkatli olursunuz.

Almanların hayat felsefeleri kural,tarttırıp öyle vermeliydiniz çocuğa,kaldı ki burada bile tartmadan muz alamazsınız.Ben de yıllarca yaşadım Almanya’da hiç sorun yaşamadım,toplumun düzenine ayak uydurmak lazım.Bu arada acil almanca öğrenmenizi tavsiye ederim.

Kilo ile tartılan ürünlerde Türkiye de bile açıp yemeniz olmaz her yerin bir kuralı vardır. Önce ödemeyi yapıp sonra yedirseydiniz.
Sadece kilo ile tartılan ürünlerde değilki ambalajlılarda bile sorun çıkarıyorlar. Geçen sene annemle markete gitmiştik, hem de evimizin dibinde ve her zaman gittiğimiz bi market. Alışverişimiz uzun sürecekti baya bi mutfak alışverişi yapıyorduk, annemin canı o sırada acayip çikolata çekti, kan şekerim düştü heralde falan dedi, açtı bi tane çikolatayı yedi, ambalajını da alışveriş sepetine koyduk diğer aldıklarımızın üstüne. Hemen bi baktık güvenlik falan geldi hırsızlıkla suçladılar, bilmem bi müdürü varmış oranın o kameradan görmüş de falan annemi baya rencide etmişlerdi. Hayır çöpe falan atsak ya da ambalajı markete rafa bıraksak haklılar, ama kameradan madem izliyorsun sepete koyduğumuzu da görmüşsündür, bi dur kasadan geçirmezsek öyle gel suçla. Gerçekten bazen bazı şeyleri çok abartıyorlar.

Ben sizi anlıyorum,benimde 5 yaşında kızım var,bizde yaşadık bu tip şeyler ama olması gereken ödemeyi yapıp eline öyle vermenizdi. İlk olarak 1 tane muzu alır kasadan geçirir yedirir,sonra alışverişe devam ederdiniz. İstediği kabuğunu soyup yiyemeyeceği tarzda bir meyve,sebze (salatalık,elma vs) olsaydı ne yapacaktınız? Evde yiyebilirsin diyecektiniz mecburen. Bunu da öyle düşünün. Her istediği her zaman olmaz. Kasaya kadar sabretmesi gerektiğini anlamalı. Anlamayacak yaşta ise siz hemen ödeyip vermelisiniz eline.

Tarttrmssn parasını ödeyeceksin canın çekmiş alışverişe devam ederken yiyorsun bunda abes olan ne anlamadım. Parasını odemeyip uyanıklık yapılacaksa orasını bilmem
Kasada tartılan bir yermiş gittiği market,konuda da yazmış kasada 1 muz fazla tartırıp iade ettik diye.
Zaten amacı çalmak değimiş konu sahibinin o ayrı ama muz kabuğuyla 1 muzun aynı agırlıkta olmayacağı aşikar.
Bu paketli bir ürün olsaydı,ağırlıktan bağımsız,kendi barkodu olan,bu kadar sorun olmazdı,ambalaj ile ödenirdi kolayca.
Benim alışveriş yaptığım marketler belli,kasiyerinden reyon görevlisine herkesi tanıyoruz artık hatta ben tek gittiysem kızımı dahi sorarlar nerde diye. Ona rağmen dikkat ederim böyle şeylere. Üniversite zamanında büyük marketlerden birinde çalışmıştım,şunu biliyorum siz ürunleri açıp yediğinizde,birşeylerin ambalajını açtığınızda dikkat çekip izleniyorsunuz kasaya gidip ödeyene kadar,hatta o dönem sivil güvenlik vardı mağazada,kamera zaten olmazsa olmaz,ordan oturup insanların birşeyleri açıp yediğini görünce takip ederdi,göremezse ödeyip ödemediğinizi,kasiyere sorardı,şunu ödedi mi bunu ödedi mi diye? Ödemeyip gidenleri durdurup polis çağırdıkları dahi olurdu. Hatta bir kadın sürekli birşeyleri açar yerdi,bazı şeyleri cantasına atardı. Polis cağırılacakken eşi geldi ve kadının hasta olduğunu,calmadan durmadığını söyledi. Her tipten insan var yani. Calısanlar bilemezler niyetimizi.
Bize çok basit görünen şeyin arkasında böyle organizasyonlar olabiliyor.
İnanın gerek yok. Ödersiniz,fişini koyarsınız cebinize,rahat rahat yersiniz,yedirirsiniz.

bence hatalısınız... once ücreti odemelı ve fısı almalıydınız cocugunuzun canı cekmıs olabılır anlarım ama ıkna edebılırdınız parasını odeyelim yıyeceksın falan dıye sonucta market renkli renkli oyalanabılırdı... geçmi olsun yınede

Back
X