• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir garip MUZ olayi ve bana hırsizlik suçlaması..

Merhaba bende yurtdisinda yasiyorum ve oglum elmayi cok sever. Market arabasinda oturuyordu ve kenara cekmistim. Fark etmesen elmalarin yaninda duruyormus cocuk. Kafami bi cevirdim eline elma almis isiriyo, elinden almaya calistim vermedi. Vermeyince tekrar denedim orda tarti vardi bari tartayim gramini bilelim ve gorevliyi gorunce hemen yakaladim dedim gramini bana yazarmisiniz bir kagida cocuk almis vermiyorda. Oda sorun degil kasada bir elma dersiniz yeterli dedi.
Ne kadar istemesemde 2 defa oldu.
Kasiyerle konusurken kadin bana" siz verieken gosterdikten sonra sıkıntı yok,buraya bir anne geliyo cocuk elmayi bitiriyor ve biz gormesek soyleme geregi bile duymuyo ama siz oyle degilsiniz dedi.

O calisan cok buyuk terbiyesizlik yaomis. Madem size garezi bar beklesin takip etsin suc ustu yapsin.
Bazen bir cikolatayi veya icecegi dayanamiyorum ve aciyorum (sekerim cabuk dusuyor) ama mutlaka banda koyuyorum. Hic boyle birseyw rastlamadim dogrusu

Bide böyle polemiklere sakin girmeyin gerci siz birsey yapmadiniz. Direk "bana patronunu/üstünü cagir seninle muhatap olmicam" diyin azarlayin

Bende Almanya'da yaşadım ve evet çok kuraldılar ve bu konuda sizi haksız buldum. Bende bazen paketli ürünleri verirdim çocuklara ama bunu saklamamız lazım ödememiz lazım kasada derdim ve hiç sorun olmadı ama öyle tartılmamış bir üründen asla vermedim. Gittiğimiz bir büyük market vardı orda kendin tartıyordun önce tartıp sonra onun içinden verdiğim olmuştur ama onu da anlatıyordum bak tarttık onun için verdim diye. Sizin muz tartılmamış ve kızının yediği ne kadar bilmiyorsun sonuçta. Onlarda tartılmadığını bildiği için sorun yapmış ve haklılar. Bunun ülkesi yok gerçi Türkiye'de de dikkat etmek lazım.

Bir mağaza veya dükkan’da parasını verip kasadan geçirmediğiniz HERŞEY oraya aittir!

Daha ileri gidip şikayette bulunsalar, suçlu ne yazık ki siz bulunursunuz.

Hele ki Almanya gibi kuralcı bir ülke’de.
Yok artik daha neler :)

Yurt disinda bazi dukkanlarda elma mandalina vs. Cocuklara bi tane bedava veren marketler bile var..

Olay bu kadinin dil bilmemesi birazda.. eger kendini savunabilseydi bu kadar ustune gelinemezdi..

yemekte sabır gösteremeyen çocuklar sabırsız olanlar ilerki yıllarda yüksek eğitimde yer alamayan çocuklarmış onlar hep dürtülerine göre hareket ettikleri için onun için bence sabırlı ve şımarık her istediği yapılan çocuk yetiştirmemek gerek ilersi
için

Merhaba bende yurtdisinda yasiyorum ve oglum elmayi cok sever. Market arabasinda oturuyordu ve kenara cekmistim. Fark etmesen elmalarin yaninda duruyormus cocuk. Kafami bi cevirdim eline elma almis isiriyo, elinden almaya calistim vermedi. Vermeyince tekrar denedim orda tarti vardi bari tartayim gramini bilelim ve gorevliyi gorunce hemen yakaladim dedim gramini bana yazarmisiniz bir kagida cocuk almis vermiyorda. Oda sorun degil kasada bir elma dersiniz yeterli dedi.
Ne kadar istemesemde 2 defa oldu.
Kasiyerle konusurken kadin bana" siz verieken gosterdikten sonra sıkıntı yok,buraya bir anne geliyo cocuk elmayi bitiriyor ve biz gormesek soyleme geregi bile duymuyo ama siz oyle degilsiniz dedi.

O calisan cok buyuk terbiyesizlik yaomis. Madem size garezi bar beklesin takip etsin suc ustu yapsin.
Bazen bir cikolatayi veya icecegi dayanamiyorum ve aciyorum (sekerim cabuk dusuyor) ama mutlaka banda koyuyorum. Hic boyle birseyw rastlamadim dogrusu
Asıl sizin çalışanlar fazla hoşgörülü çıkmış. Çocuk elmayı bitirene kadar görmeseniz, atıyorum, ya da ısırıp yere atsa görmeseniz... O çalışanların maaşından kesilecek, haklarına gireceksiniz.

Tartılan ürünler kasadan önce ye-ne-mez.

Yok artik daha neler :)

Yurt disinda bazi dukkanlarda elma mandalina vs. Cocuklara bi tane bedava veren marketler bile var..

Olay bu kadinin dil bilmemesi birazda.. eger kendini savunabilseydi bu kadar ustune gelinemezdi..
Çocuğa bedava veren market değil, göze almış çalışandır. Ve o eksik olan onların maaşından kesiliyor.
Onlar çocuğa "hayır"ın anlamını öğretebildiği için garip geliyordur.

Ya bunun neresi vicdan,merhamet durumu çok afedersiniz de.
Her gelen çocuğa aman çocuk diye muamele yapsalar o insanlar nasıl bir ortam olur sizce ?
Herkese belli yerlerde hoşgörüde bulunsak anlamsız bir şekilde toplum ne olur sizce ?
Aman o yaşlı,o çocuk,onun hastalığı var bilmem ne.Kusura bakmayın da gittiğiniz yerin kurallarına uyacaksınız burası için de geçerli bu.Sanki Almanya'da değil Türkiye'de olsa görevli gülecek mi ? Aynı tepkiyi burada da verecek ki vermesi lazım.Herkese aynı şeyi yapsa çünkü zararı gören kendisi olacak sizin çocuğunuz değil.
Siz sabırı öğretemiyorsanız,hele ki muz gibi keyfi bir konuda kimse vicdansız olmuyor boşuna kasmayın.

Çocuğa bedava veren market değil, göze almış çalışandır. Ve o eksik olan onların maaşından kesiliyor.
Onlar çocuğa "hayır"ın anlamını öğretebildiği için garip geliyordur.
hayir calisanlar degil.. koskoca kasalar icinde cocuklara verin yazar genelde :) ayrica hic kimsenin maasindan kesilmez...

dedigim gibi paketli urunde pek sorun yapan olmaz zaten sabit ucreti vardir..

hayir calisanlar degil.. koskoca kasalar icinde cocuklara verin yazar genelde :) ayrica hic kimsenin maasindan kesilmez...

dedigim gibi paketli urunde pek sorun yapan olmaz zaten sabit ucreti vardir..
Bedavadan mı geliyor ürünler, nasıl eminsiniz maaşlarından kesilmediğine :) Birilerine dokunuyordur mutlaka.
Almanya'dan mı bahsediyoruz bu arada?

Bedavadan mı geliyor ürünler, nasıl eminsiniz maaşlarından kesilmediğine :) Birilerine dokunuyordur mutlaka.
Almanya'dan mı bahsediyoruz bu arada?
Boyle seylerin lafi olmuyor bazen canim.. marketin anlasmali oldugu yerler oluyor ve bedavadan geliyor bile olabilir. Hem oyle olmasa dahi bu bile bir pazarlama taktigidir! Musteri memnuniyetidir.. ki bu kucumsenecek birsey degildir asla..

Boyle seylerin lafi olmuyor bazen canim.. marketin anlasmali oldugu yerler oluyor ve bedavadan geliyor bile olabilir. Hem oyle olmasa dahi bu bile bir pazarlama taktigidir! Musteri memnuniyetidir.. ki bu kucumsenecek birsey degildir asla..
Kimse küçümsemedi zaten. Ama bu bahsettiğiniz olay çok az yerde vardır ve konu sahibinin girdiği markette yok besbelli. O örneği vermeniz de boşuna oluyor yani. Her neyse...

Kimse küçümsemedi zaten. Ama bu bahsettiğiniz olay çok az yerde vardır ve konu sahibinin girdiği markette yok besbelli. O örneği vermeniz de boşuna oluyor yani. Her neyse...
Bazi avrupa ulkelerinde yasayanlara sorarsaniz belli basli bazi marketlerde oldugunu bilirsiniz bu uygulamanin :)

Bazi avrupa ulkelerinde yasayanlara sorarsaniz belli basli bazi marketlerde oldugunu bilirsiniz bu uygulamanin :)
Yani? Ancak büyük marketler yapabilir bunu çünkü toptancıyla bir güven durumu oluşması vs olması gerekir. Yani her markette yok değil mi? Neyi iddia ettiğinizi anlayamıyorum? Kadının gittiği markette yasakmış. Yasak.

Yani? Ancak büyük marketler yapabilir bunu çünkü toptancıyla bir güven durumu oluşması vs olması gerekir. Yani her markette yok değil mi? Neyi iddia ettiğinizi anlayamıyorum? Kadının gittiği markette yasakmış. Yasak.
Her markette var demedim zaten :) tabiiki buyuk marketlerde olan birsey bu..konu sahibide ogrenmistir zaten her yerde ayni seyi yapamiycani zaten...

(Genelleme yapmak istemem, en azından çevremde gördüğümden aktarayım.) Size gülünç gelebilir ama Almanya'daki çoğu küçük çocuk, bizim çocuklarımızla kıyaslarsak mum gibi. Bir ağlıyor, iki ağlıyor sonra anne babasını kontrol edemeyeceğini fark edince mızmızlanmayı bırakıyor. Ya da çocuk diretirse, aile çocuğa bu davranışın sonucu olarak (sırf istediğini yaptırmak için ağlaması), mesela o gün ona sevdiği çikolatayı vermiyor. Küçük cezalarla disiplin ediyorlar. Tabii bu bizim kültürümüzde çok görülmüş bir şey değildir. Yalnızca biz kıyasla daha az toleranslılar çocukların ağlamayı kontrol amaçlı kullanmasına.
Kesinlikle hak veriyorum
Özellikle yeni nesil anne babalar çocukları simartma olayının suyunu çıkardı

Ben küçükken anlatıyordum önce parasını ödeyelim sonra ye diye, sadece susadiginda su istedigi zaman veriyordum. Yanlış anlaşılmalardan korunmak için çocuğunuza da bu şekilde öğretin bence.

Back