- 23 Kasım 2008
- 5.893
- 7.345
- 723
HıhıAdamlar mis gibi sistem kurmus biz de gidip illa sistemlerini bozacagiz...
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
HıhıAdamlar mis gibi sistem kurmus biz de gidip illa sistemlerini bozacagiz...
Yok artik daha neler :)Bir mağaza veya dükkan’da parasını verip kasadan geçirmediğiniz HERŞEY oraya aittir!
Daha ileri gidip şikayette bulunsalar, suçlu ne yazık ki siz bulunursunuz.
Hele ki Almanya gibi kuralcı bir ülke’de.
Asıl sizin çalışanlar fazla hoşgörülü çıkmış. Çocuk elmayı bitirene kadar görmeseniz, atıyorum, ya da ısırıp yere atsa görmeseniz... O çalışanların maaşından kesilecek, haklarına gireceksiniz.Merhaba bende yurtdisinda yasiyorum ve oglum elmayi cok sever. Market arabasinda oturuyordu ve kenara cekmistim. Fark etmesen elmalarin yaninda duruyormus cocuk. Kafami bi cevirdim eline elma almis isiriyo, elinden almaya calistim vermedi. Vermeyince tekrar denedim orda tarti vardi bari tartayim gramini bilelim ve gorevliyi gorunce hemen yakaladim dedim gramini bana yazarmisiniz bir kagida cocuk almis vermiyorda. Oda sorun degil kasada bir elma dersiniz yeterli dedi.
Ne kadar istemesemde 2 defa oldu.
Kasiyerle konusurken kadin bana" siz verieken gosterdikten sonra sıkıntı yok,buraya bir anne geliyo cocuk elmayi bitiriyor ve biz gormesek soyleme geregi bile duymuyo ama siz oyle degilsiniz dedi.
O calisan cok buyuk terbiyesizlik yaomis. Madem size garezi bar beklesin takip etsin suc ustu yapsin.
Bazen bir cikolatayi veya icecegi dayanamiyorum ve aciyorum (sekerim cabuk dusuyor) ama mutlaka banda koyuyorum. Hic boyle birseyw rastlamadim dogrusu
Çocuğa bedava veren market değil, göze almış çalışandır. Ve o eksik olan onların maaşından kesiliyor.Yok artik daha neler :)
Yurt disinda bazi dukkanlarda elma mandalina vs. Cocuklara bi tane bedava veren marketler bile var..
Olay bu kadinin dil bilmemesi birazda.. eger kendini savunabilseydi bu kadar ustune gelinemezdi..
hayir calisanlar degil.. koskoca kasalar icinde cocuklara verin yazar genelde :) ayrica hic kimsenin maasindan kesilmez...Çocuğa bedava veren market değil, göze almış çalışandır. Ve o eksik olan onların maaşından kesiliyor.
Onlar çocuğa "hayır"ın anlamını öğretebildiği için garip geliyordur.
Bedavadan mı geliyor ürünler, nasıl eminsiniz maaşlarından kesilmediğine :) Birilerine dokunuyordur mutlaka.hayir calisanlar degil.. koskoca kasalar icinde cocuklara verin yazar genelde :) ayrica hic kimsenin maasindan kesilmez...
dedigim gibi paketli urunde pek sorun yapan olmaz zaten sabit ucreti vardir..
Boyle seylerin lafi olmuyor bazen canim.. marketin anlasmali oldugu yerler oluyor ve bedavadan geliyor bile olabilir. Hem oyle olmasa dahi bu bile bir pazarlama taktigidir! Musteri memnuniyetidir.. ki bu kucumsenecek birsey degildir asla..Bedavadan mı geliyor ürünler, nasıl eminsiniz maaşlarından kesilmediğine :) Birilerine dokunuyordur mutlaka.
Almanya'dan mı bahsediyoruz bu arada?
Kimse küçümsemedi zaten. Ama bu bahsettiğiniz olay çok az yerde vardır ve konu sahibinin girdiği markette yok besbelli. O örneği vermeniz de boşuna oluyor yani. Her neyse...Boyle seylerin lafi olmuyor bazen canim.. marketin anlasmali oldugu yerler oluyor ve bedavadan geliyor bile olabilir. Hem oyle olmasa dahi bu bile bir pazarlama taktigidir! Musteri memnuniyetidir.. ki bu kucumsenecek birsey degildir asla..
Bazi avrupa ulkelerinde yasayanlara sorarsaniz belli basli bazi marketlerde oldugunu bilirsiniz bu uygulamanin :)Kimse küçümsemedi zaten. Ama bu bahsettiğiniz olay çok az yerde vardır ve konu sahibinin girdiği markette yok besbelli. O örneği vermeniz de boşuna oluyor yani. Her neyse...
Yani? Ancak büyük marketler yapabilir bunu çünkü toptancıyla bir güven durumu oluşması vs olması gerekir. Yani her markette yok değil mi? Neyi iddia ettiğinizi anlayamıyorum? Kadının gittiği markette yasakmış. Yasak.Bazi avrupa ulkelerinde yasayanlara sorarsaniz belli basli bazi marketlerde oldugunu bilirsiniz bu uygulamanin :)
Her markette var demedim zaten :) tabiiki buyuk marketlerde olan birsey bu..konu sahibide ogrenmistir zaten her yerde ayni seyi yapamiycani zaten...Yani? Ancak büyük marketler yapabilir bunu çünkü toptancıyla bir güven durumu oluşması vs olması gerekir. Yani her markette yok değil mi? Neyi iddia ettiğinizi anlayamıyorum? Kadının gittiği markette yasakmış. Yasak.
Kesinlikle hak veriyorum(Genelleme yapmak istemem, en azından çevremde gördüğümden aktarayım.) Size gülünç gelebilir ama Almanya'daki çoğu küçük çocuk, bizim çocuklarımızla kıyaslarsak mum gibi. Bir ağlıyor, iki ağlıyor sonra anne babasını kontrol edemeyeceğini fark edince mızmızlanmayı bırakıyor. Ya da çocuk diretirse, aile çocuğa bu davranışın sonucu olarak (sırf istediğini yaptırmak için ağlaması), mesela o gün ona sevdiği çikolatayı vermiyor. Küçük cezalarla disiplin ediyorlar. Tabii bu bizim kültürümüzde çok görülmüş bir şey değildir. Yalnızca biz kıyasla daha az toleranslılar çocukların ağlamayı kontrol amaçlı kullanmasına.