• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir garip MUZ olayi ve bana hırsizlik suçlaması..

Biz suyu içerdik, o da çok büyük marketlere gittigimizde çocuk halimizle yorulduğumuz için. Ya daniste market icindeki fırından poğaça alıp yerdik, tabi onların da paket üzerinde barkodu olurdu kasada okuturduk. Bu dediğim olaylar böyle kocaman marketlerde olurdu bi girerdik 3-4 saat çıkmazdık, hem kıyafet hem oyuncak hem kırtasiye hem market vs.. Diğer durumlarda eğer sadece market işimiz varsa su bilr içmezdik.

Ama muz gibi şeylerin kesinlikle yenmemesi gerekiyor, herbirinin ağırlığı birbirinden farklı. Çocuğunuza bumu aşılarsanız siz de rahat edersiniz

Bana bu mesele altı üstü bir muz meselesi gibi gelmiyor. Bazen görevliler oğluma merve vermek istiyor ağlıyor diye kabul etmiyorum. Sonuçta market sahibi onlar değil.

Bir şeyler vereceksemde eline ya yanıma alıyorum ya da ödüyorum ve alısverisime sonra devam ediyorum.

canim kizim dayanmadiki ve burda kimse kimseye yerde vermio kasa bi kactane ama bir tanesi tek acikti pazar gunleride her yer kapali oldugu icin cok kalabalik oluyo haliyle bnde vereyim gosteririm dedim ama rezil ettiler kurbab olayim memleketime...
Muz gramlık ve tartılması gerekir. Aynı şeyi markette yaşadık kızım muz diye tutturdu kasa uzak. Ama kasaya gidildi tartıldı. O sürede de bağıra bağıra ağladı dikkatini dağıttık falan ama herkes o şekilde davranırsa ne olur hal.. Tartışma ve içinde bulunduğu nuz durum kötü olmuş ama ortada bir hata var maalesef

Bunun Türkiye ve Almanya vs ile ilgisi yok ki. Burada da ayıp ve yanlış yaptığınız şey. Muzu kasada okutamazsınız herkesin dediği gibi.

Hem çocuğunuza her an her istediği şeyi elde edeceğini gösteriyorsanız çok yanlış yapıyorsunuz. Hayır kelimesini öğretmelisiniz.

Çalışanlar doğru olanı yapmışlar, kabuğu kasaya gidene kadar unutsanız veya kaybetseniz onlara zararı olacak ve siz haklarına geçmiş olacaksınız.

Adamlar disipline o kadar önem verirken gidip de kurallarını bozamazsınız. Nerede yaşıyorsanız oranın kuralları geçerli. Küçücük çocuk istedi bahaneniz olmamalı. Onlar da yetiştiriyorlar küçücük çocuklar. Kesinlikle haklılar.

Seninki hadi cocuk ben esimi bile kontrol edemiylrum en buyuk korkularimdan biri bu rezilligi yasamam.s bir gun bende bekliyorum markete adim atar atmaz bir icecek ister tamam sepwtine atar biteni ama ben o an biri gorecek diye korkarim fistik mistik aciksa tadina bakmazsa herhalde kocami tanimam biz yurt disinda olsak tutuklanmaligiz :)))))) birdaha yasamamaniz dilegiyle lutfen kendinizi uzmeyin hayatta her sey olabilir tekrari yasanmaz kotu bir ani...

Hepsini okumadim ama tartilan urunleri kafaniza gore yiyemezsiniz. Ha onceden tartilmis paketli urunse o zaman ayip etmisler.

Adamlar disipline o kadar önem verirken gidip de kurallarını bozamazsınız. Nerede yaşıyorsanız oranın kuralları geçerli. Küçücük çocuk istedi bahaneniz olmamalı. Onlar da yetiştiriyorlar küçücük çocuklar. Kesinlikle haklılar.

Adamlar mis gibi sistem kurmus biz de gidip illa sistemlerini bozacagiz...

Çocuğunuza parasını ödeyelim o zaman vereceğim deseydiniz aslında ona da sabretmeyi ve alınan şeylerin bir bedeli oldugunu öğretmiş olurdunuz. Kötü niyetli yaptığınızı düşünmüyorum ama pek örnek bir davranışınız olmamış. O olayda da çocuk ihtimalle kendini suçlu hissetmistir. Gerek yoktu bunlara. Türkiye de de problem olabilirdi bu davranışınız. Tartilmamis ve ödenmemiş bir ürünü yemek çocukta istese doğru değil.

Su vs. Tekli satılan bişey olsa sorun olmazdı,
Ama tartılan ürün oldugu için sıkıntı olmuş,
Tabiki bu hırsızlık degil,
Size hırsız dememişler,
Olabiliteleri söylemişler sadece.
Sonuçta hergün kaç kişi geliyor markete,
Bi sürü yabancı var kime güvencekler.

Ben bir market müdürü yada o zımbırtılardan olsam boyle durumda bölge sorumlusunu dahi ararim. Kabuğunu atmamak vs bunlar sebep değil ki ? Diyelim para çıkışmadı ve o ürünün iadesi gerekti ne olacak ? Kabuğu mu iade alacaklar? Bence yanlış bir hareket olmuş. Geçmiş olsun normalde polis gelir hemen her olaya. Iyi bari polis gelmemis

Cocugun orada illa ki muzu yemesi hayat memat meselesi degildi. Cocugunuza beklemeyi ve sabirli olmayi baska ne zaman ogreteceksiniz ki. Market calisanlarini hakli buldum. Ayrica "cocugum cok onemli" sendromu avrupada pek yaygin olmadigi icin bu onlari iki kere hakli yapar.

"Benim yavrum cok zeki teyzeleri. Hiç daha boyle cocuk gormedim " kafasi yok onlarda. Keşke bizde de bitse. Oz abim her gün arayıp benim kiz inanılmaz akıllı diyor o kapatıyor annem arıyor herkesler onu konuşuyor bir gor sen nasil akilli nasil akilli diyor. Bezdim biktim yoruldum nereye dönsek aynı terane. A101 den kutusu kapalı krem alamadım kac aydır. 6li minik muffin kek kalıbı aldim muffin kalıbı 5 cıktı birini bulamadılar. Yoruyor bazen insanalr insanı. Sizin de başınızın etini yedim ya affedin nolur dayanamadim

Çocukken markette aşırı susadigim için babama şişeden içip icemeyecegimi sormuştum. Sonuçta şişeyi kasada okutabilirdik boş haliyle. İzin vermedi ve bana "kasaya gidene kadar başımıza bir şey gelebilir. Ölebilir ya da yaralanabiliriz. Ve sen parasını odemedigin bir suyu içmiş hakka girmiş olacaksın " dedi. Çok küçük olmama rağmen bu soyledigi o kadar etkiledi ki beni, parasını ödemediğim hiçbir ürünü yiyip içmedim. Şimdi bir evlat buyutuyorum. Susuz da kalsa o kasadan geçmeden su icirmiyorum. Muz vermek nedir yahu. Yerine koyduğunuz muz yedigiyle aynı ağırlıkta mi? Bundan nasıl emin olacaksınız.

Aferin böyle yetiştirin çocuklarınızı. Dayanamaz çünkü yemesi lazım o anda muzu. Aman sabretmeyi ogrenmesin.

Bende buna benzer mesaj yazdim sonra sildim başka yazdim. Korktum cunku tepkiden. Böyle düşünenler daha kalabalık ve benim çocuğum yok oradan vururlar kesin. Olsa anlardın derler. Ama bende eşimde parasini vermediğimiz ürünü haram sayarız kendimize. Cocuk birde markete kadar dayanmış iyi ki. Ya yollarda birinin elinde görseydi

"Benim yavrum cok zeki teyzeleri. Hiç daha boyle cocuk gormedim " kafasi yok onlarda. Keşke bizde de bitse. Oz abim her gün arayıp benim kiz inanılmaz akıllı diyor o kapatıyor annem arıyor herkesler onu konuşuyor bir gor sen nasil akilli nasil akilli diyor. Bezdim biktim yoruldum nereye dönsek aynı terane. A101 den kutusu kapalı krem alamadım kac aydır. 6li minik muffin kek kalıbı aldim muffin kalıbı 5 cıktı birini bulamadılar. Yoruyor bazen insanalr insanı. Sizin de başınızın etini yedim ya affedin nolur dayanamadim

Valla benim bir bucuk yasinda oglum var. Cok zeki diyenlere "yoo normal cocuk iste" diyorum. Bundan muhendis olur diyorlar "yoo sanayiye vericem ben onu" diyorum. Cok becerikli diyorlar "yoo 15 aylik cocuk hareketleri iste" diyorum millet sok :D Ama cidden normal cocuk yani. Oyle ileri zekasi bilmemneyi yok. Ha akli fikri yeterince yerinde zaten. Sirf iltifat diye soyleniyor ama kendi cocugum bile olsa gina geldi artik. Cocuklari ovup goklere cikarinca o cocuk daha onemli, daha nitelikli olmuyor.

Bende buna benzer mesaj yazdim sonra sildim başka yazdim. Korktum cunku tepkiden. Böyle düşünenler daha kalabalık ve benim çocuğum yok oradan vururlar kesin. Olsa anlardın derler. Ama bende eşimde parasini vermediğimiz ürünü haram sayarız kendimize. Cocuk birde markete kadar dayanmış iyi ki. Ya yollarda birinin elinde görseydi

Terbiye besikten baslar. Ki artik laf dinleme yasina gelmis cocuk.

Valla benim bir bucuk yasinda oglum var. Cok zeki diyenlere "yoo normal cocuk iste" diyorum. Bundan muhendis olur diyorlar "yoo sanayiye vericem ben onu" diyorum. Cok becerikli diyorlar "yoo 15 aylik cocuk hareketleri iste" diyorum millet sok :KK70: Ama cidden normal cocuk yani. Oyle ileri zekasi bilmemneyi yok. Ha akli fikri yeterince yerinde zaten. Sirf iltifat diye soyleniyor ama kendi cocugum bile olsa gina geldi artik. Cocuklari ovup goklere cikarinca o cocuk daha onemli, daha nitelikli olmuyor.

Terbiye besikten baslar. Ki artik laf dinleme yasina gelmis cocuk.

Allah bağışlasın. Allah aklıyla yaşatsın denir bizde ne guzel dua degil mi :) tebrik ederim sizi ben bi çocuk doğurmuşum bildigin canavar diye gelenlerden olmadığınız için kocaman kocaman kalpler olsun benden size :) abimınki de 12 aylık dede ve baba diyebiliyor. Ama super zeka imis. Emekleme yürüme vs yok. Ama annem demişti ki o doğumca diğer odalardan gelmişler ya bizimki bu kadar güzel değil bu bambaşka demişler. Mavi gözlü olduğu için doğacak en güzel cocuk gözü ile bakılıyor. Bizde nadir olan sarışın ve mavi göz olayına hastayız malum. Iyi bari boynuza kulağa kuyruğa ozenmiyoruz. Allah akıl fikir ihsan eylesin. Aklı olan tek canlı biziz ama bence kediler filan daha zekim daha iyi dusunuyorlar

Kasadan gecmemis bi ürünü yyariya kadar tüketmek, besikten egitim vermek vs vs gibi mantiken dogru olan bi cok yorum okudum. Burda aslinda olay Gurbet!!! Avrupanin büyük kismi kurduklari muhtesem sistem icinde insan olduklarini unutmus...
Bizimde sistemsiz ülkemizde herseye inat hala vicdanli, merhametli insanlar var.
Burnum kis aylari cok kanar hemde yumruk atilmis gibi sakir sakir... is cikisi birden kanamaya basladi kan artik kollarimdan süzülüyor (abartmiyorum) arkadadimda önünde bulundugumuz ve durumu gören garsonlardan pecete rica etti, vermediler sadece bez pecete kullaniyorlarmis. El insaf koca resturantda tuvalet kagididami yoktu :)))
Dilini ari sokmus ve düsüp basini carpmis bi dedeye ilk yardim yapiyorum boynunun altina koymak icin esinden ceketini rica ettim kadin kan olur diye vermedi...
O muhtesem sistemli avrupa bu durumlarda yoruyor...

Back