bir garip tatil meselesi

eftelya2015

Guru
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2015
6.945
7.140
398
Şimdi özet geçecek olursak eşimin ilk evliliğinden bir oğlu var ve eşim benim izin aldığım dönemde çocuklarla birlikte (oğlu ve kızımız) tatile çıkmak istiyor.

Ben eşimin doğumgünü için taa kıştan bir otele rezervasyon yapmıştım haftasonu kaçamağı gibi çocuksuz olarak , oğlu ile aynı gün doğdudundan o gün gitmeyelim dogum gununu kutlayalım o haftada ben ızınlı olacağım, bende ızın alayım hep birlikte tatile çıkalım dedi.

Geçen sene de bu sekılde tatıle çıkmıstık hatta son ıkı senedır çıkıyoruz hep beraber ama geçen sene bir tartışma oldu aramızda ve ben oğlunun bizimle gelmesini istemiyorum çünkü tartışma sebebi o idi.

Şöyle söyleyim çocuk sessiz sakin bir çocuk ama tatilde babaya yapışıyor kızımızda ufak zaten 2 yasında şu an , ben kızımızla o oglu ıle takılıyor. Arada kızımlada ilgileniyor ama benim için yeterli olmuyor.

Ayrıca herseyden sıkılan bır cocuk, denize girmez illa havuz olacak ona da yalnız girmez illa babasıda girecek, arkadas edınse kendı yasıtları ıle takılsa ya da arada azda olsa kardesı ıle ılgılense bizde başbaşa bir havuza falan girsek en basitinden o da yok, ıkıye bolunuyoruz ve bu sekılde tatılden zevk almıyorum.

Ben bu sene birlikte tatil yaparız diye düşünmemiştim,şimdi böyle bir teklif sununca pek birşey diyemedim ama geçen seneki tartışmamızdan ötürü gideceksekte 3 gunden fazla olmamasını aynı seylerı yasamak ıstemedıgımı ve mumkunse ayrı odalı bır yerde konaklamak ıstedıgımı soyledım (bunun nedenı de artık ergenlıge gıren bır cocuk aynı odada kalmak ıstemıyorum gıyınme soyunma sıkıntı oluyor, banyoda gıyın soyun ben boyle rahat edemıyorum ve dagınık kendı esyasını kendısı toplamadıgından ister istemez aynı odada kalınca ben toplamak zorunda kalıyorum )

Kısacası ben illa tatile gidilecekse oğlu olmadan bir tatil yapmak istiyorum.Eşim isterse oğlu ile ayrı tatile gidebilir ona bir lafım olmaz ama bunu eşime nasıl söylesem bilemiyorum.

Sizden ricam da bana bunu düzgün yolla söylemenin bir yolunu bulmanız...

çocuk için de zor sizin için de..

Ayrı odalarda kalmanızın sizin ve eşinizin, yukarıda yazdığınız ergenlikle alakalı meselenin de sizin açınızdan sıkıntı yarattığını söylerseniz anlayışla karşılayabilir mi..

Bunun için yalana dolana laf çevirmeye gerek yok ki.
Biz beraber tatile gidince ikiye bolunuyoruz canım.
Sen oglunla ara ara tatile gidebilirsin.
Beraber gidince tadı çıkmıyor biz başbaşa gidelim istiyorum dersin. Kendi çocuğunu da götürmezsen yanlış anlayacak neyi olabilir ki?

Diğer yandan da oğlunun da doğum günü olduğunu bile bile erkenden çocuksuz tatil ayarlamanız hoş olmamış.

Zaten anne baba ayrı, sanırım annede kalan bir çocuk. Doğum gününde hiç değilse baba ile vakit geçirmesine izin vermeniz gerekir bence.
Eşiniz de belki erkenden kolları sıvayıp kasıtlı yaptığınızı düşünmüştür. O yüzden ailecek gidelim demistir

Açık açık söyleyin,haklısınız.
Sizin izinli olmadığınız dönemde çıksınlar tatile,sonuçta çalışan insanın izni belli,çocuk yaz boyunca hep müsait olur.

Bize yazdıklarınızın aynısını eşinize anlatın.

Çocuğun da sizle tatile gelmekten çok memnun olduğunu sanmiyorum. Babası için katlaniyordur mecburen. Yani eşiniz hep sizin ve kizinizin yanında ise bırakın da bir tatilde oğlu ile vakit gecirsin onunla ilgilensin. Biraz daha büyüyünce zaten artık babası ile fazla takilmamaya başlar.

dün zaten konuştum eşimle; neden falan oldu ee dedim sen çocuk görüyorsun ama ergenliğe girdi artık giyinmek soyunmak sorun oluyor dedim ..
o nedenle aynı odada bile kalsak oda içinde oda olan aile odası tarzı bir yer olsun dedim...

oğluyla doğum günü aynıysa yanlış bir hareket yaparak bilinçli bir şekilde tatil ayırtmışsınız bu hiç doğru değil. sizin de kızınız var. aynı şeyi farklı bir eşiniz olsa ve bu şekilde yapsa kızınızın doğum gününü sabote etmesine izin verir miydiniz?? sonuç olarak koca adamdan çocuğun doğum günü daha önemli.

amaaaa ayrı tatil istemeniz pekala hakkınız. ergen bir çocukla uğraşıp tatilde ayrı ayrı takılmak doğru değil. bir de sanırım çocuğu hiç kabullenmediniz çocuk da sizi. çünkü kızınız ergen olduğunda yeni bir çocuğunuzda olduğunda ayrı gayrı mı olacak?? yani iki çocuklu aileler nasıl yapıyorlardır ki birlikte tatil yapıyorlardır??

zaten sürekli görüşüyorlar ,hemen her gün görür eşim oğlunu , haftasonları hep bizde her plana o da dahil oluyor haliyle... ayrıca kızıma da ailem baktıgından ve su an yaza girdiğimizden kızım şuan ailemin yanında yazlıkta ben haftasonları gıdıyorum esım arada gelirse geliyor görmeye gelmediği zaman hep oğlu ile haftasonu yani kızımla da çok ilgileniyor hep yanında diyemem..
o nedenle ben tatile gidilecekse illa çekirdek aile olarak gitmek istiyorum.
oğlu ile isterse başbaşa tatile gidebilir bol bol takılırlar benim açımdan sorun yok..
ama izinli günümü, tatilimi huzursuz geçirmek istemiyorum.

ben burada yazınca üvey anne düşmanı ilan ediliyorum o yüzden size yorum yapmayacağım. yazık.

çocuk sizinle olmaktan mutlu değildir emin olun. kendi el kadar çocuğunuzu otelde yalnız yatırın odada da göreyim sizi. ayrı oda istiyormuş pehhh.

el kadar çocuk pehh 13 yaşında çocuktan bahsediyoruz.
birde bende şu üvey anne olayına gıcığım ben annesi değilim olamam , olmakta istemem kendi doğurduğum çocuğa annelik yapmaktır benim görevim..
annesi sağ onunla yaşıyor zaten Allah ona uzun ömürler versin ama ben üvey anne falan değilim sadece ablayım onun için fazlası değil.

Siz eşinizin oğlunu kabul edememissiniz. Çünkü çevremde gördüğüm kadarıyla kabul eden insanlar gerçekten kendi çocuğu gibi ilgileniyorlar. Kendi çocuğu gibi istiyorlar çevresinde olmasını.

Bir şey diyemem isinamamis olabilirsiniz ama o da esinizin oğlu mecburen gorusecekler.. Her gün de görüşse neden gorusuyorsun diyemezsinjz. Çünkü oğlunun annesi ile ayrılmış olması babası olduğu gerçeğini degistirmiyor.

Beraber plan yapmak istemiyorsanız da eşinize açık açık söyleyin. Başka seçeneğiniz yok.

benim sizlere sorduğum eşimi kırmadan bunu nasıl söyleyebilirimdi aslında ama yorumlar yolundan saptı genel anlamda

çocuğun annesisiniz dediğimi hatırlamıyorum. hiçbir çocuk toplumda sıfatı üvey anne olan ve sizin gibi kendisini istemeyen birini anne olarak görmez zaten.

çocukla babasının doğum gününün aynı olduğunu biliyorsunuz ne hakla o adama ayrı bir plan çıkarıyorsunuz acaba baba oğul birlikte kutlamak hakları değil mi? ben de tatilde babamla takılırdım küçükken,ah onun o eşi bir itiraz etseydi de görseydim. eşiniz dengeyi sağlayamıyorsa bunu çocuğu istememekle değil eşinizi uyarmakla düzeltebilirsiniz.

Ama eşiniz babası. Ve babalık yapmak zorunda. Babalık yapması sizin kızıniza olduğu kadar oğluna da gorevi. Her dk yan yana olsalar da neden yanyanasiniz diyemezsiniz. Bunu kabul ederek evlenmiş olmaliydiniz

13 olacak Temmuzda.
Ayni yaslarda benim esimin ogluda var hic babaya yapistigini gormedim. Cunku esim dengeyi iyi sagliyor. Cocuklari hep birlikte tatil yaptirip daha sonrada , kendiniz basbasa gidebilirsiniz. Sonucta kardesiyle ve babasiyla tatil yapma hakki o cocugunda var ayri gayri yapmak dogru olmaz .

Konu sahibinin onların kardeş olduğunu fark ettiğini sanmıyorum. İstiyorsa oğlu ile kendi gitsin tarzında düşünüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…