bir garip tatil meselesi

Bende küçük zannettim çocuğu. 13 yaşında bir çocuk babasına nasıl yapışabilir anlayamadım. Küçük çocuk gibi tutturmaz ağlamaz da bir şey için. Bence eşinizin oğluna ısınamadığınız için bu olaylar batıyor. Ki kızınızla kardeş kendisi. Birlikte olmaları ne kadar güzel, bir abisi var nasıl güzel bir duygu bu. Eşiniz de elbette oğluyla daha yakın olacak, hep dipdibe değiller normalde sonuçta. Bence büyütmeyin, tadınızı bozmadan yapın tatilinizi.

Buraya yazdığınız gibi söyleyebilirsiniz bence. Kırıcı gelmedi bana.
Böyle gittiğimizde tatile bölünüyoruz. Oğlunla beraber tatil yapmanı ben de istiyorum ama önceki zamanlara olanları görüyorsun, kızımızla çok ilgilenemiyor gibisin tatilde.Sen oğlunla bir tatil planı yap bizde başka bir zaman için tatil planı yapalım diyebilirsiniz.hem oğlun belki böyle daha rahat bir tatil yapabilir.
Yapıcı konuşun, suçlamayın. Oğlunu önemsediğinizi belirtin konuşmada.

13 yaş ergen bir erkek çocuğun babaya en ihtiyaç olduğu zamandır .Bunu kısıtlayamazsınız.

Ancak bu çocuk öz çocuğunuz olsaydı mahrumiyetinize gene de dikkat etmek zorunda olacaktınız.

Konumuza dönersek en az 3 senelik evli olmalısınız (Kızınızın 2 yaş olduğunu düşünerek)

Bu delikanlı hayatınıza yeni girmedi . Kardeşlerin bir arada büyümesi güzeldir.

Belki çocuğun annesi ile tatile çıkma sansı yok baba da kıyamıyor.

Tatil 2 ye bölünebilir. Çocuklu ve çocuksuz olarak.

Empati şart

Aslinda sizi anladim galiba. Tek hataniz ikisinin dogum gününde tatil ayarlamakti. Bence dogum günü beraber gecirsinler. Her tatilde yaninizda götüreceksiniz diye bir kural yok. Esinize de bunu yumsak dille burda anlattiginiz gibi anlatin. O oglan sizin cocugunuzun da kardesi,zaten cok da zaman geciriyormus babasiyla da. Ama cekirdek aile olarak da gitmek istediginize kimse birsey söyleyemez. Esiniz dengeyii kurmak zorunda. Bunu siz yapamazsiniz

13 yasinda kazik kadar cocuk zaten sizinle yatmasin bir zahmet.
Dogum gununde tatil olayi isleri karistirmis bence yoksa istekleriniz makul gorunuyor. Kimse senede 3-5 kere tatile cikmiyor sonucta elbette cekirdek aile gitmek isteyeceksiniz ama bence erteleseniz daha iyi olur.

Bana yine de istediğiniz şey hiç makul gelmedi yani eşinizin bu isteğinizi kabul edeceğini zannetmiyorum. Aynı gün doğan baba oğulu bu günde ayırmak istemenizde çok saçma tatili doğum günlerinden bir hafta sonraya alırdınız eşinize de sizi özel gününüzde ayırmak olmazdı hep beraberdik ne güzel bu tatili de yalnız çıkalım olmaz mi ki deseniz eşiniz zannetmiyorum ki hayır desin, sizi biraz içten pazarlıklı gördüm kusura bakmayın. Ve siz eşinizin ikinci evliliği olacağınızı bir oğlu ile sürekli görüşme durumunuzun olacağını bile bile evlenmediniz mi ne demek oğlu gelmesin ama kızım yanımızda olsun. Bu evlat ayırmaktır ve yaptığınız şey o kadar acı ki. Tatil olacaksa ya iki çocuk da olur çocuklarsiz derseniz de kızınız da gitmez bu böyledir yani, iki oda tutmak çok mantıklı işte mis gibi gidin yapın tatilinizi.

Haklısınız kısmen ama oğlunun doğum gününde otel rezervasyonu yaptırarak yanlış yapmışsınız. Biraz empati yapmalısınız her çocuk doğum gününde babasını yanında ister .

Çocuğu olan bir adamla evlenirken bazı şeylerden feragat etmek zorunda kalacağınızı bilemniz lazımdı.

Normal bir çekirdek aile gibi tatile çıkmak istiyorsunuz ya o çocuk da yabancı değil.
Kocanızın oğlu,kızınızın kardeşi.
Çocuk uyum sağlayamıyor diye bir şey yok dengeyi siz kurun o zaman.

Adam çocuğu silemeyeceğine göre ömür boyu böyle durumlarla karşı karşıya kalacaksınız.Nasıl idare edeceğinizi öğrenmeniz lazım

zaten sürekli görüşüyorlar ,hemen her gün görür eşim oğlunu , haftasonları hep bizde her plana o da dahil oluyor haliyle... ayrıca kızıma da ailem baktıgından ve su an yaza girdiğimizden kızım şuan ailemin yanında yazlıkta ben haftasonları gıdıyorum esım arada gelirse geliyor görmeye gelmediği zaman hep oğlu ile haftasonu yani kızımla da çok ilgileniyor hep yanında diyemem..
o nedenle ben tatile gidilecekse illa çekirdek aile olarak gitmek istiyorum.
oğlu ile isterse başbaşa tatile gidebilir bol bol takılırlar benim açımdan sorun yok..
ama izinli günümü, tatilimi huzursuz geçirmek istemiyorum.
O çocukta o çekirdek ailenin bir parçası.Farkında mısınız bilmiyorum ama sadece eşinizin oğlu değil,sizin kızınızın da abisi.Baba bir hem de.Kızım da annemde kzımı da görmüyor her gün oğluyla diye bir bahane olamaz ki.Sonuçta sizin kızınız aynı anne babayla aynı evin içinde.Dönemsel olarak ayrı yerde kalabiliyordur.Çocuğun babaya yapışmasının sebebi acaba sizin bu tutumunuz olabilir mi.Bir kadın bir evlat sahibi olarak eşinizle kardeş ilişkilerini pekiştirecek sizle olan iletişimini de sağlıklı yürütecek ortak çözüm bulabilirsiniz.Bu çözüm o oğluyla gitsin biz yalnız olamaz olmamalı.Sonuçta siz oğlu olduğunu bildiğiniz biriyle evlenmişsiniz.Ömrü boyunca da oğlu canı kanı parçası.13 yaşında bir çocuk.O çocuğun TAM sorumluluğunu alın demiyorum ama yapıcılık bu değil.Yarın hayat ne getirir bilinmez ama kızınızın en büyük destekçisi olabilir abi olarak.Bu yakınlığı kurmakta siz büyüklerin elimnde.Sonuçta sizin de o çocuğa karşı az da olsa sorumluluğunuz vr.Onun oğlu diye bir şey yok.Bir babayı evladı ve ikinci karısı arasında bu tarz terchler yaptırıp arada bırakmak zorunda hissettirmeyin.

çocuktan bahsederken olumlu bir ifadeniz yok , kabullenmemişsiniz ve bu da eşinizi rahatsız ediyordur edecektir.doğum günü mevzusu da hiç hoş değil, arkadaşlar da söylemiş zaten. eğer bu çocuğu kızınızın abisi olarak kabullenir olumlu yönleri görmeye çalışırsanız empati yaparsanız tatille ilgili problem de kendiliğinden ortadan kalkar diye düşünüyorum.

Siz bu çocuğu istemiyorsunuz zaten. Konudaki haklılık haksızlık değişir ama sizin çocuğu sevmediğiniz ve istemediğiniz aşikar.

Başka bir konuda 12 yaşındaki eşinizin oğlu için gerekli olmadıkça konuşmuyorum demiştiniz hiç unutmuyorum.

Kimse size anne olun demiyor zaten hep onu savunuyorsunuz ama abla olun en azından.

Benim babamın eşi bize abla. Belki siz de başarırsınız. Kardeşim bizim için deli oluyor. Ama sizin mesafenizle abi kardeş hiç sıcaklığı yakalayamayacaklar.

oğluyla doğum günü aynıysa yanlış bir hareket yaparak bilinçli bir şekilde tatil ayırtmışsınız bu hiç doğru değil. sizin de kızınız var. aynı şeyi farklı bir eşiniz olsa ve bu şekilde yapsa kızınızın doğum gününü sabote etmesine izin verir miydiniz?? sonuç olarak koca adamdan çocuğun doğum günü daha önemli.

amaaaa ayrı tatil istemeniz pekala hakkınız. ergen bir çocukla uğraşıp tatilde ayrı ayrı takılmak doğru değil. bir de sanırım çocuğu hiç kabullenmediniz çocuk da sizi. çünkü kızınız ergen olduğunda yeni bir çocuğunuzda olduğunda ayrı gayrı mı olacak?? yani iki çocuklu aileler nasıl yapıyorlardır ki birlikte tatil yapıyorlardır??

Cocuklar kucukken de boyle oluyor. Oncelik onlarin istekleri oluyor. Tatilden bir sey anlamasak da hava degisimi diye gidiyoruz.

Konu sahibi 3 gunden uzun olmasin ve ayri oda olsun konularinda haklisiniz. Ama birlikte tatile gitmeli bence, baba ogul iliskisi kadar kardes iliskisi de onemli.

13 yaşında çocuk tek başına ayrı odada nasıl kalsın yahu. siz ve kızınız bir oda çocuk ve babası bir odada da tatil çok saçma.
içinde ayrı odası olan oda mantıklı.

E o yasinda cocuklari yatili kamplara falan gondermeyi oneriyoruz, neden ayri odada kalamasin? Benimkiler kucuk bilmedigimden soruyorum :) ben cocuklari erkenden buyutup keyif yapacaktim halbuki :KK12:

Ben sizi diğer konulara yaptığınız yorumlardan da Hatırlıyorum . Eşinizin oğlu konusunda çok katısınız bir türlü onu içtenlikle kabul edemiyorsunuz.
Neden böyle bir evlilik yapmayı tercih ettiniz ?
Sevgiyse eğer sebep insan birini severse onun çocuğunu da sever .
Size bu çocuğun herseyi Yük geliyor , zor geliyor ama unutmayın dişten önce damak vardı .
O da bir çocuk ve babasıyla vakit geçirmeye ihtiyacı var .
Sizin onu sevmediğinizi , istemediğinizi hissediyor bence bir şekilde . O Yüzden de rahat edemiyor o da sizinle bence .
Halbuki rahat Olmayı deneseniz o da bir insan bir çocuk neticede öyle ya da böyle eşinizin ilk Eşinden olan oğlu , çocuğu , o onun herseyi . Ve bu adamla evli kaldığınız her an Hayatınızda olacak . Bunu kabul edip iyimser Yaklaşın çocuğa yoksa zaman Geçmez zor olur.

Ben sizi başka konulara yaptığınız yorumlarınızdan hatırlıyorum.
Siz zaten eşinizin oğluna karşı bana göre aşırı soğuksunuz.
Normal şartlarda istekleriniz makul gözükse de söz konusu siz olunca insan pek olumlu şeyler söyleyemiyor.
Yarının neler getireceği hiç belli olmaz. Umarım sizin bu tavırlarınız abi-kardeş ilişkilerini olumsuz etkilemiyordur.

Tek tek alintilayamiyorum genel cevP verecegim o nedenle gecen yilda bu sekilde tatil ayarladim gittik , bu senede esime dogum gunu hediyesi olarak ayarladim ve kistan belli olan birsey haberi de vardi.
Ayni gun dogmus olabilirler ama zaten cogu zaman hep birlikte dogum gununu kutluyorlar yani birlikte zaten kutlama yapacaklardi onerim bir gun once kutlayip ertesi gun ikimiz cocuksuz tatile gitmekti.
Cocuklu tatil fikri esimden cikti bende illa gideceksem esim ve kizimla gitmek isterim yanimda baskasini istemem kendimce sebeplerim var..
Evet bu durumu bilerek evlendim ama her ozel aozel animada onu dahil etmek zorunda degilim, bu arada hersene annesi ile tatile cikiyor ve esim eevlenmeden once pglu ile hic tatile falan gitmezdi evlenince aklina geldi bazi seyler yani ben tepkiliysem bazi seylere sebebi esimin tutumu..
Mune Mune konum kapansin lutfen l

Back
X