bir garip tatil meselesi

Tek tek alintilayamiyorum genel cevP verecegim o nedenle gecen yilda bu sekilde tatil ayarladim gittik , bu senede esime dogum gunu hediyesi olarak ayarladim ve kistan belli olan birsey haberi de vardi.
Ayni gun dogmus olabilirler ama zaten cogu zaman hep birlikte dogum gununu kutluyorlar yani birlikte zaten kutlama yapacaklardi onerim bir gun once kutlayip ertesi gun ikimiz cocuksuz tatile gitmekti.
Cocuklu tatil fikri esimden cikti bende illa gideceksem esim ve kizimla gitmek isterim yanimda baskasini istemem kendimce sebeplerim var..
Evet bu durumu bilerek evlendim ama her ozel aozel animada onu dahil etmek zorunda degilim, bu arada hersene annesi ile tatile cikiyor ve esim eevlenmeden once pglu ile hic tatile falan gitmezdi evlenince aklina geldi bazi seyler yani ben tepkiliysem bazi seylere sebebi esimin tutumu..
@Mune konum kapansin lutfen l
Evlenince aklina gelmesinin sebebi bir evladi daha olmasi onla eglenirken , gulerken diger cocugununda yaninda olmasini istemesi.. arkaaslar empati yap yazmis. Bende ayni durumdayim.. ve daha 24 yasindayim kocamla yanliz kalmak istemem gerekmiyormu? Ama ben dusunuyorum olum kalim dunyasi, yatin ben olursem benim evladimad aynisi yapilsa kemiklerim sizlar. Yarin bizim oglumuzda gelecek.. ve evimizde bayram havasi. Kizim abim gelecek diye , biz babasiyla oglumuz gelecek diye , cok heycanliyiz..

E o yasinda cocuklari yatili kamplara falan gondermeyi oneriyoruz, neden ayri odada kalamasin? Benimkiler kucuk bilmedigimden soruyorum :) ben cocuklari erkenden buyutup keyif yapacaktim halbuki :KK12:

ben o yaşta göndermem hadi gönderdim tek kalmıyorlar ki.. arkadaşlarıyla kalıyorlar.
hele odada tek başına yatacağı yere hayatta göndermem.

Annesiyle kutlasa bu yıl doğum günün olmuyormuymuş? Konu sahibine fazla yüklenildi bence zaten söylemiş ayrı çıkmasına bir şey demiyorum diye.

İki insan birbiriyle evlenme kararı vermişse dengeyi çocuk sahibi kimse o sağlar. "Bu sene de başbaşa kutlayalım o halde oğlum da annesiyle kutlasın dönünce ona kutlama yaparız" diyemeyen baba suçlu burada kimse kusura bakmasın.

Önyargılı değilim üvey anneler hakkında ama o çocuğuyla ilgilenirken siz de kizinizla ilgilenmek zorunda olmuyo musunuz zaten? Yani iki çocuk da ilgi istemiyo mu yoksa kızınız için bı yardımcınız falan mı var? Ben kızınıza karşı sabirliyken oğlana karşı tahammülsüz gördüm sizi. Ayrı oda konusuna gelince pedagojik olarak hangisi doğruysa onu tercih edin. Normalde çocuğun yaşını göz önünde bulundurarak sizden ayrı odada kalmasi oneriliyosa öyle yapın. Zaten sadece yaticaginiz zaman odalara geciceksiniz değil mi?

Kasım 2017 de 11 yasında imiş. 12 yaşına giriyor sanırım. 12-13 farketmez ama yazdım öyle. Okurken üzüldüm çocuk için. Eski konularınızı da okudum. Ben üzüldüm sadece. Eşinize söyleyin özel bir yönteme gerek yok alın karşınıza konuşun.

Doğum günleri başbaşa kutlanılmaz bence. evlilik yıl dönümü değil ki... herkesin annesi babası var yapmayın lütfen. Bir çocuk doğum günü olan. Neyse gerçekten herkesin fikirleri çok başka.

Hala başkası diyor :işsiz: kusura bakmayın ama siz tam bir üvey annesiniz.

Başkası dediğiniz çocuk her gece aynı yastığa baş koyduğunuz adamın çocuğu. Biraz vicdan biraz merhamet. O çocuğun yerinde kızınız olsaydı aynı şeyleri yazmayacağınızı hepimiz biliyoruz.

Dilerim ufaklığın çok mutlu bir hayatı olur. Sizden uzakta tabi..

13 yasinda bir cocuk gayette baska bir odada kalabilir.
Her dogum gununde beraber olmak zorunda degillerki.
Babanin iki tarafida hosnut etmesi lazim. 13 yasinda kiz yegenim var gayette ergenliginde akli basinda.
Yollasak otelde tek kalir o derece. Nasil yapisiyo babasina hayret.
Baba ogul tatile ayri cikma imkanlari varsa eger bu yilda boyke olabilir bence.
Bu durumu acitasyona cevirmemek lazim.

Isteklerini makul buldum. Olabilir neden olmasin. Sen onun annesi degilsin sonucta giyinme soyunma olayindada haklisin.

Daha ilk paragrafinizi okuyup yorum yapiyorum..yok sikilgan bi cocuk illa havuz olsun ondan sikilir bilmem ne yazmisiniz ya..o ocuk sizinde cocugunuz olabilirdi...ve annesi babasi ayrilmis aile sicakligi hissetmeyen ustelik birde kardesi olmus kafasi karismis bi cocuk farkindamisiniz??????

Tek tek alintilayamiyorum genel cevP verecegim o nedenle gecen yilda bu sekilde tatil ayarladim gittik , bu senede esime dogum gunu hediyesi olarak ayarladim ve kistan belli olan birsey haberi de vardi.
Ayni gun dogmus olabilirler ama zaten cogu zaman hep birlikte dogum gununu kutluyorlar yani birlikte zaten kutlama yapacaklardi onerim bir gun once kutlayip ertesi gun ikimiz cocuksuz tatile gitmekti.
Cocuklu tatil fikri esimden cikti bende illa gideceksem esim ve kizimla gitmek isterim yanimda baskasini istemem kendimce sebeplerim var..
Evet bu durumu bilerek evlendim ama her ozel aozel animada onu dahil etmek zorunda degilim, bu arada hersene annesi ile tatile cikiyor ve esim eevlenmeden once pglu ile hic tatile falan gitmezdi evlenince aklina geldi bazi seyler yani ben tepkiliysem bazi seylere sebebi esimin tutumu..
@Mune konum kapansin lutfen l
Önceden oğluyla tatile gitmeme durumu, bir tane daha kızı olmayıp onunla tatile çıkmama durumu olabilir mi? Şimdi oğlunun bie kardeşi var ve onu alıp tatile gidiliyo e bu çocuk neden incinmesin, babası bunu düşünerek tabi ki oğlunu da almak ister bence eşiniz adil olmaya çalışıyor siz olayı kendinize gire yorumlamak istiyorsunuz üvey yahut öz farketmez evlat ayırmak bana cok acı geldi. Dediğimiz gibi durumu bilerek evlendiniz ve o çocuğu yok sayamazsınız kusura bakmayın.

Haklılık,haksızlık konusuna birşey diyemem. Kendinizce haklı sebepleriniz olabilir muhakkak ama evlenirken ne düşündünüz çok merak ediyorum,haftasonları vs her zaman dipdibeyiz minvalinde bir cümleniz vardı,ona istinaden soruyorum bunu. Yani ne olacaktı siz çocuklu bir adamla evlenince,çocuğunu mu unutacaktı,sokakta 1 saat görüp evine mi gelecekti? Ne bekliyordunuz inanın anlamadım?
Çocuklu biriyle evlenince bu dipdibe olmalar,haftasonu çocuğun sizde kalacağı aşikar yani. Bunu kabullenmiş olarak adım atsaydınız evliliğe,daha farklı olurdu herşey.

Hala başkası diyor :işsiz: kusura bakmayın ama siz tam bir üvey annesiniz.

Başkası dediğiniz çocuk her gece aynı yastığa baş koyduğunuz adamın çocuğu. Biraz vicdan biraz merhamet. O çocuğun yerinde kızınız olsaydı aynı şeyleri yazmayacağınızı hepimiz biliyoruz.

Dilerim ufaklığın çok mutlu bir hayatı olur. Sizden uzakta tabi..
Allah annesine uzun ömür versin . Allah korusun annesine bir şey olsa babası ile yaşamak zorunda kalacak ne yazık ki:(

Siz de haklısınız çocuk da haklı.
Siz eşiniz ile yalnız vakit geçirmeyi isterken çocuk da babası ile vakit geçirmeyi istemekte haklı.
İşte maalesef bir tarafın ilk evliliğinden çocuğu olunca bu tarz sıkıntılar yaşanıyor.
Bu nedenle bu durumları kaldırabilecek olgunluğa sahip kişilerin ikinci eş olmayı kabul etmesi gerekiyor.

Uzun zamandır yorum yapmıyordum bu platformda. Ama yazdıklarınızı okuyunca o oğlan çocuğuna o kadar üzüldüm ki. Sizin gibi bencil bir yetişkin tarafından sindirilmiş, yanınızda elini kolunuzdaki nereye koyacağını bilemeyen bir çocuk canlandı gözüme. Bir an için boşandığınız hayal edelim. Kocanız yeniden evlenmiş çocuğu olmuş ve kızınıza tam olarak sizin o oğlan çocuğuma davrandığınız gibi davranan, hissettiğiniz gibi hisseden bir üvey “ablası” var. O kadını haklı bulur muydunuz?

Şimdi özet geçecek olursak eşimin ilk evliliğinden bir oğlu var ve eşim benim izin aldığım dönemde çocuklarla birlikte (oğlu ve kızımız) tatile çıkmak istiyor.

Ben eşimin doğumgünü için taa kıştan bir otele rezervasyon yapmıştım haftasonu kaçamağı gibi çocuksuz olarak , oğlu ile aynı gün doğdudundan o gün gitmeyelim dogum gununu kutlayalım o haftada ben ızınlı olacağım, bende ızın alayım hep birlikte tatile çıkalım dedi.

Geçen sene de bu sekılde tatıle çıkmıstık hatta son ıkı senedır çıkıyoruz hep beraber ama geçen sene bir tartışma oldu aramızda ve ben oğlunun bizimle gelmesini istemiyorum çünkü tartışma sebebi o idi.

Şöyle söyleyim çocuk sessiz sakin bir çocuk ama tatilde babaya yapışıyor kızımızda ufak zaten 2 yasında şu an , ben kızımızla o oglu ıle takılıyor. Arada kızımlada ilgileniyor ama benim için yeterli olmuyor.

Ayrıca herseyden sıkılan bır cocuk, denize girmez illa havuz olacak ona da yalnız girmez illa babasıda girecek, arkadas edınse kendı yasıtları ıle takılsa ya da arada azda olsa kardesı ıle ılgılense bizde başbaşa bir havuza falan girsek en basitinden o da yok, ıkıye bolunuyoruz ve bu sekılde tatılden zevk almıyorum.

Ben bu sene birlikte tatil yaparız diye düşünmemiştim,şimdi böyle bir teklif sununca pek birşey diyemedim ama geçen seneki tartışmamızdan ötürü gideceksekte 3 gunden fazla olmamasını aynı seylerı yasamak ıstemedıgımı ve mumkunse ayrı odalı bır yerde konaklamak ıstedıgımı soyledım (bunun nedenı de artık ergenlıge gıren bır cocuk aynı odada kalmak ıstemıyorum gıyınme soyunma sıkıntı oluyor, banyoda gıyın soyun ben boyle rahat edemıyorum ve dagınık kendı esyasını kendısı toplamadıgından ister istemez aynı odada kalınca ben toplamak zorunda kalıyorum )

Kısacası ben illa tatile gidilecekse oğlu olmadan bir tatil yapmak istiyorum.Eşim isterse oğlu ile ayrı tatile gidebilir ona bir lafım olmaz ama bunu eşime nasıl söylesem bilemiyorum.

Sizden ricam da bana bunu düzgün yolla söylemenin bir yolunu bulmanız...

Açıkca söyleyin. Ben başta ufak sanmıştım ama ergenlik dönemi diyorsunuz. Yuh yani koca çocuk. Kocanızla başbaşa tatile çıkmak en büyük hakkınız.

benim sizlere sorduğum eşimi kırmadan bunu nasıl söyleyebilirimdi aslında ama yorumlar yolundan saptı genel anlamda :KK66:

Acikca cocugu istemedigini soyleyeceksin
Baska yolu yok ki bunun

Zaten kim olsa cocugu istemedigini anlar
Istedigin kadar kivirsan da.cocugu kabul etmemissin

Hakli olabilirsin birsey demem ama evlenmeden bunlarin olacagini dusunmen lazimdi.

Sonucta 2 cocuk da kocanin kani.
Yani kocan acisindan bir sorun yok;)

Hayır anlamıyorum evlenmenmeden önce kabul ederken aklınız neredeydi? Ben eşinizin yerinde olsam oglumuda alir giderdim tatile vallahi. Sizin sacma sapan triplerinizden uzak. Ayrica kizinizla ilgilenmeyip sadece oglu ile ilgileniyor demek bile yakismiyor. Yazik cok uzuldum cocuk adina.

zaten sürekli görüşüyorlar ,hemen her gün görür eşim oğlunu , haftasonları hep bizde her plana o da dahil oluyor haliyle... ayrıca kızıma da ailem baktıgından ve su an yaza girdiğimizden kızım şuan ailemin yanında yazlıkta ben haftasonları gıdıyorum esım arada gelirse geliyor görmeye gelmediği zaman hep oğlu ile haftasonu yani kızımla da çok ilgileniyor hep yanında diyemem..
o nedenle ben tatile gidilecekse illa çekirdek aile olarak gitmek istiyorum.
oğlu ile isterse başbaşa tatile gidebilir bol bol takılırlar benim açımdan sorun yok..
ama izinli günümü, tatilimi huzursuz geçirmek istemiyorum.
oğlu olduğu için her plana dahil olması normal değil mi, çocuğu bildiğin dışlamaya çalışıyorsunuz. zaten anne baba ayrı babayı her zaman göremiyor biraz anlayış ya lütfen.

el kadar çocuk pehh 13 yaşında çocuktan bahsediyoruz.
birde bende şu üvey anne olayına gıcığım ben annesi değilim olamam , olmakta istemem kendi doğurduğum çocuğa annelik yapmaktır benim görevim..
annesi sağ onunla yaşıyor zaten Allah ona uzun ömürler versin ama ben üvey anne falan değilim sadece ablayım onun için fazlası değil.
fazlası olmadığınız olmak istemediğiniz çok da belli zaten. ablalık da yapmıyorsunuz bildiğiniz üvey annelik bu.

Back
X