bir garip tatil meselesi

Benim anladığım kadarıyla evlenmeden önce eşinizin oğlu ile ilişkisinin sağlam olmadığını düşünmüşsünüz ve buna güvenerek evlenmişsiniz. Hayatınıza dahil olmayacağını, hep annesiyle mi kalacağını düşündüğünüzü anlayamadım. Şimdi de olaylar istediğiniz gibi gitmeyince çocuğa karşı soğuyorsunuz.
Siz soğuk olsanız bile kardeşi ile arasına girmeyin lütfen, kardeş çok kıymetli. Çocuğa olan yaklaşımınız ben de kızınızla abi-kardeş dahi olmasını istemiyorsunuz izlenimi yarattı. Kimse size annesi olun demiyor ama bir çocuğa karşı merhametli olmak için anne olmaya gerek yok zaten.

Hayır anlamıyorum evlenmenmeden önce kabul ederken aklınız neredeydi? Ben eşinizin yerinde olsam oglumuda alir giderdim tatile vallahi. Sizin sacma sapan triplerinizden uzak. Ayrica kizinizla ilgilenmeyip sadece oglu ile ilgileniyor demek bile yakismiyor. Yazik cok uzuldum cocuk adina.
Kız pukiko noldu senin muavin devam mi :)

Tek tek alintilayamiyorum genel cevP verecegim o nedenle gecen yilda bu sekilde tatil ayarladim gittik , bu senede esime dogum gunu hediyesi olarak ayarladim ve kistan belli olan birsey haberi de vardi.
Ayni gun dogmus olabilirler ama zaten cogu zaman hep birlikte dogum gununu kutluyorlar yani birlikte zaten kutlama yapacaklardi onerim bir gun once kutlayip ertesi gun ikimiz cocuksuz tatile gitmekti.
Cocuklu tatil fikri esimden cikti bende illa gideceksem esim ve kizimla gitmek isterim yanimda baskasini istemem kendimce sebeplerim var..
Evet bu durumu bilerek evlendim ama her ozel aozel animada onu dahil etmek zorunda degilim, bu arada hersene annesi ile tatile cikiyor ve esim eevlenmeden once pglu ile hic tatile falan gitmezdi evlenince aklina geldi bazi seyler yani ben tepkiliysem bazi seylere sebebi esimin tutumu..
@Mune konum kapansin lutfen l
ya hala başkası diyor çıldıracağım şimdi başkası değil o eşinin OĞLU onun ÇOCUĞU, niye anlamıyorsun ya niye? merhametsiz insanlara tahammül edemiyorum.

Son düzenleme:
13 yasinda kazik kadar cocuk zaten sizinle yatmasin bir zahmet.
Dogum gununde tatil olayi isleri karistirmis bence yoksa istekleriniz makul gorunuyor. Kimse senede 3-5 kere tatile cikmiyor sonucta elbette cekirdek aile gitmek isteyeceksiniz ama bence erteleseniz daha iyi olur.

Kusura bakmayın, bakış açınızı doğru bulamadım. Kadın çekirdek ailesiyle tatile çıkmak istiyor. Peki çocuğun annesi yeniden evlenirse, tekrar çocuğu olursa onlar da çekirdek aile ile tatil isterse.. bu çocuk kimseyle tatile çıkamayacak mı? Arada mı kalacak yani, çok acı bir durum.
Bence çocuklarla tatile çıkılır, gerekirse sonra eşler başbaşa tatil yapabilir.

Eşinizi seçim yapmak zorunda bırakmayın bence.siz bugün boşansanız el olursunuz ama o evlat her zaman onun evladı olarak kalacak. Merhametle,gerçek bir abla gibi yaklaşsanız emin olun hepiniz çok mutlu olursunuz.

Tek tek alintilayamiyorum genel cevP verecegim o nedenle gecen yilda bu sekilde tatil ayarladim gittik , bu senede esime dogum gunu hediyesi olarak ayarladim ve kistan belli olan birsey haberi de vardi.
Ayni gun dogmus olabilirler ama zaten cogu zaman hep birlikte dogum gununu kutluyorlar yani birlikte zaten kutlama yapacaklardi onerim bir gun once kutlayip ertesi gun ikimiz cocuksuz tatile gitmekti.
Cocuklu tatil fikri esimden cikti bende illa gideceksem esim ve kizimla gitmek isterim yanimda baskasini istemem kendimce sebeplerim var..
Evet bu durumu bilerek evlendim ama her ozel aozel animada onu dahil etmek zorunda degilim, bu arada hersene annesi ile tatile cikiyor ve esim eevlenmeden once pglu ile hic tatile falan gitmezdi evlenince aklina geldi bazi seyler yani ben tepkiliysem bazi seylere sebebi esimin tutumu..
@Mune konum kapansin lutfen l

Sizi çok itici ve soğuk buldum. Bence de kapansın konunuz...

Eşinizi seçim yapmak zorunda bırakmayın bence.siz bugün boşansanız el olursunuz ama o evlat her zaman onun evladı olarak kalacak. Merhametle,gerçek bir abla gibi yaklaşsanız emin olun hepiniz çok mutlu olursunuz.
merhamet yok ki çocuğu bir türlü kabullenememiş, bariz dışlamaya çalışıyor.

el kadar çocuk pehh 13 yaşında çocuktan bahsediyoruz.
birde bende şu üvey anne olayına gıcığım ben annesi değilim olamam , olmakta istemem kendi doğurduğum çocuğa annelik yapmaktır benim görevim..
annesi sağ onunla yaşıyor zaten Allah ona uzun ömürler versin ama ben üvey anne falan değilim sadece ablayım onun için fazlası değil.
Emin ol o çocukta,senin annesi olmanı yada öyle davranmanı beklemiyordur
Ahh siz yokmusunuz siz
Evlenene kadar ıyyyy bıkırım tıbıkı senin çocuğun Benimde çıcııım dersiniz
Sonra çıkarırsınız bu yüzünüzü meydana

Kusura bakmayın, bakış açınızı doğru bulamadım. Kadın çekirdek ailesiyle tatile çıkmak istiyor. Peki çocuğun annesi yeniden evlenirse, tekrar çocuğu olursa onlar da çekirdek aile ile tatil isterse.. bu çocuk kimseyle tatile çıkamayacak mı? Arada mı kalacak yani, çok acı bir durum.
Bence çocuklarla tatile çıkılır, gerekirse sonra eşler başbaşa tatil yapabilir.
Velayet kimdeyse cocuk onunla zaten. Evlenen insan ona annelik yapmak durumunda degil bence babasiyla ayri tatile cikabilir su durumda. Ha durumlari iyidir bir ayri bir cocuklu tatile cikabilecektir o zaman cikilir. Ama cogu insan senede 5 gun bayram tatilini kolluyor onu da ayri gayri gecirmek icin degil. Normalde zaten gorusuyorlardir, uye de yazmis surekli babasiyla diye. tatile de gitmesi bir zorunluluk degil bence.

Ben de çocuğa çok üzüldüm. Sizin çocuğunuz küçük diye onu büyük görüyorsunuz ama O daha küçük ve babasına ihtiyacı var. Hoş her yaşta babaya ihtiyaç var ya... Bunu da ancak kızınız 13 yaşına gelince anlayabileceksiniz sanırım.
Yapmayın, yazık çocuğa. Sizin, kızınızla abisini aile olarak kaynaştırmanız gerekir.
Eşiniz daha önce oğluyla tatile gitmemiş olabilir. Belki eski eşiyle sorunlarından dolayı gitmemişlerdir, belki öyle bir yaşam tarzları yoktur. Belki şimdi giderken oğluna karşı suçluluk hissediyordur. Daha önce götürmemiş olması kıstas değildir.

sizin bu çocukla ilgili burada yazdığınız her şeyi biliyorum ben tek tek okuyorum ama bulaşmamak için yazmıyorum. tek söyleyeceğim o çocuğun bu hayattaki en büyük şanssızlığı sizsiniz. umarım babası azıcık adamdır da çocuğunu dışlamanıza izin vermez.

bence siz çocuğu dışlamışsınız. eşinizin oğlu ve kızınızın da abisi. yazık bu yaşta çocuk muhtemelen tatil beklentisine girecek ve götürülmeyince daha çok üzülecek.
ayrıca babasına yapısık geziyor diye eleştiriyorsunuz ama çocuk adı üstünde babasına bağlı olması çok normal.

Velayet kimdeyse cocuk onunla zaten. Evlenen insan ona annelik yapmak durumunda degil bence babasiyla ayri tatile cikabilir su durumda. Ha durumlari iyidir bir ayri bir cocuklu tatile cikabilecektir o zaman cikilir. Ama cogu insan senede 5 gun bayram tatilini kolluyor onu da ayri gayri gecirmek icin degil. Normalde zaten gorusuyorlardir, uye de yazmis surekli babasiyla diye. tatile de gitmesi bir zorunluluk degil bence.

annelik yapmak zorunda olmasa da şartları bilerek evlenmiş.
eşlerden birinin çocuğunu dışlayacak, kabullenemeyecek olan evlenmesin.
çocuklu insanla evlenmek zor. ama velayet nasıl olsa annede diye görmezden geliyor kadınlar sanırım bunu.

sizin bu çocukla ilgili burada yazdığınız her şeyi biliyorum ben tek tek okuyorum ama bulaşmamak için yazmıyorum. tek söyleyeceğim o çocuğun bu hayattaki en büyük şanssızlığı sizsiniz. umarım babası azıcık adamdır da çocuğunu dışlamanıza izin vermez.
Bence öyle babası,adam öyle ki konu sahibi o yüzden böyle takıyor çocuğa ,adam olması gerekeni yapıyor,kadın da deli oluyor
Herkes evet kendi çocuğuna baksın ondan başkasının çocuğuna bakılması istenmiyor ,ama ötekine kötü davranmak bunu ona belli etmek nekadar zalimce
Hayat bu ya,hayat!!!
Bir bakmışsın kendi evladın üvey anne de,var mı garantin ? Yok
öyleyse daha duyarlı olmalı

annelik yapmak zorunda olmasa da şartları bilerek evlenmiş.
eşlerden birinin çocuğunu dışlayacak, kabullenemeyecek olan evlenmesin.
çocuklu insanla evlenmek zor. ama velayet nasıl olsa annede diye görmezden geliyor kadınlar sanırım bunu.
Dislamak degil bu ama her ozel anda yaninda olmasi da gerekmiyor. Yani baskasindan cocugu olan hic esiyle bas basa tatil yapamayacak mi? Kaldi ki benim kendi cocugum bile olsa zaman zaman isterim anneme falan birakip sadece esimle tatile gitmek. Bana kotu bir sey gibi gelmedi o yuzden.

merhamet yok ki çocuğu bir türlü kabullenememiş, bariz dışlamaya çalışıyor.

Yazık ama çok günah..benimde 9 yaşında bir erkek evladım var. hala babasının kucağında. onu düşündümde...allah kimselere merhametsizleri musallat etmesin.
1 tane değil 10 tane kadına değişmez insan evladını. konu sahibi ne yaparsan kendine yaparsın kardeşim.

Dislamak degil bu ama her ozel anda yaninda olmasi da gerekmiyor. Yani baskasindan cocugu olan hic esiyle bas basa tatil yapamayacak mi? Kaldi ki benim kendi cocugum bile olsa zaman zaman isterim anneme falan birakip sadece esimle tatile gitmek. Bana kotu bir sey gibi gelmedi o yuzden.

Ama kendi çocuğunuz her daim babayla. Bu çocuğun içinde kimbilir nelerin özlemi vardır.

abla tatili yapsınlar da ama adamla çocuğun doğum günü olduğu güne de ayarlanmasın bir zahmet ya. bilmiyorum ben duygusal mı düşünüyorum ama cidden çocuğu dışlamaya çalışıyor sanki. gün mü bitti de doğum gününde gidiyorsun tatile yani?

Back
X