bir garip tatil meselesi

Bir gün sizin kızınız da aynı duruma düşebilir. Bir düşünün. Allah’ımdan tek isteğim yavrumu sizin gibi üvey anne eline 1 saatliğine bile düşürmesin.
Ne acı ya. Çocuğun Doğum günü mü önemli babanın mı? Bilerek yaptığınız o kadar belli ki. Azıcık sevgi gösterseniz belki yapışıp(!) kalmazdı size!

Valla tek tek cevap yazamadim da abartiyorsunuz. Benim kendi oz ailemle tatil anim yok mesela hic tatile gitmedik bir yerim de eksilmedi. Cocugun tatil anisi olmasin ne demek sanki her cocugun tatil anisi var. Onemli olan babasiyla vakit gecirebilmesi su durumda her etkinlige dahil edilmesi degil bana gore.
Cocuk acisindan da dusunuyorum ayrica boyle zibilyon tane ogrencim var ve hicbiri uvey anne ve uvey babayla vakit gecirmekten memnun degil, olmasalar daha iyi olur onlar icin. Herkesin asil istedigi kendi annesi ve babasi onlarin evlendikleri insanlar pek onemsenmiyor.

hah işte tam o yüzden çocuk babasına yapışıyor bence.
üvey anne ve üvey babayla vakit geçirmekten memnun olmamalarının sebebide istenmediklerini anlamak.
sonuç yine aynı riskleri bilerek altından kalkabileceğini göze alarak evlenmek.

hah işte tam o yüzden çocuk babasına yapışıyor bence.
üvey anne ve üvey babayla vakit geçirmekten memnun olmamalarının sebebide istenmediklerini anlamak.
sonuç yine aynı riskleri bilerek altından kalkabileceğini göze alarak evlenmek.
Sunu anlatamadim sanirim. Yeri gelir insan bas basa tatil yapmak isteyip kendi cocugunu goturmezken bu cocugu goturmek istememesi bana cok gaddarca gelmiyor. Kisin yapilmis bir plan misal baba da o zaman "oglum da gelsin" diyebilirdi. Simdi tatil zamani yaklasinca planlarin degismesi de sacma.
Ayrica babaya yapisiyor babayi istiyor olabilir o halde baba ile ayri tatil planlanabilir madem iki kisi de mutlu degil.
Istememek farkli bir olay, eve gelir surat asarsin her seye problem yaratirsin, gorusmelerine sinirlama getirirsin ayri ama tatile gidiyoruz o gelmesin demek ayri.
Biz annemlerin yazligina gidiyoruz, annemlerle olan vakte denk getirmemeye calisicam ozellikle ki bas basa olalim diye. Ben de ailemden 1000 kilometre uzaktayim, hazir firsat goruseyim diyebilirim ama ayri gitmek istiyorum. Bu onlari istemiyorum, sevmiyorum anlami tasimiyor. Bu sefer bu sekilde gitmek istiyorum.

Tek tek alintilayamiyorum genel cevP verecegim o nedenle gecen yilda bu sekilde tatil ayarladim gittik , bu senede esime dogum gunu hediyesi olarak ayarladim ve kistan belli olan birsey haberi de vardi.
Ayni gun dogmus olabilirler ama zaten cogu zaman hep birlikte dogum gununu kutluyorlar yani birlikte zaten kutlama yapacaklardi onerim bir gun once kutlayip ertesi gun ikimiz cocuksuz tatile gitmekti.
Cocuklu tatil fikri esimden cikti bende illa gideceksem esim ve kizimla gitmek isterim yanimda baskasini istemem kendimce sebeplerim var..
Evet bu durumu bilerek evlendim ama her ozel aozel animada onu dahil etmek zorunda degilim, bu arada hersene annesi ile tatile cikiyor ve esim eevlenmeden once pglu ile hic tatile falan gitmezdi evlenince aklina geldi bazi seyler yani ben tepkiliysem bazi seylere sebebi esimin tutumu..
@Mune konum kapansin lutfen l
O çocuk
Tek tek alintilayamiyorum genel cevP verecegim o nedenle gecen yilda bu sekilde tatil ayarladim gittik , bu senede esime dogum gunu hediyesi olarak ayarladim ve kistan belli olan birsey haberi de vardi.
Ayni gun dogmus olabilirler ama zaten cogu zaman hep birlikte dogum gununu kutluyorlar yani birlikte zaten kutlama yapacaklardi onerim bir gun once kutlayip ertesi gun ikimiz cocuksuz tatile gitmekti.
Cocuklu tatil fikri esimden cikti bende illa gideceksem esim ve kizimla gitmek isterim yanimda baskasini istemem kendimce sebeplerim var..
Evet bu durumu bilerek evlendim ama her ozel aozel animada onu dahil etmek zorunda degilim, bu arada hersene annesi ile tatile cikiyor ve esim eevlenmeden once pglu ile hic tatile falan gitmezdi evlenince aklina geldi bazi seyler yani ben tepkiliysem bazi seylere sebebi esimin tutumu..
@Mune konum kapansin lutfen l
Yanında Başkasını istemiyorsan çocuklu adamla evlenmeseydin sen ne sandın çocuk annede kalır biz 3 Kişilik yeni bir aile oluruz o da evimize Ara sıra gelen bir misafir işin rengi öyle değil işte sen Israrla bunu anlamak istemiyorsun . İstemefiğin için de sorun yasıyorsun

Konu sahibi çok iticisin okurken delirdim, çocuktan tiksintiyle bahsediyorsun. Tatil elbet senin de hakkın ama bu doğum günü olamaz, evlilik yıldönümüzde yapmalısın.

Ancak başka bir konuya daha değinmeden geçemeyeceğim, aranızda üvey anne ile büyümek zorunda olanlar var çok tepkililer duygusal olarak lakin her şeyin sorumlusu üvey anneler değil elbet. Yuvasını bırakıp başka kadın peşinden gidip pipisine sahip olamayan erkek müsveddeleri yüzünden ; veya anne -baba üvey anneden çok önce boşanmış olan durumlarda 2.eşe yüklenmek gereksiz duyar kasmak gibi.

Üvey annelik veya ablalık her ne ise insan bunu kabul edecekse empati yapmalı , kendi çocuğundan ayırmamalı ama çok bıçak sırtı işte kendi çocuğuna bağırıp çağırırken annesin ama başkasının çocuğuna haklı da olsan sesini çıkaramazsın. Dengeyi kurabilene tebrikler.

konu sahibesi senin çocuğuna böyle böcekten bahseder gibi şikayet edip dışlasa üvey annesi acaba sen ne yapardın böyle düşün bakalım evde fazla olan bir eşya muamelesi yapma madem ablasın ablalık yap o şekilde sahip çık koru kolla.

Konu sahibi çok iticisin okurken delirdim, çocuktan tiksintiyle bahsediyorsun. Tatil elbet senin de hakkın ama bu doğum günü olamaz, evlilik yıldönümüzde yapmalısın.

Ancak başka bir konuya daha değinmeden geçemeyeceğim, aranızda üvey anne ile büyümek zorunda olanlar var çok tepkililer duygusal olarak lakin her şeyin sorumlusu üvey anneler değil elbet. Yuvasını bırakıp başka kadın peşinden gidip pipisine sahip olamayan erkek müsveddeleri yüzünden ; veya anne -baba üvey anneden çok önce boşanmış olan durumlarda 2.eşe yüklenmek gereksiz duyar kasmak gibi.

Üvey annelik veya ablalık her ne ise insan bunu kabul edecekse empati yapmalı , kendi çocuğundan ayırmamalı ama çok bıçak sırtı işte kendi çocuğuna bağırıp çağırırken annesin ama başkasının çocuğuna haklı da olsan sesini çıkaramazsın. Dengeyi kurabilene tebrikler.

konu sahibesi senin çocuğuna böyle böcekten bahseder gibi şikayet edip dışlasa üvey annesi acaba sen ne yapardın böyle düşün bakalım evde fazla olan bir eşya muamelesi yapma madem ablasın ablalık yap o şekilde sahip çık koru kolla.
Üsenip yazamadıklarım tamda bu...

Okurken icim sizladi, kalbim acidi. Ister 13 yasinda olsun ister 33, bir cocugun babasina her zaman ihtiyaci vardir. Gun gelir insanin karisi bile el olur, ama cocugu omur boyu onun kani cani kalacak. Dilerim ki esiniz adaletini ve merhametini hic kaybetmez de o cocugun boynunu bukmez..

Babası ölmüş biri olarak söyluyorum... ben hep imrendim cocuklariyle gezen babalara...piknige gitmelerine ,ilgilenmelerine ...şimdi siz çocugunu sırf siz istiyrosunuz diye gezdirmeyecekmi hemde dogum gununde ... ya o cocugun yaşadigi hayal kirikligini düşünün bir ... babası yaşayan bir çocugun bu muameleye maruz kalması beni üzdü :110: haksizsiniz bilincli yaptiğiniz için...

abla tatili yapsınlar da ama adamla çocuğun doğum günü olduğu güne de ayarlanmasın bir zahmet ya. bilmiyorum ben duygusal mı düşünüyorum ama cidden çocuğu dışlamaya çalışıyor sanki. gün mü bitti de doğum gününde gidiyorsun tatile yani?

Duygusal dusunmuyorsunuz ayni zamanda insancil ve vicdanli dusunuyorsunuz:KK52:

Çok üzüldüm çocuğa. Ben onun annesi değilim, diyorsunuz. Evet değilsiniz ama o çocuk çocuğunuzun kardeşi ve sevdiğiniz adamın oğlu. Siz, kızınız ve eşinizden oluşan üçlü içinde o çocuğun hiçbir şeyi olmadığını iddia eden sadece sizsiniz ve sizin keyfinize göre şekillenemez çocuğun babası ve kardeşiyle geçirmesi gereken zaman.

Doğum gününe tatil ayarlamak çok planlı yapılmış bir şey. 12 yaşındaki çocuk doğum gününü babasıyla kutlamak ister elbette ve bu onun hakkı. Siz koca koca insanlar bir hafta öncesi veya sonrasına yapabilirdiniz tatil planınızı.

Tatillerde iki ayrı grup olarak takılmanızın sebebi de eminim sizin çocuğa yaklaşımınız. Kendiniz diyorsunuz yaşıtlarıyla takılsa da biz de baş başa kalsak diye. Çocuk tabii ki babasıyla olacak tatilde. Ne işi var başkalarıyla? Biz üçümüz olalım, o tek takılsın inadınız yerine dördünüz beraber olsanız tatilinizi iki grup halinde geçirmek zorunda kalmazsınız.

zaten sürekli görüşüyorlar ,hemen her gün görür eşim oğlunu , haftasonları hep bizde her plana o da dahil oluyor haliyle... ayrıca kızıma da ailem baktıgından ve su an yaza girdiğimizden kızım şuan ailemin yanında yazlıkta ben haftasonları gıdıyorum esım arada gelirse geliyor görmeye gelmediği zaman hep oğlu ile haftasonu yani kızımla da çok ilgileniyor hep yanında diyemem..
o nedenle ben tatile gidilecekse illa çekirdek aile olarak gitmek istiyorum.
oğlu ile isterse başbaşa tatile gidebilir bol bol takılırlar benim açımdan sorun yok..
ama izinli günümü, tatilimi huzursuz geçirmek istemiyorum.
Kendi açından haklı olabilirsin ama eşinde iki çocuğuyla aynı anda tatil yapıp bölünmek istemiyo olabilir. Ki ben hak veriyorum eşinize. Çocuk zaten ergen diyosunuz yani 12-13 yaşlarında sanırım en fazla 2-3 sene daha babasıyla takılır sonra zaten yalvarsada gelmez. Ben olsam eşimin hatırı için ses etmez sadece odayı ayrı isterdim.

madem cocugu istemiyorsun neden adamla evlendin? ne kötü insanlar var ya, cok merhametsizsiniz, insallah sizin kiziniz huysuzluk cikarmaz tatilinizi zehir etmez

Bir ay önce falandı burada bir konu okumuştum. Kadın üvey çocuğunun onu sevemediğinden bahsediyodu. Ve kendimi nasıl sevdirebilirimin derdindeydi. O konuyu okurken de duygulanmıştım,şimdide..ama o zaman huzur,şu an huzursuzluk hissttiklerim.
İnsanoğlu olarak ne kadar farklı yaratılmışız birbirimizden. Kimimizin kalbi dünyalar kadar büyük,kimimizinkine bir çocuk bile sığamıyor..

Bencilsiniz kusura bakmayın....
Kız nasıl kızıysa 13 yaşındaki oğlanda onun oğlu....

Onu ayirmiyorsa oğlunu da ayırmasını beklemeyin.. ister kabullenin ister kabullenmeyın evlendiginizde var olan oğlu hal3n var varda olacaktir..

13 yaşındaki çocuğu ergen olarak tabir etmeniz çocuğa bakış acınızı gayet net ortaya koyuyor.. o oğlan sizin yanınızda değil siz oğlanın yanında gidiyorsunuz bunu böyle görün belki rahat kabullenirsiniz.

Konuyu başta pozitif ayrımcılıkla okudum üvey anneye. Her zaman taşlanan azınlığın yanında olmuşumdur.
Çünkü üvey annelik en nankör mesleklerdendir. Yağa bala batır "şişt" desen kötü üvey anne olursun.

Ama biraz konunun içine inince katı üvey anne elektriğini aldım. Eski konulara da baktım zikredilince, hatta yorum da yazmışım, 11 yaşında çocuk sebze sevmiyor et seviyor diye suçlu olmuştu resmen. Yemek seçmeye hakkı olmayan çocuklar kadar çok az şey yaralıyor beni.

Tatilde yabancı istemem kocamla kızımı isterim demiş resmen. Ee senin kızın da kocana yabancı? Bunun bile empatisini yapamıyor bu hanım.

Konu sahibine katıldığım nokta, bence de Allah çocuğun annesine uzun ömürler versin.

Konuyu başta pozitif ayrımcılıkla okudum üvey anneye. Her zaman taşlanan azınlığın yanında olmuşumdur.
Çünkü üvey annelik en nankör mesleklerdendir. Yağa bala batır "şişt" desen kötü üvey anne olursun.

Ama biraz konunun içine inince katı üvey anne elektriğini aldım. Eski konulara da baktım zikredilince, hatta yorum da yazmışım, 11 yaşında çocuk sebze sevmiyor et seviyor diye suçlu olmuştu resmen. Yemek seçmeye hakkı olmayan çocuklar kadar çok az şey yaralıyor beni.

Tatilde yabancı istemem kocamla kızımı isterim demiş resmen. Ee senin kızın da kocana yabancı? Bunun bile empatisini yapamıyor bu hanım.

Konu sahibine katıldığım nokta, bence de Allah çocuğun annesine uzun ömürler versin.
Kızı kocasıyla ortak çocukları

Back
X