bir garip tatil meselesi

abla tatili yapsınlar da ama adamla çocuğun doğum günü olduğu güne de ayarlanmasın bir zahmet ya. bilmiyorum ben duygusal mı düşünüyorum ama cidden çocuğu dışlamaya çalışıyor sanki. gün mü bitti de doğum gününde gidiyorsun tatile yani?

Özellikle yapıldığını bir ben düşünmüyorum değilmi. Yoksa kendimi kötü hissedicem.

Velayet kimdeyse cocuk onunla zaten. Evlenen insan ona annelik yapmak durumunda degil bence babasiyla ayri tatile cikabilir su durumda. Ha durumlari iyidir bir ayri bir cocuklu tatile cikabilecektir o zaman cikilir. Ama cogu insan senede 5 gun bayram tatilini kolluyor onu da ayri gayri gecirmek icin degil. Normalde zaten gorusuyorlardir, uye de yazmis surekli babasiyla diye. tatile de gitmesi bir zorunluluk degil bence.
Zorunl değil tamam da kızını yanına alıp üvey diye diğer çocuğu almamaya hakkı var mı? Tartışılan konu bu yani kimse yaptığı tatile ya da eşiyle baş baş vakit geçirmek istemesine karşı değil. Hassas olunan konu çok başka siz onu anlamamışsınız

Ama kendi çocuğunuz her daim babayla. Bu çocuğun içinde kimbilir nelerin özlemi vardır.
Ozlemi babayla ama yani babasinin simdiki esiyle olan tatilden cocuk ne anlayacak ve o aile icin nasil bir tatil olacak? Bence ayri ayri gidilmeli o yuzden.

abla tatili yapsınlar da ama adamla çocuğun doğum günü olduğu güne de ayarlanmasın bir zahmet ya. bilmiyorum ben duygusal mı düşünüyorum ama cidden çocuğu dışlamaya çalışıyor sanki. gün mü bitti de doğum gününde gidiyorsun tatile yani?
Onu ben de yazdim ylzaten ilk mesajimda. Tatil ya one alinmali ya ertelenmeli. Bana ogulun ortak dogum gunu sonucta en azindan onu kutlamalilar.

Zorunl değil tamam da kızını yanına alıp üvey diye diğer çocuğu almamaya hakkı var mı? Tartışılan konu bu yani kimse yaptığı tatile ya da eşiyle baş baş vakit geçirmek istemesine karşı değil. Hassas olunan konu çok başka siz onu anlamamışsınız
Neden olmasin ki? Uvey baba uvey anne bence evine almamazlik ebeveynle gorusturmemezlik yapamaz, yapmamali zaten. Ama zaten senede bir kere cikacagi tatilde de istemeyebilir diye dusunuyorum. O tatili uvey anne degil oz anne ve babasi dusunup planlamali bence.
Babayla ayri tatile gitmesi daha mantikli gorunuyor.

Dislamak degil bu ama her ozel anda yaninda olmasi da gerekmiyor. Yani baskasindan cocugu olan hic esiyle bas basa tatil yapamayacak mi? Kaldi ki benim kendi cocugum bile olsa zaman zaman isterim anneme falan birakip sadece esimle tatile gitmek. Bana kotu bir sey gibi gelmedi o yuzden.

işte kendi çocuğunu bırakmak gibi olmuyor.
kendi kızınıda bıraksın o zaman. konu sahibesi çekirdek aile tatil yapmak istiyormuş bu tam dışlamak oluyor. kocamla baş başa tatil ayarladım kızımıda anneme bırakacaktım eşim oğlumda gelsin dedi demiyor ki.

Böyle şeyleri okuyunca çocuklu ailelerin boşanmada neden zorlandıklarını daha iyi anlıyorum. Ayrı tatil istemek hakkınız tabii ki ama babasına yapışıyor falan demeniz, dogum günlerinde ayrı yatil ayarlamanız falan pekte masumca gelmedi bana.

Neden olmasin ki? Uvey baba uvey anne bence evine almamazlik ebeveynle gorusturmemezlik yapamaz, yapmamali zaten. Ama zaten senede bir kere cikacagi tatilde de istemeyebilir diye dusunuyorum. O tatili uvey anne degil oz anne ve babasi dusunup planlamali bence.

sen ebeveyn açısından değerlendiriyorsun.
biz çocuk açısından.
senede bir çıkacağı tatili çocuklu insanla evlenirken düşünmeliydi.

Birde ben boşansam ve ilk eşimden çocugum olsa onu ikinciden ayıramam onsuz tatil içime sinnmez sinemez. Anne olmadığım için bu kadar empati kuruyorum sizin daha fazla kurmanız gerekir.

Öz anne baba düşünsün demek de ötekileştirme değil midir çocuğu, öz annesi düşünemiyor belki durumu yok her neyse sebebi şimdi onlar plan yapamıyor diye günahsız çocuk neden bu tarafta bir dıslanmaya maruz kalıyor sizin düşünce tarzınızın da konu sahibinden bir farkı yok maalesef

Çözüm şu bence; çocuk için başka bi oda ayarlayın, eşinizde sizle takılsın çocukta havuzda naparsa yapsın onu tatile götürmüşsünüz daha ne istiyor. Yada şu da olabilir başka bi otele yerleştirin çocuğu gözünüzden de uzak olur hem, evet evet en iyisi bu galiba dönüşte alırsınız çocuğu. Allah kimseyi üvey anne eline bırakmasın (aminnnnnn)

Velayet kimdeyse cocuk onunla zaten. Evlenen insan ona annelik yapmak durumunda degil bence babasiyla ayri tatile cikabilir su durumda. Ha durumlari iyidir bir ayri bir cocuklu tatile cikabilecektir o zaman cikilir. Ama cogu insan senede 5 gun bayram tatilini kolluyor onu da ayri gayri gecirmek icin degil. Normalde zaten gorusuyorlardir, uye de yazmis surekli babasiyla diye. tatile de gitmesi bir zorunluluk degil bence.

Ha hanımefendi rahat edecek diye bir çocuğun babasıyla hiç tatil anısı olmasın , bu mudur hak? O kızıyla tatildeyken o erkek çocuğu ne düşünecek ne hissedecek fikriniz var mı? Yada aynı durum sizlerde olsa eski eşinizden çocuğunuz olsa onu bırakıp Yen’i eşinizle gönül rahatlığı ile tatile mi gideceksiniz. Kusura bakmayın ama eğer birileri anne baba olması seçmişse , ve birileri de çocuklu bir adamla evlenmeyi seçmişse artık kendi Zevklerini 2, plana atmak zorundalar. Baba nasıl kızını bırakıp tatile gidemiyorsa, oğlunu da bırakıp tatile gidemez. Konu sahibi bariz kötü niyetli yazdığı her cümleden bu net bir şekilde anlaşılıyor . Çocukta Emin’im onların yanında mutsuzdur Zaten biraz daha büyüsün kendi gelmek istemeyecek. Çocuklu bir adamla evlenmemek herkesin hakkıdır, istemeyebilir ama öyle bir adamla evlendiyse artık o çocuğu istememesi hak değildir!

bas basa tatil istemekte cok haklisin
ama sen cocuga mesafelisin bu cok belli ki cocuk kizina bile yaklasmak istemiyo hep babayla olmak istiyo ya da kizindan kiskaniyo babasini
birlikte yemek yerken kocanizin oglunun kiziniza yaklasimi nasil ?
sizin yerinizde olsam esimle aram iyiyse muyluysam bi 5 gunu de gormeyiveririm zaten babasiyla ancak tatile cikabiliyo her zmn beraber olamiyolardir ben de kizimla vakit gecirir tadini cikarirdim nasilsa esinle her zmn bas basasin ama o cocuk her zmn babayla degil
zaten babasini cok kiskandigi havuza tek giremeyisinden belli.havuza pekale tek girebilir ama belli ki numara yapiyo babayla olmak icin oyle soyluyo
siz de otekilestirmeyin elbette ki kendi evladinizla kaniniz caninizla baskasinin evladi bir olmaz
evlenmis ayrilmis cocuklu bi adamla evlenmissiniz haliyle onun cocugu da ailenize dahil olmak ZORUNDA..sizin cekirdek aileniz 4 kisiden olusuyo bunu bi beyninize kaziyin once..
ya da boyle dusunecektiniz madem siz sanirim cocuksuzdunuz neden cocuksuz bi bey tercih etmediniz ki ?? bu da agir bi sorumluluk sonucta.
ve tabi ki esiniz her iki evladina da esit oranli davraniyosa sizi mutlu ediyosa bi 5 gunluk tatili de cok gormeyin lutfen birakin 365 gunun 5 gununu de ogluyla yasasin...

şu forumda en sinir olduğum sorular
sen evlimisin ki?
senin çocuğun var mı ki?

ama şu konuda konu sahibesine sormak istiyorum sen hiç üvey evlat oldun mu? o çocuğun hissettiklerini iliklerinde hissettin mi?

kendimi durdurmaya çalışıyorum böyle konularda gerçi başaramıyorum hep dalıyorum ama şu yazdığını da okuyunca gözlerim doldu cidden. öf nerden geldim ben bu konuya ya sinirlerim alt üst oldu. banlanmamak için yazmiycam daha.

Valla tek tek cevap yazamadim da abartiyorsunuz. Benim kendi oz ailemle tatil anim yok mesela hic tatile gitmedik bir yerim de eksilmedi. Cocugun tatil anisi olmasin ne demek sanki her cocugun tatil anisi var. Onemli olan babasiyla vakit gecirebilmesi su durumda her etkinlige dahil edilmesi degil bana gore.
Cocuk acisindan da dusunuyorum ayrica boyle zibilyon tane ogrencim var ve hicbiri uvey anne ve uvey babayla vakit gecirmekten memnun degil, olmasalar daha iyi olur onlar icin. Herkesin asil istedigi kendi annesi ve babasi onlarin evlendikleri insanlar pek onemsenmiyor.

Nasil soylerseniz soyleyin kirilir hakli da. Bunu bilerek evlendiniz. Cekirdek aile degilsiniz. Annesine bi sey oldugunu farz edin tamamen sizde kalacak ve kalmali da. Kabullenin durumu derim.

kendimi durdurmaya çalışıyorum böyle konularda gerçi başaramıyorum hep dalıyorum ama şu yazdığını da okuyunca gözlerim doldu cidden. öf nerden geldim ben bu konuya ya sinirlerim alt üst oldu. banlanmamak için yazmiycam daha.

biz ve yorum yapan bir kaç kişi daha aynı pencereden bakıp yazıyoruz.
çocuğun gözünden.
o yüzden çocuklu bir insanla evlenen kişilerin bütün riskleri göze alması gerektiğini savunuyorum. totosu yemeyen evlenmesin başka adam mı yok..
bu dünyada hiç bir insanın bir çocuğun kendini istenmiyor hissetmesine sebep olmaya hakkı yok.

Back
X