- 3 Şubat 2018
- 25.758
- 110.830
- 598
- Konu Sahibi Fight4freedom1
-
yaniCokta sasirmayin onlara boyle seyler normal geliyor. Bizim bir komsumuzun oglunun agir engel raporu vardi yasi 40 filandi suriyeden evlendirdikleri kiz 20 yasinda.bebek gibi kiz. Dort sene olacak.adamin annesi babasi erkek evde bir kayin bir gorumce var. Hepsi ma aile yasiyor. Kiz şingir şingir bilezikleri takmis kaynanasiyla hamur yoguruyodu gecenlerde
Siz böyle ezik bir tiple niye muhatapsınız? Elti ne ya, görüşmeyi bile keserim.Maalesef öyle. Bana eltin olacak diyor. Evlenınce bize oturmaya gelirler sürekli.Kıza gercekten cok üzüldüm. Birlikte suriyeye gidelim kız istemeye diyor.
yardımcı ol ilac alsın çocuk bari dünyaya getirmesin .Maalesef. Aynılarını söyledim. Kaçarsa kaçsın diyor.Anne babası tamam, benim kızım anne babanla yaşayacak, geri dönmek yok demiş.Kızla 3 4günde bir translete işe konuşuyorlarmış.Adamın babası aşırı huysuz.Densizin teki. Ayrıca alkolik.İçip içip eve geliyor. Bu kız nasıl rahat edecek o evde bilmiyorum. Annesi yazık hasta ama o da küfür falan ediyor.Ani tepkiler veriyor. Çocuk gibi durmuyor.Tabi hastalıgı yüzünden. Ama hastaya bakmak kolay degil. Bu kızın 1 2 sene sonra çocugu olacak. Hem o kadına hem çocuğa nasıl bakacak bu kız.
Ne eltisi be ne alaka? Cibiliyetsiz.Eşimin yakın arkadaşı var.Annesi alzeirmer hastası, birde babası var. Ben bu adamla kız arkadaşımı tanıştırmıştım.Sonra ayrıldılar.Hatta konusunu açmıştım. Hatırlayan olabilir.
Eşimin bu arkadaşıyla pek bir araya gelmemeye çalışıyorum.Kafası degişik çalışıyor.Şeriatı falan savunuyor.Eşimede onun verdigi akılları duyma diyorum.
Adam dün bize oturmaya geldi.3 4 aya evlenecekmiş. Adam 36 yaşında.Kız 21 22 yaşlarında.Ve kız suriyede yaşıyor.Mantık evliliği olacakmış.Dügün, eşya hiçbirşey Yok. Kızım anne babası onay veriyormuş.Kız Türkçe bilmiyor.Türkçe kursuna gidecekmiş.Ayrı ev aç, aynı evde olmaz diye anlatmaya çalıştım.İşine gelmezse kapı orada diyor.Kız adamın annesine bakacamış.Kız suriyede çalışıyormuş. Burada çalışmasına izin vermeyecekmiş.Kızın durumuna gerçekten Üzüldüm.Adam bana eltin olacak dedi Gerçekten üzüldüm kıza.Adamdan 15 yaş ufak. Burada sunacağı hayat suriyeden kat be kat iyiymiş.Aynı evde yaşayıp mutlu olanlar varmış.Gerçekten suriyede durumlar kötü mü? Anne babası nasıl izin veriyor anlamadım.
Allah seni netmesin, o herif mi bu?Ben bı adamı eşimle sevgiliyken tanıyordum. Ancak şeriat, taliban falan bunları savundugunu,, aşırı anacı oldugunu bilimyordum. Hep maubbetimiz havadan sudandı. Zaten o günden sonra sana kız falan tanıştırmam ben dedim. Allahtan arkadaşım bıraktı onu. Eşimle zıt görüşteler.Herşeyleri farklı. Eşim saygı duyuyoruz birbirimize diyor.
Ben son 3 4ayda aşırı rahatsız olmaya başladım.Ben böyle düşündüğünü bilmiyordum
Kadın biraz zayıf karakterli ise tuttuğuyla aldatıyor bunları, zerre üzüleni öpsünler.Bu tür evliliklerin sonunun iyi bittiğini hiç görmedim. Bu zamanda bu kadar yaş farkıyla evlilikler yürümüyor. ya bir çaresizi buluyor yada bazı şeyleri ön göremeyen kadınları bulup hayatlarını mahvediyor erkekler. Paraları olunca genç kadınlara yetebileceklerini sanıyorlar. Genç bir kadınında erkeğin parasından çok gençliğine de ihtiyacı olduğunu bir türlü anlamıyor bu insancıklar.
Çiçeğim o işler öyle olmuyor. Yanındaki 5 kişinin ortalamasısın. Kocan bu biyolojik çöple epey ortak nokta bulmuş ki herif Suriye 'ye kız istemeye falan çağırıyor.Eşim adamla zıt fikirde. Bende çok sordum eşime. Bununla nasıl arkadaşsın diye. Birbirimize saygı duyuyoruz diyor.Adamın Atatürk düşmanı olması falan beni aşırı rahatsız ediyor. Ben açıkcası son zamanlarda aynı ortama girmemeye çalışıyorum.
O kız hele bi gelsin Türkiye 'ye.. İki yıla doğurduğunu da kocasına bırakıp kaçıp gidecek.yani
benim öyle yobaz kafalı (ama taliban vs bilen, para kazanan, yani yobaz ama şeriat kültürlü!) akrabalarımın hepsi 35 40 yaşlarında 20 21 yaşında kızlarla evlendiler. Türk bir de bu kızlar. 3er 4 er çocuk yaptılar... bu kızların ailelerinden ne münasebet filan diyen olmadı zaten erkeğin büyük olması bu çevrede çok normal görülen bir şey erkek çalışacak kadın da evde çocuk bakacak, erkeğe saygı duyacak, ses etmeyecek vs. buraya kadar normal. ama erkeğin ailesine filan bakan yok mesela bizde. ya da köyde yaylalardan kız alırlardı onlar iyi iş yaparlar hayvan bakarlardı, öyle yetiştikleri için, mesela.
şimdi artık bunu türk kızlar yapmadığı için ithal ediliyor, evet. ama Suriyeli kızlar içinde de öyle hem ev işini yapsın hem bebek baksın hem anneye baksın ya da hayvanlara baksın...valla suriyeliler bile yapmıyor. ya evin işin yapar mesela hayvana karışmaz. öyle her işi eski Türk kadınları gibi yapan Suriyeli en azından bizim gelinler içinde yok. hatta aile olarak gelmiş olan suriyeliler bizim kadınlara "siz deli misiniz çok aşırı çalışıyorsunuz, hem evde hem işte ya da hem evde hem tarlada çalışıyorsunuz, biz bir tek bebek doğururuz, onu da 1 senede fazla emzirmeyiz, başka da bir iş yapmayız, siz zavallısınız" diyorlar.
o kız buraya gelir Televizyondan filan dili öğrenir sonra çocukları olunca çocuklar zaten öğreniyor türkçeyi, yaşı da genç kapar illa ki
ama bi 4-5 sene sonra ne olur Allah bilir
Dedigine göre kıza oraya göre çok iyi hayat sunacakmış. Yazık kıza, hayatını bitiriyorSimdi sorsan iyi müslüman halbuki onun yaptigi nikahi kullanarak köle almak
Zaten adama ben dedim, bu kız kaçar gider durmaz dedim. Kapı orada diyor. Türkçe kursuna gidecekmiş burada.Kafası 30 40 yıl önceden geliyor. Annem bile daha modern düşünüyor. Ben aynı ortama pek girmeyi düşünmüyorum. Eşime de zaten tembih ediyorum. Ona bişey anlatma, sakın birşey danışma diye.Ben fikirlerinin böyle oldugunu bilsem mesafemi korurdum. O kız aklı varsa kaçar.yani
benim öyle yobaz kafalı (ama taliban vs bilen, para kazanan, yani yobaz ama şeriat kültürlü!) akrabalarımın hepsi 35 40 yaşlarında 20 21 yaşında kızlarla evlendiler. Türk bir de bu kızlar. 3er 4 er çocuk yaptılar... bu kızların ailelerinden ne münasebet filan diyen olmadı zaten erkeğin büyük olması bu çevrede çok normal görülen bir şey erkek çalışacak kadın da evde çocuk bakacak, erkeğe saygı duyacak, ses etmeyecek vs. buraya kadar normal. ama erkeğin ailesine filan bakan yok mesela bizde. ya da köyde yaylalardan kız alırlardı onlar iyi iş yaparlar hayvan bakarlardı, öyle yetiştikleri için, mesela.
şimdi artık bunu türk kızlar yapmadığı için ithal ediliyor, evet. ama Suriyeli kızlar içinde de öyle hem ev işini yapsın hem bebek baksın hem anneye baksın ya da hayvanlara baksın...valla suriyeliler bile yapmıyor. ya evin işin yapar mesela hayvana karışmaz. öyle her işi eski Türk kadınları gibi yapan Suriyeli en azından bizim gelinler içinde yok. hatta aile olarak gelmiş olan suriyeliler bizim kadınlara "siz deli misiniz çok aşırı çalışıyorsunuz, hem evde hem işte ya da hem evde hem tarlada çalışıyorsunuz, biz bir tek bebek doğururuz, onu da 1 senede fazla emzirmeyiz, başka da bir iş yapmayız, siz zavallısınız" diyorlar.
o kız buraya gelir Televizyondan filan dili öğrenir sonra çocukları olunca çocuklar zaten öğreniyor türkçeyi, yaşı da genç kapar illa ki
ama bi 4-5 sene sonra ne olur Allah bilir
Ben zaten mesafemi korumaya çalışıyorum. Zaten aynı ortama girince illaki laf dalaşı oluyor. Kafası çok geride kalmışSiz böyle ezik bir tiple niye muhatapsınız? Elti ne ya, görüşmeyi bile keserim.
Onlarda ilaç kullanmak günahmış.Kızı görürsem söylerim korun diye.yardımcı ol ilac alsın çocuk bari dünyaya getirmesin .
Yani hukuk kuralı olmayacakmış. Kuran ı kerime göre cezalar verilecekmiş. Parasına karısı karışamazmış.Kız ve ailesi hepsini biliyormuş ve kabul etmişler. Annesigil kızım sizinle yaşayacak. Geri dönmek falan yok demiş. Ve hiçbiri birbirini görmediŞeriatı savununca ne oluyor
Ayrıca konuda bahsettiğiniz seylerin şeriatla alakası yok. İki durumdan aynı konu içinde bahsedip sanki dinimiz bunu emrediyor gibi lanse etmeyin
Bir de mantık evliliği olacak dediğine göre kıza bunlardan bahsetmiş kız da kabul etmiş gibi anladım ben. Yeni bir ülke hayali heyecanlandirdi sanırım. Umarım aklını başına alır
şeriate göre kadın giderse çocuğu kocasına bırakmak zorunda zaten, şeriatla yönetilen ülkelerde böyleZaten adama ben dedim, bu kız kaçar gider durmaz dedim. Kapı orada diyor. Türkçe kursuna gidecekmiş burada.Kafası 30 40 yıl önceden geliyor. Annem bile daha modern düşünüyor. Ben aynı ortama pek girmeyi düşünmüyorum. Eşime de zaten tembih ediyorum. Ona bişey anlatma, sakın birşey danışma diye.Ben fikirlerinin böyle oldugunu bilsem mesafemi korurdum. O kız aklı varsa kaçar.
Korumaya çalışmayın direkt çıkarın hayatınızdan. Adam o kadar mı düşmüş? Suriye’den kendine köle alan bir kafayı çevrenizde barındırmak istememeniz çok normal. Eşiniz de buna bir şey diyemez. Bu çok aşırı uç bir şey çünkü. Eşinizin nasıl böyle arkadaşları olabiliyor o da tuhaf. Sosyal çevresi çok mu düşük normalde de?Ben zaten mesafemi korumaya çalışıyorum. Zaten aynı ortama girince illaki laf dalaşı oluyor. Kafası çok geride kalmış
Eşimin yakın arkadaşı var.Annesi alzeirmer hastası, birde babası var. Ben bu adamla kız arkadaşımı tanıştırmıştım.Sonra ayrıldılar.Hatta konusunu açmıştım. Hatırlayan olabilir.
Eşimin bu arkadaşıyla pek bir araya gelmemeye çalışıyorum.Kafası degişik çalışıyor.Şeriatı falan savunuyor.Eşimede onun verdigi akılları duyma diyorum.
Adam dün bize oturmaya geldi.3 4 aya evlenecekmiş. Adam 36 yaşında.Kız 21 22 yaşlarında.Ve kız suriyede yaşıyor.Mantık evliliği olacakmış.Dügün, eşya hiçbirşey Yok. Kızım anne babası onay veriyormuş.Kız Türkçe bilmiyor.Türkçe kursuna gidecekmiş.Ayrı ev aç, aynı evde olmaz diye anlatmaya çalıştım.İşine gelmezse kapı orada diyor.Kız adamın annesine bakacamış.Kız suriyede çalışıyormuş. Burada çalışmasına izin vermeyecekmiş.Kızın durumuna gerçekten Üzüldüm.Adam bana eltin olacak dedi Gerçekten üzüldüm kıza.Adamdan 15 yaş ufak. Burada sunacağı hayat suriyeden kat be kat iyiymiş.Aynı evde yaşayıp mutlu olanlar varmış.Gerçekten suriyede durumlar kötü mü? Anne babası nasıl izin veriyor anlamadım.
kimse din bunu emrediyor demedi -ayrıca hangi din? hangi yorum? olay bunu tartışmak değil ki. zaten yasak burada.Şeriatı savununca ne oluyor
Ayrıca konuda bahsettiğiniz seylerin şeriatla alakası yok. İki durumdan aynı konu içinde bahsedip sanki dinimiz bunu emrediyor gibi lanse etmeyin
Bir de mantık evliliği olacak dediğine göre kıza bunlardan bahsetmiş kız da kabul etmiş gibi anladım ben. Yeni bir ülke hayali heyecanlandirdi sanırım. Umarım aklını başına alır
Dogru, eger kız giderse çocuguda bırakacak. Büyük cesaret vala. Bu kız giderse adam zor bulur. Kızın çalışmasına falan izin vermiyor. Büyük ihtimalle kafasını dışarıya çıkarmasına izin vermeyecek.şeriate göre kadın giderse çocuğu kocasına bırakmak zorunda zaten, şeriatla yönetilen ülkelerde böyle
o yüzden bırakıp çocuğu gidebilir başka biriyle
de adam neyine güveniyormuş hem anneye hem bebeğe bakacak bi taze köle daha bulacak demek ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?