bir gün patlayacam o olacak

deniz54321

Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2015
131
176
23
39
benim bir akrabam var ve biz bu kızla bir dönem öğrenciyken aynı evde de kaldık iyi kızdır ama bir davranışı benim çok sinirimi bozuyor.
şimdi bu kız eskiden maddi olarak bizden çok daha iyi durumdaydı(ailesi) fakat şimdi evli , bende evliyim ve onlarda bizde hemen hemen aynı maddi imkanlara sahibiz. fakat bu arkadaş benim bu aralar çokça sinirimi bozuyor mesela aradığım zaman telefonu meşgule atıp kendisi arıyor, çocuğu oldu hediye altın taktım bana geri vermeye kalktı filan. böyle bir değişik havalarda. beni mi ezmeye çalışıyor gereksizce kendince iyilik mi yapıyor anlamadım.
bir de şöyle bir durum var o asla kıyafete, ayakkabıya, çantaya vs para harcamaz. sürekli biriktirip mal alır. yani yanyana gelsek ben ondan çok daha kaliteli (giyim olarak) duruyorum. hani üstüm başım perişandirda kız bana o yüzden öyle davranıyordur diye düşünmeyin yani böyle bir şey yok.
ben bu kıza bunu nasıl anlatırım nasıl davranmalıyım bilmiyorum. bir gün çok fena patlamaktan korkuyorum.

arkadaşınıza neden böyle davrandığını sordunuz mu hiç?
bence normal bir tonlamayla sorun, neden tel. kapatıp geri arıyorsun, neden altını geri vermek istiyorsun vs
aldığınız cevaba göre de arkadaşlığınıza yön verirsiniz
içten ve samimi birşeyler varsa ortada, ona göre
art niyet varsa, ona göre

arkadaşınıza neden böyle davrandığını sordunuz mu hiç?
bence normal bir tonlamayla sorun, neden tel. kapatıp geri arıyorsun, neden altını geri vermek istiyorsun, vs
aldığınız cevaba göre de arkadaşlığınıza yön verirsiniz
içten ve samimi birşeyler varsa ortada, ona göre
art niyet varsa, ona göre
aslında bir kere şaka yollu dedimki " o kontörsüzlük öğrencilik yıllarında kaldı artık telefon faturalarımı ödüyorum" gibi bir şeyler söyledim ama hala aynı

Neden bu kadar takılıyorsunuz ki ? Fakir olduğunuzu düşünüyor olabilir, hava atıyor da olabilir . Ne fark eder ki ?

Aileden zenginmiş ama evlenince maddi durumunuz hemen hemen aynı olmuş.

Bu onda gelecek korkusu yaratmış olabilir mi, mali durumun negatif yönde değişmesi endişeye sebep olabilir çünkü.

Siz kıyafete para harcarken o birikime yönelmiş mesela yani dengeli gitmeye çalışıyor demek ki.

Hal böyle olunca da size maddi külfet olacak durumları engellemeye çalışabilir empati yaparak.

Ben onda kötü niyet sezmedim ama sizin bakış açınızı, mesela giyim konusunda ondan kaliteli durduğunuzu yazmanızı, iyi niyet ihtimali de bulunan tavırları sizi ezme isteği olarak yorumlamanızı ilginç buldum.

aslında bir kere şaka yollu dedimki " o kontörsüzlük öğrencilik yıllarında kaldı artık telefon faturalarımı ödüyorum" gibi bir şeyler söyledim ama hala aynı

ama işte bence ima etmeyin, iğnelemeyin
gerçekten sorun
başka türlü açıklığa kavuşturamazsınız
arkadaşınız bunları yapmaya çekinmiyor ise siz de açık açık sormaya hiç çekinmeyin bence
fakat normal tonlamayla

Aileden zenginmiş ama evlenince maddi durumunuz hemen hemen aynı olmuş.

Bu onda gelecek korkusu yaratmış olabilir mi, mali durumun negatif yönde değişmesi endişeye sebep olabilir çünkü.

Siz kıyafete para harcarken o birikime yönelmiş mesela yani dengeli gitmeye çalışıyor demek ki.

Hal böyle olunca da size maddi külfet olacak durumları engellemeye çalışabilir empati yaparak.

Ben onda kötü niyet sezmedim ama sizin bakış açınızı, mesela giyim konusunda ondan kaliteli durduğunuzu yazmanızı, iyi niyet ihtimali de bulunan tavırları sizi ezme isteği olarak yorumlamanızı ilginç buldum.
onun maddi durumunda bir gerileme yok hala aynı. benim maddi durumumda bir ilerleme var. yani onun herhangibir endişesi olamaz bu konuda

Nezaketen yaptigi seyler bile size batar olmus.
Ona da burada anlattiginiz gibi davraniyorsaniz bence sizin degil de onun patlamasi yakindir.

Niyeti nedir bilemem,

Ama altini geri vermesinin tek aciklamasi
Senin zaten durumun yok,
Almis kadar olduk demek.

benim bir akrabam var ve biz bu kızla bir dönem öğrenciyken aynı evde de kaldık iyi kızdır ama bir davranışı benim çok sinirimi bozuyor.
şimdi bu kız eskiden maddi olarak bizden çok daha iyi durumdaydı(ailesi) fakat şimdi evli , bende evliyim ve onlarda bizde hemen hemen aynı maddi imkanlara sahibiz. fakat bu arkadaş benim bu aralar çokça sinirimi bozuyor mesela aradığım zaman telefonu meşgule atıp kendisi arıyor, çocuğu oldu hediye altın taktım bana geri vermeye kalktı filan. böyle bir değişik havalarda. beni mi ezmeye çalışıyor gereksizce kendince iyilik mi yapıyor anlamadım.
bir de şöyle bir durum var o asla kıyafete, ayakkabıya, çantaya vs para harcamaz. sürekli biriktirip mal alır. yani yanyana gelsek ben ondan çok daha kaliteli (giyim olarak) duruyorum. hani üstüm başım perişandirda kız bana o yüzden öyle davranıyordur diye düşünmeyin yani böyle bir şey yok.
ben bu kıza bunu nasıl anlatırım nasıl davranmalıyım bilmiyorum. bir gün çok fena patlamaktan korkuyorum.

Yanlış anlıyorum diceksin hoşuma gitmiyor diceksin. Çok açıklama falanda yapmana gerek yok aslında.

Bu durumun nezaketle hic bir ilgisi yok.

Takilan altinin geri verilmesi diye birsey soz konusu olamaz normal sartlar da.

Geri veriyor cunku kendince kiyamiyor size.
Hani zaten yok eliniz de
Bir de bizim icin masrafiniz olmasin..
Yaklasim bu.

Bu durumun nezaketle hic bir ilgisi yok.

Takilan altinin geri verilmesi diye birsey soz konusu olamaz normal sartlar da.

Geri veriyor cunku kendince kiyamiyor size.
Hani zaten yok eliniz de
Bir de bizim icin masrafiniz olmasin..
Yaklasim bu.
evet bende böyle algıladığım için sinirim bozuluyor. ben bu kıza maddi durumumuzun iyi olduğunu nasıl anlatırım bilmiyorum ki

evet aynen bu tavır. bakışları hareketleri de öyle

Durumu iyi olmayan insana
Iade edilir, ki bu guzel bir yaklasim benim acimdan.
Ama sen durumum iyi diyorsun.

Yani ben birine altin taksam
Tutup bana geri verse
Bozulurum bu bir gercek.

Durumum kotuyse o zaman sarilir ve beni dusundugu icin tesekkur ederim :)

Yazmıssın ya hani o mal alır ben kıyafete para yatırırım diye
Belki o da senin mal mülk sahibi olman icin yapıyordur :)) böyle düsün
Takılan altının geri verilmeye calısılması bana da tuhaf gelirdi yani cocuga altın takana hic geri verilir mi
Bunlar cok somut seyler gibi gelmedi bana, kız alenen sizi asagılamamıs, baska bir nedeni olabilir.

evet bende böyle algıladığım için sinirim bozuluyor. ben bu kıza maddi durumumuzun iyi olduğunu nasıl anlatırım bilmiyorum ki

Canim kendince beni dusunuyorsun ama
Ben artik kiriliyorum,
Iyi hissetmiyorum gibi samimi bir konusma yapabilirsin.

Bence durumu kötü birinin bile taktığı altın iade edilmez,o kişi bir şekilde onu alabilmiş ve gelip takabilmiş,kendi bütçesini hesap edebilecek zekaya da sahiptir.Kimse evinde yiyeceği yokken gidip altın takmaz zaten.Hediyenin iade edilmesi çok çirkin bir durum.Eğer karşındakinin bütçesini çok düşünüyorsan , aynı değer de hediye alırsın.Ne münasebet yani..sizde onun aramasını tekrar meşgule alıp arayın..

bana iyi niyetten gibi geldi
ama kız farkında değil sanırım kabalık yaptığının
çünkü iyi bi kız dedin
ne bileyim fesat olsa derim tamam bilerek yapıyor
kişiliğinin bütününden anlayabilirsin bence

Back
X