• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir hayatım yok sanki.

hayatında gercekten sevip guvenebilecegin biri oldugunda özel hissettigin her sey onunla yasadıgın bir ilk olacak zaten.
eger tum hayatın boyunca ilkler olsun diyorsan kim lisede baktıgı aşık oldum dedigi cocugu adam akıllı hatırlıyor ki? herkes eşini ya da unutamadıgı kim ise onu soyluyor... bu onemsedigin bir sey oldugu icin boyle diyorsun ama aynısı kalp atısı icin de el ele tutusmak icin de gecerli bence. bunu cok dusunme o yuzden, su an yalnız hissettgin ve gecmisteki kisi seni aradıgı icin daha duygusal dusunup gecmise takılıyorsun hepsi bu.

fakat seni istedigi gibi aramasına da izin verme,
simdiye kadar tecrubelerim gereginden fazla iyi niyetin bir fayda saglamadıgı hatta zamanla kotu niyetli birine donusturdugunu gosteriyor. yerinde olsam, ben gibi rest ceken biri olmaktansa suistimallere fırsat vermeden baştan mesafeyi koyan birine donusmeyi tercih ederdim... simdi oyle davranmaya calısıyorum ama o olumsuz yasanmıslıklardan oturu iyi niyetimi tumuyle kaybetmis gibi hissediyorum zamanla.
seninkine benzer aklına esince arayan, sen gibisini bulamam diyen biri vardı gecmisimde.
ne zamanki önünü kestim birden bire ozgurlugume kavusmusum gibi rahatladım, meger onun varlıgını bilmek bile uzerimde baskı yaratıyormus kendi celiskilerimi arttırıyormus...

psikolog/psikiyatr aglamaların ve sınava hazırlıkta kendini rahat hissetmen icin dusunebilirsin fakat ben senin cok aklı basında biri oldugunu dusunuyorum ve yasadıklarını baskası yaşasa kaldıramazdı... her seyin ustesinden o kadar iyi gelebilmis guclu biri izlenimi uyandırıyorsun ki bende... saygı duyuyorum.
o dedigin ego sorunundan ziyade baskalarına acılırsan duvarlarını yitirip kendini savunmasız ve gucsuz hissetme korkusundan kaynaklı... ve bu konuda hak veriyorum, belki benzerlikler buldugum icin.
burada BDV bolumunu cogu kisinin kullanma nedeni bu zaten, hatta foruma uye olma nedenleri bile.
herkes toplumda var olma cabası icinde, sosyal bir varlık olarak psikolojimizin bir parcası bu. kimisi statulerle (para, egitim, fiziksel gorunus hangi nedenle ise... ) kimisi de kisiligi ile bunu ortaya koyar. sen digerlerini ikinici plana atabilecek olgunlukta ve kendinden emin birisin... o yuzden kendini guzel bulmama, baskalarının hayatına eklemlenme gibi kaygılarının su an gecici oldugunu dusunuyorum. kaldı ki gercekligi de yok bu süphenin, bence gayet hoş bir kadınsın. madem ki hep kendimden ornek verdim, profil foton da bana 10basar :))) wallahi!

arkadasın senin bu icine kapanma veya kısıtla cevren olması durumunun farkında, sen onların 2li 4lu takılmasına hassasiyet gosterip beraber vakit gecirmemeyi tercih etsen de seni ısrarla cagırmasına farklı anlamlar yukleme... dostluk boyle birseydir. senin simdi bir sevgilin olsa ve arkadasın evde sınava hazırlansa onu cagırdıgında fazlalık diye mi dusunursun? bunu sorgulamazsın bile.
eger o da senin gibi dusunen biri ise boyle dusunerek kendini cezalandırma. varsa yalnızlıgına öfken bunun nedenleri dusunup yaptıgın seylerin mantıklılıgı ve/veya gecmisteki hatalarını kabullenerek cozmeye calıs, baska konulara baglayıp kendini cezalandırır gibi davranma bu sadece psikolojik olarak seni yıpratır... onun kurs arkadaslarından hoslandıysan beraber oturmanızda da ne gibi bir sorun olabilir ki? onun da yeni tanıdıgı insanlar, birbirinizi tanımanızda sadece aracılık etmis oluyor... yasam, arkadas grupları o kadar kesin ayrımlara sahip degil ki. hem baskasının hayatını yasamak nedir biliyor musun ozen biri gibi davranmaya calısmak.
aksine sen gayet sahsına munhasır birisin... o arkadasın senin yasadıklarını mı yasadı? aynı gecmisi mi yasadınız? su an onu mu taklit ediyorsun? bunların hepsinin hayır oldugunu biliyorum, nasıl baska hayat dersin, kaygılarınız bile farklı sen meslek edinip ise girmek isterken o baska kursa gidiyor... ortak kaygı hepimizde, hayatımızı idame ettirebilmek. o yuzden boyle dusunmen anlamsız.

hayallerini biliyorum... ve basaracagından da suphem yok.
sonrasında gecmis tecrubelerinin de etkisiyle daha secici oldugun bir arkadas ortamın olacak... ve bu yenilik sana iyi gelirken aslında su an sikayet ettigin 3kisilik diye tanımladıgın hayatın bir ömür sürecegini diger her seyin gecici oldugunu, sanki gunluk hayatın makyajıymıs gibi degisiklik gosterdigini anlayacaksın... ve yeniden sevmeye hazır oldugunda gonlunu calacak, seni anlayacak ve beraber acılarınızı da en neseli anınızı da paylasacagın kisi olacak. bak evlenir misiniz orasını bilmiyorum. henuz sonunu goremedim kendimde ;)) sadece biraz zaman... sabırlı oldugunu biliyorum, sınava da az kaldı, bu kadar yaklasmısken salma sakın. dipteyim diyorsun ya aksine saglam bir hayatın temellerini atmaktasın ;)

not: senin egon ukalalık veya bencillige donusmuyor... o yuzden ozguvenine saldırıp egonu yanlıslama bosuna ;) bu oznenin diyalektiginde olan ve kabul edilen birsey.

Canım çok tşk ederim :)
İstediği gibi aramasına bende izin vermek istemiyorum, numarası bile yok bende. Onun için hattımı değiştirmekte istemiyorum.
Sesini duymak beni öyle etkiledi ki; o gülüşündeki tonlama bütün gecemi altüst etti.
Geçmişe bu kadar takılacağım aklıma bile gelmezdi.

İnsanlara sürekli güler yüzlü davranmaya çalışıyorum ama biyerde yanlış yapıyorum sanırım.
Dediğin gibi arkadaşım da farkında belkide bunun ve biliyorum onunda beni ne kadar sevdiğini. Ama böyle bir konumda da olmak istemiyorum. Çünkü hiç alışkın değilim buna. Nasıl böyle oldum bende bilmiyorum. Nasıl soyutladıysam artık kendimi çevremden..
Takmayayım, rahat olayım diyorum ama kasılıyorum nedense. Sanırım böyle düşündüğüm için fazla ısınamadım ve o elektiriği veremedim onlara. Sıkılıyorum o yüzden, kendimi ifade etmek bile istemiyorum. Arkadaşımda beni tanıdığı için anlam veremiyor tabi başka birşey oldu ona bozuldum sanıyor garibim :) Kendime başka bir sosyal ortam yaratmam gerekiyor sanırım, kursa falanmı yazılsam acaba bende diye bile düşündüm sınavı atlatınca. Evde düşüne düşüne tırlatıcam yoksa :37:

Ah hayallerim. Umarım gerçekleşir. Kendimi toparlayıp hemen devam etmem gerekiyor çalışmaya.
Saçma sapan kuruntular yüzünden kötü olsun istemiyorum.

Not: keşke ukalalık ve bencilliğe dönüşseydi de belki daha da kıymete binerdim, ama yok. içimde yok :27:

büyük hayal kırıklıklarından sonra oluşan çok normal bir durum bu. gayet doğal bir süreçten geçiyorsun. benzerlerini yaşadım.. ben de aldatıldım ardına bir sürü ilişki(cik)... ve kendimi tüketene kadar sürdürdüm bunu.. ben 27 yaşindayım.. şehir değiştirdim, istanbulda tek başıma yaşıyorum şu an. çalişiyorum. buraya ilk geldiğimde baya bir savruldum.. amacım yok.. neyim.. nereye gidiyorum ben.. bu gibi sorular.. bunlar oldu mu iyidir. çünkü insan sıkıntı yaşiyorsa ve kendini sorguluyorsa gelişme gösterebilir ve özünü bulabilir.. öyle de oldu.. 3 aydır meyvesini yiyorum onca sıkıntının sorgulamanın.. öyle dingin ve kendimle barişiğim ki ... kendimle ilgili bi çok düğümü çözdüm.. hatalarımla olgunlaştım.. çünkü tadını biliyorum.. evet .. insan hatanın bile tadını bilmeliymiş.. ben de artık güzel saf bir ilişki yaşayamam kimse beni sevmez diyordum.. algın sana oyun oynuyor şu an.. gün gelecek değişecek bu.. bende de değişti.. mühim olan kendi safliğini yitirmemek.. evet hatalarına rağmen o safliği bulup çıkarmak.. bende en güzel şey inançsizliğimi yendim.. çok şükür ilk kez böylesi yoğun bir şekilde inanıyorum artık.. şükrediyorum tüm dertlerime.. geçen gün mutluluktan hüngür hüngür ağladim.. iyi ki dedim iyi ki.. sen de diyeceksin.. az sabır..

Ne güzel.
Nasıl yendin peki bunu?
Kendiliğinden mi geçti yoksa bir uğraş verdin mi bunun için?
Ah keşke benimde geçse şu sürecim valla tırlatıcam artık.
Bende de tam tersi oldu; hiçbir inancım yok. Hiçbir şeye karşı.
Ne kadar bir sürede atlattın bunları?
Çok soru sordum sanki ama kusura bakma :1:

Bu zaman zaman dibe vurmalar kadinligin sanindandir, bilirim:)
Sen cok akilli bir kadinsin, yazdigin yorumlardan, su konu icin yazdiklarin, uslubun, dusunme tarzin bile bunun gostergesi...
Her zaman severek okudum, her ne yazdiysan...
Iyi simdi akillisin, her sey yolunda hicbir bir sorun olmayacak mi?. Olacak...
Bir kere sorgulayacaksin, arkadasin seni tum iyi niyetiyle cagirinca bile disaridan nasil gozuktugune bakacaksin...
Zamaninda sacma sapan bir adam canini yakti diye sizlanicaksin...
Canini yakmasina en azindan seni huzursuz etmesine ragmen sirtini kabartmamissin, hah iste bundan sonra ogreneceksin...
Sonra sinav stresi, bir anda herkesin her seyi yolunda ben nerdeyim acaba yanilgisi...
O celik egomuz, kiramadigimiz duvarlarimiz, bunlari yikmaya baslayacaksin...
Dur simdi bir dusun, sen kimseyi taklit etmiyorsun, akillisin, guzelsin, sinavdan sonra bambaska bir ortamin olacak (ha onlar gidecek gene simdi ki arkadaslarin kalacak o ayri), sagliklisin, her seyin yolunda, sen baskasinin hayatini yasamiyorsun, sen kendinsin, hem de tum guzelligiyle kendinsin...
Bu inis cikislar cok normal, eger cidden kotuysen bir uzmana git, ama unutma her sey insanin kafasinda, telkin, kendini ikna eger ciddi bir durum yoksa en guzel ilac...
Biraz kenara cekil, nefes al, sonra nerede olduguna bak ve ne istedigine karar ver, sonra onu git al:34:

Dışardan böyle göründüğümü bilmiyordum gerçekten çok tşk ederim.
Moralimi yerine getirdi yorumun; ben kendimi akıllıdan çok saftirik görüyordum çünkü :1:
Evet o saçma sapan adam yüzünden bu konumdayım belkide.
Belkide bir bahane arıyordum ve onu buldum, bilmiyorum.
Tek istediğim olduğum gibi sevilmekti; fakat bu olmayınca bende kimseyi sevmemeye başladım.
Yada kendimi sevdirmeye çalışıyorum belkide birilerine; ki bu en kötüsü.
Hayallerimin en üstünde şuan sınav; inş bir sorun çıkmazda güzel geçer. Sıkı sıkı tutunuyorum ona.
Bu arada bu yazdıklarımı, iniş çıkışlarımı normal bulman içimi rahatlattı,
ben baya delirdiğimi düşünüyodum :27:
Sanırım dediğin gibi kenara çekilip, nefes alıp, bütün kafamdakileri bir kenara bırakmam gerekiyor.
Hatta sadece kendim olmam gerekiyor.

bu sadece bir geçiş dönemi. ve her şeyin senin elinde olduğunu unutma. eski erkek arkadaşın mesela. hayatından çıkar,sen cevap verdiğin için arıyor,sen konuştuğun için saçma sapan dertlerini sana anlatıyor bunun için numaranı mı değiştireceksin, değiştir; yolda mı gördün, görme bas geç. sen gördüğün sürece var. yok say, çıkar onu hayatından hayatındaki olumsuz karakterlerin başında bu adam geliyor bence.

kendini bunalmış hissetmeni de anlıyorum. herkes yaşamıştır,yaşıyorum, yaşıyorsun. kapana kısılmış gibi, etlerini çekiyorlarmış gibi. ama geçeceek. sanıyorum bu biraz da sınav stresinin verdiği bir ruh hali. arkadaşlarının yanında da kendini fazlalık hissetmemelisin. sana acıdıkları için mi çağırdıklarını düşünüyorsun? sanmam. sana değer veren 3 güzel arkadaşın var. bir de sen onları davet etmeyi dene. sürekli davet bekleme mesela.

erkek arkadaş konusunda da amaan allah aşkına. bırak kafan rahat şu an. olacağı zaman zaten oluyor. akışına bırak.
:31::31:

güzel bulduğun sana iyi gelen yanlarını al ve yoluna devam et.. yaş 23 de olsa önünde yetişkin olmanın adımları duruyor.. eğitimini tamamlayacak, mesleğini eline alacak, kendi ayakların üzerinde yeni bir yaşama başlayacaksın.. yorma kendini hayat zaten yoracak:) çok şey yaşayarak olgun olmuyor insan.. hayatın farklı yüzlerini yaşayarak olgun oluyorsun.. gelişiyorsun..
üniversite yıllarımı düşünüyorum da:) finallere çalışırken ailemle kapışırken erkek arkadaşımla atışırken dünyada benden yorgunu yok sanıyordum.. ne "büyük" işlerle uğraşıyormuşum.. şimdi evli çocuklu 3 görümceli :) bir öğretmenim.. inan yorgunluk ne demek şimdi biliyorum:) gençliğin yaşının az sorumluluğun tadını çıkarmak varken herşeye gereğinden fazla anlam yükleme.. bazen "hayatımda istemiyorum seni" bile fazla yoğun bir cümle.. "bi yürü gittt" daha net.. az yorucu.. :)

Şuan tamda hayatın sillesini yemiş, dibine vurdurulmuş, yorulmuş gibi hissediyorum.
Yorumunu okuyunca sanada hak verdim açıkçası, daha ne gördüm ki :)
İlerde büyük ihtimalle ben de dönüp bu hallerime güleceğim.
Ah o günler bi gelse, yorulmaya razıyım yeter ki bende geri dönüp baktığımda gülebileyim :)
23 yaşı "genç" bulduğunuzda da bi hoşuma gidiyor ki sorma :1:
Ben orta yaşlılığa doğru gidiyorum gibi geliyor.
Aradaki bakış açısı farkı sanırım.
Ah değişmem gerek hemen, en acilinden.
"bi yürü gittttt" demem lazım hayata :1:

bu sadece bir geçiş dönemi. ve her şeyin senin elinde olduğunu unutma. eski erkek arkadaşın mesela. hayatından çıkar,sen cevap verdiğin için arıyor,sen konuştuğun için saçma sapan dertlerini sana anlatıyor bunun için numaranı mı değiştireceksin, değiştir; yolda mı gördün, görme bas geç. sen gördüğün sürece var. yok say, çıkar onu hayatından hayatındaki olumsuz karakterlerin başında bu adam geliyor bence.

kendini bunalmış hissetmeni de anlıyorum. herkes yaşamıştır,yaşıyorum, yaşıyorsun. kapana kısılmış gibi, etlerini çekiyorlarmış gibi. ama geçeceek. sanıyorum bu biraz da sınav stresinin verdiği bir ruh hali. arkadaşlarının yanında da kendini fazlalık hissetmemelisin. sana acıdıkları için mi çağırdıklarını düşünüyorsun? sanmam. sana değer veren 3 güzel arkadaşın var. bir de sen onları davet etmeyi dene. sürekli davet bekleme mesela.

erkek arkadaş konusunda da amaan allah aşkına. bırak kafan rahat şu an. olacağı zaman zaten oluyor. akışına bırak.
:31::31:

Beni ruh hastası bulmayıp, geçiş dönemi demişsin sende keyfim yerine geldi yahu :1:
Evet, en başta onun geldiğini biliyorum. Cevap vermediğim, hatta hayatımdan kovduğum çok oldu.
Ama sonra tuhaf bir biçimde bana zevk verdiğini sanmıştım aramasının.
Meğer galiba içten içe dibe itiyor beni, farkında değilim.
Sesini duymak bile o günümü altüst edebiliyor.
Sanırım dediğin gibi engellemenin yada hattımı değiştirmenin vakti geldi.
Hoşuma gittiğini sandığım şey; beni sessizce yaralıyor.

Arkadaşlarımın bana acıdığı için çağırdığını düşünmüyorum aslında; ben kendime acıyorum.
Fazlalık gibi hisseden benim; onlardan o tarz bir yaklaşım görmedim şimdiye kadar.
Belkide bende bir sosyal aktiviteye spora falan yazılmalıyım. iyi hissederim belki ozaman.

Bu arada ilişki konusunda tamamen katılıyorum valla hiç uğraşasım da yok zaten.
Tahammülüm yok artık.
Daha geçen hafta sinirden birinin kolunu morartıp, kriz geçirdim :27:
İlişki planlarımın arasında hiç yok o yüzden, beceremiyorum :1:

Dışardan böyle göründüğümü bilmiyordum gerçekten çok tşk ederim.
Moralimi yerine getirdi yorumun; ben kendimi akıllıdan çok saftirik görüyordum çünkü :1:
Evet o saçma sapan adam yüzünden bu konumdayım belkide.
Belkide bir bahane arıyordum ve onu buldum, bilmiyorum.
Tek istediğim olduğum gibi sevilmekti; fakat bu olmayınca bende kimseyi sevmemeye başladım.
Yada kendimi sevdirmeye çalışıyorum belkide birilerine; ki bu en kötüsü.
Hayallerimin en üstünde şuan sınav; inş bir sorun çıkmazda güzel geçer. Sıkı sıkı tutunuyorum ona.
Bu arada bu yazdıklarımı, iniş çıkışlarımı normal bulman içimi rahatlattı,
ben baya delirdiğimi düşünüyodum :27:
Sanırım dediğin gibi kenara çekilip, nefes alıp, bütün kafamdakileri bir kenara bırakmam gerekiyor.
Hatta sadece kendim olmam gerekiyor.

Aynen oyle kendin ol yeter...
Biten hem de aldatilma ile bitmis bir iliski, cift cift takilan arkadas gruplari...
Evet her sey biraz ust uste gelmis, farkindayim ama bu sıkıntılar gelecek guzel gunlerin teminati:34:
Tum bunlarin ustune aklina bunlarin dusmesi, sorgulaman belki birazcik ozguven kaybi bile normal, bunlari hepimiz yasiyoruz, en azindan, burnum kaf daginda gibi gozukse de ben yasiyorum...
Kiyaslamaya, kendine yer aramaya, hayatini sorgulamaya, ya da yaptiklarindan pismanlik duymaya son ver...
Ufak ufak seyler gelmis, gogsune oturmus, kovala gitsinler...
Aglamak siyirmak degil, ihtiyac evet bazen fazlalasiyor cunku yoruluyoruz...
Bir sey duymustum kim dedi tam dogrusu ne emin degilim ama der ki: butun guclu insanlar aglar, onlari farkli kilan, gozyaslarini silmeden savasa devam etmeleridir...
Simdi senin sinav icin savasma zamanin tabir-i caizse, onu hallet sonrasina bakariz:7:

şurada sınava ne kaldı.. sen sadece kendini yani sınavını düşün..

eski erkek arkadaşına da bir zahmet kendine bir erkek arkadaş bulup ona ağlamasını söyle..

1-2 kişi de olsa etrafında onlarla zaman geçir.. dertleşip içini karartma.. mutlu mesut olacağın şekilde görüş.. açık hava gündüz gezmeleri.. bol temiz hava.. kuşlar böcekler:)

uykun yemen düzenli olsun..

ilişki düşünmeden yalnızlığın tadını çıkar:)))

bak nasıl toparlıyorsun kendini:)))

hayatın biraz şekillensin o zaman herşey daha sağlıklı olur..

Ah bir bitemedi o buhranlı dönemim :)
Takmamam gereken şeyleri takıp, takmam gerekenleri ekarte ediyorum.
Umarım olgunlaştırır ama yakında 50 yaşında gibi dolanıcam etrafta :1:
inş geçer bu, inş..
Ne yapacağımı, nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum çünkü.

yaptigini dusundugun hatalari kabullenmelisin
baska turlu olmuyor ya ben buyum bunlari yaptim evet olan da oldu yapacak bir sey yok artik önüme bakiyorum demen gerek
kendini boyle sev :)

Yasin cok genc.uzulcagin birsey yok bence.zaten pişman değilim diyorsun.o zaman sıkıntı yapma boş yere.bence hayatinda düzgün bir erkek olmadigi icin bunalima girmissin.

bildirim gelmedi, yeni farkettim. tesekkur ederim :42:

daha onceden mesajlastıgımız icin biraz hakkında bilgi sahibiyim, bu kadar zor seyi atlatmıs ve karakterli birinin baskasının hayatı demesi kafa karısıklıgından baska birsey degildir. (misscoffee özetle bu cumleyi anlatmaya calısmıstım aslında sana:34: )

senin kadar kısa ve öz cumle kurup kilit noktalara dokunacak ustalıgımız yok maalesef, hep destan hep destan :27:

Bende sana tesekkur ederim athe'cim. Sayisalciyim ben, kompozisyon derslerim hic iyi olmadi. :27: Konulara bodoslama dalisim bu yuzden. :1: Senin gibi yazmakta ayri bir yetenek canim. :34:

Hersey dusunce sistemini degistirmekten geciyor. Hata yapmak ayri sey , hatayi her gun dusunup hayatini zehir etmek ayri sey. Bu biraz da isimize geliyor. Boylece simdiki zamandan uzaklasip surekli bir melankoli hali yasiyoruz. Oysa ki ani yasasak sorun ortadan kalkacak.

Yaşanmışlıklardan pişmanlığın yok; bu seni bir adım öne taşıyor. En azından bilindik vakalardan değilsin.
Yanlış sezinlemediysem sen arkadaşının kuzeni için 1bir şeyler olabilir mi" diye düşündün mü hiç? Hani olsa 4 lü takılmak için geçerli bir nedenin olacaktı. Duygu var mı yok mu o insana karşı bilmiyorum ama olmasını istemiş gibisin..
Herkes partneriyle birlikteyken senin yalnız olman ortamı bozuyor gibi hissettirebilir sana. Bu senin ruh durumunla alakalı ama her zaman olursa onlar da rahatsız olur diye düşünüyorum.
Bir de "kendime erkek arkadaş edineyim" demişsin ya şuracıktan bir erkek arkadaş alayım gibi olmuş..
Biraz da olayı irite eden sensin sanırım, üstüne gittikçe kabusun olur.
Geçmişi geçmişe iade et, yeni bir düzen kurup da eskisinden iyi olmaması imkansız değil.

benim nacizane fikrim
(belki kızanlar olacak kız ne diyor sen ne diyorsun diye ama benim
tavsiyemin de sana çok faydası olur düşüncesindeyim)
canım yaşadığın gençlik hatası ama
anladığım kadarıyla çok iyi niyetlisin ve yaşadıklarından pişmansın.
olması gereken
bol bol bunun tövbesini yapıp dua etmen
o sana huzur verecektir
namaz kılıp arkasına tövbeler yap
huzur bulursun inşallah
ve rabbim sana yol gösterip hayırlı kimselerle karşılaştıracaktır
yanlışlarını yanlışla kapatma
sadece dua et canım.
sabırlı ol ve iyi niyetini kaybetmeden,yerine ve kişiye göre
hayır demeye çalış

Bana şu sınav stresinden çıkınca düzelicekmişsin gibi geldi misscoffee. Şu an bir çevre edinememen eski arkadaşlarınla takılmaman gayet normal.

Anlamadım okuyor musun. Üniversite mi bitti. Ne sınavına giricen bilmiyorum. Ama bana okul bitmiş de iş peşinde koşuyorsun gibime geldi. Okulu bitirdiğimizde hepimiz böyle boşluklara düşeriz miss. Özellikle şu asosyal hissetme konusunda. Ben mesela şu iğrenç psikolojideyken geçen yıl bu zamanlarda ingilizce kursuna gittim. 4 tane çok tatlı kız arkadaş edindim. Hala da görüşüyoruz çok iyi gelmişti mezuniyet sonrası.

Bir de başkalarıyla kıyaslama kısmı çok kötü. Sakın öyle düşünme. Sen bambaşka bir hayat yaşıyorsun bundan 6 ay sonra da bambaşka bir hayatın olucak.

Sorunların daha çok anlıksa düzeleceğini düşünüyorum bir iş ortamına girdiğinde.

Geçmişle ilgili hesaplaşamadığın şeyler varsa yardım alman lazım. Meditasyon ve yoga tavsiye ederim. Google a zuhal özyurt meditasyon yaz. O kadının sitesini bir incele. Kadın terapi falan da yapıyor ücretlerini bilmiyorum. Ama kadının bir meditasyon seansına gitmiştim daha önce. Benim dizimde kıkırdak yumuşaması ve kireçlenme vardı. Meditasyon başlamadan bazı hareketleri modifiye etmeyi teklif ettim benim için. Kadın bana çıkınca sağ dizin mi sol dizin mi dedi. Sol dedim. Baban mı diye bir soru yöneltti arkasından :) Naısl ya falan derken baban çok baskıcı. Üstüne çok yüklenmiş falan derken biz kadınla oturduk 2 saat kahve içtik. Artık öyle güzel konuşuyoruz ki ben hiç tanımadığım kadının yanında her şeyimi anlatmış hüngür hüngür ağlarken buldum kendimi. :))

Yani psikologdan ziyade bu tarz bir terapi, şifa terapisi, reiki tarzı bir şeyle de uğraşabilirsin diye düşündüm. :)

Canım benim öncelikle kendine olan güvenin tam olsun kendini beğen kendini sev. Sonra geçmişini ve geçmişte bişeyler yaşadığın insanları bir kenara at, yani görüşme. Bende üniversiteye 22 yaşımda başladım hayata hep geç kaldığımı düşünürdüm, ama iyiki de 22 yaşında gitmişim hiç pişman değilim şuan. Neyse bide şöyle düşün bu hayata sadece bir kez geliyorsun. Yaşadığın hayat sadece senin hatalarınla, mutluluklarınla sadece senin hayatın. Bir kez bu hayatı
Yaşıyorsan takıntılarından kurtul. Hatalarını tekrarlama sırf sevgili muhabbeti olsun diye hayatına birini alma. Sabret en doğru zamanda en doğru kişiyi bulacağına eminim. Kendini hep güzel hisset seninle birlikte olan sadece bazı şeyler yaşamak için seninle değiller, bu düşünceden de arındır kendini üniversiteye gidince düzelecektir herşey.

22 yaşındasın, neler vermezdim o yaşta olmak için...
Hep önüne bak, geçmiş yaşandı ve bitti, sen derslerini çıkardın
Geçmişin sana ulaşmasına da izin verme, hatta biraz iyi olmaktan vazgeç
Her insanın zor zamanları olur ama gençlik çok büyük bir ilaç bunu hiç aklından çıkarma
Pırıl pırıl kocaman bir hayat var önünde, sınavını bir atlat hayırlısıyla gör bak daha iyi hissedeceksin
Hiç bir şeye takılıp kalma, çok hızlı tükeniyor hayat, nasıl 37 oldum inan bilmiyorum

yaşın benden çok küçük o nedenle sen diye hitap edeceğim sana, yanlış anlamazsan.

bir kere yaşadıklarından utanmaman, bahaneler öne sürüp te kendini savunmaman bile senin değerini ortaya koyuyor. yaşadın, bitti. o an öyle gerekti. şimdi tutup ta "keşke özel adama, özel anda" olsaydı diye kendini üzme. inan o adam sana kendini öyle güzel hissettirir ki gencecik saf bir kız gibi heyecandan titrersin onun yanında.

seni araması, senin karakterinin değil onun karakterinin zayıflığını gösteriyor. bir daha ararsa seni, kestir at. "arama beni" de. inan bu seni daha da güçlü kılacak.

sınava yoğunlaş, yapabildiğin kadar. elinden geleni yap ki elde ettiğin başarı da seni yine güçlendirsin.

istemeyen çağırmaz ki seni zaten, hem 1 ay sonra sen de istediğin gibi ortamlara girer, kurslarla, okulla yeni arkadaşlıklar kurarsın. şimdi biraz sakinliğe ihtiyacın var belki de.

sevgiler.

senınle aynı duyguları zamanında yaşamış biriyim.
18 yasında biri girdi hayatıma 1 yıl o kadar mutluydum ama ıstedıgı farklıydı aldı ve gıttı.birdaha gormedım onu. ayrıldıktan 2 3 yıl hep baskaları oldu hayatımda normal bır ılıskı degıl cınsellık. kendıme zarar verıyordum sankı gerı donecekmıs gıbı birileriyle yatıp kalksam o gerı gelecemıs gıbı sogukta balkonda otururdum sonrada hasta olurdum sankı kendıme zarar verınde donecekmıs gıbı babanemın coktur ılaclarını yukarken kardesımın engelledıgı daha neler neler.

sonra hayatıma biri girdi tum hayatım degıstı kadın oldugumu onunla anladım degerlı oldugumu onunla anladım sevıldıgımı heyecanlanmayı mutluluktan aglamanın ne demek oldugunu kalp nasıl delıce atarmıs hepsını yasadım hepsını. Rabbım nasıp ederse yaza nişanlanıyoruz.

umarım bu ruh halınden sende en yakın zamanda cıkarsın kendı kendının doktoru ol sana sorsak en sevdıgın renk sana en yakısan renk hangısı onuda bılmezsın cunku o kadar soyutlamıssın kendını kendınden. yaş ılerleyınce keske dıyeceksın keşke. senın doktora ıhtıyacın yok kendı kendını telkin et hedef koy kendıne ilk hedefın unıversıtemı kazanmaya calıs yapamadınmı acıkoğretımden okumaya basla. çalışmıyorsun sanırım parttıme iş bul çalış elıne 3 5 kurus para gecsın. sadece mutluluk maddeden ıbaret degıl git esortmanlarını cılgın gıbı koş yürü ben pazar sabahları boyle yaparım yaz kış yürürüm. son ses acarım muzıgımı takarım gozlugu kımse benı evde tutamaz. lutfen ne yasarsan yasa bu hayat senın ve bu yasın bırdaha elıne verılmeyecek yazık etme kendıne.
çok yazmısım ama benimde içim dolmuş sanırım :) :)

Aynen oyle kendin ol yeter...
Biten hem de aldatilma ile bitmis bir iliski, cift cift takilan arkadas gruplari...
Evet her sey biraz ust uste gelmis, farkindayim ama bu sıkıntılar gelecek guzel gunlerin teminati:34:
Tum bunlarin ustune aklina bunlarin dusmesi, sorgulaman belki birazcik ozguven kaybi bile normal, bunlari hepimiz yasiyoruz, en azindan, burnum kaf daginda gibi gozukse de ben yasiyorum...
Kiyaslamaya, kendine yer aramaya, hayatini sorgulamaya, ya da yaptiklarindan pismanlik duymaya son ver...
Ufak ufak seyler gelmis, gogsune oturmus, kovala gitsinler...
Aglamak siyirmak degil, ihtiyac evet bazen fazlalasiyor cunku yoruluyoruz...
Bir sey duymustum kim dedi tam dogrusu ne emin degilim ama der ki: butun guclu insanlar aglar, onlari farkli kilan, gozyaslarini silmeden savasa devam etmeleridir...
Simdi senin sinav icin savasma zamanin tabir-i caizse, onu hallet sonrasina bakariz:7:

"Butun guclu insanlar aglar, onlari farkli kilan, gozyaslarini silmeden savasa devam etmeleridir."
Çok anlamlı bir sözmüş gerçekten.

Benim kendime kızdığım nokta 1,5 yıldır ilerleme kaydedememem.
İnanlara bakıyorum, 2 ayda unutuyorlar herşeyi.
Yeni bir hayata, ilişkiye başlayabiliyorlar.
Yapı meselesi sanırım buda. Yada yaşanmışlıklarla alakalı.
Haklısın, kıyaslamaktan vazgeçmeliyim kendimi öncelikle.
Ve defetmeliyim aklımdaki saçma düşünceleri.
Sorunumu da biliyorum zaten, tek yapmam gereken uygulamak sanırım:)

Çok tşk ederim destek olduğun için.
Söylediklerini uygulamaya çalışıcam.

şurada sınava ne kaldı.. sen sadece kendini yani sınavını düşün..

eski erkek arkadaşına da bir zahmet kendine bir erkek arkadaş bulup ona ağlamasını söyle..

1-2 kişi de olsa etrafında onlarla zaman geçir.. dertleşip içini karartma.. mutlu mesut olacağın şekilde görüş.. açık hava gündüz gezmeleri.. bol temiz hava.. kuşlar böcekler:)

uykun yemen düzenli olsun..

ilişki düşünmeden yalnızlığın tadını çıkar:)))

bak nasıl toparlıyorsun kendini:)))

hayatın biraz şekillensin o zaman herşey daha sağlıklı olur..

Hahah evet bence de kendine bir erkek arkadaş edinmesi lazım çok güldüm yorumuna :1:
Delimidir nedir anlamadım ki; etrafı gayet kalabalık bir insan zaten.
Hatta ajansta manken kendisi.
Kimlerle uğraşmışım bakarmısın :)

Sosyalleşmeliyim, evet.
Hatta kendime yeni bir vsosyal ortam bile yaratmalıyım gerekirse.

Umarım toparlanırım, umarım :)

Back
X