- 15 Mayıs 2021
- 7.455
- 24.755
- 263
- Konu Sahibi bubendegilim
-
O iptal olduHastalikla ayni sey degil bu yalniz.. bazen avukatin soylediginin aksi cıkabiliyor hakim farkli karar da verebiliyor.. konu sahbi de burda benzer seyler yasayan varsa sormak ister ki ona gore davransınlar..
Ayy bu nasil yazım sekli neyin dalgasini geçiyorsunuz madem sizin bu kadar komik bisey koşarak ne diye burada konu açtınız.Hayır yahu 1,5 yıl iş yerimiz kapalı kaldı. Benim gelirimin olduğu yer bir kaç ayını sadece geç ödedi. Ay ben anlatamamışem
Not; yoo gayet anlatmışım. Siz ne kadar negatifsiniz yaw.
Adamın da kredi ödemesi var belki ?Ama benim elimde olan bir sebep değildi ki. Pandemiden önce gününden evvel yatırıyorduk. Pandemi olunca iş yerlerimiz kapandı ve benim gelirim olan yerde sorun yaşadı
Onu söylese ben faizini de öderdim. Öyle bir şey de demedi bana.Adamın da kredi ödemesi var belki ?
Verdiğiniz örnekler aynı şey mi? Komik.Regl gecikmesi, kemoterapi ve anti depresan vb konular burada sorulmamalı değil mi? Kesinlikle sizinle hem fikirim. Umut dünyası işte siz sorunca insanlarda sormak istemiş. Siz iyi örnek olun ki sizi örnek alsınlar.
Ciddiyetsizlik, kullanılan yanlış kelimeler, devrik cümleler bu konularda hem fikiriz
Yani normalde sözleşmede yazar her sene uygulanacak zam oranı. Sözleşmenizde her sene %15 zam gibi bir madde varsa ödemekle yükümlü olursunuz diye biliyorum. Ama ne bileyim konuştuğunuzda hiç mi söylemedi?Konuştuk. Ben kiraya zam olayına da karşı değilim ama bir sefer arayıp söylemedi. Eşim durumunu anlatmış , her halde ondan dolayı zam talep etmedi diye düşündüm. Onun derdi şu an bizi çıkartırsa 2 katına kiralamak.
Ev sahibiniz aşırı derecede açgözlü ve vicdan yoksunu. Bizde pandemi dönemi işsiz kaldık. Aylarca kira ödeyemedim. Hala içeride ödenmeyi bekleyen iki kiram var.Merabaynnn sevgili hanım kardeşlerim.
Bugün her zaman ki gibi zabanan gözümü açtım. Zabanan dediysem 6.30 da. Sonrasında rutin işlerime başladım.
Derkennn kapı çaldı ve bir postacı geldi. Ben tabi trndyl kargosudur diye sevinerek kapı açmaya gittimadama kutu nerede dedim ne kutusu İCRA geldi dedi. Yüzüm bi anda solu verdi
Sonra bir açtım ki zarfı aç gözlülükte level atlamış ev sahibimiz bizi icraya vermiş.
Kiralarını eksiksiz yatırmamıza rağmen , kafasına göre faiz eklemiş. Ben bir kaç kez gün atlayarak yatırdım.
Her neyse bizden 15 bin talep ediyorSinirden epey bir güldüm. Sonra suratım 5 karış olarak eşime gösterdim. O da epey sinirlendi ve avukatımızı aradık. Bir şey olmaz , karşı dava açacağım dedi. Kirayı geç yatırma sebebimiz eşimin o dönem iş yeri kapalıydı (1,5 yıl kapalı kaldı) benimde bir gelirim var ama gelirimin geldiği yeri de korona vurdu ( cümleyi anlayana )
Bu durumda ne acebaa ?
Çocumlaa , goccamla sokakta kalır mıyız
Yok valla hiç söylemedi. Zammı bile ben kendim yaptım. Bizim paramızın geldiği kiracıya zam yaptık, çok az bir miktar. Onu da ev sahibine verdim.Yani normalde sözleşmede yazar her sene uygulanacak zam oranı. Sözleşmenizde her sene %15 zam gibi bir madde varsa ödemekle yükümlü olursunuz diye biliyorum. Ama ne bileyim konuştuğunuzda hiç mi söylemedi?
Ben sizi çok iyi anlıyorum. 3 tane iş yerimiz vardı 1 taneye düştü… eşim ağır depresyon geçirdi. Ve ben elde avuçta ne varsa bu dönemde harcadım. Helali hoş olsun ama yaptığı şey gerçekten çok ayıp. Ben aylarca geciktirmedim de sadece 2-3 gün sarktı ödemem.Ev sahibiniz aşırı derecede açgözlü ve vicdan yoksunu. Bizde pandemi dönemi işsiz kaldık. Aylarca kira ödeyemedim. Hala içeride ödenmeyi bekleyen iki kiram var.
Ev sahibi elinden gelen desteği gösterdi, hala gösteriyor. Pandemi öncesi yılarca düzenli ödedik. Ödeyemeyince ölelim mi?
nsanların evi dingonun ahırı değil evet ama ahır gibi evlere de dünya para ödüyoruz. Ben ufak bir depremde yerlebir olacak bir eve 2 bin tl kira ödüyorum. Faizi de eksik kalsın.
2-3 gün gecikme icin mi verdi icraya sizi?Hayır hiç eksil kiramız yok.
2-3 sefer oldu ama sadece 2/3 gün geciktirdim. Elimizde olsa zaten ben erkenden yatırıyordum kirayı. Şu an öyle bir sorunumuz kalmadı. Gününde hemen yatırıyorum kirayı.
Aslında amaç o değil. Amaç evden çıkmamız.2-3 gün gecikme icin mi verdi icraya sizi?
Arayıp söylediyseniz ,haber verdiyseniz yaptigi ayip bence. Hani aylarca ödenmez,bir haberde verilmez anlarım adamın hakkı sonuçta o kira ama sadece 2-3 gün gecikme icin geriye dönük hemde uğraşması saçma geldi bana.
Bana kek yapacağına izci sösü verirsen kankiş oluruzHerkes başına gelen olumsuzluklara aynı tepkiyi vermek zorunda mı? Konu sahibi, olayları sizin gibi yorumlayan bir arkadaşım olsa pek fena olmazdı ne yalan söyleyeyimİnşalah hayırlısıyla kurtulursunuz. Ev sahibiniz için de bir iki hoş yorum yazacaktım ama bende kalsın :)
Ay çok teşekkür ederim. Hemen bunu avukata ileticem.Arkadaşlar gecikmeden dolayı icraya vermemiş. Ona zaten tamam demişzaten 2-3 gün için neden icraya versin? 3 günün faizini mi isteyecek? Etse etse 100 tl eder herhalde. Gecikmeyi önemsememiş ev sahibi. Zaten ihtar çekmesi gerekliydi onu çekmemiş.
Ev sahibi evden çıkartmaya çalışmıyor. Tahliye istememiş. Sadece diyor ki işte şu kadar yıl oturdunuz. Her yılın tüfe oranı var. Ben bugüne kadar bu yıllarda bu tüfe oranına göre zam yapmadım. Şimdi aklıma geldison 5 yılın da tüfe oranına göre zam yapabilirmişim. Her yıla sanki zam yapmışım da siz zamsız ödemişsiniz gibi hesapladım. Borcunuz 15.000 bundan sonra bu kadar yılın toplam zamlı kira ücreti de x demiş. Olay bu
Mutlaka her yıl %kaç zam yapıldığını YAZILI olarak alın ev sahibinizden. Mesaj da olsa olur ama yazılı olsun. Siz kendiniz artırırsanız ve ev sahibi yazılı olarak kabul ya da red bir şey demezse son 5 yılın zammını isteyebiliyormuş. Bize de avukat söyledi.
Glutenli mi, glutensiz miBana kek yapacağına izci sösü verirsen kankiş oluruz
İnşallah çok teşekkür ederim. Ağlayamadığım için konuyu trole bağladılarbirde cidden dramatik bir durum da değilim. Olmazsa çıkar başka yer bakarım. Ne yapayım yani? Kendimi mi paralıyayım?
Vay zengin arkadaşGlutenli mi, glutensiz mi
Gönlümüz zengin :) zengin olanlar sizin ev sahibi gibilerVay zengin arkadaşgluten pahalı ondan olsun hxhshd
Ev de yok ki siz sonuna kadar direnin. Benim hep alışveriş yaptığım bir şey var. Kiracısı olduğu ev satıldı 6 ay süre vermiş yeni alan. 2 aydır arıyor yok. Şu an koca mahallede 7 ev varmış sadece. Zaten teki giriş kat istemiyor. Kaldı 6 ve hepsi de haddinden çok istiyormuş kira. Çoğu yer böyle sanırım ev kıtlığı var.Bana kek yapacağına izci sösü verirsen kankiş oluruz
İnşallah çok teşekkür ederim. Ağlayamadığım için konuyu trole bağladılarbirde cidden dramatik bir durum da değilim. Olmazsa çıkar başka yer bakarım. Ne yapayım yani? Kendimi mi paralıyayım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?