bir insan neden çocuk ister?

önce evliliğe alışmalı insan
sonra annelik fikrine
ben seni anlıyorum
umarım herşey istediğin gibi olur kuzum

sana önemli bi tavsiye;eğer eşinle çoğu noktada ortak paydan varsa ve hayatınızdaki tek eksik çocuksa hemen yap.şunu unutma;bu dünyadaki her insan bir çocuğa bakabilir.borç dert çok önemli değil.yaş ilerleyince daha zorlaşıyo herşey.

kimsenin hayatinin güllül gülistanlik oldugunu sanmiyorum.bence bebegin maddiyatla ilgisi yok cunku onu veren Rabbim rizkini da verir...biz evliligimizin oturmasi icin,tam bir aile olmak icin bebek yaptik cok da iyi yapmisiz.

kimisi çocuk özlemiyle yanar tutuşur ama ne tedavi görse ne dua etse olmaz
Allah ne zaman nasip ederse ozman olur
kişi o anı beklerr ümitle
kimiside istemez ama " ceket atsam hamile kalıyo" misali kolay gebe kalır
işte dünya imtahan dünyası ya
seninde zamanın var belkide daha içine o sevgi o özlem konmamış
füsfüsümün ,sarduşumun dediği gibi bi gün sende istiyceksindir
cok nadir yani bebek istemeyen anne olmak istemeyen bayan
Rabbim her kadına hayırlı zamnda anneliği nasip etsin
bence eşin cok istiyosa fazla uzatma derim
hazır böyle cok istiyoken olsunki sanada yardımcı olur bakımında vs sinde
borcu kafanada takma can-ı veren Allah rızkınıda veriyo ..
bizde borç içindeydik ama cok şükür annem olsun kayınvaldem olsun hep arkamızdaydılar
yawrumun hiç bi eksiği yok çok şükür
benim eşimde hiç istemezdi daha dur derdi ama ben öyle cok isterdimki sanki anne olmacam gibi gelridi
RAbbim bana çok şükür bi tosun verdi :))))))

Son düzenleme:
Benim eşimde evliliğimizin 6.ayında çocuk istemeye başladı..Ben ise çalışıyorum diye 2-3 yıl düşünmüyordum.Zaten çocuk konusuna pek sıcak bakmıyordum.Olmasa da olur gibi düşünüyordum.

2001 de bir kriz patladı zaten işten çıkmıştım kriz de tuzu biberi oldu 3 yıl çalışmadım.Eşim bu arada çocuk konusunu söyleyip duruyordu.Ama ben bir türlü ikna olmadım,hazır hissetmiyordum
.Keşke evde olduğum dönemde hamile kalsaydım.Üstelik zaman kaybetmezdim.şimdi çocuğum 3 yaşında değil 8 yaşında olurdubenneyaptımki

7.yılımızda Allahtan bebek istediğimiz ilk ayda hamile kaldım da zaman kaybı,tedavi sıkıntımız olmadı...

Evlat o kadar tatlı birşeymiş ki,Ciğerimin içine sokasım geliyor...
Şimdi çocuk istemeyen kişi ben değilmişim gibi.Geçen zamanı ziyan olarak görüyorum ama eşime bunu dile getirmiyorum.Bir söylesem yandım....:çok üzgünüm:
bu konuda tecrübeli biri olarak en fazla 3.senede çocuk sahibi olunmalı diye düşünüyorum.
Şartlarında olgunlaşmasını beklersek,o beklediğimiz şartlar hiçbir zaman olgunlaşmayacaktır..
Biz sadece bahane üretmiş oluruz...
Kendimi hazır hissetmemede kalsaydım,hiç hissedemeyecekmişim gibi....:roflol:

Evladımı çok seviyorum,onu öpüp öpüp,kendime de öz eleştiri yapmadan edemiyorum.
''Madem bu kadar çocuk seviyordun 7 yıl aklın nerdeydi be kadın''...:uhm:

Son düzenleme:

çok süperr anlatmışsın ellrine sağlık
hayırlı evelat olsun inşlh
cocuk cokta korkulucak bişi değil bende anne olunca anladım
yardım eden bi eş varsa yanında dayanak cok kolay geçer
zaten en fazla 1 yıl zahmetli oluyo bebişler sonra
tut elinden bakkala cicolata almayakaydirigubbakcemile3
canı yandığında üzülüyousn onunla ağlıyosun
güldüğünde onunla eğleniyosun
belki geleceğinden umutlu olmuyosun ama Allah a sığınıyosun
zamanla alışıyosun anneliğe
herşeyi sanki önceden biliyomuşsun gibi yappıyosun
RAbbim yardım ediyo
sabrınıda veriyo
annelik zor ama en güzel mertebelerden biri şu dünyada
mal mülk hiç sağlıklı bi evladın yanında

arkadaşlar maddiyat önemli değil falan diyorsunuz da,şimdi bizim bankalara çok borcumuz var,valla y sonuna yemek parası bile kalmıyor,sinirlerimde çok bozuk bu yüzden..şimdi biz kendimize bile bakamazken çocuk düşünmemeiz ne kadar mantıklı?bazı arkadaşlar borç olsun ne olacak falan diyor da şimdi hamile kadının iyi beslenmesi lazım,moral lazım,hastaneye gitmesi lazım,belki ilaç lazım ..birde zor olursa hamilelik napacam ben..
çocukla borçlar dahada artacak diye düşünüyorum

eskıden padısahın bırı neşeli cıvıl cıvıl sesler gelen evin oturanlarını çağırmıs
karnınızı zor doyuruyorsunuz,ac sefıl haldesınız ama her aksam evınızden kahkahalar eksık olmuyor
nasıl oluyor bu demiş??
padısahım dmiş bızım "altın top"umuz var.her aksam bır benımkucagıma bır hanımın kucagına oynayıo duruyoruzç..
kral hemen ertesı gun bır altın top aldırı.o aksam kral ile karısı oynarlar topla.altın topu bır atar,karısının kafası yarılır...
yıne fakır adamı cagırır ve sorar.
fakır adam derkı bızım altın topumuz "bebeğimiz"...

bızımde bır altın topumuz var sımdı..
o yokken ne yapıyormusuz ,nasıl vakıt gecıyırmus,nasıl bukadar gulebılıyor musum dye dusunuyorum..
onun sevgisi bambaska..cok baska..doğanın gereği olarak uruyoruz..üreme ıtıyacı duyuyoruz,duzen böyle..

kendını mutlka bırgun hazır hıssedeceksın ve bır bbeğin olsun ısteyeceksın inş..
hakkında hayırlısı olsun..

kesınlıkle maddı sorun olmamalı bencede..cok zor.sımdı artık oyle kolay mı cocuk buyutmek.bence bekleyın daha..maddı durum duzelsın sonra kendını hazır hıssedersın belkı.
a.s.

tabi canım sende haklısın
ama şunu da düşün şimdi erteliyosun
yada ilerde olmazsa Allah korusun
ozamn dahada üzülürsün
tabi hayat senin hayatın bizler sadece örneğiz
bizde borç içindeydik
ama napim içimde o sevgi vardı istiyodum ne olursa olsun istiyodum anne olmak
halen borcumuz var
eve yazıldık her ay 500 tl ödememiz var
+ taksitlerimiz var
banka ödemelerimiz var
yani bizde cok rahat sayılmayız
ama dedim gibi Allah rızkını veriyo
tekrarlıyorum hayat sizin

henuz cocugum yok ama 8 haftam kaldi hamileyim inan onu icinde hissetmen karnindaki hareketleri hatta rahatsizliklari bile gulumsetiyo insani...bizde zor durumdayiz kriz herkesi vurdu dusun ne durumda olanlar var cok sukur deyip cocuklarini bir problem olarak gormuyolar tam tersi daha bi sariliyolar bebekleri icin...caba gosteriyolar haklisin ortam cok berbat kotu sade maddi degil bir suru sorun var...onun icinde sen zaten caba gosterirsin inan ben bile nasil koruyabilirim bebegimi diye dusunuyorum...yuce rabbim isteyen herkese versin...insallah sende bebegin oldugunda keske demezsin...

Bunun cevabını ben de bulamadım henüz ve kendimiz istemediğimiz sürece hiç bir cevap tatmin etmeyecektir bizi.Gerçekten istemeye başlarsak işte o zaman cevabı kendimiz vereceğiz.​

eğer bu kadar çok maddi sorunun varsa bencede bekle biraz daha,ama hiç istemiyorum deme,baktın biraz toparladınız kendinizi evliliğinizde yolunda gidiyor yap o zaman,benim bi arkadaşımda böyle borçlarının çok olduğu bir dönemde bebek yaptı,sonra kız çalışamadı malum bebekten dolayı,tek maaşa düşünce borçlar iyice çoğaldı,yetişemediler,çocuğa bakamadılar ve anneanneye bıraktılar çocuğu o bakıyor,çocuk başka şehirde anneannesiyle,anne baba başka şehirde çalışıyorlar,anneyi babayı göremiyor çocuk,

bu konuda kesinlikle katılıyorum sana,eğer zor durumdaysanız şu anda yapma,biraz daha rahatlayınca olsun bir tane,

bende hiç bir zaman istemiyorsun sanmıştım.

istiyorum çünkü;bebeğimiz bizim aşkımızın meyvesi olacak....aşkımızı büyüttük besledik şimdide meyvesini yeme zamanı..tabiki bebek için gereken ortamı yarattığımızda...

Bebek istemenin nedeni yok sanırım..
Ben de evliliğimin başlarında istemiyorum diyordum..Sonra 3-4 yıl sonra düşünebilirim demeye başladım..
En sonunda ise bir baktım ki içimde nedenini bilmediğim bir bebek özlemi başlamış..
2 yıllık evli ve hamileydim..
Ama maalesef kaybettim bebeğimi, 7 haftalıkken düşük yaptım...
Şimdi tekrar aynı şeyi yaşamaktan çok korkuyorum..Bir süre düşüneceğimi sanmıyorum...

Ama lütfen siz kesin istemiyorum demeyin...Şimdilik deyin en azından...
Ben sonradan istemiyorum dediğim günler için çok üzüldüm, ben isteyince de bebeğim beni istemedi dedim..
Biliyorum ilgisi yok ama o psikoloji ile insan bunları düşünüyor işte...
Elbette karar sizin, ama somut bir neden yok bebek istemek için..
O içinizden gelen, içinize sığmayan dile dökülen bir duygu...
Ve zaten bu duyguyu hissedene kadar da bekleyin ki o sevinci hakkı ile yaşayın...

şimdi maddi sorunlardan istemiyorum ama bitince istermiyim bilmiyorum
yani herşey iyi olsa bile çocuk isteyip istemeyeceğimi bilmiyorum

bende çocuk istemiyordum zaten rahatsızlığım vardı olması zordu hamile kaldım daha yeni evliydim ve bunalıma girdim hiç istemiyodum ama bana hamileyken araba çarptı merdivenden düştüm sayısız şey geldi başıma rahatsızlık geçirdim anlatmakla bitmez doktorum dedi ki bu nasıl bir inat nasıl bir hırs bu bebeğin çoktan düşmesi gerekiyordu nasıl tutunuyor inadına hayata sonra doğdu bebeğim çok sevinmedim doğum sonrası depresyonu çok ağır yaşadım ben yoğun bakımda kaldı başka problemleri oldu ama hiç moralini bozmadı hep hırslı inatçıydı ve hep gülüyodu sürekli gülüyodu sonra bi gün bişey oldu ve onu kaybetsem ne olacağını anladım sonra dedim ki o senin mucizen herkes seni bıraktı senden vazgeçti kendin bile kendinden umudunu kestin ama o seni bırakmadı inadına savaştı o bu hayatta ki tek gerçeğin tek sevdiğin seni tek seven...oğlun için iyi olmak zorundasın ..şimdi oğlum 2 yaşında ve ben ondan önce ki hayatımı yok sayıyorum boşa yaşamışım .ona her bakışımda eserimle gurur duyuyorum.çok mutluyum anlatamam.en büyük sıkıntımda bile oğlumun gözlerine bakıyorum diyorum ki herşey gelir geçer oğlun yanında sağlıklı daha ne istiyorsun.hamilelikte mutlaka yaşanması gereken bi tecrübe doğum zaten mucize ..bi mucizeye sahip olmak istemezmisin ? ben oğlumu bu hayatta hiçbirşeye değişmem..onu çok seviyorum.bence tekrar düşün...

nedense çok isteyenin belkide bunun için herşeyini feda edebilecek insanların çocukları olmaz
istemeyenlerinde hemen olur
kısmet demekki

ben bu konuda rekora koşuyorum 6. senem ve hala hazır hissetmiyorum ............merakte etmiyorum açıkçası o duyguyu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…