Bir insanin zekasini nasil anlariz?

BensizSen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2019
42
126
43
Bu da dert mi demeyin 24 yasimdayim karsima cikan insanlari eş olarak degerlendiriyorum. Bence bu zeka genetik. Ilerde cocugumun da zeki olma ihtimalini artirmak istiyorum. Bu yuzden esimin zeki olmasini isterim.

Ya ne biliyim insanlarin zekasini anlamiyorum genelde gerizekaliysa anlayabiliyorum. (Demekki kendimden zeki insanlari anlamiyorum ve cogu insanin zekasini kestiremiyorum) su aralar kendimi aptal gibi hissetigim icin doktora gittim vitaminlere baktirdim bisey yok diyip yolladi.

Kendinizi ne zaman zeki hissedirsiniz? Iste bu yuzden zekiyim dediginiz durumlar var mi? Varsa nedir?

Yeni tanistiginiz insanin zekasini nasil anliyorsunuz?

Size gore Ozellikle erkeklerin zeki oldugunu gosteren belirtecler nelerdir?

Ozellikle instagramdaki takip ettiklerine bakiyorum hep unlu kisiler vs takip ediyorlar bana hep salakca gelmistir. Hani sevdigin bir iki sanatci olurda tum kadin oyunculari takip etmek nedir? Hele bikinili foto begenen tum erkekleri listemden sildim (tabi bu zeka belirteci degildir ama yine salakca bulup sildim ) Tabi bana gore instagram kullanip fotolarini internette paylasmak da gereksiz geliyor.

Eskiden zeka kavramına çok önem verirdim sonrasında insanlık, ahlak, akıllı olmak, çalışkan olmak, merhamet gibi kavramlar öne geçti. Çok zeki insanların zekasına güvenerek tembellik yaptığına, iş beğenmediğine biraz da az merhametli olduğuna şahit oldum birkaç kez. Dikkat edin derim.

zekayı büyük oranda kadın belirliyor çocukta ama insanlar çocuğum zeki olsun diye evlenme kriterlerinde böyle düşünmemeliler neden? çünkü hayat bu, çok zeki insanların sıkıntılı çocukları da doğabilir. genetik bu kadar düz işlemiyor.
doğumda da sıkıntı yaşayan çocuklar olabiliyor, yani sen karşındaki insanın zeki olmasını çocuk için değil, kendin için isteyebilirsin ama çocuk için durum ne olur bilemezsin, bu kadar düz değil her şey.

cinsiyeti erkek belirler derler mesela ama bu yanlış bir şey. cinsiyeti hem erkek hem kadın belirler çok düz değil bu işler.
oytun hocanın bununla ilgili bir videosu vardı izleyebilirsin. karşımdakinin zeki olduğunu nasıl anlarsın konuşmasından, cümlelerinden, espri yeteneğinden, hazır cevaplılığından, hızlı ve doğru düşünebilmesinden ve biraz da kariyerinden.

Evlilikte zekadan önemli seyler var bence ama sizin kriteriniz bu o yüzden ona göre yorum yapiyorum. Okudugu ve duydugu seyleri kolay anlamasi, düzgün ve dogru bir anlatim sekli olmasi, teknik seylerden anlamasi. Aklima gelenler bunlar.

Gardnerin çoklu zeka kuramına göre zeka alanları çesit çesittir. Analitik zeka sözel zeka içsel zeka gibi çeşitlendirilebilir. Şu hayatta bir yerlere gelmiş çoğu kişinin de acayip zeki kişiker oldugunu düşünmüyorum. Sosyal beceriler de çok önemli. Analitik zekası çok yuksek ama iki kelimeyi bir araya fetiremeyen kişiler iş yasamında nasıl basarılı placak.
Gecmişten bugune birçok bilim insanı zekayı arastırmış. Onlar bile saha tam bir görüş birliğinde bulunamamış. Zeka nedir nasıl ölçülür. Testler ne kadar geçerli.
Sen merhametli vicdanlı mı ona bak derim. Yani karaktere. Bak. Normal zekada bir bireyse yeterli olur

esprilerinden ve olayları net anlatma yeteneğinden.
bir kişi olayları uzun uzun, boş boş espriler yaparak, asıl olaya gelmekte zorlanarak anlatıyosa bir insan bana zekasını ispatlamaya çalışan bir zekasız gibi geliyor.
espri meselesine gelince ince espriler yapıyosa çok kişinin anlamadığı zeki, tuvaletli belden aşağılı espriler yapmıyosa zekidir diyorum.
artı gunluk hayattaki insanların arkasından kuyu kazan, art niyet guden, surekli dedikodu peşinde olan kadın da erkek de zekasız geliyor. onlara gereksiz efor harcamaktan zekası bitmiştir diye dusunuyorum.

O kadar zekiyim ki zeki insanları anlıyorum zekamı karsı tarafta pekıstırıp zeki cocuklar dogurmak istiyorum demıssın, anladıgım bu.
Sızın zeki gorduklerınız sızı zeki bulmaya bılır.
Bi de zekı olur, insani tarafı sıfırdır falan.
Cok zekaya takılmayın derim.

Bi söz vardi..
Bilge insan deģil ahmaklar herşeyi bilir diye..
Mesela cocuğum zeki olacakmi kadarina kadar bilemem.
Kendini yetiştirmis, duyarli , vicdanli , ne istediğini bilen insan olmasini dusundum eşimin.

Bana göre, çok zeki olmak mühim değildir. Yeterli düzeyde işlevsel bir zekaya sahip olmak önemlidir.
Benim için bir insanın öngörü sahibi olup, çıkabilecek sorunlara önceden tedbir alabilmesi veya diğerlerini bu konuda uyarabilmesi ve problem çıkıncada çözüm üretebilme yetkinliğinin gelişmiş olması, onun zeki biri olduğunun göstergesidir.Başka insanların bu konuyla ilgili düşüncelerinide merak ediyorum doğrusu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…