• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir intihar videosu daha: trans bir kadın...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
arkadaşım bana yazmamışsın ama söylemeden geçemedim yani taksici durdurdu diyelim bu kız intihar edecek kafasına koymuş ve bu cesareti var sence bunun önünde kim durabilir.
iyi akşamlar
orada kızla konuşabilirdi bu kız belli ki toplumdan dışlanmış onu ikna edebilirdi , arabayı kitleyip hemen polisi arayabilirdi böyle böyle intihar videosu çekti, boğaz köprüsüne gidiyor diye ya bi sürü alternatif var , daha sayacağım, bu kız bu yoldan döndürebilirdi , bile bile boğaz köprüsüne gidip bırakmak akıl kari değil. size de iyi akşamlar.

Allah kimseye intihari düsündürecek kadar dert vermesin ... Onu bu hale getirenler de bunun vebalini nasil ödeyecekler acaba. Erkekten kadina gecmis olmasi, insan olmasini degistirmiyo... En azindan bazilarindan daha insan oldugu belli... Allah affetsin ne diyim :KK51:

Allah kimseye intihari düsündürecek kadar dert vermesin ... Onu bu hale getirenler de bunun vebalini nasil ödeyecekler acaba. Erkekten kadina gecmis olmasi, insan olmasini degistirmiyo... En azindan bazilarindan daha insan oldugu belli... Allah affetsin ne diyim :KK51:

kendine yapmış canım, sitem ettiği kimsenin umrunda değildir bence, depresyona girdiğini fark edip doktora yönlendirseydi keşke yakınları.
genelde intihar söylemleri dikkate alınmıyor, sonuç bu

bu insanı dışlayıp, onu hor görenlerin açıp kalbini beynini yoklamak istiyorum. nasıl insanlar acaba? kim bilir beyinlerinde kaç tilki dönüyor, kalplerinde ne kirlilikler barındırıyorlar. bu insan sırf trans diye onu yok sayıyorlar, iş vermiyorlar, arkadaşlık etmiyorlar ya da her neyse... sanki kendileri tertemizler, sütten çıkma ak kaşıklar, masumiyet timsaliler de lgbt bireylerinden korkuyorlar, onları kötü sanıyorlar. tüylerim diken diken. ağlamak üzereyim. ayıptır ya. nerede bir homofobik görsem kan beynime sıçrıyor. bırakın insanlar istediği gibi yaşasın. korkmayın sizin çoluğunuza çocuğunuza karınıza kocanıza zarar vermezler yani. kadın intihara giderken dahi köpeğinin bakımını düşünüyor. bu homofobiklerin kaçının kalbinde hayvan sevgisi bulabilirsiniz acaba... hayvanı, insanı, doğayı, sevgiyi ne bilirler. off daha çok şey yazasım var da işte... canım benim yaşıtmışız. gencecik bir hayat kaydı gitti resmen. çok üzgünüm.

sevgilim geçen sene geceleri takside çalışıyordu ve sürekli trans kadınlar biniyormuş anlatıyordu.. sarkıntılık eden mi dersin üstüne kusan mı dersin zorla evine çıkartmaya çalışan mı.. var da var..
duyuyordu elbet ama duymamazlıktan geliyordu.. ama böyle bi durumda tepkisini ne olurdu gider bogaza bırakırmıydı bilemicem orasını.. takılmıyorum bu kısmına da açıkçası yorumları okuyunca paylaşayım dedim..

ülkemin ayıbı..
daha 92li.. daha gençliğinin baharı..
bi insanın tercihine saygı duymak bu kadar mı zor..
ister siyaset, ister din, ister takım, ister cinsiyet
o videoyu izleyipte ohh iyi olmuş diyen vicdan yoksunları da vardır elbet eminim..
bu ülkede asıl utanması gereken kişiler UTANMIYOR !
hep diğerleri, hep ötekiler !!!

Çok üzüldüm yaaa.. :(
Ne kadar içli ağlamış...
Allah'a havale ediyorum cümlesi insanın içini yakıyor.

Saygı duymak çok mu zordu? Desteğiniz batsın da..

Onu bu hale getiren yakınları, çevresi bu videoyu izledikten sonra
yiyip içip uyuyarak günlük yaşamlarına devam edebiliyorlar mı gerçekten?

Bazen insan olmak istemiyorum.
İnsan denen varlık ne kadar çirkinleşiyor.

Üzücü ama yapacak bir şey yok. Bu ayrımcılıgı herkes uyguluyor... hatta bunu kınayanların bile büyük çogunlugu aynı ayrımcılıgı yaparlardı eminim. Dogru degil tabi ama anormal de degil. Özellikle bizim ülkemizin kültürüne göre...

Geçenlerde intihar videosu paylaşıp intihar eden adamı izlediğimde, ergenler ve toplum tarafından ötekileştirilenler gibi risk gruplarını düşünerek bu durumun devamının geleceğini düşünmüş ve bir hayli endişelenmiştim.

Videoyu izledim, ve tüylerim diken diken oldu hatta gözlerim doldu.
İnsanları yargılamadan önce sözlerimizin kendilerinde nasıl etkiler bırakabileceğini düşünmemiz lazım. Artık bu kadar düşüncesiz olmamalı! İnsanlıktan çıkmışız resmen, vah halimize!

Bu kız biraz sinirle, üzüntüyle yapmış gibi duruyor, diğer adam bayaa üzerinde düşünüp kararını sakin bir şekilde vermiş gibiydi. Allah günahını affetsin.

Maalesef hem toplumun hem de kendilerini ayrıştırdıkları LGBT'ler kısaca translar tarafından aşağılanmış, hor görülmüş bir kızcağız.
Videodan o kadar etkilendim ki, sonra bir kaç LGBT sayfasında araştırdım bu kızın evini basmış başka translar. Eşyalarını sokağa atıp yakmışlar, tartaklamışlar ve bunu videoya çekip internette aralarında yaymışlar. Veda ederken çalıştırılamadığından dem vurmuş; evet malesef bırakın iş vermeyi hastanelerde bile muayene edilmiyor zaman zaman trans bireyler. İş bulması imkansıza yakın olduğu için fuhuşa bulaşıyorlar ama o kadar korkunç bi durum ki diğer translar bu kızın fuhuş yapmasına bile mani olmuş işte evini basmışlar dediğim gibi. Kendi aralarında çok dayanışma olduğunu zannederdim ama onlar arasında bile çeteleşme varmış. Yazık, erkek olamayacak kadar güzel bir kadın olarak göçmüş facebookundan gördüğüm kadarıyla... Umarım huzura kavuşur , toplumun dayatmaları ve baskısı yüzünden gencecik beden buz gibi toprak altında. Hala yazarken bile kötü oluyorum...

Petshop'umuz var.
Bir müşteri var ki, namazımdayım niyazımdayım lafını dilinden düşürmez,60 yaşlarında ve kedileri çok seviyorum diyerek birkaç günde bir kedi maması almaya gelen bir adam..
Bir gün dedi ki ''benim kendi kedim de vardı ama attım onu sokağa, artık sadece sokaktakilere bakıyorum'' :KK57:
Şaşırdım çok ve sordum kedisini neden sokağa attığını, dedi ki ''şerefsiz hayvan gay'miş meğer tiksindim ve fırlattım attım''
Nasıl sinirlendiğimi anlatamam.Dedim ki, beni cok şaşırttınız yanlış yapmışsınız tercih meselesi değildir bu durumlar..
Evladınız olsaydı aynı durumda ve onu nasıl bağrınıza basacaktıysanız kediciği de aynı şekilde fırlatıp atmamalıydınız!
Dedi ki ''evlat mevlat da anlamam ben iğreniyorum Allah bela.........''
Çok yanlış düşüncelerdesiniz Allah doğruyu göstersin inşallah size dedim. Ve buna benzer şeyler geveledim o sinirle.:KK34:
Artık nasıl bir tonlama yapıp nasıl baktıysam adamın suratına, epeydir gelmiyor ve gelmesin de!

Videoyu izleyince o adam ve lafları geldi aklıma.O tür kafalardan korusun Allah.
Gencecik bir insanı hayattan bezdirmişler,çok yazık çok..:cry:

İzleyince o kadar üzüldüm ki... Yemin ederim kalbim sızladı. Daha 92 doğumlu olduğu halde bu kadar zor bi hayat, tükenmişlik, yaşından daha ağır yaşanmışlıklar... Gerçekten çok üzüldüm, Rabbim mekanını cennet etsin, ne diyim :(

Petshop'umuz var.
Bir müşteri var ki, namazımdayım niyazımdayım lafını dilinden düşürmez,60 yaşlarında ve kedileri çok seviyorum diyerek birkaç günde bir kedi maması almaya gelen bir adam..
Bir gün dedi ki ''benim kendi kedim de vardı ama attım onu sokağa, artık sadece sokaktakilere bakıyorum'' :KK57:
Şaşırdım çok ve sordum kedisini neden sokağa attığını, dedi ki ''şerefsiz hayvan gay'miş meğer tiksindim ve fırlattım attım''
Nasıl sinirlendiğimi anlatamam.Dedim ki, beni cok şaşırttınız yanlış yapmışsınız tercih meselesi değildir bu durumlar..
Evladınız olsaydı aynı durumda ve onu nasıl bağrınıza basacaktıysanız kediciği de aynı şekilde fırlatıp atmamalıydınız!
Dedi ki ''evlat mevlat da anlamam ben iğreniyorum Allah bela.........''
Çok yanlış düşüncelerdesiniz Allah doğruyu göstersin inşallah size dedim. Ve buna benzer şeyler geveledim o sinirle.:KK34:
Artık nasıl bir tonlama yapıp nasıl baktıysam adamın suratına, epeydir gelmiyor ve gelmesin de!

Videoyu izleyince o adam ve lafları geldi aklıma.O tür kafalardan korusun Allah.
Gencecik bir insanı hayattan bezdirmişler,çok yazık çok..:cry:
yok artık ya ciddi misiniz? :KK57: hayvan yahu bu hayvan yani... en masum, en saf, en temiz şey... fikri bile yok. şu kafaya bak. :KK57:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X