• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir kadın bu kadar onursuz olabir mi?

Arkadaşlar hepinizin bana yardımcı olmak istediğinizi görüyorum, hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çevremde bunu paylaşabileceğim hiç kimsem yok, o yüzden zaten burada paylaşıp fikirlerinizi almak istedim. Yapılan yorumlara genel olarak yazıyorum. Eşimi hiç masum görmedim. Eşim evlendiğimizden beri hep zayıf karakterli bir insandı. Kendisi bunu hastalık olarak yorumlasada ben bunun doğru olmadığını biliyorum. Çünkü ailenin diğer erkeklerinde de var bu. Yıllardır onu çekip çeviren ben oldum. Başka bir şehire taşınma fikrine sıcak bakmayışımda en çok bu yüzden, orada da böyle bir şey yaşarsam oradan nereye taşınacağım diye düşündüm. Eşime bir daha asla güvenemem. 12 yıllık evliliğim süresince ona bir kez güvendim. Maddi manevi bütün olanakları onun eline bıraktım sonuç bugünkü yaşadıklarım. Elbette çocuklarım herşeyin farkında yalnız onlar babalarının bir ilişki yaşadığını değil, kızın babalarına ilgi duyduğunu zannediyorlar. 11 yaşındaki çocuk artık birçok şeyi anlayabiliyor tabi. Benim tek istediğim onların yıpranmamaları elbette.

Arkadaşlar hepinizin bana yardımcı olmak istediğinizi görüyorum, hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çevremde bunu paylaşabileceğim hiç kimsem yok, o yüzden zaten burada paylaşıp fikirlerinizi almak istedim. Yapılan yorumlara genel olarak yazıyorum. Eşimi hiç masum görmedim. Eşim evlendiğimizden beri hep zayıf karakterli bir insandı. Kendisi bunu hastalık olarak yorumlasada ben bunun doğru olmadığını biliyorum. Çünkü ailenin diğer erkeklerinde de var bu. Yıllardır onu çekip çeviren ben oldum. Başka bir şehire taşınma fikrine sıcak bakmayışımda en çok bu yüzden, orada da böyle bir şey yaşarsam oradan nereye taşınacağım diye düşündüm. Eşime bir daha asla güvenemem. 12 yıllık evliliğim süresince ona bir kez güvendim. Maddi manevi bütün olanakları onun eline bıraktım sonuç bugünkü yaşadıklarım. Elbette çocuklarım herşeyin farkında yalnız onlar babalarının bir ilişki yaşadığını değil, kızın babalarına ilgi duyduğunu zannediyorlar. 11 yaşındaki çocuk artık birçok şeyi anlayabiliyor tabi. Benim tek istediğim onların yıpranmamaları elbette.

Siz herseyi gayet iyi biliyorsunuz, tek sorun korkmaniz. Siz bir yeni hayattan korkuyorsunuz. Hayatinzda ilk sefer siz kontrolu ele alacaksiniz, siz kararlar vereceksiniz,.. ve bunlar hepsi sizi sanirim korkutuyor. O kadar cok zaman iyisiyle, ve özelikle kötüsiyle esiniz ve cocuklarinzla beraber yasamisinizki, baska bir yasam türü size tuhaf ve korkutucu geliyor.

Ayrilmak tabiki hiç bir zaman güzel ve kolay degildir. Hiçkimse mutlu olmaz ayrilmaktan fakat bazen bu gerekebilir, özelikle çoçuklarini düsündünüzde. Bak kendiniz diyorsunuz, kiziniz baze seyleri seziyor diye, yarin birgün esiniz zorla o diger kadini kuma olarak getirirse ve kiziniz buna sahit olursa ne yapacaginiz? Kiziniz bu erken yasta erkeklere karsi güveni sarsabilir ve kaybedebilir.

Önemli olan kendine deger vermeniz. Siz erken yasta hayatta atilmisiniz ve bunlarin hicbirini hak etmemisiniz. Siz kim bilir o yasta yapilan secimlerde söz hakki yada kontrol almayabilirdiniz, ama su an o hak sizde var ve ben kullanmaniz gerektigini düsünüyorum.

Eşimi ablası çağırmıştı güya konuşacakları varmış, eşim gitmiş ama ablası doğru dürüst birşey söylememiş, yok kızın isteyeni varmış, yok annelerine iyi bakıyorlarmışta falan, eşim ablamı inandırıcı bulmadım lafı kıvırdı dedi, sonra ablası aradı tekrar, işte masumuma söyle beni yanlış anlamasın, sanki ara buluyormuş gibi olmayayım, sen oraya giderken beni ara, bende kadını arayıp haber vericem kızı evden gönderecek dedi, bende ben asla razı olmuyorum o eve gidemezsin, ilk kez verdiğin bir sözde dur dedim, oda sinirlendi işte oradaki annem onuda görmeyeyim mi, eğer bana güvenmiyorsan yarın getir Kuran'a basıcam benim bundan sonra ne o kızla nede başkasıyla işim olmaz dedi bende sana değil onlara güvenmiyorum ve gitmeni istemiyorum dedim. Oda tamam gitmiycem dedi ama bayağı bir söylendi. Güya abisi evde olacakmış, buda yanında başka bir yengesini götürecekmiş. Birde annesi çocuklarımı istemiş bende onları asla göndermem dedim, eşimde zaten götürmem dedi. Şimdilik gitmiyor ama ben gitmeyeceğine inanmıyorum.

bence kayınvalidenizi de yanınıza alın bakalm o zman ne bulacak bahane olarak. bu ne sacma iştir ya, o nasıl bi ev merak etmeye basladm yani.

Canım aldatılmış biri olarak yazıyorum ki bu gerçekten çok ağır bşi şey yaşamayan bilemez diye düşünüyorum eşim af dileyip bana geldiğinde tel.nosu,işi ve arkadaş çevresini değiştirdi aksi bi durum olsaydı yani bir daha karşılaşacaklarını bilseydim asla bu durumu kaldıramazdım ve barışmazdım,o kadının yaşadığı eve gitmek ne demek? bu insanlar yüzünden sinir hastası mı olacaksın al kocanı karşına açıkça istemediğini söyle,tavrını koy gidersen ben yokum de..ben bu kadar zaman geçmiş olmasına ve hiç görüşmediklerini bilmeme rağmen bile bu kadar huzursuzsam bu olayı atlatamıyorsam senin yerinde olsam çoktan sinir krizi geçirmiştim..bu arada annesi bu kadar art niyetliyse onu da silmiştim...açıkça tavrını koy kimse senden ve çocuklarından değerli değil ne bu sen bunların her haltlarını çekmek zorunda mısın? zaten yeterince şey yaşatmışlar

bence kayınvalidenizi de yanınıza alın bakalm o zman ne bulacak bahane olarak. bu ne sacma iştir ya, o nasıl bi ev merak etmeye basladm yani.

Eşimde zaten bunu söylüyor. Annem olmasa onlarla ne işim olur. Zaten annesi de kızda evde olmayacak sadece ağbim olacak dedi. Dün gitmek istiyordu ama ağbisi izin alamadığını gelmemesini söyledi. Bugün kaynanam gene bir sürü laf saymış, sana hakkımı helal etmem, karın seni benden soğutuyor demiş. Bunu söyleyen kadın 15 gün öncesine kadar benim evimde kalıyordu 2 yıldır soğutmamışım da şimdi soğutacağım sanki. Ben gidip anneme yüzyüze anlatacağım bir daha gelemeyeğimi söyleyeceğim diyor. İkimizin arasında kalmak istemiyormuş. 87 yaşındaki kadın sağlıklı düşünemiyormuş. Ben istesem gizli giderim neden senin rızanı almak için uğraşayım art niyetli olsam diyor. Bir sürü yemin etti. Sen hayatımda olsanda olmasanda o kız bir hataydı. bir daha hayatıma giremez vs .dedi. Bakalım göreceğiz. Ben kayınvalidemi sildim zaten. Hem onu hemde bir çok aile bireyini.

Siz herseyi gayet iyi biliyorsunuz, tek sorun korkmaniz. Siz bir yeni hayattan korkuyorsunuz. Hayatinzda ilk sefer siz kontrolu ele alacaksiniz, siz kararlar vereceksiniz,.. ve bunlar hepsi sizi sanirim korkutuyor. O kadar cok zaman iyisiyle, ve özelikle kötüsiyle esiniz ve cocuklarinzla beraber yasamisinizki, baska bir yasam türü size tuhaf ve korkutucu geliyor.

Ayrilmak tabiki hiç bir zaman güzel ve kolay degildir. Hiçkimse mutlu olmaz ayrilmaktan fakat bazen bu gerekebilir, özelikle çoçuklarini düsündünüzde. Bak kendiniz diyorsunuz, kiziniz baze seyleri seziyor diye, yarin birgün esiniz zorla o diger kadini kuma olarak getirirse ve kiziniz buna sahit olursa ne yapacaginiz? Kiziniz bu erken yasta erkeklere karsi güveni sarsabilir ve kaybedebilir.

Önemli olan kendine deger vermeniz. Siz erken yasta hayatta atilmisiniz ve bunlarin hicbirini hak etmemisiniz. Siz kim bilir o yasta yapilan secimlerde söz hakki yada kontrol almayabilirdiniz, ama su an o hak sizde var ve ben kullanmaniz gerektigini düsünüyorum.

Yazdıklarının her kelimesine katılıyorum canım evet ben sadece korkuyorum bütün sorunum bu. Çünkü ben evlenmeden önce tam 14 yıl yalnız yaşadım. Sorumluluklarımdan kurtulmak için evlendim yoksa asla evlenmeyi düşünmüyordum. Şimdi yeniden hayata silbaştan başlamaya korkuyorum. Bu defa birde çocuklarımın sorumluluğu olacak onlara yetememekten korkuyorum. Çocuklarımla her fırsatta konuşuyorum hayata dair umarım etkili olur. Eşim o kızı getiremez çünkü böyle bir şeyi asla kabul etmeyeceğimi biliyor. Ben ona bunu kesin bir dille anlattım. Bu yaşadıklarımızın tekrarı olursa bana hiç birşey söyleme eşyalarını al git dedim. Bakalım hakkımızda hayırlısı inşallah.

Yazdıklarının her kelimesine katılıyorum canım evet ben sadece korkuyorum bütün sorunum bu. Çünkü ben evlenmeden önce tam 14 yıl yalnız yaşadım. Sorumluluklarımdan kurtulmak için evlendim yoksa asla evlenmeyi düşünmüyordum. Şimdi yeniden hayata silbaştan başlamaya korkuyorum. Bu defa birde çocuklarımın sorumluluğu olacak onlara yetememekten korkuyorum. Çocuklarımla her fırsatta konuşuyorum hayata dair umarım etkili olur. Eşim o kızı getiremez çünkü böyle bir şeyi asla kabul etmeyeceğimi biliyor. Ben ona bunu kesin bir dille anlattım. Bu yaşadıklarımızın tekrarı olursa bana hiç birşey söyleme eşyalarını al git dedim. Bakalım hakkımızda hayırlısı inşallah.

Korkmaniza gerek yok. Kendinize asil sormaniz gerek "nasil huzura olusabilirim". Sizin ve çoçuklarinizin en büyük ihtiyaci huzur, ve sevilmek, sevebilmek. Bunlarin olmasi için illahi esiniz hayatinizin bir parçasi olmasina gerek yok.

Hani yani, o konuda yetmemenize endiselenmenize gerek yok. Etrafimda mesala çoçuklarini gerçekten çok güzel yetistiren ayrilmis olan anneler var. Siz diyorsunuz o kadinin gelmesi imkansiz diye ama esinizin istemesi bile çok büyük bir sorun degilmi? Lütfen herseyi çok iyi düsünün. Sadece çoçuklar için beraber kalmak insanin yapacagi en büyük yalnistir.

kayinvalidenin yasi 87 esiniz kac yasinda
bu kadar yasli oldugunu bilmiyordum kaynananizin
cok affedersiniz bir mahsuru yoksa sizinde yasinizi ogrenmek isterdim
14 sene yalniz yasadim diyorsunuz ve 11 yasinda cocugum var diyorsunuz
40'li yaslarda oldugunuzu tahmin ediyorum

aslinda cok guclu ve tam bir aile kadinisiniz
kendinize olan guveninizi inancinizi kaybetmeyin
yoruldum diye diye negatif enerji vermeyin kendinize
tazelenmeye bakin sinirlari zorlayin
cocuklariniz icin endiselenebilirsiniz ama birazda kendiniz icin endiselenin
bilmiyorum
cok kotu insanlarla ic icesiniz

kayinvalidenin yasi 87 esiniz kac yasinda
bu kadar yasli oldugunu bilmiyordum kaynananizin
cok affedersiniz bir mahsuru yoksa sizinde yasinizi ogrenmek isterdim
14 sene yalniz yasadim diyorsunuz ve 11 yasinda cocugum var diyorsunuz
40'li yaslarda oldugunuzu tahmin ediyorum

aslinda cok guclu ve tam bir aile kadinisiniz
kendinize olan guveninizi inancinizi kaybetmeyin
yoruldum diye diye negatif enerji vermeyin kendinize
tazelenmeye bakin sinirlari zorlayin
cocuklariniz icin endiselenebilirsiniz ama birazda kendiniz icin endiselenin
bilmiyorum
cok kotu insanlarla ic icesiniz

Ben 41 yaşındayım canım evet k.validem yaşlı eşim 87 diyor ama bence o kadar değilsede genede 80 in üzerinde ama sadece bana yaşlı, çıkarları söz konusu olduğu zaman benden genç. ayrıca güzel düşünceleriniz içinde teşekkür ederim.

İlk mesajınızı okudum ve inanamadım.
Evet eltinizin kızı resmen saçmalıyor, bu onursuzluk mu ?evet öyle.
Ama eşiniz üveyde olsa yeğeniyle ilişki yaşamış farkındamısınız?
Herhangi bir aldatılma hikayesi değil bu,şerefsizlik.
Boşanmaya niyetiniz olmadığını görüyorum ama bir insanın yeğenine cinsel açıdan bakması sapıklıktır !
Kendinizi yuvam için mücadele ediyorum diye avuttuğunuzun farkındayım , ama bu adam için değmeyeceğini anlayın bence.
Bugün yeğeniyle ilişki yaşayabilen adam, yarın sizin kızkardeşinizede asılır,onunlada kanbağı yok nasılsa.

Ay canım ya :/ Gerçekten çok üzüldüm.. Eşine de yazıklar olsun kusura bakma ama seni bu duruma düşüren o.. Başta onunla seni aldatmaya kalkmasaydı, o gurursuz kadın bunları söylemeye cesaret bile edemezdi.. Bu eşinin kendi onursuzluğu.. O kadını aile içinde bi rencide etseydi, ne olduğunu yüzüne vursaydı, bunların hiçbiri olmazdı.. Bence ayrılmalısın.. Gurursuz ve mutlu yaşayıp gitsinler..

Ben konunun basini okudugumda kadin kendi kendine gelin guvey sanmistim.hatta senin esin neymis boyle herseye razi bu kadin diyecektim ama simdi daha da uzuldum.bosan desek ne olacak bosanma desek ne!en iyi en saglikli karar sende.allah yardimcin olsun

Çok şey yazdım sildim, kırıcı olmamak için. Ama şunu söylemem lazım : Kendine saygısı olan hiçbir insan böyle bir yapının içinde barınmaz.

Bu arkadaşa harfi harfine katılıyorum.
Çocuklarım için boşanmadım diyorsun da, çocuklarına iyi örnek olacak bir baba göremiyorum ortada. İkiyüzlü karı budalası, uçkur belalısı bir adam görüyorum. Babaanne, amcalar falan da ondan daha beter. Eeee? Daha ne ailesi be kadın aç gözünü?
Ortada aile falan yok zaten. Çarpık ilişkiler yuvası bir ortam var. Kendi öz kızını kaynına peşkef çeken bir anne var. Buna hayır demeyen kayınvalide var. Ve buna dünden razı olan bir eş! var.
Biraz acı konuşuyorum ama ancak ifade edebiliyorum durumun vehametini.
Olacaklar şunlar: Eşin o kızla yine görüşmeye devam edecek. Diğerleri bu sayede çok mutlu olacak. Sonra kocan dellenip o kızla beraber sizin evinize kurulacak. Sende hala nasıl oldu inanamıyorum Tanrım hallerinde ortalarda dolaşıyor olacaksın.
Bunların olmasını istiyor musun?
Bir de şu var bu kadın neden illa eşine kızını vermeye çalışıyor. Eşin varlıklı mı ya da çok mu yakışıklı nedir yani bu keramet? Bulunmaz hint kumaşı mı?

Son düzenleme:
Bu arkadaşa harfi harfine katılıyorum.
Çocuklarım için boşanmadım diyorsun da, çocuklarına iyi örnek olacak bir baba göremiyorum ortada. İkiyüzlü karı budalası, uçkur belalısı bir adam görüyorum. Babaanne, amcalar falan da ondan daha beter. Eeee? Daha ne ailesi be kadın aç gözünü?
Ortada aile falan yok zaten. Çarpık ilişkiler yuvası bir ortam var. Kendi öz kızını kaynına peşkef çeken bir anne var. Buna hayır demeyen kayınvalide var. Ve buna dünden razı olan bir eş! var.
Biraz acı konuşuyorum ama ancak ifade edebiliyorum durumun vehametini.
Olacaklar şunlar: Eşin o kızla yine görüşmeye devam edecek. Diğerleri bu sayede çok mutlu olacak. Sonra kocan dellenip o kızla beraber sizin evinize kurulacak. Sende hala nasıl oldu inanamıyorum Tanrım hallerinde ortalarda dolaşıyor olacaksın.
Bunların olmasını istiyor musun?
Bir de şu var bu kadın neden illa eşine kızını vermeye çalışıyor. Eşin varlıklı mı ya da çok mu yakışıklı nedir yani bu keramet? Bulunmaz hint kumaşı mı?

Kadının kızını illada vermek istemesinin nedeni şu, evet eşim çok yakışıklı ve beni eşime layık görmüyorlar, bütün neden bu. Oysa ne bir eğitimi var nede kariyeri.

Kadının kızını illada vermek istemesinin nedeni şu, evet eşim çok yakışıklı ve beni eşime layık görmüyorlar, bütün neden bu. Oysa ne bir eğitimi var nede kariyeri.

Bak ablacım madem layık görmüyorlar alsınlar oğullarını ....... Gerisini sizin hayal gücünüze bırakıyorum.
güzellik yakışıklılık nedir ki? Yıllar acımasızca silip götürüyor. Dahası yıllara bile gerek kalmadan küçük bir kaza bile yok edebiliyor herşeyi.
Bak ablacım 40 yaşındayım demişsin. Ben 21 yaşındayım ve neredeyse annemle yaşıtsınız. Babama aynı şey olsa bırak şu adamı derdim. Biz yolumuza bakalım derdim.
Çocukları o pisliğe itme. Yakışıklılığı da yerin dibine batsın, güzelliği de. O adam hiçbir zaman senin olmamış ki ne olacak yakışıklı olsa olmasa?

Asıl sorun böyle biriyle evli kalmanız. Asıl eylemi yapan eşiniz, diğerlerinin yaptıkları onun yapabildiğinin yanında ne ki... Başkalarına duyduğunuz nefretin onda birini eşinize duysanız tiksinmekten yanında duramazsınız. Ama duymuyorsunuz işte. Asıl sorun bu.

Çok haklısın canım aylardır, yaşadığım travmayı atlatmaya çalışırken, bir zamanlar elti dediğim insan müsvettesini görünce yeniden başa döndüm ve dağıldım,

tüm cevapları okumadım ama bu ''kız'' ile annesi kaç yaşında???
bana pek büyümemiş gibi geldiler.

Aslında sıkıntı buradan başlıyor, k.validem şu an onlarda kalıyor, ben eşimi göndermiyordum ama annesi hergün arayıp ağlıyor gel diye, bende ya kızla karşılaşırsan dediğimde değil kız annem bile istese, Allah korusun gene aynı hataya düşmem zaten yeterince sana ve Allaha karşı mahcubum diyor ama o insanlara güvenemiyorum. Çünkü onları ziyarete giden bir diğer eltim, benim en kısa zamanda savcılığa başvurmamı istedi. bende ortada somut bir delil yokken başvurmak istemedim.

eltin neden senden böyle bir şey istedi.
ne görmüş?
ne duymuş?

Tek bir soru sormak istiyorum
kocanız olucak o adam(?)la hala nasıl aynı evde yaşayıp aynı yatağa yatabiliyorsunuz ?
Kendinize haksızlık ediyosunuz hiçbir kadın sizin bu yaşadıklarınızı haketmiyor siz değerlisiniz kendinizin kıymetini bilin affettim demek kolay ama aradan süre gectıkce kendinize olan saygınız tamamen yok olucak çocuklarınıza faydadan cok zararınız olucak böyle bir babada cocuklarına nasıl örnek olabilir ki zaten lütfen sizde güzel bir kadınsınızdır eminim ve bunları hakedicek birşey yapmadınız hayatınızı bu adamla karartmayın

Son düzenleme:
tüm cevapları okumadım ama bu ''kız'' ile annesi kaç yaşında???
bana pek büyümemiş gibi geldiler.

Kadın 44 yaşında olduğunu söylüyor ama herkes daha büyük olduğunu söylüyor, kızda 24 yaşında. Onların ki büyümemek mi yoksa çirkeflik mi bilmiyorum. Çünkü kadında henüz ilk eşinden resmen ayrılmadan, 3,5 yıl kaynımla birlikte olmuş. Kaynımla evlenmeden 15 gün önce boşanmış kendisi.

Back
X