bir kadin yalniz basina cocuklarini buyutebilirmi

Esimde istemiyor bosanmayalim ama evlide olmayalim istiyor..bu saaten sonra ona tahammul edemem...sorumsuz vurdum duymaz cok bencil gorevlerini yerine getirmedigi gibi bide bana yuk olan biri daha neler....zorlancam ama onunla olmak dahada zor

Esimde istemiyor bosanmayalim ama evlide olmayalim istiyor..bu saaten sonra ona tahammul edemem...sorumsuz vurdum duymaz cok bencil gorevlerini yerine getirmedigi gibi bide bana yuk olan biri daha neler....zorlancam ama onunla olmak dahada zor

Anladım canım. Çocuklara tek başına yetebilirsin tabiki dediğim gibi ama kendini yipratma. Sen cirpinirsin sadece onlar mutlu olsun diye bi bakarsin biri üniversiteye biri kocaya gitmiş. Ihmal etme kendini de. Üçünüz beraber çok mutlu olun inşallah

Herseyin ustesinden gelebilir cocuklarima yalniz basima yetebilirim diye dusunuyorum...
Bazende karabulutlar cokuyor umudum tukeniyor...
Sizce bi kadin kimsenin destegi olmadan evlatlarini saglikli bir sekildr buyutebilir mi?

Elbetteki..
Bir kadınının yapamayacağı şey yoktur yeter ki istesin..

Herseyin ustesinden gelebilir cocuklarima yalniz basima yetebilirim diye dusunuyorum...
Sizce bi kadin kimsenin destegi olmadan evlatlarini saglikli bir sekildr buyutebilir mi?

annem bizi büyüttü, ama çok da yıprandı. sözünden hiç çıkmadığımız üzecek hiçbir şey yapmadığımız halde çok yoruldu. onunla beraber biz de yorulduk. ama oluyor bir şekilde. çok şükür iyiyiz zor günler geride kaldı

Ben o gucu kendimde bulamiyorum henuz. 4 yas ve 1 yas cocuklarim. Maddi manevi cok zor olmaz degil tabii ama cok zor.

26 yaşında 3 çocuğuyla dul kalmış bi teyzemiz.. tarlalarda çalışmış yük taşımış.. 4 tane evladını namusuyla sevgisiyle edebi ve terbiyesiyle büyütmüş.. evlatları minnet duyuyor.. gencecik güzel kadındı evlenebilirdi ama o bizi büyüttü bize adadı hayatını diyorlar.. 3 tane kız evlatla üvey baba getirmek istememiş.. öyle de saygılı bir kadındır ki 85 yaşlarında şimdi..

Istedikten sonra her şeyi yaparsınız.. bir kadın söz konusu evladı olunca dünyanın bile karşısında durur..

Buyutur..kadin isterse her seyi yapar..bosanma artik oyle olagan ki..cesaret edenler bunu cocuklari ufakken yapiyor, edemeyen buyuyene dek sabredip sonra bosaniyor..kadin kafaya koyduysa her turlu bosaniyor..ayni babadan 2 cocugunuz varsa ben oyle kadinlari dha sansli goruyorum

Tabiiki büyütürsün biçok anne artık böyle boşanmalar fazla ve çocuklu anneler var heryerde

kiz evladim oldugu icin baskasiyla evlenmem dusyncesiyle esime sabrettim simdi iki kiz annesi olucam Allahin izniyle buyuk konusmsk, istemem ama bi daha evlilik dusunemem..evlatlarimin cani sagolsun onlar bana yeter.o kadar cok akrabam cevrem varki esimin kotu davranislati yuzunden herkese defalarca rezil oldum kucuk dustum ailem zaten yok hic kimsemde kalmadi.yasadiklarim bana cok sey katti ama daha fazlasinida goturdu..artik eskisi kadar cesur kendine guvenen umutlari tukenmeyen bi zana yok..aksine kabuguna cekilmis bi kadin oldum

Anneniz ne gibi zorluklar yasadi sizi buyuturken siz nasil sorunlarla karsilastiniz..babasiz buyumek nasil

Anneniz ne gibi zorluklar yasadi sizi buyuturken siz nasil sorunlarla karsilastiniz..babasiz buyumek nasil

Bi kere erkek gibi olmak zorunda kaldi. Is hayatindan yiprandigi halde yillardir calisiyor. Biz kucuktuk evde kardesime ben annelik yaptim. Basimiza kotu bisey geldiginde mesela hastanelik bi durum var annem kadin basina kendi ilgilendi. Yahut onlara bisey olduysa ürkek biri oldugum halde ben ilgilendim. Zamanla guclendim bu artisi. Ama ben de yoruldum.

Babamin bana aramak disinda hic bi katkisi yok arada yanina gidersem bi hafta bakar o kadar. Evde kadin basinayiz. Tadilat olur annem kosar. Alisveris olur kollarimiz kopa kopa. Akrabalat arasinda annem esi yok diye de ezilir mesela. Herkesn laf soylemeye cureti olabilir.

Mesela arkadaslarmz var. Hic bi gecim kaygilari yok masallah onlar yillardir yatar keyif yapar. Ben calisirim milletin kahrini cekerim. Her zorlandigimda aglar babama sayarim icimden.

Bir de hele de kiz cocuguysa nefret bile etseniz babaya ihtiyac duyuyosunuz. Bi kere evlenirken bircok kisi normal aileyken siz hep biseyleri aciklamak zorunda kaliyosunuz.

Evde erkeksiz olmak cok zor. Annem erkek gibi. Ben yillarca erkek gibi oldum. Her isimizi hallettik sukur ama eksik buyuduk. Gucumuzun tukendigi agladigimiz cok oldu.

Allah mukafatlarini da verdi gerci. Simdi babasi olan akrabalarmz var. Babalari arabalarini kullandirmiyo. Annem bize araba aldi kardesimle kullanmayi ogrendk smdi bayan bayana geziyoruz mesela :) iyi yonleri de var ama kotu yonleri cok cok daha agir.

Secme sansim olsaydi kesinlikle babali bir evde buyumeyi isterdm. Hicbir gecim kaygisi olmadan yiyip icip gezme duygusunu cok merak ediyorum. O rahatliga ihtiyacim var. Evlenirsem de calismayi pek dusunmuyorm bu yuzden.

Hem calis hem ev isleri filan yillarca yasitlarmdan cok daha agir sorumluluklar bindi omuzlarima ve artik bezdim :) ha bu arada 3 universite bitirdim 2 si aciktan. Kardesm de universiteden mezun oldu. Kendmizi cok gelistirdik daha dogrusu gelistirmek zorunda kaldik.

Arkadaslarimiz bi kursa bile gitmeden yillardir bos bos oturuyo biz arkamiz olmadigi icin korkudan ne bulsak kendimizi gelistiriyoruz.

Öyle yani. Oluyor ama zor oluyor. Mezuniyetime bile gozlerim dolu ciktim babasizm bak nerelere geldim diye. Her basari daha cok tad veriyo. Aglayarak karsiliyosun Allah'a sukur ede ede. Cunku baban yok gelemeyebilirdin bu gunler gibi gibi...

Bir kadın herşeyi yapamaybilir belki ama bir anne her şeyi başarır
Annelerin olağanüstü bir gücü olduğuna inanıyorum ve ilahi desteği herşeyin üstesinden gelebilirsiniz eminim

Cocuklarim nasil hisseder bilmiyorum ama babamla annemle buyudum Allahim dusman basina vermesin dedigim cinsten aile insan yurttaki cocuklara veya annesiz babasiz kisilere imrenirmi ben imrendim..yillar gecti hala saramadim bende actiklari yaralari esim iyi bi insan ama ailem yuzunden oda her turlu kotulugu yapabiliyor bana..ailem yillar once hayatimdan cikti ama sebep olduklari hala hayatimi etkiliyor..

Tabi oyle bi durum da var. Mesela biz de annemle babamin bosanmasini istedik cunku ayni evde kalmak istemiyodk babamla.

Olayin o yönü de var. Ama zorlugu da cok iste. Duzelme gibi bi durumunuz yok mu peki veya ayni evde cocuk buyutulmezmi esinizle

ve buna inanin
siz istedikten sonra yenilgiyede ugrasaniz herzaman iyi biseylerin olacagina inandiktan sonra
Allah yardimciniz olacaktir

Mumkun degil zaten bizle yasamiyor sehir disinda calisiyor normaldede..beni o kadar yipratiyorki intihari bile dusunmeme sebep oldu.cok bencil sorumsuz vurdumduymaz tembel buns ragmen surekli asagilayan hakaretler eden cani istedimi arkasina bile bakmadan terk eden biri..bide bizi yanyana gorsen nasil bu adamla evlendin dersin..akrabalarimda cok deger verdigim icin bana boyle davrandigini soyleyerek beni sucluyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…