Bir kadına "ne oldu?" diye sormaz mısınız?

esergry

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2017
13.303
28.203
598
41
Selam hanımlar.
Önce detay; Oğlum 1 yaşında. Uyuturken baya hoplamalı zıplamalı saatler geçiriyoruz. O mayışıp uyuyana kadar kalkıyor oraya buraya tırmanıyor en sonunda uyku bastırıp uyuyor sonra beşiğine yatırıyorum..
Olay da şu; Geçen perşembe akşamı uyutmak için uğraşırken yine ayağa kalktı ben kafamı yastığa koymuştum o da yatsın bir an önce diye. O an ayağı takıldı tutamadım yüzü yüzüme çok kötü çarptı çok ağladı.
Korktum ama neyse ki ona bir şey olmadı. Ama dişleri benim burnum üst kemiğini yarmış. Eşim söyleyince farkettim o an çocuğa bakarken düşünmedim kendi acımı..

Bu olay perşembe oldu cuma işe geldim. Arkadaş yüzümde kabak kadar yarayla bir Allah'ın kulu "geçmiş olsun ne oldu?" demedi ya. Herhalde eşimin yaptığını düşünüp çekindiler diyeceğim de eşim de aynı şirkette tanıyorlar mülayim pammık gibi adam. Ben daha sertim ona göre Ya da 30-40 kişiye karşı baya görünmezim.

Ben olsam kaza da olsa, kadının eşini tanımasam da, şiddet gördüğünü de düşünsem sorarım kadına "ne oldu?" diye.. Açmaya hiç olmazsa dertleşmeye çalışırım yani..
Ben mi çok ucuz kahramanlıklar yapıyorum?
Millet çok mu doğru bir şey yapıyor görmezden gelerek?
Üstüme vazife olmayan şeye mi karışıyorum nedir? Bir deyiverin de kendimi ona göre alıştırayım şu topluma. Boş beklentilere girmeyeyim insanlardan..

demek ki o kadar samimi görmüyolar ya da önemsemiyolar. ben olsam ben de sorarım ama kmse sormasa da bunu kafama takmam. insanların nasıl davranacağına karışamam ki.

Önemsenmemek. bana değer vermiyorlar değil ki benim konumun amacı. İlgi şefkat göreyim diye değil toplum bu kadar mı duyarsız? idi..

Reactions: KV_
Geçmiş olsun öncelikle :)

Ucuz kahramanlık falan değil, ben olsam ben de sorarım "hayırdır, ne oldu, krem sürelim, şöyle yapalım" falan gibi:) çevrenizdeki insanlar fazla duyarsız sanırım.

Ben sorardim hatta karsidaki cocuk dustu dese bile inanmazdim konu sahibi esin mi yapti dogru soyle şaka tabi

Her siyrik kesikte sorulmazki bende cay kahve ictigimiz sirada aklima gelirse sorardim yoksa sormazdim.

Gecmis olsun.

yolun ortasında dövülen kadına kimse yaklaşıpta neden dövüyorsun demiyorlar.Kadınlar yollarda kaçırılıp götürülüyor kimsenin umrunda değil insanlar duyarsız ve bencil maalesef.
Bu olayla ne alakasi var o zaman her yarabandi olan parmagi kesilene gecmis olsuna gidelim.

Ben yolda hiç tanımadığım bir kadın gördüm 45 50 yaslarinda caminin duvarına yaslanmış öylece duruyordu. Dikkatimi çekti sanki her an bayılacak gibi duruyordu çünkü. Gittim yanına iyi misiniz diye sordum başta iyiyim sağolun dedi ısrarla iyi misiniz diye sormaya devam ettim o da tansiyonunun düştüğünü söyledi tuttum koluna girdim oturttum bank a ayran filan aldım kendine geldi ilaçlarını almayı unutmuş sabah kadıncağız

Yani böyle davranan insanlar ya çok vurdum duymaz ya da çok gamsız yani. İnsan 7 kat yabancıya sorar ne oldu diye sizinkiler sorma gereği bile duymamış. Değişik yani ne diyelim. Geçmiş olsun.

göze görülür şekildeyse ben sorardım ne oldu burnuna diye ama aklıma kocası yapmıştır diye gelmeyeceği için. öyle düşünsem sormazdım kesinlikle.

normalde çok mu samimisiniz?

Sayılırız. Makara da yaparız, sıkıntısı varsa dinleriz de. Ama samimi değilmişiz demek ki..
Aynı yerde saatler geçirdiğiniz insanların duyarsızlığı çok tuhafıma gitti.. Demek zorda olsam el uzatmayacak insanlarmış.. Kimseye kalkıp da sen bana şunu yapmadın da denmez ki tuhaf tuhaf bakarlar deli mi bu? diye :)

belki çekinmişlerdir. kocan dışardan mülayim de görünse kimse gerçeği bilemez. bence kafaya takma.

geçmiş olsun

kimsenin sormaması ilginç

ne bileyim ben bir seferinde doktora gittim hemşirenin gözü kanlı mor vs bir şeyler olmuş

ona sordum ne oldu diye gözüne oğlu oyuncak sokmuş

yani gerçek ya da yalan ne fark eder kabak gibi görünüyor bir sıkıntı olduğu

hatta bir seferinde eşim birine sormuş merdivenden düştüm demiş bu merdivenden düşme değil deyince eşim dövdü demiş kadın ama o biraz eşimin işi gereği ona söylemiş muhtemelen

iş arkadaşıma da geçmiş olsun derim

ha bu arada benim burnum o halde olsaydı da ofise kızlar ya bakın şu halime bunlar oldu diye anlatarak girerdim o da ayrı

cok korkunc gozukmuyorsa benim de dikkatimi cekmez hele kucuk cocugu oldugunu biliyorsam cocuk yapmistir diye dusunurum
ama ciddi birsey ise sargi varsa buyuk bi yara varsa vs mutlaka gecmis olsun der sorarim ne oldugunu

göze görülür şekildeyse ben sorardım ne oldu burnuna diye ama aklıma kocası yapmıştır diye gelmeyeceği için. öyle düşünsem sormazdım kesinlikle.
Ben de kocasının yaptığını düşünsem soramazdım. Anlatmak isterse anlatır diye düşünürüm. Ancak çok samimi olduklarıma sorarım iyi misin diye. Bunu da umursamazlık olarak düşünmüyorum. Burnumu sokuyorum gibi geliyor. Belki anlatmak istemeyecek, zor durumda bırakmak istemem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…