Bir kadına "ne oldu?" diye sormaz mısınız?

Bunun benzerini eşimin akrabalarıyla da yaşadım.
Yeğenim kemoterapi görmeye başlamıştı. Bir kaç gün geçti biz ailecek olayın şokunu yaşadık alıştık duruma. Kp duymuş. Eşim ve kp yanımda telefonda konuşuyorlar "omergry'a geçmiş olsun dediğimi söyle" dedi. Eşim kapatınca söyledi "sağolsun" dedim.
Aradan bir kaç gün geçti. O lafa gelince "biz her şeyde beraberiz, çok iyiyiz diyen amcaları, yengeleri, kuzenleri beni bir kere arayıp da "yeğenin nasıl?" diye sormadı.

Eşimin amcası ameliyat oldu ziyaretine gitmiştik öncesinde. 2 gün sonra eşime dedim "bundan sonra kim hasta olursa aramayacağım, gitmeyeceğim beni bir kere arayıp geçmiş olsun demediler" dedim. Eşim şaşırdı önce. Galiba sonra söylemiş ki herkes aynı akşam aradı. Ama ben söyledikten sonra ne kıymeti var dimi?

geçmiş olsun

derdiniz mi yok başka

sormasınlar

INSAN olan sorar zaten
Insan degilmis onlar bosvermek en guzeli
Haklisiniz dert etmekle ama.

valla bende sormazdım heralde. Sonuçta kolunuzla alçıyla gitmemişsiniz ki . Alt tarafı bi yara olmuş burnunuz çok büyütülecek bir şey yok.

karışmak istememişlerdir ya da sizin düşündüğünüz kadar belirgin bşy yoktur fark edilmemiştir.

valla bende sormazdım heralde. Sonuçta kolunuzla alçıyla gitmemişsiniz ki . Alt tarafı bi yara olmuş burnunuz çok büyütülecek bir şey yok.

karışmak istememişlerdir ya da sizin düşündüğünüz kadar belirgin bşy yoktur fark edilmemiştir.

Ne kadar belirgin olduğunu belirtmiştim ama neyse.. Kaldı ki yıllardır her gün gören kişiler. Kilo alsam/versem farkederler nedense.. Teşekkürler..

Ne kadar belirgin olduğunu belirtmiştim ama neyse.. Kaldı ki yıllardır her gün gören kişiler. Kilo alsam/versem farkederler nedense.. Teşekkürler..

Ama iş yeri arkadaşlıkları böyle değil midir zaten ? Benim her gün ne giydiğime dikkat ederler sürekli bi oo yazı getirmişsin oo kışı getirmişsin falan :)) sizde onlara öyle davranın fazla bir şey beklemeyin.

İş disinda arkadasim degilse, is hariç muhabbetimiz yoksa bende sormazdim. "Ayy nollduuu?" demenin herhangi bir faydası yok sonucta. Iyisinuz ki işe gelmişsiniz.

İş yeri arkadaşlıklarına çok anlam yükleyen biri değilimdir zaten. Samimiyet değil insanlık önemli biraz. Bir geçmiş olsun için kafamda sargı, kolumda alçı şart değil diye düşünüyorum.
Neyse öğrenmiş olduk artık. Genelde böyle şeylerde benim de sıram gelir :))

İş disinda arkadasim degilse, is hariç muhabbetimiz yoksa bende sormazdim. "Ayy nollduuu?" demenin herhangi bir faydası yok sonucta. Iyisinuz ki işe gelmişsiniz.

Faydası derken? İnsani duygulara faydası var diye düşünüyorum.. Zaten "Ayy nollduuu?" diye sormayın çok itici oluyor
Yoğun bakıma kaldırılmadım çok şükür..

Cevap yazan herkese çok teşekkür ederim. Sanırım çevremizdeki insanlara dikkat etme seviyemiz fifty-fifty..
Amacım bana ilgi göstermediler diye sitem etmek değil, çevremizdeki üstelik de her gün gördüğümüz insanlara ne kadar duyarsısız demekti. Bir dedikodu için saniyenin onda birinde kafa kafaya gelen insanların ikiyüzlülüğü idi..
Herkes kendince haklı tabi...

Faydası derken? İnsani duygulara faydası var diye düşünüyorum.. Zaten "Ayy nollduuu?" diye sormayın çok itici oluyor
Yoğun bakıma kaldırılmadım çok şükür..

Sorani buldunuz, söyleyiş seklini begenemiyorsunuz
Ben ameliyat oldugunda bile pek kimseye duyurmamistim mumkun oldugu kadar.
Ben biraz daha düz bir insanim sanirim. Bi burnu yara olmus diye yardima ihtiyacin var mi? ne oldu? iyi misin? diye basinda dolanmak bana sırf görüntü yapmak gibi geliyor. Ihtiyaci varsa farkedrsem yardim ederim, rica edilirse yaparim.
Onun disinda iş disinda muhabbetim olmayan birine sormam burnunu. :) bana normal geldi

Ben de bir rahatsızlığım olduğunda ilan etmiyorum zaten. Öyle göründüysem ve eğlendiyseniz ne güzel. Anlaşılan kendinizi mutlu hissetme fırsatınız pek olmuyor çünkü :)

İnsanların rahatsızlığı her şeyden olabilir. Size komik gelen başkasına dert olabilir.
Kimsenin karşısında geçip gülmeyin, aşağılamayın yeter. Zira benim gibi mantıklı birine denk gelirseniz lafı yer susarsınız.. İyi günler.. Daha fazla yazmanıza gerek yok..

Asagiladigimi nereden cikarttiniz? Ayy cidden sizin gibi alingan, ilgi bekleyen tiplerde hiç cekilmiyor. Millet bir dokunup bin ah isitecegim diye hic yanaşmiyormuş belliki :)
Mantik fışkırıyor gercekten

Normal samimiyeteyseniz sorarlar bence ben sorardım.Ama dominant karakterde bir insansanız belki de çekinmişlerdir.
Tamamen yapıyla alakalı bir durum.
Şöyle diyeyim ben işçiyim kadın müdür geldi burnında bir çizik var aa müdüre hanım noldu size diyemem.
Seni ilgilendirmez dese yine kötü olurum.
Ama iş mesai arkadaşım olsa sorarım tabi ki.

Bilemedim.
Ciddi bir şey gibi görünmüyorsa ki görünmüyordur, sormayabilirim.
Veya yanından geçerken "Noldu burnuna ya?" diyebilirim.
Birine sorarım, birini gözüm görse bile aklıma gelmez sormam :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…