Bir kalem yüzünden........

Abartmışsın. Ben de düşkünüm çalıştığım eşyalara, en başta kalemime, bundan önce 8 senelik kalemim vardı. O hasar gördü, oğlum ısırdı. Yeni aldım, 4 senedir de onu kullanıyorum. Çok severek yazarım onunla. Aynı durumu yaşasam, Eşime kullanma demem, ama gider kırtasiyeden aynısından alırım, kendiminkini el altında bırakmam. Şu anda da öyle zaten. Ortalıkta bıraksam, çoktan çoluk çocuk güme giderdi. Yine kalemimi alırken aldığım kalem kutumun içinde çalışma dolabımda durur. Alır koyarım hemen. Bir tek silgi biter ve renkli kalemler bittikçe yenilenir.

Eşin haklı tepkisinde, öyle hissettirmişsin ama onun da tepkisini gösterme şekli hoş olmamış.

Bence başka şeylere gerilip patlamışsınız

Kalemi kullanmasın istiyorsanız kaldırın yani bir de kurşun kalem zirilyon tane var yine al

Yarın değil yaza Lazım diyorsun çıkar başka da beğenirsin

Çıcuk daha küçük mü benimki her türlü kalemimi silgimiı alıp kullanıyor da bir şey diyemiyorum

Oturun konuşun başka gergînlikler çıkmış ortaya

Hep topu bir kurşun kalem yahu,özel demişsin bikaç yerde nedir özelliği pardon, cidden merak ettim kaçı kaç kuruş özel olsa en fazla ne kadar özel olabilir, kalem zaafı ne fetiş gibi, eşinin yerinde olsam kalemi kırardım metaforu karşı taraf anlasın artık

Iyide, herkesin bir hasasligi yada zaafi var. Konu sahibin esi de artik simdiye kadar bilmesi lazim kalem, defter gibi seyler konu sahibi icin özel olan seyler diye. Niye israr ile inatcilik yapiyor o zaman? Bize göre kursun kaleme deger vermek sacma olabilir fakat bizim deger verdigimiz seylerde konu sahibine yada baskalarina göre sacma gelebilir.

Orda konu sahibi esini uyarmis baska kalem al diye, niye orda esi baska kalem almanin yerine konu sahibine küfür ve hakaret etmeyi seciyor? Burda kadinlara cok deniliyor "esin is yerinde sikintilari olabilir, fazla üzerine gitme, sabirli ol" diye. Niye bu sabir erkeklerden beklenmiyor?

Ben sahsen konu sahibini haksiz görmedim. Esi tamamen hatali ve söyledigi laflar yenilir yutulur cinsten degil.

Ya bir tek ben mi böyle düşünüyorum?
Evlisiniz diye mırç mırç mı olmalı ilişkiler?
Bir kalem için değer mi filan denmiş ama mesele kalem değil ki.
Her iki tarafında kendine ait bir yaşam alanı olmalı.
Sizin değer verdiğiniz bir şeyi uyarmasına rağmen inatla alması bir tek bana mı tuhaf geldi?
Üstelik sizin beğenerek aldığınız bir defteri başka bir kıza vermiş.
Ne münasebet?
Bir de ne kadar kızarsa kızsın çenesine tutacak arkadaşım.
Yaratık .... karı ne demek???
Sen kimsin yani?
Kocamsın diye bana her şeyi söylene hakkını sana kim veriyor ki?
Kusura bakmayın amacım sizi gaza getirmek değil ama siz özür dilemenize rağmen ısrarla sürdürmesi çok tuhafıma gitti.

Mesele kalem değil, ben de size katılıyorum.
Geçmişten gelen şeyler var, birikmiş kırgınlıklar, tahammülsüzlükler...

Eşi merhametli, anlayışlı biri olsa idi, konu sahibi tüm kalem koleksiyonunu verir, üstüne bundan mutluluk duyardı.

Maddeye bu kadar değer verilmesini doğru bulmuyorum, ne olacak gider birdaha alırdınız?

Mesele 1 kalem değil,eşinize kendini değersiz hissettirmiş olmanız.Benim hayat arkadaşımda benden eşyalarını esirgese inanılmaz kırılırdım.kendinize konduramıyor olabilirsiniz ama eşyanızı eşinizden esirgiyorsunuz.

Ben eşinizi haklı buldum.

Iyide, herkesin bir hasasligi yada zaafi var. Konu sahibin esi de artik simdiye kadar bilmesi lazim kalem, defter gibi seyler konu sahibi icin özel olan seyler diye. Niye israr ile inatcilik yapiyor o zaman? Bize göre kursun kaleme deger vermek sacma olabilir fakat bizim deger verdigimiz seylerde konu sahibine yada baskalarina göre sacma gelebilir.

Orda konu sahibi esini uyarmis baska kalem al diye, niye orda esi baska kalem almanin yerine konu sahibine küfür ve hakaret etmeyi seciyor? Burda kadinlara cok deniliyor "esin is yerinde sikintilari olabilir, fazla üzerine gitme, sabirli ol" diye. Niye bu sabir erkeklerden beklenmiyor?

Ben sahsen konu sahibini haksiz görmedim. Esi tamamen hatali ve söyledigi laflar yenilir yutulur cinsten degil.

Konunun geneli saçma, resmin bütünü yani, ha kalem zaafı bana hala saçma geliyo o ayrı ama diğer konularına da bakınca sıkıntının kalem olmadığı da belli, yoksa bir kalem için insan ben senin için nelere dayandım arabeskine bağlamaz heralde

Konunun geneli saçma, resmin bütünü yani, ha kalem zaafı bana hala saçma geliyo o ayrı ama diğer konularına da bakınca sıkıntının kalem olmadığı da belli, yoksa bir kalem için insan ben senin için nelere dayandım arabeskine bağlamaz heralde

Ben gecmis konularina bakmadim. Bir kalem icin esi küfür ediyor, bu daha agir degilmi? Konu sahibi o lafi zaten esi küfürü hakareti bastigindan sonra söyledi.

Evet zaafi sacma gelebilir ama bir evlilikte birbirinin zaafini bilmek, ona göre hareket etmek gerek. Yani konuya "eh konu sahibi o kalemi verseydi nolcakti sanki" olarak bakabilirsin ama "esi biliyor bu kadinin kaleme karsi hasasiyetini, baska kalemde alabilirdi" olarak bakilabilir.

Sonucta konu sahibi cocuklugunda, gencliginde neler yasamis bilmiyoruz. Bir sekilde bu zaaf ortaya cikmis iste. Eside ona bu konuda saygi duyabilirdi.

Ben kalem muhabbetine değilde defteri başka kiza vermesine çok bozulurdum.

Bir kalem yüzünden demissinz ama bir kalem yuznden tartismayi siz baslatmissnx kalem yani sonucta kendinde bi tane daha alirdin birak adam kullansin hosuna gitms demek ki. Bosuna kirmissinz birbirinizi ikinzde özür dileyn bence

Bir kalem yüzünden demissinz ama bir kalem yuznden tartismayi siz baslatmissnx kalem yani sonucta kendinde bi tane daha alirdin birak adam kullansin hosuna gitms demek ki. Bosuna kirmissinz birbirinizi ikinzde özür dileyn bence

Orda eşinin kalbini kırmaktansa gidip kendine yenisini alabilirdin.
Sana aynısı yapılsa hoşuna gider miydi

Allah aşkına ya. Şimdi kendimi kocanızın yerine koydum ben olsam ben de çok üzülürdüm adam kullanmak istemiş o kalemi git kendine yenisini al benim de malım kıymetlidir ama parayla alınacak birşey için bırak kocamı hiç kimseyi üzmem. Bu konuda hatalı gördüm sizi. Ama eşiniz de çok ağır konuşmuş. Anladığım kadarıyla bu eşya takıntısı çok kez karşınıza çıkmış ya da bir şeyleri çok sakınmışsınız eşinşzden ki size hayat goruşlerimiz farklı demiş. Yani öncesi var gibi bunun. O sözleri söyleyen adamdan özür dilemek ne kadar doğru aranızdaki iletişim nasıl bilmem ama " bir kalem için kalbini kırdım haklısın ama senin de söylediklerin yutulur şeyler değil.kendi davranışım için özür dilerim senden de özür bekliyorum" diyebilirsiniz.

yenisini alma imkanınız varken eşinizin kalbini kalem için kırmışsınız oda sizinkini karşılıklı özürler bekliyor sizi.

Amma abartmışsınız. Alt tarafı bir kalem. Evet sadece kalem.

Allah aşkına ya. Şimdi kendimi kocanızın yerine koydum ben olsam ben de çok üzülürdüm adam kullanmak istemiş o kalemi git kendine yenisini al benim de malım kıymetlidir ama parayla alınacak birşey için bırak kocamı hiç kimseyi üzmem. Bu konuda hatalı gördüm sizi. Ama eşiniz de çok ağır konuşmuş. Anladığım kadarıyla bu eşya takıntısı çok kez karşınıza çıkmış ya da bir şeyleri çok sakınmışsınız eşinşzden ki size hayat goruşlerimiz farklı demiş. Yani öncesi var gibi bunun. O sözleri söyleyen adamdan özür dilemek ne kadar doğru aranızdaki iletişim nasıl bilmem ama " bir kalem için kalbini kırdım haklısın ama senin de söylediklerin yutulur şeyler değil.kendi davranışım için özür dilerim senden de özür bekliyorum" diyebilirsiniz.
Harfiyen aynısını dedim ama olay çok başka yerlere gitti sonrasında durup dururken konuşmayı bitirdiğimiz bir sürü eski şeyi ortaya döktü artık benimle bu konularda konuşmak istemediğini artık beni kaybetme duygusunun kalmadığını söyledi haklıda çok laçkalaştı ilişkimiz nasıl kurtulur onuda bilmiyorum.

bu kişi eşiniz olduğuna göre bu konudaki tutumunuzu biliyor olmalı ve defalarca söylediğiniz bişeyi yapmamalı.

size ait bir defteri başka kıza neden veriyor mesela ? bize göre basit bişey olsa da size göre önemli belli ki önceden belirtmişsiniz. eşiniz söylediklerinize saygı duymuyor ve bu çok kötü bir şey ciddi olarak konuşmalısınız. burda mesela bir kalem değil.

Adama 1 kalemi ne olursa olsun çok görmemelisin aynısını alırsın bunun için seni düşünüp hediye alıp gelmiş insanı kırmışsın eşine gelince bazı insanlar sinirlenince ne dediğni bilmez etki tepki doğurmuş bi daha böyle davranma ki böyle şey duyma bence onun haklı olduğuu noktadan dolayı özür dile ona da bana dediklerinden dolayı özür bekliyorum de

Sizin gibi insanları anlamıyorum gerçekten. Sadece bi kalem ya al hayatım senin olsun de geç yani be bu takıntı anlamıyorum! Gerçekten aranıyo bazı kadınlar ya hayatı kendinize zehir etmekten zevj mi alıyorsunuz! Çok sinirlendim ya!

Ben gecmis konularina bakmadim. Bir kalem icin esi küfür ediyor, bu daha agir degilmi? Konu sahibi o lafi zaten esi küfürü hakareti bastigindan sonra söyledi.

Evet zaafi sacma gelebilir ama bir evlilikte birbirinin zaafini bilmek, ona göre hareket etmek gerek. Yani konuya "eh konu sahibi o kalemi verseydi nolcakti sanki" olarak bakabilirsin ama "esi biliyor bu kadinin kaleme karsi hasasiyetini, baska kalemde alabilirdi" olarak bakilabilir.

Sonucta konu sahibi cocuklugunda, gencliginde neler yasamis bilmiyoruz. Bir sekilde bu zaaf ortaya cikmis iste. Eside ona bu konuda saygi duyabilirdi.

"ben senin için nelere göz yımdumda dokunma bir eşyaya dedim diye bir dayak yemediğim kalmadı dedim ve oda bana yaratık,....karı gibi laflar etmeye başladı" sıralama böyle, eşinin lafları yenilir yutulur değil ama konu sahibi bir de özür dilemiş sanırım

Back
X