Bir kapı kapanır diğeri açılır mi cidden?

Açılacak bir kapı her zaman vardır. Bende bir cesaret mesleğimi değiştirdim, yeniden okudum. Bu süreçte kpss falan hazırlandım tercih yaptım bekliyorum. Çok zorlandım. Yaşım oldu 26. Son zamanlarda herşey sarpa sardı. Çok sevdiğim sevgilimle mesafe yüzünden koptuk. Birçok arkadaşımın rezil yüzlerini gördüm. Kime iyilik yaptıysam arkamdan vurdu. Ama yine de tüm bu olanlar beni inancımdan uzaklaştırmadı aksine daha çok dualara sığındım. Ancak bu şekilde rahatlayabiliyorum. Beni dinleyen, duyan birinin olduğunu bilmek kaygılarımı azaltıyor. Bu süreçte psikolojik destek almanı tavsiye ederim. Bana çok iyi geldi. En azından ağlama krizlerim yok, sinirlenmiyorum, çok fazla kurcalamıyorum. En önemlisi kaygılarım azaldı, beynim benimle konuşmuyor. Tüm bunları umursamadığın da zaten güç kendiliğinden gelecek.

Ben de cok irdeliyorum bu durumu. İnsan böyle durumlarda dualara sıgınır ama yok, ben yapamıyorum. Genel bir küskünlük var. Ben çabaladım ama olmadı, demek ki başarısızım güçsüzüm yaftası sürekli aklımda. Henüz cok taze oldugu için böyle illa ki. Haklısınız bir terapi daha iyi hissettirecektir

Son düzenleme:
O genel küskünlük bende de fazlaca var ama yapacak birşey de yok ki. Neye kırılalım kadere mi?kendimize mi? kime? Geçmişe kızmak ne getirir bu saatten sonra. Herşeye sahip olan insanlar nasıl oluyor o kısımı bende bilmiyorum. Kendimde güç bulamıyorum fikri normal böyle dönemde. Geçecek, herşey yoluna girer belki birgün.

Evet belki de gururlu ve fevri davrandım. Pişman olmaktan korkuyorum.
Filmlerdeki gibi olsa gerçekten

yok yok hani herkese var size yok cunku böyle davranmamalıydınız demiyorum.

ben artık böyle dusunuyorum, genel bakış açımı yazdım.

Acilir diye dusunursen acilir. Milleti bosver pozitif dusun.
Hayal kirikligi degilsin milletin yapamayacagini yapacak kadar cesur birisin.
2yil diye de kafanda kurma, yarin markette biri ciksa karsina ocakta evlensen:) hayatin neler getirecegini bilemezsin sen sadece sinir koyma

Demi hep bi negatiflik ben de öyleyim. Bar sahipleriyle takılan bi tanıdığım 2 gün içinde o toksiklerden kurtulup 5 ay sonra nişanlandı. Yeter ki irade olsun, allah istesin

23 yaşındayım bana önerileriniz nelerdir fikirlerinizi duymak bilmek isterim

Ben de hakimligi veya uzman doktorlugu biraktiniz sandim. Doktora yapan herkes universitede hoca olamiyor. Cok sayida dr unvanli insan var hem turkiyede hem de dunyada. Ben de onlardan biriyim ve doktora bitirmis olmayi degerli gormuyorum. Onemli olan sonrasinda ne yapildigi. Benim de doktora yaparken psikolojim bozuldu. Asiri sinirli oldugum zamanlar oldu. Antidepresan yardimiyla atlattim. Hocamdan cok nefret ettigim zamanlar, hocamin beni tehdit ettigi zamanlar, bana laf soktugu veya haksizlik yaptigi zamanlar oldu. Doktoradan atilan bir yakin arkadasim var, siyasi fikri yuzunden atildi. Su an postdoc bulmakta zorlaniyorum mesela. Yani doktora bitti diye hersey gulluk gulistanlik olmadi. Gelecek kaygilarim var hala, hatta daha cok artti. Acikcasi doktora yapmayi ben kimseye onermiyorum. Hem psikolojin bozuluyor. Maximum universitede hoca oluyorsun. Oradan alacagin maas, yazilimcilarin maaslarinin ancak 5te 1 olabilir. Doktora bitirmis ve bir kac postdoktora yapmis cok zeki ve basarili arkadaslarim dogru durust kalici is bulamiyor mesela. Benim buradan kadinlara onerim su. Is hayatina atilin. Korkmayin. Ertelemeyin. Mumkunse bilgisayar ile ilgili bir alana yonelin. Para orada. Rahatlik orada. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…