Bir kapı kapanır diğeri açılır mi cidden?

Boşluk hissi geçecek bana güvenin. Uzun süre yapılan şeyi bırakınca illaki boşluğa düşülür ki. Bu eğitimle ilgili olabilir, uzun süredir birlikte olunan sevgili olabilir, sigara olabilir, yıllardır yaşanılan şehirden taşınmak olabilir. Sonuçta uzun zamandır yapıyorsunuz ve bitişinin sizi boşluğa itmesinden, kaygılandırmasından daha normal ne olabilir ki?
Sizi arayıp teselli edenler, sizi pişman etmek isteyenlerdir. Hatta bundan zevk almak için, bana inanın. ''Sen neye üzüldün ki şimdi niye ah vah diyorsun ki ben kararımdan memnunum yine teşekkür ederim düşündüğün için'' deyip kapatın telefonunuzu.
Ne karar verirseniz verin, arkasında durun. Çok kötü bir karar olsa bile. Ve insanlara söz ve yorum hakkı vermeyin. Kararınızın sonucunu yaşayan sizsiniz:)

Herkesten soyutladım su an kendimi evet. Ailem destek bana, ama arkadaslarımdan bir cacık olmazmış onu anladım.
Umut etmeyi istiyorum, ama bunun için önce kendimin inanması lazım. Şu an hiç bir şeyi mantıklı düşünemiyorum. Toparlanıp tekrar mantıklı, mutlu hayatıma dönmek istiyorum.
Korkularım var, özellikle de insanların agzına daha fazla laf vermek istemiyorum. Umursamamam lazım ama su an havadan bile nem kapıyorum

Geçen yaz aynı mevzularda dolayı ağlıyordum her gün benim kariyer hedefim dahha başlamadan hocamın ölümüyle bitmişti bütün her şeyim planlıydı her şey zmaan belliydi ben böyle ağlarken kardeşim bu kadar üzülme bu kadar giden varsa mutlaka bir gelecek olan vardır diyordu ve şu an bunu yaşıyorum çok şükür evleneceğim adamla tanıştım ve düğünüm var kariyer konusunda da doğaçlama takılma kararı aldım çok küçük küçük planlar yapıyorum şu anda

Doktoradan sonra açıkta kalmaktansa şimdi kalmak dedim ben de:)
Deli cesareti, attım bir adım bakalım.
Kpss bana biraz uzak bana.
Akademinin a sını duymak istemiyorum su an

Su an inkar etme asamasındayım. Zaman geçtikçe kabullenme de olacak:)

Size mutluluklar diliyorum. Bir senede neler değişiyor.seneye bu zmanlar ben de güzel haberlerimi duyururum inş:)

hayır ya sana bunu hissettirmelerine izin verme lütfen
insanlar bazen kötüleşir seni zayıf görünce hemen fırsatını kollayıp yararlanan olur
bunun farkındasındır eminim
gerçek düşünceleri bile değil onların tavırları çoğununki can acıtma veya kendi egolarını tatmin için biliyorsundur
o yüzden aldırmamalısın zaten işte

En iyisi eli ayağı çekmek bir süre boyunca evet canım haklısın. İnanamıyorum ama insanlar nasıl bu kadar kötü niyetli olabiliyorlar

Hayatin kurallari yok ki. Bizim toplumumuzun dayatmalariyla genellemeleriyle omur gecmez. Kimseye bakmayin siz. Bekara evlen, evliye dogur, evdekine is bul, calisana isten cik cocuguna bak derler. O acidan kimsenin beklentisine veya kistasina gore yasayamayiz. Herkesin kendi şartlari o kadar farkli ki... Ama yook surekli birbirimizi degistirmeye calisiyoruz.

Sormayın. Oturup kendi verdigim kararın arkasında durmaktansa kim ne düşünüyor diye düşünüp daha cok üzülüyorum.
Mantıklı düşğnemedigim hassas bir dönemdeyim. Toparlayınca geçecektir...

sizi asagi çeken kisilerle gorusmemeye çalisin. Size kendinizi iyi hissettiren arkadaslarinizi tercih ederseniz destek yerine kostek olmamis olurlar.
Hem de dostu dusmani alenen tanimis olursunuz bu surecte.
İnsallah hepimize hayirli kapilar açilir.

açılmaz mı? açılır elbet. ben de yakın zamanda uğruna 10 senemi verdiğim mesleğimi köşeye atıp, sıfırdan başka bir mesleği öğrenmeye başlamak istiyorum.
daha öğrencem de çalışcam daaa...
olsuun, düşüncesi bile mutlu ediyor.
ben de işimden memnun değilim, saçma sapan saygısız insanlarla uğraşmaktan sıkıldım.
bu insanlar da acıyacak şey deşmeye bayılırlar, konuşan konuşuyor zaten. muhatap alıp görüşmeyin gitsin.

Emin olun açılacaktır hemde daha hayırlı kapılar açılacaktır . Allahım bundan sonra yolunuzu açık etsin . Bende sizin duruma benzer bi durum yaşadım . Bıraktım herkes yapma etme dedi ama şuan iyiki bırakmışım diyorum . Evlendim atandım anne de oldum . İni sizin de bundan sonra hep İYİKİ ile başlayan cümleler kurduğunuz bi hayatınız olur ...

Sen de kendimi gördüm İpek, aynı yoldayım ve çok yoruldum ; ruhum çok yorgun ve kimse anlamıyor beni. Bedensel olsa yat geçer derim ama geçmiyor. Gözlerimi kapatıp bambaşka bir yerde uyanmak istiyorum, başka dillerin konuşulduğu bir coğrafyada yeniden başlamak yirmilerine dönmek istiyorum. Senden farkım ise ben olduğum yerde yapayalnızım, şin kötüsü kimseyi de özlemiyorum artık annem dışında, hayal kırgınlıklarım var sadece zamanla biriken

Gel kaçalım beraber bir ada ülkesine:) Ne olmuş olmuş:) bir kapı elbet açılır, hasta ruh sağlığı bozulmuş ama akademisyen olan bir İpek yerine, sağlıklı ama başka bir iş yapan İpek hem senin için hem ailen için daha kıymetlidir bunu asla unutma.

Ne kadar güzel yeniden başlamak için çok enerjik olmak. Ama inanın bana çok zor geliyor artık... madem böyle olacaktı, zaten 6 sene önce de olabilirdi.
İnsanlar iyi niyet görünümü altında cidden çok kötü olabiliyorlarmış öğrendim

İyi niyetleriniz için çok teşekkür ederim. Böyle hikayeleri duymak bana güç veriyor :)

Çok haklısınız. İşte sizle aynı yolda gidiyormuşuz. Ben artık daha fazla dayanamadım.
Yurtdısında yanlız mısınız? O daha zordur eminim, çünkü insan böyle zamanda ailesini istiyor.
Hayal kırıklıklarını sormayın hiç, aklıma geldikçe yüreğim sızlıyor. Ama verdigim kararın hala arkasındayım. İleride toparlayınca iyi ki yaptım diyecegimden eminim ben de...

Türkiyede okumak, kariyer yapma üzgünüm ama maddi bir derdi olmayan zevkine okumak isteyenlerin eğlencesi zaten. Ne ilerlersiniz ne faydasını görürsünüz. Bence çok iyi yapmışsınız.

Ben de üniversitemi 3. senemde bıraktığımda aynı şeyleri bana da dediler.
vah vah tüh tüh ay çok kötü...
oysa ben mutluydum hayatımda böyle mutlu olmamıştım.
daha iyi okul kazandım daha iyi yerlere geldim.
çok istifa ettim çok bıraktım sonra daha iyileri daha güzelleri çıktı karşıma..
bir kapı kapanır diğeri açılır gerçekten doğru.

size tavsiyem 'ayy canım çok üzüldüm, kahroldum, üzülme cınım vs.' diyenlere
'yooo valla ne üzülcem harika bir karar aldım o kadar mutluyum ki yerimde duramıyorum nefes alıyorum' falan diyin neşeli neşeli. İnanılmaz dumur oluyorlar :)

İkinizi okudukça kendimi görüyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…