- 2 Aralık 2011
- 2.953
- 8.934
- 408
- Konu Sahibi bendeuyeolcam
-
annenin gitmesinden ve bir daha dönmemesinden ya da annenin başına bir şey gelmesinden korkan, çekingen, içe dönük, oldukça utangaç bir çocuk.
Sosyal kaygıları var.
Her çocuğun alışma süresi ve türü farklı oluyor. Genel olarak birkaç gün içinde annenin uzaklaşması ve alışma sürecinin başlaması gerekir fakat;
Bu kısım özel bir durum. Bu durumda standardın dışında bir alışma sürecinin uygulanması taraftarı olurdum ben. Anneli oyun grubunu sürece dahil ettiniz mi?
Nihayetinde kreşteki çocuklar çoğunluk olarak Eylül ayından beri oradalar. Birbirlerini tanıyorlar ve oyun arkadaşı olarak kabullenmiş durumdalar. Bu durumda kızınız hem sizden ayrı kalmakla mücadele edecek hem gruba kendini kabullendirmekle.
Evet eninde sonunda alışacaktır fakat önemli olan en mutlu şekilde alışması.
Henüz bırakılmak için hazri değil sanırım benim oğlum dört yaş üç aylik. Geçen hafta basladi anaokuluna . İlk hafta beraber gittik hergun bir iki saat zaman geçirdik önce oyun alanına aldılar sevsin diye bikac gün sonra oyundan sonra bı saat kadar sınıfa aldılar. Ben sınıfa çıkmadım okulun giriş katında bekledim . Ve söyledim ona ben seni burda beklicem diye. Yarm saatte bir beni kontrol etti. İkinci hafta ben girmedim okula sabah servis götürdü üçten sonra ben almaya gittim normalde beş otuzda bitio okul saati biz ikinci haftayı üç bucuga kadar olarak devam ettik. Şimdi üçüncü hafta olcak tamamen okul saatini orda geçirip servisle gidip gelcek ben almicam artık. Bu tarz işler kademeli olmalı ki sizin çocuğunuz daha küçükmüş. Zaman tanıyın. En büyük pişmanlığım geçen sene oyun grupları na gitmemek oldu. Oyun gruplarına gidin ama çocuk hazır değilse yalniz bırakmayın daha bebek sayılır.
Kızınızı ilk hafta hiç bırakıp gitmemeniz gerekirdi.
Oryantasyon süresi çocuğun mizacına ve tepkilerine göre belirlenmeli.
Ayrıca yaş olarak da oyun grubu hele anneli oyun grubu yaşını çoktan geçmiş çocuğunuz.
Ayrılma kaygısının da güvenli bağlanmayla yakından ilgisi vardır.
bizde bu durum 9 hafta boyunca yasandi. artik mahvolmustum her gece agliyordum. benim yüzümden diye. sonra babasi denedi 1 haftada alisti. toplam 10 hafta sürdü... simdi sabahlari biraktigim yantrik yantrik giriyo arkasina bakmadan
Konu sahibi konunuzu baltalamak istemiyorum fakat sevgiliÇocuğun güven duygusunu zedelemeden okul öncesi kuruma alışabilmesi için önce öğretmenine alışması ve onunla bağ kurması lazım.
Akran ilişkisi daha sonraki aşamada kurulur.
İlk hafta gruba dahil olma süresi 1 saatle başlayıp 2 saati geçmemeli.
2.hafta süre yavaş yavaş arttırılmalı.
Siz, babası veya güvendiği üçüncü bir şahıs çocuk rahatça, tek başına gruba uyum sağlayana kadar kurumda beklemeli.
Her istediğinde çocuk ebeveynini görebilmeli.
36-48 ay arasında 3. Haftanın sonuna kadar oryantasyonda zorlanmayı normal kabul ederiz.
Çocuğun güven duygusunu zedelemeden okul öncesi kuruma alışabilmesi için önce öğretmenine alışması ve onunla bağ kurması lazım.
Akran ilişkisi daha sonraki aşamada kurulur.
İlk hafta gruba dahil olma süresi 1 saatle başlayıp 2 saati geçmemeli.
2.hafta süre yavaş yavaş arttırılmalı.
Siz, babası veya güvendiği üçüncü bir şahıs çocuk rahatça, tek başına gruba uyum sağlayana kadar kurumda beklemeli.
Her istediğinde çocuk ebeveynini görebilmeli.
36-48 ay arasında 3. Haftanın sonuna kadar oryantasyonda zorlanmayı normal kabul ederiz.
Çocuğunuzun doğum tarihini ay ve yıl olarak yazarsanız daha iyi açıklayabilirim.
Kizim 18 aylik iken krese basladi. Ama alisma surecimiz asla boyle olmadi. Zaten kurumda buna izin vermedi. Aglayarak alisma kavrami bizim kresimizin onayladogi bir durum degildi. Bence baska bir oyun grubu secin. Bir kosede cocugu aglatmayan..
Benim oğlum doğdu doğalı annesiyle birlikte hiç ayrılmadık ve doğal olarak bana aşırı düşkün bu yüzden kreş süreci çok endişeliydim ilk beş gün bende yanındaydım arkadaşlarına karışmıyodu ama onları izliyor gözlemliyordu, boyama veriyordu öğretmeni karalayıp bırakıyordu, sürekli bahçede oynamak istiyordu ben bu hallerini görünce kesinlikle alışmayacak diye düşünüyordum ve çok üzülüyordum. İlk bensiz bıraktığım gün tabii ayrılmak istemedi çok ağladı koluma yapıştı bırakmıyor sakince konuştum öğretmeni de konuştu girdi içeri, diğer gün gitmek istemedi ondan sonraki gün de ama ikna ederek götürdüm ve mucize gibi öyle bir uyum sağladı ki bu sene ikinci yılımız aynı kreşte ve koşarak şarkılar söyleyerek gidiyor okula gitmediğinde üzülüyor, arkadaşlarını çok seviyor okuldan ayıramıyorum:) yani merak etmeyin alışacak ve çok mutlu olucak biraz zamana ihtiyacınız var sadece.
p.tesi gittiğinizde yine 10 dk deyin yarım saatte dönün.
o yaşta zaman kavramları pek yoktur 10 dk mı 30 dk mı geçti anlamaz. ama 30 dk deseniz çok gelir.
böyle böyle 2 saate tamamlamayı deneyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?