- 12 Mart 2009
- 5.981
- 4.905
- 173
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
-
Oyy hic bitmiyor ki. Kurutma makinesi ottu az once. Nasil kalkacagim bilmem yerimden yoruldum... derdi annem, haklıymış kadıncağız.. ozamanlar, lay lay lom yaşadığımdan ne demek istediğini anlamazdım, anlasam da abarttığını düşünürdüm.. şuan anlıyorum, yeminle sil süpür, derle topla, çamaşır yıka as topla ütüle.. elimin biri toplamakla meşgul ama hala bitmiyor yetmiyor... mis gibi yapıp çıktığım ev bir kaç saate eski halinden beter oluyor....
evini her daim toplu tutabilenlere, tutmayı becerebilenlere vallahi de billahi de nasıl imreniyorum bi bilseniz... ayakta alkışlıyor, önünde eğiliyorum onların... atomu parçalamak kadar önemli birşeyi başarıyorsunuz hatunlar, vallahi helal olsun... ah bir de bize söyleseniz de bir formülü yöntemi stratejisi varsa, bizde öyle olsak... evlerimiz fabuloso reklamlarındaki gibi olsa, eline kahvesini alıp kitabını okuyan bir kadın gibi ferahlık temizlik kokan evimde bende bacak bacak üstüne atıp otursam, alsam kahvemi kitabımı, derinden derinden okusam... diyeceğim de şuan bile bu yazıyı yazarken başımı hafiften kaldırıp baktım da, oyuncaklar dağılmış, az önce yenilmiş meyve tabağı sehpada... yere düşmüş çekirdek kabukları... ve çamaşır makinesinin BİTTİ yazan kırmızı ışığı....
... derdi annem, haklıymış kadıncağız.. ozamanlar, lay lay lom yaşadığımdan ne demek istediğini anlamazdım, anlasam da abarttığını düşünürdüm.. şuan anlıyorum, yeminle sil süpür, derle topla, çamaşır yıka as topla ütüle.. elimin biri toplamakla meşgul ama hala bitmiyor yetmiyor... mis gibi yapıp çıktığım ev bir kaç saate eski halinden beter oluyor....
evini her daim toplu tutabilenlere, tutmayı becerebilenlere vallahi de billahi de nasıl imreniyorum bi bilseniz... ayakta alkışlıyor, önünde eğiliyorum onların... atomu parçalamak kadar önemli birşeyi başarıyorsunuz hatunlar, vallahi helal olsun... ah bir de bize söyleseniz de bir formülü yöntemi stratejisi varsa, bizde öyle olsak... evlerimiz fabuloso reklamlarındaki gibi olsa, eline kahvesini alıp kitabını okuyan bir kadın gibi ferahlık temizlik kokan evimde bende bacak bacak üstüne atıp otursam, alsam kahvemi kitabımı, derinden derinden okusam... diyeceğim de şuan bile bu yazıyı yazarken başımı hafiften kaldırıp baktım da, oyuncaklar dağılmış, az önce yenilmiş meyve tabağı sehpada... yere düşmüş çekirdek kabukları... ve çamaşır makinesinin BİTTİ yazan kırmızı ışığı....
Ayynen katılıyorum benim eşim çocuktan beter bi öğretemedim düzenli olmayı çorabının birini salondan birini banyodan topluyorum benim derdimde oyuncaklar vee fazla eşyalar dediğinz gibi olmadan kolay kolay düzenli olunamaz gibi gelıyo banadaEv düzen ve temizliğinin düşmanlarını açıklıyorum :)
Tabi ki ilk olarak fazla eşyalar, danteller, fazla yastıklı oturma grupları, oturma gruplarına kirlenmesin diye serilen örtüler,tezgaha elimin altında olsun diye dizi dizi dizdiklerimiz, evdeki dolapların az olması, belirlediğimiz yerde tutamadığımız süs eşyaları ... ennnnn büyük sebep ise dağınık koca ve evin bıcırıkları
Ben en iyi çözümün herşeyin yerinin belli olması ve ev halkına aldığını tekrar yerine koyma alışkanlığının kazandırılması olduğu kanısındayım.
Evet benim evim öyleydi. (Gerçi ben yarım gün çalışıyordum.) Sonra kızım oldu.Oyy hic bitmiyor ki. Kurutma makinesi ottu az once. Nasil kalkacagim bilmem yerimden yoruldum
Calismayan kucuk cocugu olmayan pek misafiri gelmeyen birinin evi sanirim her daim duzenli temiz olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?