- 18 Eylül 2006
- 161
- 176
- 303
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
-
Çocuk olmadığı halde ev darman durman.
Kediler sanırım çocuk yerine geçiyor bende
Demin birisini gordum yatak odasından çorapları alıp mutfağa taşıyor :))
süpürdüğüm sildiim zaman sevinemiyorum.. ohh mis gibi oldu deyip arkama yaslanamıyorum ki... çünkü biliyorum biraz sonra aynısı olacak.. ömür temizlikle geçiyor farkında olmadan..
birçok insan için sıradan ve klasik birşey olan kitap okumak, arkasına yaslanmak benim için inan lükse dönüştü... hayattaki en sevdiğim şeylerin en başında kitap okumak gelirdi, ama şimdi kitabımı elime alamıyorum...
tam okyacak oluyorum, bişey çıkıyor, birazdan okuyayım diye sehpaya elimi bi attım, çekirdek kabuğu toplamaktan, peçeteleri düzeltmekten kitabı unuttum bile...
... derdi annem, haklıymış kadıncağız.. ozamanlar, lay lay lom yaşadığımdan ne demek istediğini anlamazdım, anlasam da abarttığını düşünürdüm.. şuan anlıyorum, yeminle sil süpür, derle topla, çamaşır yıka as topla ütüle.. elimin biri toplamakla meşgul ama hala bitmiyor yetmiyor... mis gibi yapıp çıktığım ev bir kaç saate eski halinden beter oluyor....
evini her daim toplu tutabilenlere, tutmayı becerebilenlere vallahi de billahi de nasıl imreniyorum bi bilseniz... ayakta alkışlıyor, önünde eğiliyorum onların... atomu parçalamak kadar önemli birşeyi başarıyorsunuz hatunlar, vallahi helal olsun... ah bir de bize söyleseniz de bir formülü yöntemi stratejisi varsa, bizde öyle olsak... evlerimiz fabuloso reklamlarındaki gibi olsa, eline kahvesini alıp kitabını okuyan bir kadın gibi ferahlık temizlik kokan evimde bende bacak bacak üstüne atıp otursam, alsam kahvemi kitabımı, derinden derinden okusam... diyeceğim de şuan bile bu yazıyı yazarken başımı hafiften kaldırıp baktım da, oyuncaklar dağılmış, az önce yenilmiş meyve tabağı sehpada... yere düşmüş çekirdek kabukları... ve çamaşır makinesinin BİTTİ yazan kırmızı ışığı....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?