• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir koca karısına bu hakareti yapar mı?

geri kafalılık.karşındakini önce insan olarak görmeli, cinsiyetiyle yaklaşmak insanlara işte böyle toplumu kutuplaşmaya erkeklere potansiyel sapık gözüyle bakılmasına kadınlara da herkesten tecrit bir yaşam sunmaya başlar. insan toplumsal bir varlıktır ve kadın ve erkek içiçe yaşamazsa eğer daha başka sapkınlıklara yol açar. kadın ve erkeğin ayrıştırıldığı toplumlarda iki cins birbirinden okadar ayrı tutulurki birbirini insan olarak görmekten çok birbirine ne yaşta ve konumda olursa olsun merak ve ilgi duymaya başlar. yasaklar istek ve ilgi doğurur çünkü.eşinizinkide böyle bir zihniyet ne yazıkki.ve bu zihniyetin sonu yoktur. bugün konuştunuz diye tepki gösterir yarın aynı odada durdunuz diye gösterir ertesi gün afganistendaki burkaya girseniz nafile.

Yaa bu arada ben kadınların üzerine vazife olmayan konuların mesela siyaset 4 yıl lisans 2 yıl da yüksek lisans olmak üzere eğitimini aldım.. Eğitimim dışında bir işte çalışıyor olmama rağmen akademik eğitimim nedeniyle çeşitli kurum ve kuruluşlara bu konuda danışmanlık yapıyorum....
Neyse iyi oldu bu konuların kadınların üzerine vazife olmadığını öğrendiğim... Artık danışmanlık tekliflerini reddederim...
HAtta ben ithalat ihracat işi yapıyorum.. Global ekonomi falan da aslında kadınların üzerine vazife değildir dimi??? HAzır doğum iznine de çıkmışken işi hepten bırakıp kendimi çocuğuma adayıp komşu kadınlarla pasta börek, makyaj rejim konularında mı yetiştirsem kendimi....

Eşiniz konyanın yerlisi mi?Genelleme yapmak istemem mutlaka istisnalar vardır.Ancak çoğu konyalı erkek dolmuşa binen,alışverie çıkan,karşı cinsle konuşan,vs vs örnekleri çoğaltmak mümkün malesef iffetsiz olarak görürler,sonra da aynı iffetsizliği eşlerini başka kadınlarla aldatarak yaparlar...Yetiştirilme tarzları bu...Konyada yaşayan ama konyalı olmayan biri olarak yaşadıklarım ve gözlemlerim böyle...Allah yardımcınız olsun...

Bu arada erkeklerle ilgili olumsuz bişeyin anlatıldığı her konuda neden konyalı muhabbeti yapılıyor anlamadım..
KOnyalı değilim, eşim de değil.. Alakam yok... KOnyaya hiç gitmedim bile.. KOnya yada herhangi başka bir şehir genelleme yapılarak neden karalama konusu yapılır ki...
Her indsanın huyu suyu farklı... Bir şehre mal etmek hiç de mantıklı değil...

Yaa bu arada ben kadınların üzerine vazife olmayan konuların mesela siyaset 4 yıl lisans 2 yıl da yüksek lisans olmak üzere eğitimini aldım.. Eğitimim dışında bir işte çalışıyor olmama rağmen akademik eğitimim nedeniyle çeşitli kurum ve kuruluşlara bu konuda danışmanlık yapıyorum....
Neyse iyi oldu bu konuların kadınların üzerine vazife olmadığını öğrendiğim... Artık danışmanlık tekliflerini reddederim...
HAtta ben ithalat ihracat işi yapıyorum.. Global ekonomi falan da aslında kadınların üzerine vazife değildir dimi??? HAzır doğum iznine de çıkmışken işi hepten bırakıp kendimi çocuğuma adayıp komşu kadınlarla pasta börek, makyaj rejim konularında mı yetiştirsem kendimi....

Kır dizini otur ..!
Global ekonomi falan da deme buralarda bizim de iffetimizi bozacaksın.
Kötü içerik yapacağım ya sempatiksalakcinni

Dilin kemiği yok tabi Allah ne verdiyse konuş.
Çok saçma ve inanın bitmeyecek bu, sadece bir ortamda konuştuğunuz için iki çocuğunun annesine bunu söyleyen ve üsteleyen bir erkekğin (üzülmeyiin ama) ciddi sorunları vardır. Mesele bunu sizin kabul edip etmeyeceğiniz, söylediği şeyden pişmanlık duymadan, özür dilemeden, gönlünüzü gerçekten almadan sakın taviz vermeyin. Şimdi geçiştirirseniz ve barışırsanız inanın arkası gelecektir. Genelleme yapmak doğru değil elbet ama bu kadar dar bir düşünce ve bu kadar ağır ithamlar tahammül edilecek şeyler değil bence.

Bu arada erkeklerle ilgili olumsuz bişeyin anlatıldığı her konuda neden konyalı muhabbeti yapılıyor anlamadım..
KOnyalı değilim, eşim de değil.. Alakam yok... KOnyaya hiç gitmedim bile.. KOnya yada herhangi başka bir şehir genelleme yapılarak neden karalama konusu yapılır ki...
Her indsanın huyu suyu farklı... Bir şehre mal etmek hiç de mantıklı değil...

doğru aslında.konya eskiden beri kadın-erkek ayrımcılığının en koyu olduğu en tutucu şehir olarak bilinir ama artık 2010 türkiyesinde konya gibi birçok şehir türedi.kadınların eve kapandığı en ufak bişeyde suçlandığı şehir sayısı okadar fazlaki artık konyanın lafı bile olmazbenneyaptımki

Kır dizini otur ..!
Global ekonomi falan da deme buralarda bizim de iffetimizi bozacaksın.
Kötü içerik yapacağım ya sempatiksalakcinni

Yok yaa.. yanlış anladın sen beniiii... Ben global derken dünya gibi olmuş 9 aylık göbeğimi... ekonomi derken de aile bütçesini nasıl denkleştireceğimi kastetmiştiiiimmm....

bence çok sert tepki verin en azından uzun bir süre konuşmayın. ne demek ya. iftira attığı kişi kim? karısı. ya insan kendi namusu için böyle sözler sarfedermi. demekki sizi sahiplenmemiş. sahiplense siz birisi iftira atacak olsa karşısında durmalıydı. neyse ben bu tipleri kusura bakmayın ama ruh hastası olarak adlandırıyorum. normal ve mantıklı bir insan bunu yapmaz.

doğru aslında.konya eskiden beri kadın-erkek ayrımcılığının en koyu olduğu en tutucu şehir olarak bilinir ama artık 2010 türkiyesinde konya gibi birçok şehir türedi.kadınların eve kapandığı en ufak bişeyde suçlandığı şehir sayısı okadar fazlaki artık konyanın lafı bile olmazbenneyaptımki

Ben katılmıyorum buna, evet her şehrin bir kimliği dokusu vardır ama kadınları eve kapatan şehir bir kimlik değildir. Bu tarz bir değer yargısına sahip hastalıklı düşünceler ve insanlar vardır. Topyekün bir şehri etiketlemek aslında kızdığımız ve başından beri konuştuğumuz şeyin bir başka türlüsünü yapmaktır. Eşini erkeklerle konuştu diye iffetsiz sayan zihniyeti kınarken, kadınlara şunu yapıyorlar ondan dolayı bu şehirler böyledir geridir şudur budur demek arasında hiç bir fark yok. O da yaftalamak bu da..

eşin kıskançlıkda çığır açmış bence:1shok:arkadaşlarıyla konuştu diye iffetsiz mi olurmuş insan:olmaz:
sen iyi bir gözdağı ver eşine öyle ki bu sözü sana söylediğine bin pişman olsunaklinialirimsmile

Ben katılmıyorum buna, evet her şehrin bir kimliği dokusu vardır ama kadınları eve kapatan şehir bir kimlik değildir. Bu tarz bir değer yargısına sahip hastalıklı düşünceler ve insanlar vardır. Topyekün bir şehri etiketlemek aslında kızdığımız ve başından beri konuştuğumuz şeyin bir başka türlüsünü yapmaktır. Eşini erkeklerle konuştu diye iffetsiz sayan zihniyeti kınarken, kadınlara şunu yapıyorlar ondan dolayı bu şehirler böyledir geridir şudur budur demek arasında hiç bir fark yok. O da yaftalamak bu da..

diyorumya yaftalanacak şehir kalmadı zaten.bu hastalıklı düşünceler bütün anadoluyu sardı.eskiden kadınların ekonomik güvencesi eğitimi yokmuş dayak yiyomuş yada eziliyomuş şimdi eğitimliside çalışanıda çalışmayanıda hep birlikte eziliyor kadınlar daha bir baskı altında hatta.anneannelarimizden daha modern yaşamıyoruz ve konyaya geri diyebilecek daha ileri yaşayan bir şehirde yok.akşam tecavüze uğrayan bir kadını ne işi varmış o saatte diye suçlayan bir toplumsak eğer kırıp dizimizi oturacaz.erkeklerle konuşmak iffetsizlikse bugün yarın tek başımıza sokağa çıkmak iffetsizlik olacak.bu sorun sadece bu konuyu açan üyenin sorunu değilki.eşi ülkenin gidişatının somut bir örneği sadece. eminim şu sitede oda erkeklerle konuşmasaydı tövbe tövbe diyecek birçok kadın var. :tomato:

bende ne uyandi biliyor musun???esin erkek arkadaslarinin hanimlariyla konusurken kur yapiyor ki seni de bununla sucluyor..

Güya adamlara soru sorarken göz göze geliyormuşum, zaten göz göze gelebilmek için soru soruyormuşum,sonra da gözlerimi kaçırıyormuşum, sırf onlara kur yapmak için.

Allahim kuru iftiradan korusun
Bi insanin esi bunu diyorsa böyle bazit bisey yüzünden elalem ne demez :oklava:
Bu yenilir yutulur bi söz degil ben olsam onun Annasinda emdi sütü burnundan getirirdim
Allah sana kolaylik versin

ileri gideceğimize geriye gidiyoruz. biz kadınlar haklarımızı çok kolay aldık. oy kullanma hakımızı örneğin..
savaş vermedik yabancı kadınlar gibi.
o yüzdende değerini bilemiyoruz maalesef...

Evet maalesef
Biz haklarımızın değerini bilmezsek kaybettiğimizde anlarız ama kimse altın tepsi ile sunmaz artık.:1no2:

Tabi ki özür filan dilemedi, Tam tersi, git odana yat dedi. Konuşmayacakmışım diğer erkeklerle. Öteki bayankar hiç konuşuyormuymuş? Bayanlarla kendi muhabbetime bakacakmışım. Eşek kafam, sana ne referandumdan, ergenekondan? Yemek- makyaj muhabbetine dalıp çocuğunu büyütsene sen!

[/COLOR]

aslında haklısın. baksana kendine kızmış. neden dedim diyor.
çocuğunu büyütüp,yemek,ve makyajdan bahsetseydim ya demiş.
yani kendini suçluyor. yaptığının yanlış olduğunu düşünüyor. deminki kocasının üstüne vazife olmayan konularda ,siyaset gibi,, konuşma dediğini kabul eden minikprensesten, hiç farkı yok..

bence tirytil orada sadece ironi yapmış gerçek düşüceleri değill

bence o anda sinirliykenki belli çok kıskanmış ağzından kaçmıştır..eminim altında yatan mana aslında iffetsizlik değilde biraz çok konuşuyorsun arkadaşlarımla demek istemiştir emin ol....bu sebeb yüzünden boşanılmaz ama biraz küs surat yap..kocan belliki temiz biri

bence o anda sinirliykenki belli çok kıskanmış ağzından kaçmıştır..eminim altında yatan mana aslında iffetsizlik değilde biraz çok konuşuyorsun arkadaşlarımla demek istemiştir emin ol....bu sebeb yüzünden boşanılmaz ama biraz küs surat yap..kocan belliki temiz biri

çok iyi niyetlisiniz.. iffetsizle çok konuşuyosun nasıl aynı kefeye konulabilir ki??

Bu arada konu sahibi yok oldu :kahve:

Back
X