Bir kocanın ego tatmini

bu enişte derdı başka sankı tamam ınsan imkan varsa eşinin iyinin iyisi olsun ister ama onu mutsuz edip psikolojik baskı yaparak olmaz herhalde en azından normal karşılıklı sevgı saygının olduğu evlerde olmaz dıye düşünüyorum bu adamın derdı farklı gıbı geldı bana

Hanımlar konuyla alakalı değil ama gerçekten merakımdan soruyorum,neden konu açanlar ''Alıntı yapmazsanız sevinirim.'' diyorlar,yani maksat nedir özel bir sebebi var mıdır gerçekten merak ediyorum...
Konuya gelince,bu adamın egosu olsa önce kendini geliştirirdi.Karısının maaşının yükselişini isteyen,ama kendi maaşının ya da satatüsünün yükselmesi için kılını kıpırdatmayan erkek tipi;bu ego tatmini değil,asalaklık bence...

Bence de ego degil.. Psikolojik bir rahatsizlik bu.. Örnek vermek gerekirse yolda gördügü bir insani görüp elestirmesi.. Aslinda ayni elestiriyi kendi icinde yapiyor, baskasina söylüyor.. :ssz::ssz:

Erkekler hiç bir zaman kadının kendilerinden yüksek statüde olmasını istemezler...

O nedenle ben de ego diyemeyecegim,
sadece para için istiyor bunu...

Demek ki teyzenizle maaşı için evlenmiş...

Ayrıca başka sorunları da var gibi geldi bana...

Son düzenleme:
Alıntı yapmayın kısmını farketmediğim için yorumlarını alıntılamışım.
Sebebin geçerli olduğu için saygı duyuyorum,kusura bakma.

Cerrah olmak doktorluktan daha üst bir mertebe diye biliyorum ben yalnış bilmiyorsam.

Baskıları sonuç vermemiş maalesef. Mutsuz olucaksak boşanalım kafasında...

hayır canım daha üst değil sadece bir cerrah olan doktorla cerrah olmayan doktorun bölümleri farklı mesela bir dahiliye uzmanı cerrah değil ama cerrah tan alt da değil yani bölümleri farklı mesele bir matematik öğretmeni bir türkçe öğretmeninden daha alt ya da daha üst diyemeyiz bu da öyle işte neyse konuyu biraz saptırdım ama düzeltmek istedim

bazı erkeklerin sevgileri kadınların başarılarına dayanıyor. mesela karısı zengin diye evlenenler,karısı doktor ,öğretmen diye evlenenler vs. demekki enişten eşim ilerde yükselir ben öyle bir kadının kocası olurum ümidiyle evlenmiş.kendini onunla tatmin edecek.diğer insanlara hava yapacak belkide...eğer o mevkiye gelemiyorsa, ya da zengin ailesi batmışsa, işi için evlendiyse istifa etmek istediğinde de sevgi duyduğu durum bitiyor.malesef ki çok acı bişey

Son düzenleme:
Onca yıllık evlilik, ortak bir çocuk, hayat arkadaşlığı ..... Yazık

Teyzen yoruldum çalışmıyorum dese ne olacak ?

İnsan hayat arkadaşına bu kadar kıyabilir mi, bu kadar hoyrat olabilir mi ...

Teyzenizde hata görüyorum ben, ne demek eşe ceza vermek, nasıl bir kavramdır o hayret ettim. Bunu ilk yaptığında hadi oradan diyecekti ...

Evlilikler öyle kolay bitmiyor, neredeyse bir ömür geçirmişler birlikte, bir evlilik danışmanına gitmelerinde fayda var bence. Madem eğitimli insanlar bunun gerekliliğini anlayabilirler sanırım.

eniştenin derdi para gibi geldi banada...
çekilmez böyle adam...

ben size teyzeniizin eşinin sorununu söyleyeyim. bu baskıların sebebini: psikolojik olarak ezilmiş duygusundan kurtulmak için kendi başarısızlığını teyzeniz üzerinden gidermeye çalışıyor. yani kendi başarısızlığını görmüyor, fakat bilinçaltında bundan rahatsız. bu rahatsızlığı gidermek için yollar bulmak yerine teyzenizi daha başarılı olmaya zorluyor. sanki tezi yazsa, daha iyi bir maaş alsa o da daha başarılı olacak. evet mantıksız bir düşünce ama erkekler psikolojik olarak eksiklerini işte böyle karşı tarafa yansıtırlar.

adamın görünüşüyle ilgili sorunu varsa kadının yeterince güzel olup olmadığını sorgular faraza. aynı şekilde başarı ile ilgili sorunu varsa da bunu yine karşıya yansıtır. tabi bu her zaman bu kadar simetrik olmuyor. ama genelde bu şekilde çıkarımlar yapılabilir.

sizin yerinizde olsam teyzenize şunu tavsiye ederdim. bir daha kocası bunun için baskı yaptığında ona bunu açık ve net bir şekilde istemediğini söylesin. eğer tez yazmak istese bile bunu kendi istediği için yapacağını, onun baskı yapmasını istemediğini, illede daha fazla maaşa ihtiyacı varsa bunu kendisinin halletmesini kendisini de rahat bırakmasını istediğini söylesin. teyzeniz onun bu şekilde baskı yapmasına izin vermesin. yoksa bu gider başka bir konu gelir. adam kendi eksikliklerini karşı tarafa yansıtıp bu şekilde rahatlıyor, olan da kadına oluyor. bu yüzden teyzeniz daha da güçlensin ve bu yönden ona bir sınır çizsin artık...

Son düzenleme:
kadının parasına goz diken erkek müsvettelerınden hıc hoslanmam

teyzen daha ne yapsın ;guzel bı meslegı ıyı bı maası var

adama bak yaa bıde begenmıyor .ben olsam kesınlıkle bosanırdım .

Açıkçası ben ego tatmini değil de kendini bilerek ezdirme gördüm teyzen açısından.
O müsaade etmeseydi olaylar buraya gelemezdi.

Bir kadın elbette çalışmalı kendi ayakları üstünde durmalı istiyorsa işinde yükselmeli ama bunu kadın kendi tercihi olarak yapmalı dışarıdan öyle birinin baskısı ile olmaz. heleki eşine ne ya onca zorluu o mu çekecek bakın bir erkek olsa evli o aynı zamanda tezde yazar gider başka işte de çalışır rahat rahat ama kadın aynı anda 8 parçaya mı bölünecek günümzde iyice sömürülmeye başlandık yahu tamam güzel eğitimler aldık bir çoğumuz çalışıyoruz ama onun dışında kadınlar açısından değişen hiçbir şey yok gene erkeklerin işine yaradı bizim hem evde hem dışarda çalışıp hem de iyi birer anne ve ev kadını olmaya çalışmamız karlı çıkan gene biz değiliz ona yanıyorum. Arada gerçekten güçlü bir kaç kadın çıkıp buna boyun eğmiyor boşanabilyor ama iyi eğitimli işi gücü yerinde kadınlar gene bu sümsük beyinlileri çekiyor. Burada görüyoruz ilk okul mezunu kadın da kaynanası ile ilgili konu açıyor üniversite bitirmiş çok iyi yerlede çalışan kadınlar da yine kaynana yine bencil bir eşten dolayı filan konu açıyor ne değişti o zaman?

Son düzenleme:
Back
X