bir kp istegi. sizce ne yapmaliyim ?

Kp istedi diye kapanip gitseydin sinirlenir , uzulurdum.Iyi yapmissin kiyafetinle gitmekle ama tehlike canlari uzaktan uzaga caliyor.Bunun da farkinda ol.

evlenince hukuken de dinene de kv ve kp öz anne-baba oluyor. Allah korusun boşansanız bile nikah düşmüyor hiçbir şekilde.
o yüzden sizle böyle güzel güzel konuşmasını yadırgamadım ben önce bunu söyleyim.
ama kapalı bir insan olarak diyorum ki, içinizden gelmeli . yani o örtünün anlamını bilerek,içinizden ona bağlı olarak örtünmelisiniz.
şayet böyle bir hissiyatınız yoksa kibarca yapamayacağınızı hazır olmadığınızı söyleyip, elbisenizi de giyip gidin.
ama gitmezseniz tavır almış gibi olursunuz daha kırıcı olur.

kayınpedere ne oluyor ya? valla ben annem böyle konuşunca bile deliriyorum kaldı ki eşimin babası böyle bişey diyecek... kadının aklı yok ya ille bi erkeğin yönlendirmesi lazım.

kapanacaksan kapan bacım ama ona da kendin karar ver bi zahmet.

Bence eşinin fikri önemli birazcık. Haricinde kimse için kapanmamalısın kendini gerçekten hazır hissediyosan Allah için kapan. Düğüne gitmemek sanki ayıp olur kayinpederin trip tavır gibi algılayabilir oda güzel dille konuşmuş kırma derim ölümlü dünya

Ne kadar art niyetli insanlar var böyle
Topa tutmuşsunuz resmen yere çalmışsınız kim oluyor da şöyle de böyle de ne yorumlar gelmiş
Ne kötü dil kullanan k.p ler var.
Bayan da söylüyor her seferinde yumuşak davranır söylenir diye.
Öneri istemiş danışmak istemiş ama siz kötü olsun diye aman adamın sözünü başına çalsın d
ye demediğinizi bırakmamışsınız

Yazık gerçekten...

Oyle yorumlar yapilmiski sanki ayni toplumda yasamiyormusuz gibi.

kıyafetimi alır gider giyerim bir güzel muhtemelen düğünden önce bu konuyu konuşmuş olması düğünde açık giyinme diyedir elaleme laf olmasın diye. kendini üdşünüyor yani. sen de onun oyununa gelecek misin. aldığın kıyafeti giy git.

kibarca tesettürlü (kapalı değil) gelin istiyordunuz neden benim kanıma girdiniz babacığım diyebilirsiniz.
edit:tesettürlüyüm.

Eşiniz varken kayınpedere ne oluyor ki giyin elbisenizi gidin düğüne hem cevabını da almış olur

eşiniz varken kp ye mi dümüş , gerçi eşinize de düşmez o da ayrı.
sonuçta açıkmışsınız sizi öyle görmüş beğenmişler vs.
kendiniz istemediğiniz sürece birilerinin demesiyle kapanmakta çok garip olur.
insanın içinden gelmeli böyle şeyler

kp re bi sey diyemedim pek sessiz biriyim
4yıllık evliyim kp çıkarken bile kapanmamı istiyordu fakat bunu bana hiç söylemedi görümcemden haber yolladı sürekli. geçen akşam konuşurken müslüman biri kapanır benim çevremde hiç açık yok geliniminde çevreme uymasını isterim ddedi. bende siz alkol kullanırken farklı bir dinemi mensuptunuz dedim. ben kapanırsam ne sisin için nede sülaleniz için kapanırım kapanırsam kendim ve Allah için kapanırım buna siz karışamazsınız şuanda da kapanmayı düşünmüyorum siz böyle yaptıkça da kapalılıktan soğuyorum dedim. adamda bende şok olduk çünkü ilk kez ona karşı böyle konuştum ama çokda rahatladım yaniii siz nasıl giyinmek istiyorsanız öyle giyinin kimsenin size karışmaya hakkı yok. büyük olarak uyarabilirler fakat karar vermek size kalmış kasmayın kendinizi

tesetturlu gelın ıstıyorlarsa tesetturlu gelın alsalarmıs
bukadar ınanclılarsa sunu dusunecek beyınlerı yokmu ; yaradanın buyurduguna gore kapanmak...
kayınpederın allah mı kı onun ıstegıyle kapanacaksın nekadar komık ya

ne cürret
senın ıstegın ve esın buna saygısıyla ortaklasa karar vermelısınız kayınpederıne elaleme ne ve bu ac kapa oyunu degıl...
boyle boyle zedelenıyor ıste muslumanlıga bakıs acısı

bu mevzulari bi arkadasimla paylasmistim o da bana din, inanc sadece örtünmek degil demisti (bu arkadas kapaliydi ) hakliydi da zaten büyüklerin bu istegi biraz da gelenekten geliyor öncelikle biraz dürüst vicdan sahibi merhametli olmaya ihtiyac var Allahin rizasini bu sekilde de kazanabilir bence

Turbanli gelin isteyen turbanli alırdı. Açık alıp sonradan baskıyla kapatmak kimseye düşmez.
Ki sen istemiyorsun o başörtüsünü istemeyerek takacaksin. Bilmiyorum ben zorla kapanmam ama kapansam cok mutsuz olurdum .
Sen kendi kararlarını kendin verebilecek yaştasın.

Sa.lak sacma mevzular ya... Artık uzun uzun yorum da yapmiyorum kimsenin yorumlari kale alip duzeldigi falan yok. Herkes ne hali varsa görsün.

Yumusak dil kullanmanin onemini anlayamadim bu noktada.

Zaten adam size gore yumusak? bir dille adeta dikte etmis. Kadin dedigin kapali olur demis. Bu abuk sabuk bir beyan tek basina zaten.

Onun disinda kayinpeder gelinin yasam tarzina, kiligina kiyafetine elbette karisamaz. Ya ne olmaliydi size gore?

Mesela kayinpederiniz size gelip yumusak bir dille, memelerini acar misin biraz yavrucugum, kadin dedigin biraz meme gosterir dese, elini opup tesekkur mu edersiniz?

Ve evet ayni sey, sizin birini daha anlamli bulmaniz ayni sey oldugu gercegini degistirmez.

Yumuşak dil kullanamayanların önemini bu sitede anladım bende
Höt höt , kaba saba isteklerini dile getirenleri burda okudum ben
Dediği kelimeleri tasvip etmekten değil, iyi niyetini ortaya koyan birinden bahsedilmiş.
Hiçbir kayınpeder memelerini açar mısın demez gelinine, verdiğiniz örnek ütopik olmuş
Anlatmak istediğimi konu sahibi anlayıp cevap verdi zaten sıkıntı yok.

Bana gore hicbir kayinpeder kapanir misin da dememeli. O yuzden ayni sey oldugunu dusunuyorum zaten.

Iyi gunler dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…