bir kp istegi. sizce ne yapmaliyim ?

Icimden gelirse ancak kapanabilirim babacim deseydiniz.esinizde istiyor mu?basta sart koymuslarmiydi?

Varsin basin acik olsun kalbin acik olacagina. Grrci. Tatli dille konusmus ams kayinpeder varken daha dikkstli giynebilirsin. Zsten baska sehirdeymis.

çok iyi yapmışsınız.kendinizi niye suç işlemiş gibi hissedesiniz, kendi istediğiniz şeyi giydiniz alt tarafı.boşverin, takmayın.hep böyle devam edin.

bende bu zihniyeti anlamiyorum ya kp bi ricadada bulunamazmi ayrica da nazik bir dille bunu soylemis bana cok enteresn gelmedi bu olay. gerisi size kalmis tabiki
Bir rica mi ? Tatli gelinim canim cok yaprak sarma cekti rica etsem yapar misin gibi bisey degil ki bu. Kv size dugune gidiyoruz en seksi halinle gelmeni rica ediyorum dese kirmayacaksiniz herhalde. Neticede bir rica ..

Tebrik ediyorum sizi . .
İstemedikçe zorla olacak iş değil. .

arkadaslar keske foto yükleyebilsem bunun için mi konu açtin derdiniz kiyafetimin hiçbir dekoltesi yok bacaklarim görünmüyor sadece kollarim açikta zaten yorumlarinizi okudukça kp rin söylediklerini düsündükçe sunu bir kez daha fark ettim ki onlar benim tamamen kapanmami istiyorlar çünkü ailelerinde açik hiç kimse yok kp rim zamaninda kardesinin çocuklarina da karismis kapanmalari konusunda yani sülalede bir ben açigim ama biz nisanliyken esim bana ben sana kapan demem demisti ben de ona güvendim ki esim demiyor zaten benim hesap edemedigim sey kp

bir daha kılığınıza kıyafetinize karışırsa ve gerek eşinizle aranız bozulmasın diye gerek başka bir sebepten dolayı cevap vermeye cesaret edemezseniz hemen konuyu değiştirin ve yine kendi bildiğinizi okuyun, anlasın size karışmasını istemediğinizi.baktınız ki devam ediyor, kendim ne giyeceğime kendim karar veririm, karışmanızı istemiyorum deyin açık açık.ayy bu konuya da çok mesaj yazdım ama kendimi tutamıyorum, çok sinirleniyorum böyle şeylere.adama bak ya, siz, kardeşinin kızları...herkes kendi istediği gibi olsun istiyor.ooldu cınım.

Ortama ayak uyduruyorum diye bahane bulmak çok mantıksız. İspatı da var.

Tesettürlü kadınlar Hawai'de sahil düğününe giderken mini elbise giyer mi? Giymez.

Yani bu mahalle baskısı. Ortama ayak uydurmak falan değil.

Konu sahibi en doğrusunu yaptınız, suçluluk duyması gereken kendisini ilgilendirmeyen işlere karışan kayınpederiniz. Rahat olunuz.

Aileniz sizi ne guzel yetirstirmis ya bravo size hic bi sekilde ne kp nede kv kotulememissiniz helal olsn sana canm benm . valla sevdim seni :)

Madem kapalı istiyormuş baştan açık olmasın benim gelinim diye şart koysaymış oğluna- kaldıki oğlu rahatsız değil bu durumdan-
Ben kapalı bir insanım; kendi isteğimle kapandım ve böyle mutluyum. Ne annem için ne babam için nede çevrem için..
Allah için kapandım ve bunu içimden gelerek yaptım. En önemlisi bu bence..

Böyle baskı yapıyorlar sonra, başında sadece örtü olup, her tarafı açık insanlar görüyoruz!
Başı kapalı ya yeter..
Bence açık insanlar bu kadar dikkat çekmiyor!

Esin istese bile kendin istemedikce kapanma... zorla hiçbişey olmuyo.. kiyafetini giyip düğüne gitmende çok iyi olmuş.. bi iki kez daha söyler sonra susar.. aman takma be arkadaşım.. içinden nasıl geliyorsa öyle yaşa hayatını.

Tamam dinimizce doğru olanı anlatır ama onun baskısıyla olucak iş değil bu.. zaten iş zıtlaşmaya gider ve bu fikirden iyice uzaklaşırsınız.. bende geçen yıl çok istemiştim tesettüre girmeyi kp evimin önünden bile geçme dedi bana.. ben de size sorucak değilim ben sizin alkolünüze burnumu soktum mu hiç demiştim.. birdaha da ağzını açmadı.. herkes bu hayatı kendi yaşıyor ve hesabını kendi vericek.. size yeterince anlatmış bu konuyu sadece dua etsin artık.. siz konuştukça ben tesettürden soğuyorum deyin bence..

Benim kayınvalide de son derece tatlı dille kapansan çok yakışır diyordu. Ben ve eşim katiyen kapanmayacağımı açıklasak da arada bir derdi eskiden. Kaldı ki benim ailemde kapalı insan yok, anne tarafımdaki birkaç yengem ve neneler dışında. Eşimin yakın akraba içinde de tek açık benim. Neyse, geçen günlerde kv mini mini Bi elbiseme elbisen çok güzelmiş dedi.
Çünkü insanlar genelde, falancanın gelini kapalı, kapandı, kapadık densin/diyebilmek için bunu umuyor. Kendi hayat görüşüne göre kapattırmak veya kapalı gelin onlar için prestij.
Ama yapacak bir şey yok, işte hep bu damatlar annelerine göre eş beğenmiyor.

kp re bi sey diyemedim pek sessiz biriyim
Eşinizde istiyor sanırım,kıyafetinizi değiştirmenizi istediğine göre.
Eşiniz size rahat ol,aldığın elbiseyi giy ,ben babamla konuşurum demeliydi. Elbise alınmış,hazırlık yapılmış,tuhaf yani bu saatten sonra böyle bir talepte bulunulması. Ben olsam elbisemi giyer giderdim,kayınpederimede lisanı münasiple (kapanmayı düşünmüyorsam tabi) açıkça söylerdim.
Ayrıca kayınpederinizi ilgilendiren bir durum değil sizin nasıl giyindiğiniz.
Söz hakkı olmamalı,kendine hak görmemeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…