bir kp istegi. sizce ne yapmaliyim ?

Bi insan kapali olunca mi namuslu dinine düşkün oluyo bu nasil anlayis anlamiyorum benim kpderde kapanmami istiyo ama ben hazir degilim kusura bakmasinlar esimde gerekeb cevabi veriyo her seferinde siz karisamazsiniz diyee Allaha sukur namazda kiliyorum kuranda okuyorm din kapanmakla olmuyo malesef kvdem kapali 2 yildir evliyim ne namaz kıldığını gordm ne kuran okudugunu zaten blmiyoda kurani sure dua bile bilmiyo ee ben ne anladm boyle kapaliliktan o zaman

Reactions: anu
Kp sizin kapanmanız hususunda ki düşüncesi düğünde giyeceğiniz elbise yerine uzun kollu bir elbise giymenizle değişecekmi? Yada siz düğünde uzun kollu elbise giyerek muhterem kp nizin isteğine karşılık "evet babacığım kapanmaya karar verdim ilk adımı da düğün için aldığım açık elbise yerine uzun Kollu elbise giyerek atıyorum" mu diyeceksiniz?
Burada ki asıl sorun düğüne gitmek yasa gitmemek elbiseyi giymek yada giymemek değil.
Önemli olan sizin düşünceniz eşinizin düşüncesi nedir? Siz kapanmaya kesin kararlımısınız yani bunu baskıyla değil içinizden geldiği için yapacakmısınız? Eşinizin bu konu hakkında ki isteği nedir?
Önce bunlara cevap verip ona göre hareket edin derim.
İlk eşimin babası abileri de tutucuydu eltilerimin hepsi açık evlenip sonradan kapanmışlardı hatta hepsinin gelinliği çok kapalıydı.
Ben rahmetli kp o zaman dedim ki "Baba ben kapanmayı düşünmüyorum eşimle de konuştuk bu konuyu o da istemiyor bu konu hakkında bir daha konuşmaya gerek yok beni zorlamayın" dedim kibarca ve gelinliğimi sitraptez sırtı açık bir model yaptırmıştım.Çok laf oldu tabi eltiler kaynımlar vs. Kp lafını bile etmemişti.Velhasıl ben kapanmadım çünkü eşim ve benim kararımdı.Eşimde Kp konuştu birdaha da bu konu açılmadı.
Ben düğüne de gezmeye de dilediğim gibi giyinip gittim.Sizde nasıl istiyorsanız öyle gidin. Ve kararınızı verip kp bu durumu kesin konuşun ve konu kapansın.

Ne munasebet ne munasebet yani sinir oluyorum boyle insanlara benciller baska bisey degil sen onlarin nelerine tahammul ediyorsun peki bunu hic sordun mu kendine senin de elbet vardir onlarda tahammul edemedigjn ama sabrettigin şeyler o zan sen de onlarin degismesini iste sen istiyorsun sonucta... ayrica yazdigina gore sen de cok acik giyinen biri değilsin yani nerde nasil giyinecegini biliyorsun esine gelince de ona asil laf etmen lazim seninle acik mi evlendi kapali mi tavrin net olsun sen kendin nasil rahat ediyorsan oyle davran afadersin de kp oole dedi yok etraf bole dedi doye tavizi veriyonuz veriyonuz sonra gelip burda baskilarina dayanamiom cok eziyolar vs diyonuz... bastan tavrini koy guzelim sana karismasina izin verme sen sunu de egee bi daha bisey derse ben gayet yerinde ve uygun giyindigimi dusunuyorum siz begeneseniz de begenmeseniz de benim giyimim yasayisim bu sekilde herkesin kendi hayati var birbirimize mudahele etmez saygi gosterirsek daha mutlu oluruz de gec.

ya bakın, böyle bir görüş olamaz işte, yanlış yani.bir insan saygılı olmalıdır dersiniz, bir insan dürüst olmalıdır dersiniz...ama bir kadın kapalı olmalıdır diyen bir insan cinsiyetçidir(kadınları mal gibi gören kısıma giriyor bu kp büyük ihtimalle) ve cinsiyetçi bir insan da cahildir ve saygısızdır ve terbiyesizdir.biz de ölsün demiyoruz ama bunun hoş görülecek bir yanı yok.ayrıca adam kendine göre kafasındaki ideal kadını söylese neyse ama burada çok kesin ve genel bir cümle kurmuş ve bunu gelinine dayatmaya çalışıyor.

sizden aldigim destekle elbiseyi giydim sacimi makyajimi yaptim dügüne gidiyorum hadi hayirlisi
zaten olması gereken de buydu.lütfen bir daha kp(veya herhangi başka bir insan) sizden böyle kendisini zerre kadar ilgilendirmeyen konularda isteklerde bulunduğunda, sakın ama sakın acaba dinlesem mi düye düşünmeyin bile.

Taslanicak bi durumun yok ki. Zaten bu sitede bunu farkettim cimbizla bi laf secilip o laftan yuruyup gidiliyor. Jerkesin gorusleri farkli. Annemle bile benim goruslerim farkli beni dogurmus bu yasa getirmis. Ama farkliyiz iste..
De hade taslayin penuuu..

bende bu zihniyeti anlamiyorum ya kp bi ricadada bulunamazmi ayrica da nazik bir dille bunu soylemis bana cok enteresn gelmedi bu olay. gerisi size kalmis tabiki

bu kadar sakin karşıladğna göre seninde içinde var kapanmak.. düğüne o kıyafetle gt. eğer kapanmak istiyorsan düğnden snra ayrıyeten bi alışverişe çık a dan z ye bi sürü kıyafet al..

bende bu zihniyeti anlamiyorum ya kp bi ricadada bulunamazmi ayrica da nazik bir dille bunu soylemis bana cok enteresn gelmedi bu olay. gerisi size kalmis tabiki
dikkat ederseniz konu sahibi evlendiği ilk günden beri kapanma mevzusunun konuşulduğunu söylemiş, düğünde giyeceği kıyafet de açık bir kıyafet değilmiş zaten, sadece üstüne göreymiş ama onlar bol olmasını, uzun kollu olmasını vs istiyorlarmış; yani tesettürlü kadınların kıyafetleri gibi.ama konu sahibi kapanmak istemiyor mesajlarından anladığım kadarıyla.şimdi bunu kabul etse zaten kapanmasını isteyen kp ve kv iyice yüz bulup devamını isteyecekler, ki istiyorlarmış da zaten.ve tekrar üstüne basa basa söylüyorum, bir kadın kapalı olmalı gibi bir cümleyle bir şey rica edilmez, rica süsü verilir.ayrıca bazı arkadaşların da dediği gibi, kapalı bir kadından açılması "rica edilse" böyle dermiydiniz acaba.

"Bir rica" dediğiniz şey kapanması, yani tüm yaşam tarzını değiştirmesi. "Bir ricada da bulunamaz mı" denilerek basitmiş bir şey gibi gösterilemez. Madem bu kadar önemliydi kapalı gelin alsalardı. Açık bir kadına kapan demek kapalı bir kadına açıl demek gibi. Kapalı birinden açılması istenseydi yine "kayınpedet açık diyerek bir ricada da bulunamayacak mı" der miydiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…