Bir kurban meselesi..?

Serenad5

Canım oğlum..
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2016
3.900
7.091
158
Slm kızlar...eşim yazın çalısmiyor ben de ucu ucuna yettirebiliyorum..geçen sene kurban kesemedik bu sebepten ve yılım çok kötü geçti bu sene de malum yaz ekonomik kriz de cabası yine kesemeyeceğim diye çok üzülüyorum ve yine kötü bir yıl geçirecekmişim gibi hissediyorum gerçekten kiraydı krediydi derken elimde hiç bi sey kalmıyor kredi kartından yiyoruz geri kalani köşede biriktirdiğim üç bileziğim var yarın öbür gün ev peşinatı yapmak için siz ne düşünüyorsunuz bozdurup kurban kesmeli miyim?..Konu dine çekilmesin dini değil maddi çünkü..

Siz çalışıyor musunuz siz düzenli bi para alıyorsanız,bozdurup kesebilirsiniz bence.

Şart değil kurban kesmek. Özellikle bu maddi durumlarınızdan dolayı hiç şart değil. Kesemediğiniz için de seneniz kötü geçmesin. Elbet düzene girdiğinizde acısını çıkartırsınız.

Canim denk gelmistir. Kendini sartlandirma. Allah hepimize kurban kesme gucu vrsin. Gecen yaz kestik ama yinede cok berbatbir yil gecirdim. Bu yil hic durumumuz yok kesmeyi duusnmuyoruz. Allah maddi imkani olanlara kesme gucu versin insallah. Kurban hayatimizi daha iyi yasayabilmemiz icin bir firsat degil. Gecimin zorlasiyorsa kesme. Ama illaki bi hayir yapmak istiyorsan kan akitmak anlamnda al 2horoz kestir temizlet durumu olmayan iki eve ver hayir islemis olursun.gcune gore yap ibadetini.

Kurdan etkilenen kurbanı, ekonomik durumunuz el vermiyorsa kesmek ya da bağışlamak zorunda değilsiniz bence. Ve evet senelik durumunuzla kurban kesmenizin alakası yok, ha maddi açıdan diyorsanız başka. Zaten kurban da amacının dışına çıktı, herkes etin en iyi kısmını kendine ayırıyor, komşusuna et dağıtan bile kalmadı. Gerekli görmüyorum şov gibi artık biraz.

Bu durumda kesmeniz dinen uygun bile olamayabilir.
Sonuçta evin huzuru kaçabilir parasızlıktan.
Konu tamamen dini. Bir hocaya danışın.

yahu borcu olanın kurban kesmesi kadar saçma birşey yok neden bu kadar dert ettiniz ki??? illa satacaksanız 3 bilezikten ev peşinatı falan olmaz borçlarınızı kapatın...

Kurban kesmeyin daha uygun bir bağış yapın. Yılım kötü geçecek derseniz geçer tabii. Şahsen ben löseve bağış yaptığımda, yoksul bir ailenin bayramlık erzağını aldığımda, bir köy okuluna kırtasiye bağışı yaptığımda, bir hayvanın canını aldığımdan daha huzurlu hissediyorum. Üstelik yılın belli zamanı yapmıyorum, ne zaman elime fazla para geçse yapıyorum.

Servetiniz nisap miktarını geçiyorsa kesmeniz gerekir. Duruma göre sizinkide geçmiyor sanırım yine de Dinayet i arayıp bir görüşmenizi tavsiye ediyorum

Bir de anlamadığım kredi borçlarınız varken neden bilezikleri tutuyorsunuz?
Bozdurunca krediyi kapatacak kadar etmiyorsa haklısınız tabi ama bankaya faizli borç ödemektense kapatmak daha iyi değil mi?

yahu borcu olanın kurban kesmesi kadar saçma birşey yok neden bu kadar dert ettiniz ki??? illa satacaksanız 3 bilezikten ev peşinatı falan olmaz borçlarınızı kapatın...

Konu sahibini tenzih ederim kredi çekip kurban kesen var bu ülkede. Eşi dostu kurban kestiler desin herhalde mantık..

Biz 5 yıldır bankaya ev kredisi ödüyoruz. Ev benim malım değil. Yani hala bankanın. Birikim yapacak kadar param kalmıyorsa neden kurban keseceğim diye kasayım ki kendimi?
Başka şekillerde veririm sadakamı..

bende aynı durumdayım, kurban hayatımda kesmedim ,keser miyim bilmem?? ama borçsuz harçsız bir hayatın yoksa kurban keseceğim diye kendini paralamanın da anlamı yok...

Ben lafi dolandirmicam ben olsam keserdim sizi anladim bu kalbin hissettigi bsy iciniz hic rahat etmez

Valla biz kiradayken bizde 5 yıl hiç kesmedik borç harç kira zar zor yetiştiriyorduk bizimde 4 bileziğimiz vardı ama onuda evin peşinatına ekledik 10 bin para ettiler yinede Allah affetsin bende her sene ağlıyordum.. bu yıl ev sahibi olduk Allah herkese nasip etsin inşallah. Yine çok borcumuz var ama bu defa en azından kirada değiliz diye keseceğiz inşallah.. yani çok borç varsa durumuz iyi değilse yapacak biişey yok Allah görüyor biliyor zaten

O bileziklerden birini bozdurup kesin derim hem bu yiliniz nasil gececek bir deneyin .Belki kader size guler .Kurban sevabına .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…