Şart değil kurban kesmek. Özellikle bu maddi durumlarınızdan dolayı hiç şart değil. Kesemediğiniz için de seneniz kötü geçmesin. Elbet düzene girdiğinizde acısını çıkartırsınız.
Sizde bilip bilmeden yorum yapmayın bence. Durumu olmadığı halde binlerce insan kurban kesemiyor. Durumu olupta canı istemeyen kesmiyor, canı isteyen de kesiyor. Hiçbir şeyde zorlama yoktur. Vacipleri, farzları uygulamakta insanın isteğine göre.şart değil mi bence bilip bilmeden yorum yapamayın kurban kesmek Vacip vacipler de farzlar kadar kıymetli ha arkadaşın durumu olmaz kesemez o ayrı sadece ben şart değil demenize takıldım
Canım nasıl hiçbirşey de zorlama yoktur? Farz vacip olan şeyi yapmak zorundasın zaten. Yapmama gibi bi şansın yok. Ki yapmıyosan o da senin islamla arandaki bağı gösterir. o da senin bileceğin iş.Sizde bilip bilmeden yorum yapmayın bence. Durumu olmadığı halde binlerce insan kurban kesemiyor. Durumu olupta canı istemeyen kesmiyor, canı isteyen de kesiyor. Hiçbir şeyde zorlama yoktur. Vacipleri, farzları uygulamakta insanın isteğine göre.
Sizde bilip bilmeden yorum yapmayın bence. Durumu olmadığı halde binlerce insan kurban kesemiyor. Durumu olupta canı istemeyen kesmiyor, canı isteyen de kesiyor. Hiçbir şeyde zorlama yoktur. Vacipleri, farzları uygulamakta insanın isteğine göre.
Hayır zorunda değilim. Ve hiç kimse de zorunda değil. Çok teşekkürler iyi akşamlar.Canım nasıl hiçbirşey de zorlama yoktur? Farz vacip olan şeyi yapmak zorundasın zaten. Yapmama gibi bi şansın yok. Ki yapmıyosan o da senin islamla arandaki bağı gösterir. o da senin bileceğin iş.
Teşekkürler açıklamanız için.orası öyle insanların isteğine göre tabi ki yaparsın yapmazsın konulan şartı dinde zorlama yoktur yalnız siz fetva verir bi şekilde yorum yapınca mecbur cevap vermek zorunda kaldım ki açıklama da yaptım durumu olmayan kesmez zaten
Yav işte anlamadığınız şey bu. Kimse size silah dayamıyo. Ama zorundasınız. Sizin yapmamanız bu dini görevin vacip olduğunu iptal etmiyor. Kafalar bir değişik çalışıyor. Yapacak birşey yok.Hayır zorunda değilim. Ve hiç kimse de zorunda değil. Çok teşekkürler iyi akşamlar.
Hanımefendi, evet ne demek istediğinizi anladım. Vacip’in ne anlama geldiğini de biliyorum. Sizinde anlatmak istediğinizi de anlıyorum o yüzden teşekkürler bilginiz için.Yav işte anlamadığınız şey bu. Kimse size silah dayamıyo. Ama zorundasınız. Sizin yapmamanız bu dini görevin vacip olduğunu iptal etmiyor. Kafalar bir değişik çalışıyor. Yapacak birşey yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?