Bir kurban meselesi..?

Durumu olmayana kurban farz değildir zaten ne alakası var yılınızın kötü geçmesiyle kurbanın o zaman kesmeyen herkesin kötü geçmesi lazım tesadüf sadece.Çok kesmek istiyorsanız bir dahakine azar azar para biriktirin her ay kenarınıza koyun

80 gr altınınız yoksa maddi sıkıntı borç çoksa kesmeniz vacip degil.
sadaka verin belayı hastalıkları defeder.
bukadar ihtiyaç sahibi insanın duası sizin engeliniz olur
son birşey bir çok güvenilir kuruluş düşün miktarda kurban kesimi yapıyor.hisse vermeden vacip kurban kesiyor.
etlerin hepsi de dagıtılmış oluyor

Şart değil kurban kesmek. Özellikle bu maddi durumlarınızdan dolayı hiç şart değil. Kesemediğiniz için de seneniz kötü geçmesin. Elbet düzene girdiğinizde acısını çıkartırsınız.

şart değil mi bence bilip bilmeden yorum yapamayın kurban kesmek Vacip vacipler de farzlar kadar kıymetli ha arkadaşın durumu olmaz kesemez o ayrı sadece ben şart değil demenize takıldım

şart değil mi bence bilip bilmeden yorum yapamayın kurban kesmek Vacip vacipler de farzlar kadar kıymetli ha arkadaşın durumu olmaz kesemez o ayrı sadece ben şart değil demenize takıldım
Sizde bilip bilmeden yorum yapmayın bence. Durumu olmadığı halde binlerce insan kurban kesemiyor. Durumu olupta canı istemeyen kesmiyor, canı isteyen de kesiyor. Hiçbir şeyde zorlama yoktur. Vacipleri, farzları uygulamakta insanın isteğine göre.

Canım nasıl hiçbirşey de zorlama yoktur? Farz vacip olan şeyi yapmak zorundasın zaten. Yapmama gibi bi şansın yok. Ki yapmıyosan o da senin islamla arandaki bağı gösterir. o da senin bileceğin iş.

orası öyle insanların isteğine göre tabi ki yaparsın yapmazsın konulan şartı dinde zorlama yoktur yalnız siz fetva verir bi şekilde yorum yapınca mecbur cevap vermek zorunda kaldım ki açıklama da yaptım durumu olmayan kesmez zaten

Esiniz neden çalışmıyor?kurban maddi durumu iyi olanların kesmesi gereken bişey.sizin iyi degil neden yılınız kötü gecsin buna bağlamayın bence.ins herşey iyi olur sizin için

Canım nasıl hiçbirşey de zorlama yoktur? Farz vacip olan şeyi yapmak zorundasın zaten. Yapmama gibi bi şansın yok. Ki yapmıyosan o da senin islamla arandaki bağı gösterir. o da senin bileceğin iş.
Hayır zorunda değilim. Ve hiç kimse de zorunda değil. Çok teşekkürler iyi akşamlar.

Hayır zorunda değilim. Ve hiç kimse de zorunda değil. Çok teşekkürler iyi akşamlar.
Yav işte anlamadığınız şey bu. Kimse size silah dayamıyo. Ama zorundasınız. Sizin yapmamanız bu dini görevin vacip olduğunu iptal etmiyor. Kafalar bir değişik çalışıyor. Yapacak birşey yok.

Benim bildiğim durumu iyi olana kesin denilmiştir,

Kurban kesimine karşıyım ben mesela, kurban keseceğime gider bir vakfa bağış yaparım, yiyecek ekmek bulamayana yardım ederim elimden geldiğince, üstelik bunun için yıldaki 4 günü beklemem gerekmiyor, yılın 365 günü benim...

Şimdi benim senelerim bu durumda nasıl geçer sizce?

Son düzenleme:
Yav işte anlamadığınız şey bu. Kimse size silah dayamıyo. Ama zorundasınız. Sizin yapmamanız bu dini görevin vacip olduğunu iptal etmiyor. Kafalar bir değişik çalışıyor. Yapacak birşey yok.
Hanımefendi, evet ne demek istediğinizi anladım. Vacip’in ne anlama geldiğini de biliyorum. Sizinde anlatmak istediğinizi de anlıyorum o yüzden teşekkürler bilginiz için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…