• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir kv derdi de benden

Evet sanırım öyle savaşmak istemiyorum güzellikle olsun istiyorum herşey ama olmuyor malesef
Herkesin anladığı bir dil vardır.Güzellikle anlatmaya çalışmışsın anlamamış.
Aslında anlıyor da bal gibi maksat inatlaşmak... biliyor musunuz geçen yıl kola içen bir bebek öldü.bu çok ciddi bir durum.biraz sert olun gerekirse surat yapın ama bir dur deyin artık...mesela bir şey mi yapıyor sizin istemediğiniz "aaa anne napıyosun olur mu hiç öyle bir daha sakının asla asla olmasın" gibi tepkili olun sesinizi yükseltin biraz...

kızlar fikir istiyorum sizden ben mi abartıyorum

Kv herşeyimize müdahale etmeye çalışan bir insan . Bi kızım var onun ismimi koymak zorunda kaldık (!) Başta kendi isteğimizle ismini koyacaksken ben yanına isim koymak istedim kabul etmedi eşimle çok huzurum bozuldu sonra yuvamın huzuru için kabul etmek zorunda kaldım neyse sorunum bu değil kızımı çok seviyor tamam iyi hoş çok güzel ama abartıyor gerçekten bazen bize gelirken veya biz onlara gidince merdivenlerden çıkana kadar kızımın adını bağırıyor binada yavrum yavrum diye insanlar rahatsız olacak diyorum yok ki haftada bazen 3 4 gün görüştüğümüz bile oluyor. Yine sevdiğinden sürekli bişeyler alıyor kızıma kıyafet vs bu güzel bişey ama kızıma hiç bişeyi kendi zevkime göre alamıyorum çünkü herşeyini o alıyor bana alacak tek Bi çöp kalmıyor 9 10 yaşına kadar giyecek kıyafetlerini aldı çocuk daha 2 yaşında. Şuan onlardayız kp aradı Bi yere gideceklermiş kızımı aldığı gibi gitti iki kere sordum anne nereye gidiyorsunuz diye inatla söylemedi artık yavaş yavaş sabrım taşmaya başladı. Kızımda o kadar etkileniyor ki artık ben ona kızınca baba (babaanne) diye ağlıyor. Ben bişey yapsam hemen çocuğa sarılıp susturuyor (çocuğa bişey yaptığım bişey Yok tabiki mesela altını alacağım kızım istemediği için ağlıyor kalkınca hemen kucağına alıp susturuyor) çocuk düşsün ağlasın benden önce kucağına alıyor ondan önce davranıp çocuğumu susturmaya çalışsam kucağımdan alıp o susturuyor.Abartıyor muyum Allah aşkına Bi şey deyin..
Haftada 3 4 kez niye gorusuyorsunuz o kv ile. Hayir sizde huzur yok farkındaysaniz.

Ben olsam bir adini koymazdim hadi konacak yanina isim illaki konulurdu.

Iki benim bilmedigim yere kizimi alip gitmesine asla izin vermezdim. Gerci bu tip kv ile kizimi asla yalniz bırakmazdım.

Üç istediği kadar kiyafet alsin ben cikar kisima begendiklerimi alir giydirirdim.

Dört o kv yeri gelince lafimi söyler kizimi alir cikardim.

Madem bu kadar düşkün 10 gün gormesin peşinde dolanacaktir.

Kendinizi kullandirmayi birakip artik kizinizin kontrolunu elinize alin.

Annesinden önce bir cocuk babanesine duskun yetisiyorsa bu suç tamamen annenindir.

Kızlar yorumlarınızı okudum hep çok haklısınız ..

Sabaha kadar başım ağrıdı yatamadım eşim artık hastahaneye götürecekti hamileyim , durum öyle olunca eşim sabah annesini aradı böyle yapman mavi yi çok üzmüş diye bana verdi teli konuşun halledin diye ama Can'ım o kadar sıkkındı ki anne lütfen sonra konuşalım dedim oda sana kasıtlı bişey yapmadım ben ama tamam bekliyorum dedi arayıp konuşacağım nasıl davranmalıyım güzellikle anlatmak istiyorum fikir istiyorum tekrar sizden ?

Biraz benim kv'ye benzettim.
Benimki de daha bebeğim 2,5 aylıkken götürmeye kalktı. Gelmiş bebek uyuyor, giydir götürcem diyor.
Nereye dedim, amcası sevecek dedi bana.
Olmaz, götüremezsin dedim, amcası sevecekse gelsin benim evimde sevsin dedim.
Bir daha çocuk falan götürmeye kalkmadı.

Hayır birde izin almadan, emir ederek yapıyorlar, çok sinir bozucu.

Konu sahibi Allah yardımcın olsun, böyle bir kv'ye başa çıkmak zordur

Ne güZel kv den oğrenecegın cok sey var senın ondan ne eksıgın var o nasıl kocasını arayıp haksızken bıle kıyametı koparıyorasa sende kocanı arayıp kıyametı kopar zaten adamlar yonetılmeye alışık azcıkta sen yonet

Bir yere davetliydik kv çocuğumu almış götürmüş ben çocuk eşimde sanıyorum. Sordum çocuk nerde Annem aldı annen nerde bilmiyorum diyor. Ev kalabalık soruyorum kimse görmemiş nerede olduklarını bilmiyor. Ortalığı ayağa kaldırdım eşimin gözüne soka soka sonuçta ben annesiyim çocuğumu benden habersiz hiçbir yere götüremez diye. Kv geldi çektim aldım çocuğu lafımı da söyledim. Sizde biraz dişli olun huzurum kaçacak diye düşünüyorsun ama zaten huzurun yok ki bırak eşinin kv nin huzuru kaçsın.

Bnmki de uyuyan cocugu alip misafire gostermek istemisti. Cemkirmistim. Net!

Böylelerine çemkireceksin, başka bişeyden anlamıyorlar

Kv nizden niye bu kadar korkuyorsunuz? Çok fazla taviz vermişsiniz. Ne münasebet yahu çocuğunuza sizden çok annelik yapıyor. Herşeye karışıyor. Sanki kendi doğurmuş siz yabancıymışsınız gibi. Hatalı olan sizsiniz. Bu kadar yüz vermeyecektiniz. Huzurum için diyorsunuz da böyle huzurunuz varmı acaba? Kavga çıkarsa çıksın korkmayın bu kadar. Birazda eşiniz düşünsün yuvasının huzurunu. Valla çok sabırlısınız. Ben olsam olay çıkarmıştım çoktan. Hatta görüşmeyi bile keserdim. Hiç gelemem böyle şeylere. Helede söz konusu çocuğumsa. Kimse benim çocuğuma ben varken annelik taslayamaz. Herkes yerini bilmeli.

Hiç abartmıyorsun tam sopalık... ama her zaman söylediğim gibi suç kv den de değil, eşinde.
Tüm bunları görürken anne-çocuk ilişkisinin zedelenebileceğinin farkındayken susuyor bir pısırık gibi.
İsim koyma mevzusuna gelince neden geri adım attın? Yuvamın huzuru için diye diye, susa susa tepene çıkmışlar farkındamısın?
Tavrını koy, kavganı et, gerekirse aylarca konuşma küs kal.
Yularları eline al, yoksa çocuk büyüdüğünde tam bir babaanne bağımlısı olur elinden alamazsın.

Hiç kırmayın bence. Herşey de olduğu gibi sevginin de fazlası zarar.
Siz ara ara geleceği zaman dışarı çıkın evde değilim deyin. Mesafe koyun sarılıp susturduğu zaman tatlı dille ama benim lafımı da dinlemesi gerek diye belirtin. Madem birşeyler alıyor siz beğendiklerinizi söyleyin onu alsın. Ya da sizde alın neden aldın diyecek hali yok ya. Alıp götürme konusunda da en azından nereye gidiyor söylesinler zarar verecek değiller ama anne olarak haberinizin olması gerek. Sizden sorumluluklarınızı alırlarsa cidden ilerleyen dönemlerde her zıtlaştığınız da babanneye sığınacak bu büyük bir sıkıntı. Kırmadan önlem alın.

Ben olsam kafayı yerdim şu an anlıyorum seni.. Ama en başında onun ismini koymakla hata yapmışsınız bence .. Benim henüz çocuğum yok ama bizim kv de ben buyuteceğim Sen ne anlarsın diyip duruyo . .. Düşüncesi bile iğrenç .. Benim çocuğum o sadece benim .. Ben yaptımm :)

Esin sana destek vermiyor gibi hissettim.. O yuzden sen de cekiniyorsun kayinvalideden; bisey diyemiyorsun..
Yaniliyor da olabilirim elbet ama bi mesafe koymazsan bu hep daha ileriye gider.. Kavga et demiyoruz, net ol..
Boyle hadsiz insanlari anlayamiyorum; ya sen o duyguyu yasamis, cocuk buyutmussun.. Biraksana millet de yasasin anneligini..

O senin kızın neden Kv ne o kadar taviz veriyorsun ki yarın bi gün kızını kendine iyice alıştırıp yanında kalmasını isteyecek biraz sert tepki ver araya mesafe koy

Herkesin anladığı bir dil vardır.Güzellikle anlatmaya çalışmışsın anlamamış.
Aslında anlıyor da bal gibi maksat inatlaşmak... biliyor musunuz geçen yıl kola içen bir bebek öldü.bu çok ciddi bir durum.biraz sert olun gerekirse surat yapın ama bir dur deyin artık...mesela bir şey mi yapıyor sizin istemediğiniz "aaa anne napıyosun olur mu hiç öyle bir daha sakının asla asla olmasın" gibi tepkili olun sesinizi yükseltin biraz...

Haftada 3 4 kez niye gorusuyorsunuz o kv ile. Hayir sizde huzur yok farkındaysaniz.

Ben olsam bir adini koymazdim hadi konacak yanina isim illaki konulurdu.

Iki benim bilmedigim yere kizimi alip gitmesine asla izin vermezdim. Gerci bu tip kv ile kizimi asla yalniz bırakmazdım.

Üç istediği kadar kiyafet alsin ben cikar kisima begendiklerimi alir giydirirdim.

Dört o kv yeri gelince lafimi söyler kizimi alir cikardim.

Madem bu kadar düşkün 10 gün gormesin peşinde dolanacaktir.

Kendinizi kullandirmayi birakip artik kizinizin kontrolunu elinize alin.

Annesinden önce bir cocuk babanesine duskun yetisiyorsa bu suç tamamen annenindir.
. Üst yorumu okur musunuz

Kızlar yorumlarınızı okudum hep çok haklısınız ..

Sabaha kadar başım ağrıdı yatamadım eşim artık hastahaneye götürecekti hamileyim , durum öyle olunca eşim sabah annesini aradı böyle yapman mavi yi çok üzmüş diye bana verdi teli konuşun halledin diye ama Can'ım o kadar sıkkındı ki anne lütfen sonra konuşalım dedim oda sana kasıtlı bişey yapmadım ben ama tamam bekliyorum dedi arayıp konuşacağım nasıl davranmalıyım güzellikle anlatmak istiyorum fikir istiyorum tekrar sizden ?
hala güzellik diyorsun
bak eşinin sana hak vermesi herşeyi ters yüz etmiş geri adım atmış ama yine yapacak canım
yine yaparsa sakın acıma

hala güzellik diyorsun
bak eşinin sana hak vermesi herşeyi ters yüz etmiş geri adım atmış ama yine yapacak canım
yine yaparsa sakın acıma

Tamam işte kızdığım şeyleri insan gibi tek tek anlatmak istiyorum bu kadar sabretmişken bağırıp çağırmak haklıyırmış haksız yapmaz mı beni

Tamam işte kızdığım şeyleri insan gibi tek tek anlatmak istiyorum bu kadar sabretmişken bağırıp çağırmak haklıyırmış haksız yapmaz mı beni
elbetteki bağırmak haklı çıkarmaz ama o insanla konuşmak da işe yaramaz gibi geliyor bana
diyecekki yaptığım tüm iyilikleri gözüne dizine dursun diyecek
bence sadece dünkü olayı konuşmalısın
diğer şeyler mesela kıyafet olayını konuşmamalısın
yoksa nankör olursun yavaş yavaş yapmalısın derken bunu demiştim

Madem o kadar üzgün olduğunu görmüş eşin, madem annesini aramış neden telefonu sana veriyor ki.

Aslında annesiyle kendisi konuşup bu durumu kökten halledebilirdi.
İçindeki herşeyi söyle, bir daha bebeği senden habersiz alıp hiçbir yere götürmemesini söyle. Ve o benim kızım, onu ben doğurdum. Sen onun banaannesisin, lütfen annesi gibi davranma de.

Ayyy ben çok sinirliyim bu konuda

Telefonda olmaz yüz yüze konuşun.

Al karşına isim durumundan bugüne kadar olan kısımları ve rahatsızlıklarını tek tek anlat.

Bundan sonra haftada en fazla bir kez görüşmek istediğini bu kadar sık görüşmenin iliskinize zarar verdiğini soyle.özellikle cocukla ilgili seylerde tek otoritenin sen ve eşin olduğunu ve ona göre davranmazlarsa sende az görüşeceğini belirt.

Eşiniz topu size atmış madem hemen konuşacaktın. Kv ile konuşunca sizin ondan çocuğu esirgemediginizi ama onun bunu kullandığını sizi yoksaydığınızı söyleyin. Hazır elinize fırsat geçmişken artık eskisi kadar görüşmek istemediğinizi onun varlığında çocuğunuzu terbiye edemediğinizi belirtin. O yaşta ki çocuğun babaanne den çok anneye ihtiyacı var bunu unutmayın.

2 yaşında bir kızım var 2 gün önce çocuğumla aramızda ki mesafenin nedenini bir psikolog arkadaşla konuştum maalesef altındaki nedenler eşimin ailesinin hamilelik doğum ve daha sonra ki tavırlarından kaynaklandığını öğrendim bu konuda çok kırgın ve hassasım.

Net olman gerek. Evet son kez guzellikle ve acik bir sekilde neler istedigini soyle. Artik izin vermeyecegin durumlari belirt. Ve eger yine eskisi gibi olursa tamamen iliskiyi kesecegin tarzinda alttan alta tehdit et.

Sakin kararli ve acik ol. Taviz vermeyecegini anlasin

Kızlar ben aramadan kv geldi üzülmüş telefonda sonra konuşalım diyip kapatınca üzülmüş çıkmış gelmiş açık açık konuştum ben anne olarak kendimi çok pasif hissediyorum beni Yok sayıyorsun dedim oda benim niyetim o şekilde değil ilk torunum çok seviyorum bazı konularda kendimi geri çekemiyorum dedi bende benim annesi olduğumu unuttuğunu benim bu kadarını da kaldıramayacağımı söyledim daha çok dikkat edeceğini beni anladığını söyledi. Kendi kv yaşadıklarını da örnek vererek babaanne olunca ne kadar duygusal olduğunu fln söyledi bende senin babaanne olarak hiç Bi hakkını elinden almıyorum sana saygı duyuyorum sınırımı biliyorum Seninde bana saygı duyup sınırını korumanı istiyorum dedim. Şu akşamki alıp gitme mevzusunda da seni evin adamı gibi gördüm çocuğuda dinlen diye alıp gittim dedi senin öyle düşüneceğini bilsem açıklama yapardım dedi vs vs vs işte . Kısacası ben babaanne olarak çok seviyorum torunumu ondan oluyor dedi ama dikkat ederim de dedi göreceğiz artık bu konuda fikrimi bildiği için daha dik duracağım bu konuda.

Kızlar ben aramadan kv geldi üzülmüş telefonda sonra konuşalım diyip kapatınca üzülmüş çıkmış gelmiş açık açık konuştum ben anne olarak kendimi çok pasif hissediyorum beni Yok sayıyorsun dedim oda benim niyetim o şekilde değil ilk torunum çok seviyorum bazı konularda kendimi geri çekemiyorum dedi bende benim annesi olduğumu unuttuğunu benim bu kadarını da kaldıramayacağımı söyledim daha çok dikkat edeceğini beni anladığını söyledi. Kendi kv yaşadıklarını da örnek vererek babaanne olunca ne kadar duygusal olduğunu fln söyledi bende senin babaanne olarak hiç Bi hakkını elinden almıyorum sana saygı duyuyorum sınırımı biliyorum Seninde bana saygı duyup sınırını korumanı istiyorum dedim. Şu akşamki alıp gitme mevzusunda da seni evin adamı gibi gördüm çocuğuda dinlen diye alıp gittim dedi senin öyle düşüneceğini bilsem açıklama yapardım dedi vs vs vs işte . Kısacası ben babaanne olarak çok seviyorum torunumu ondan oluyor dedi ama dikkat ederim de dedi göreceğiz artık bu konuda fikrimi bildiği için daha dik duracağım bu konuda.
Canim ilk torunum kendimi geri cekemiyorum cok seviyorum demis ya.
Sende bnmde ilk cocugum anne deseydin keske. Neyse senin yuzun yumusak sanirim canim. İnsallah bundan sonra seni dinler. Yoksa iyice lacka olur..

Canim ilk torunum kendimi geri cekemiyorum cok seviyorum demis ya.
Sende bnmde ilk cocugum anne deseydin keske. Neyse senin yuzun yumusak sanirim canim. İnsallah bundan sonra seni dinler. Yoksa iyice lacka olur..
Dedim zaten senin nasıl ilk torununda bizimde ilk çocuğumuz sen böyle beni geri plana attıkça ben bazı şeylerden mahrum kalıyorum dedim çocuğum büyüyor ama ben onu istediğim gibi yönlendiremiyorum dedim. Bakalım inşallah birdahaki sefer bu dediklerim aklına gelir ve gerçekten çok yumuşak yüzlüyüm kendine de dedim ben sen kırılma diye sustukça içimde büyüyor dedim

Söylemeden götürmek ne yahu,valla iyice abartmış sevmek değil inadından yapıyor,yani sen onun oğlunu aldın oda senin kızını en çok sahipleniyor baksana anne kız ilişkisi bile bırakmamış,ben çocuğuma bir konuda kızıyorsam kural koyuyorsam babası bile müdahale edemez,çocuğun şimdi ne saygısı ne sevgisi olur size, her seferde arsız bir şekilde pohpohluyorsa çocuk gözündede KV 1 numara olur tabiki,bilinçli bir hareket var burda şimdiden önleminizi alın,çocuğunuzla karşınıza alıp tatlı tatlı konuşun,anne kız zamanı yaratın KV evinede çok gitmeyin

Söylemeden götürmek ne yahu,valla iyice abartmış sevmek değil inadından yapıyor,yani sen onun oğlunu aldın oda senin kızını en çok sahipleniyor baksana anne kız ilişkisi bile bırakmamış,ben çocuğuma bir konuda kızıyorsam kural koyuyorsam babası bile müdahale edemez,çocuğun şimdi ne saygısı ne sevgisi olur size, her seferde arsız bir şekilde pohpohluyorsa çocuk gözündede KV 1 numara olur tabiki,bilinçli bir hareket var burda şimdiden önleminizi alın,çocuğunuzla karşınıza alıp tatlı tatlı konuşun,anne kız zamanı yaratın KV evinede çok gitmeyin
Bu şekilde düşünmemiştim hiç ben .. zaten eşime kızdıkça x (eşim ) çok değişti önceden böyle değildi bana karşı diyor. Acaba onun hıncı mı bu?

Bu şekilde düşünmemiştim hiç ben .. zaten eşime kızdıkça x (eşim ) çok değişti önceden böyle değildi bana karşı diyor. Acaba onun hıncı mı bu?
Bosver sen yine de boyle dusunup kendini doldurma.
Oyleyse bile kendi bilir..
Sen dicegini demissin, insallah tekrarlamaz diyelim.

Back
X