evi yakın kvalidenin ama ha bire gidelim demez eşim. Doğru bu bir artı kesinlikle.. Onbeş saniyelik bi konuşma bana bi şey kaybettirmez..Olaya artı yönünden bakıp arayabilirsiniz.En azından hergün gidelim demiyor.Hassas oldugu konuymuş.Gönlünü hoş tutun eşinizin bu konuda bence ki başka bi sıkıntı yokmuş. .
kötü davranmaz ama kıskanır oğlunu. Demiştim evlendiğimizde on gün ağladı oğlum gitti evden diye. Kpeded kızıyor sürekli hareketlerine ama kadın değişemiyor. Mesela şaka yollu sürekli benim yemeklerimi özledin mi der eşime. Bu tarz şakalar yapar. Ben hiç bunlara takılmam güler geçerim. Başkası olsa burda konu açar yani :)Tabii erkek anneleri bulunmaz Hint kumaşı da kız anneleri parçacıdaki kumaş sanki. Neyse siz yine de saygıda kusur etmeyin. Eşiniz dedi diye değil de Allah rızası için yapın. Kayinvalideniz de size kötü davranmiyorsa tabii.
kandil bayram harici aramaz. ısrar ettiği için ve ısrar ederken bakışları bile değiştiği için beni irrite ediyor zaten :)Valla bana da bu kadar ısrar edilse ben de ara aramam. Kendisi sizin ailenizi ne sıklıkta arar?
Keşke bu gün aradım deseydiniz. O zaman belli olurdu kv mi dolduruyor oğlunu.kandil bayram harici aramaz. ısrar ettiği için ve ısrar ederken bakışları bile değiştiği için beni irrite ediyor zaten :)
aynısı oldu ztn bende. kadından soğuttu. Kadınla aynı ortamdayken kendimi mutsuz hissediyorm delirtti beni adam :)bu kadar baskıya ben olsam inadıma aramam. kayınvalidemin bi suçu yokken ondan bile nefret ederim. o benim ailemi aramaz biz zaten takılmayız demişsin ama. bundan sonra senin içinde sorun olsun, sen benim annemi aramıyosun diye üzülüyorum de. sende ona sor annemi aradınmı diye. anlar en azından
evet.... Yine aklıma gelmedi o an. Ama kvalide doldurmuş gibi hissediyorm. Eşim hayatta demez annem söylüyor diye. Mazallah annesinden soğurum haklı çıkarım sonra kimse ilgilenmez anneciğiyleKeşke bu gün aradım deseydiniz. O zaman belli olurdu kv mi dolduruyor oğlunu.
Ayy bende ayniyim baski yapldikca insan soguyo benimde icimden hic aramak gelmiyoşöyle söyleyeyim aslında bugün kvnin yanına gidecektim akşama. Ama eşim sırf bu yüzden bana on tane laf saydırdığı için akşama gideceğimi bile söyleyemedim. Bi de bu konu beni o kdr üzdü ki bugüne kadar. Kvalidedem soğudum diyebilirim.. İstemsizce kadının yanında kendimi mutsuz hissediyorm. Koşullandım.
canım bende ona takıldım. o kdr ağlıyorum değer mi karnımdaki bebek de benle üzülüyor. Annesinin tansiyonu çıkmış. Sanki dünyanın sonu.. annesi grip olunca bile aramamı ister ztn hep böyleydi yaniBir insan hamile haliyle böyle gereksiz bir konudan dolayı bu kadar üzülürmü ya.Zaten sana böyle baskı yaptığı için aramak istemiyosun,bu işler böyledir.Kırgın dur biraz anlasın.Hergün aramak zorunda değilsinki!
Bayılırım kv konusunaMerhaba kızlar direk konuma gireceğim. Eşimle mutluyum makul miktarda seviyorum o da beni öyle seviyor. En azından öyle görünüyor. Saygılıdır. Bana yardımcı olur. İyi niyetlidir. Herkes tarafından sevilir falan filan. Adamla her tartışmamızda özür diler gönlümü alır. Amaa tek bi konu hariç; annesi.. Annesini sürekli aramamı sürekli ziyaret etmemi ilgilenmemi ister. Bu konu yüzünden her tartışmamız benim ağır sözlerimle onun bana küsmesiyle biter. Her tartışmanın sonunda bi daha sana bu konuyu açmayacağım derrr fakat açar. En son bugün yine açıldı. İşten geldi. Bende buna yemek yaptım baya masayı hazırladım. Güzelce karşıladım falan.. Her şey güzel. Derken o can alıcı soru; annemi en son ne zaman aradın?? Bende iki gün oldu dedim. Ama kadın dün hastaneye gitti dedi(tansiyon sorunu var da kvalidenin hep gider yani zırt pırt hastanede). Bende ben dün hastaydım ztn dedim( iki gündür faranjitim azdı bu sabah iyi oldum diyebilirm). Bugün neden aramadın o zaman dedi.bende aklıma gelmedi dedim. Sana hep iyi yaklaşıyorum hatam bu benim, annem konusunda hassasım sende beni hep üzüyosun heramora yoruldm artk aileme karşı neden böylesin, sana aileye karşı saygıyı öğretmediler mi bla bla konuştu bi sürü sert sert.. Bende ağlayarak masadan kalktım kendimi yatak odasına attım. Ağla ağla ama nası ağlama anlatamam. Yanıma geldi bağırdım git dedim. Elimi tutmak istedi dokunma dedim. Biliyorsun sende haksızsn ama sakin ol bebeğimize zarar verrceksin dedi. Bende gitmesini onu görmek istemediğimi söyledim, beni sürekli mutsuz ediyosun dedim. ve gitti. Kızlar hala ağlıyorum yemek boğazmda kaldı o kdr sinirliyim o kdr kırgınım ki.. Telefondan yazdım ve paragrafa ayıramadım. İlk konum. Sürçü lisan ettiysem affola..
kandil ve bayramlar harici aramaz
son ayıma giriyorum bi de artık ağırlaştım hareket edesim gelmiyor bazen. O halimle eşime saatlerce uğraşıp yemek hazırladım ardından da o bu konu yüzünden bana sert yaptı diye o kdr ağladım zaten.. Hep annesi yüzünden böyle oluyor kadından kendi soğuttu beni. Yapımda yok işte haftada bir aramak yanına gitmek bence yeterli ama eşime yetmiyo. benden tek istediği bu aslında. Ama yapamıyorum. O arama olayının düzenini ayarlayamıyorm
Aslında kayınvalide ile normalde bir sorun yoksa nasıl, iyi mi vs. diye merak etmez misin?
Dün gece geldi konuşmak istedi. İstemedğimi söyledim. Zorla elimi tuttu konuşalm halledelim böyle ben yapamıyorum bilmem ne dedi. Söylediği bazı sözler için özür diledi. Hassassım bu konuda hatta üzülüyorum dedi. Bende konuşmanın sonunda bundan sonra aramaya çalışırım sen söyleme nolur dedim. Bu şekilde anlaştık gibi inşallah daha açılmaz..Eşinle şuan nasılsınız heramora? Dünki kavgadan sonra akşam ve bugün ne yaptınız? Bence inatlaşmayın kendinizi şartlamayın ve kayınvalide olgusunu aklınızda büyütmeyin. Bunu dert yaparsanız gitgide büyütürsünüz. Eşiniz makul bir insan gibi duruyor , onun hatrına arayabilirsiniz madem ki huzura ereceksiniz, değmez mi..
Kendi görevini bana yıkıyor ona da söyledim aynen. İnsanları olduğu gibi kabul etmek lazım ben böyleym ama sen üzülme diye aramaya çalışacağm dedim..Ben sizi cok iyi anliyorum. Bir seyi bu kadar sart kosarsan, ondan istemsizce de olsa sogursun, nefret edersin. Esin dir dir ederek seni annesinden sogutuyor ama farkinda degil. Seni kendi haline biraksaydi, belki de iyi bir kv gelin iliskiniz olacakti.
Ayriyeten, sen gelinisin kadinin, kizi degil. Zirt pirt aramak gibi bir zorunlulugun yok. Oğluşu arasin istedigi kadar. Zaten aramak zorunda olan da esin, sen degilsin. Kendi gorevini sana yikmis resmen.
bana demese ben kadının ziyaretine bile gider dururrm ama dır dırı yüzünden soğuttu. Şimdi tekrar kadına ısınmaya çalışıyorm mecburen.. Bi de hamileyim dediğiniz gibi son aya giriyorum doğursam niye doğdun demem çocuğa :) e haliyle benim de ilgi ihtiyacım arttı.. Yine de eşim üzülmesin dye aramaya çalışacağmAslında bu eşinin değil annesinin isteği.
Kadıncağız bekliyor olayına hiç girmiyorum.
Çünkü haftada bir kez aramak yeterli bence.
Ama kadın istiyor ki sen iki üç günde bir ara sor.
Ne gerek var?
Sen aramayı sevmiyorsun, o aranmayi seviyorsa orta yol zaten haftada bir kez aramaktır bana göre.
Aslında seni kendi haline biraksalar sen belki haftada iki kere de arayacaksın değil mi?eşinin sürekli annemi aradın mi? Ara, ne zaman arayacaksın vs lafları seni hem soğutuyor hem emrivaki yapılması hoşuna gitmiyor.
Keşke bir de bu taraftan olaylara bakabilseler.
Evet aranması taraftariyim.
Ancak ben bir arıyorsam bir de o arayacak. Hele siz hamilesiniz onun da sizi arayıp sorması sürekli beklememesi lazım.
Eşine bu şekilde sakince söyle. Kızıp bağırma.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?