- 3 Ekim 2010
- 11.499
- 3.813
- 448
- Konu Sahibi PaskalyaYumurta
-
Karşılıklı iyi niyet çok önemli bu konuda.
Büyüklerin anlayışlı,sevecen olması ne kadar değiştiriyor ilişkilerin boyutunu.Bende uzun zamandır evli değilim sadece 6 ay oldu.Ama bildiğim birşey hiçbir tartışmanıza ne sözle nede fiilen aileleri karıştırmayacaksınız.Kol kırılır yen içinde kalır meselesi.
Dedem evlilik en büyük kumar der.Gerçektende öyle.Umarım bu oyunda şans sizlerden ve bizlerden yana olur.
Yazdıklarınızın hepsı karşılıklı olması gereken seylerdir.
Saygı-sevgı vs ..
Evlılıklerde cıkan sorunların başını '' kayınvalıdelerın '' çekmesının nedeni kıskançlık - paylaşamama durumu ..
Anneler sağ duyulu olup evlatlarının artık yenı bır hayatının oldugunu kabul edemedıklerı için eşleriyle direk rekabete giriyorlar ,
doğal olarak gelinlerde tırnaklarını çıkartıyorlar buda aılede kaosa sebeb oluyor.
Birde k.k'dan sonra fark ettım : çoğu bayan evlenınce erkeğin tapusunu aldıgını falan zannedıyor ..
Artık benımle evli - ailesi benım tarzında trıplere gırıyor ..
Halbukı herkez yerını bilse ve fazlasını talep edip ustunluk savasına gırmese ortada ne kavga olur ne huzursuzluk nede mutsuzluk ..
ALLAH herkeze böyle kaynana kaynata nasip etsin.seni severek saygılarını kazanmışlar.
seninle tamamen ayniyiz...:13:
bende kayinvalidem ve kayinbabami cok seviyorum
benimkilerinde kiz evladi yok,beni kendi evlatlarindan ayirmazlar
AMINNNdedigin gibi ALLAH ONLARDAN BIN KERE RAZI OLSUN,SAGLIKLI HAYIRLI ÖMÜRLER NASIP ETSIN INSALLAH(AMIN)
Ben bugüne kadar bütün yorumlarımı empati kurarak yaptım kendimi baskasının yerine koydum ve o sekilde degerlendirdim.
Gelinde oldum, kayınvalide' de..
Annem yerine koydum kendimi daha sonra kayınvalidem bana nasıl davranması beni memnun eder diye düsündüm?
Daha sonra annem' in gelinine nasıl davranması gerekir ki, iliskiler iyi olsun dedim.
Hep söylüyorum anneme kızı' nın yasamasını istemedigin birsey, gelinine yasatma diye?
Beklentilerini kücük tut ki, hayal kırıklıgı yasama. Senin zamanını'da bırak, senin devrin geceli cok oldu diyorum. Simdilik dinliyor bakalım hayırlısı..
Burda bir konu okumustuk babası is dolayısıyla kızında kalıyordu sadece haftasonları evine gidiyordu dogal olarak cinsel hayat olmak üzere cogu sey kısıtlanmıstı KK' dan gelen yorumlara inanamazsınız ardı arkası gelmeyen cözümler üretildi konu sahibine yere yorgan ser, sunu koy falan diye. Aaa git demek olur mu hic? O baba emek verdi, okuttu, bu yasa getirdi seni diye yorumlar vardı. Ama aynı konuyu, aynı bayan kayınpederi icin acmıs olsaydı eger .... ? Neyse, yorumları az cok tahmin edersiniz zaten.
Sizinde dediginiz gibi, herkesin yerini bilmesi cok önemlidir. Olaylar sadece kendi tarafından, kendi penceresinden degerlendirmemeli insan. Benim icin ESİT' lik, ADALET cok önemlidir karsımdaki anam' da olsa, babam' da olsa haksızsa sen haksızsın derim. Cogu insan bunu yapamıyor iste esi' nin tarafında kaynana kayınpeder, görümce, elti konu herneyse kendisi haklı..
Ama kendi annesine, babasına gelince onlar haklı gelin hatalı. Kendisine yapılmasını istemedigi seyleri gelinden bekliyorlar ya, vallahi akıl sır erdiremiyorum onlara.
Burda bir konu okumustuk babası is dolayısıyla kızında kalıyordu sadece haftasonları evine gidiyordu dogal olarak cinsel hayat olmak üzere cogu sey kısıtlanmıstı KK' dan gelen yorumlara inanamazsınız ardı arkası gelmeyen cözümler üretildi konu sahibine yere yorgan ser, sunu koy falan diye. Aaa git demek olur mu hic? O baba emek verdi, okuttu, bu yasa getirdi seni diye yorumlar vardı. Ama aynı konuyu, aynı bayan kayınpederi icin acmıs olsaydı eger .... ? Neyse, yorumları az cok
Yorumları tahmin etmek zor değil.
Bir çifte standart söz konusu ve bu doğru değil.
Tam olarak anlatmak istediğimde buydu işte.
Ev bizim evimiz oluyor ailemiz geldiğinde istediği kadar kalır ama adam sesini çıkaramaz.
Kocamızın ailesi gelince gelin olarak kapı çarpıp surat yapma hakkına sahipiz. ( Böyle bir konu tarzıda vardı)
Kendi tarafımız olunca kimse demedi arana mesafe koy , surat as cart curt diye
Şu durumda eşimiz surat yapmış olsa vay haline
Yorumları tahmin etmek zor değil.
Bir çifte standart söz konusu ve bu doğru değil.
Tam olarak anlatmak istediğimde buydu işte.
Ev bizim evimiz oluyor ailemiz geldiğinde istediği kadar kalır ama adam sesini çıkaramaz.
Kocamızın ailesi gelince gelin olarak kapı çarpıp surat yapma hakkına sahipiz. ( Böyle bir konu tarzıda vardı)
Kendi tarafımız olunca kimse demedi arana mesafe koy , surat as cart curt diye
Şu durumda eşimiz surat yapmış olsa vay haline
kendi ailemize niye surat yapalım ki burası erkekler kulübü olsa öyle yorumlar da gelirdi
Eee biz yapmıyorsak adam neden ailesine surat yapsın istiyoruz
Ya görümcem bize geliyor diye bir konu vardı görümceye denmeyen kalmadıydı
Kardeşini yanında kalsın isteyen arkadaşımız vardı ona gelen yorumlar kardeşin o senindi
Bu adil değil bence .
Gelinden geline, kayınvaliden kayınvalideye değişir bu konu...
Her evlenen çift özel hayatı olsun ister...
Pek çok kayınvalide oğlunun evlendiğini, artık ayrı bir yuvasının olduğunu kabullenmek istemiyor...
Dolayısıyla ilk seneler, cicim geçmesi gereken zamanlar karı koca kavgası yüzünden (kayınvalide) heba oluyor...
Bu gerçek inkar edilemez... kaynanın adına şarkılar yazılmış çizilmiş... yıllardır süregelen birşey...
Tutup da böyle birşey yok... gelinler erkeğin ailesini istemiyor sonucunu çıkartamayız bundan...saçmalık olur...
Gelin hanımlar ilk tanışma safhasında zaten ürkek bir kuş gibi oluyor... ama kayınvalide(pekçoğu) daha baştan iktidar savaşına girerek, gelinde kötü bir intiba bırakıyor...
O ilk tanışma safhasında gelin hanıma iyi bir yaklaşımda bulunsa, eminim bunun sonu iyi devam edecektir, her iki taraf içinde...
Maalesef Türk toplumunda erkek çocuklarına daha bir önem veriliyor, kız evlenecek ele karışacak ama oğlum her daim benim :)))
Bunun yanısıra çevreden duyduğu kötü tecrübelerle kayınvalide olayına çok soğuk yaklaşan ve istemeyen tiplerde var
Sevmesi yine kayınvalidesine bağlı, "kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla" yapmazsa, gül gibi geçinir giderler...
Kayınvalisinden onca laf yiyip aman eşimle aram bozulmasın, ortam gerilmesin, saygısızlık yapmıyım diye susan milyonlarca kadın var... bunlar nasıl sevsin kayınvalidesini?
Bizde gelin görümce kayınvalide aynı evde yaşıyoruz diyorsunuz...
Geline sorsanız yüzünüze karşı iyi ki birlikte oturuyoruz der belki ama içinden keşke ayrı bir yuvam, eşimle ayrı özel bir evim olsaydı diye içinden geçirir...
Geçirmez demeyin, geçirir hanfendi... her bayan kendi evi, özeli olsun ister...
Maddi durumu iyi olduğu halde, ben oğlumsuz asla yapamam diyip, birlikte oturan yüzlerce kayınvalide var...
Bunun adı nedir?
Bunun adı kıskançlıktır, paylaşamamaktır...
Dilerim evlendiğinizde sorun yaşamazsınız..
haklısınız. size sonuna kadar katılıyorum.
bu ülkede kayınvalide-gelin (aslında sadece ülkemizde değil dünyanın birçok yerinde de bu böyle) arasındaki sorunlardan dolayı biten bir sürü evlilik var. kayınvalide yüzünden cinnet geçiren insanlar var. bunlar hafife alınacak şeyler değil bence. sevdikten sonra aynı evde yaşasak da gül gibi geçiniriz mantığı ile olacak şeyler de değil. ne kadar sevsek de şartlar çok çok zorlamadığı sürece kayınvalide ile ayın evde yaşamak imtihan olur kişi için bence.
çünkü anne ile erkek çocuk arasındaki ilişki daha çocukken derin ve köklü bir şekilde atılır. kızlar anneleri ile bağlarını kolay kopartırlar çocukken ama erkek çocuklar aynı kolaylıkla yapamaz. daha düşkün olurlar annelerine. evlenince bu bağ kopamadığı zaman da eşlerini annelerini yerine koyup ondan da aynı şeyleri beklemeye başlarlar. tabi işin psikolojik boyutu bu kadar basit, yine de kabaca erkek çocuk ve anne arasındaki bağdan dolayı evlilik gibi durumlarda çıkan sorunlar bu yönden daha fazla oluyor.
ha bir de annenin özgüveni az ve çocuğunu da kendisine sigorta olarak görüyorsa durum daha vahim olur. bu yönden çocuğu sahiplenir, kimseyle paylaşamaz. bu sebeplerden ötürü evlenilecek kişinin anne ile olan bağlarının kopardığına, artık bir birey olarak kendi isteklerine daha fazla sahip çıktığına dikkat etmek gerekir. yoksa ilerde birçok sorun çıkabilir.
bir arada yaşamayı kabul edip evlenen kızlarımız da hata yok mu.erkek evini geçindiremeyeceği için bir arada oturmak istiyorda kızlarımız niye kabul ediyor bende onu anlamıyorum.kendine güvenemeyen erkeklerle evlenip ondan sonra yok bize şunu yapmadılar,yok destek çıkmadılar yok beraber geçinemiyoruz diyorlar.bu bile bile lades değil mi.kızlarımız akıllı olup kendine güvenmeyen erkeklerle evlenmeyecekler
ne kadar ekmek o kadar köfte demişler, bana nasıl davranılıyosa o şekilde cevabını alır herkes, vay yaşı benden büyük vay saçı ak diye kimsenin terbiyesizliğine göz yummam, benimde erkek kardeşim var annem kaynana olucak, kardeşim bizim yüzümüzden karısını ezerse onun üzerinden bakın ben erkek oldum tarzı bi ego patlaması içine girerse o zaman ensesinde biterim asıl, elalemin kızını eziyet edelim diye almıyoruz soyadımıza, oğlumuzu seviyoruz bu yüzdende yeni hayatına alışması için elimizden geleni yapmalıyız diye düşünürüz napsakta oğlan arada kalsa diye düşünmeyiz, acaba eşinimi bizimi seçecek diye bi tatmin yoluna gitmeyiz, annem bu işlere girişirse onada bikaç çift lafım olur
Benim için olay kayınvalide,görümce,elti vs. değil.
Yani ismi,cismi ne olursa olsun kalbimi kıran,bana saygısızlık yapan,hayatıma karışan hiç kimseyi sevmiyorum.
Kendi anam babam bana benim hayatım hakkında yorum yapmazken bir başkasına ne oluyormuş?
Kocanın ailesidir,hatrı vardır,aman büyük onlar,aman olay uzamasın,aman ben küçüğüm,aman abartma diye diye tepeme çıktıklarında üstüne de nankörlükle karşılaşınca bardak taşıyor.
İnsanlar birbirini sevmek zorunda değiller,birbirileriyle anlaşmak zorunda değiller,ancak saygı duymak ve yakın derecedeki ilişkilerde kıymet vermeye mecburlar. Yoksa karşınızdakini kaybedersiniz. Hem de kim olursa olsun!!!
ben elimden gelen herşeyi yaptığıma ınanıyorum bu konuda.saygıda sewgide kusur etmedim.hep sewmeye çalıştım ama kayınwelidem hep laf soktu sustum cevap wermedim sabrettim.ama bi yere kadar 3 aylık bebeğimin oturdu bezlerini saydı yazık oluyo dedi çirkin dedi.yeni doğum yapmışım resmen delirtti beni.kalkıp bi çorba yapmadı bana komşularım yemek getirdi.hep oğlundan beni kıskandı söz yaptığımız gece aldı oğlunu acele acele köylerine götürdü neymiş oğluyla beraber yatmak istiyormuş war mı böyle bişey.böyle bi insan nasıl sewilebilir söyleyin bana!!!!!!!!
Siz, olması gerekeni yazmışsınız ama gercek maalesef öyle değil.
Toplumumuzda k.validelerin büyük cogunlugu oğluna asık. Dolayısıyla gelinlerini bir türlü kabullenemiyorlar. Eğer k.valideler bir gün oğullarının eslerini kendi kızları olarak görürlerse ancak problem o zaman ortadan kalkar. Bugün, mahkemelerdeki boşanma sebeplerinin cogunlugun erkek annesinin müdahalesi sonucu gerçekleşiyor.
Siz şimdi şunları mı savunuyorsunuz?
- evlilik sonrası k.validenin de Balayina gitmesi,
- oğlunun evinin anahtarını alıp, cat kapı yeni evlinin evine girmesi, gelini çalışıyorsa tüm evin kontrolü
- bütçeleri ayırmama, k.validenin maddi sorunu olmamasına rağmen oğlunu maddi olarak baskı yapması
- kendisi gelinine ısınamadigi (oğluna layık görmemesi) için oğlunu sürekli doldurması
Yüzlerce ornek sıralanabilir. Bu durum cok acıdır ki parmakla gösterilecek kadar az değil.
Kız anneleri her daim daha ılımlı ve yapıcıdir. Erkek annelerinin elbette ki hepsi böyle değil ama iyi olanlar o kadar az ki.
Benim k.validem cok iyi bir insanmış fakat rahmetli olmuş maalesef tanımadım ama ablamın basında da böyle bir kadın var. Yaptıklarını anlamanız mümkün değil, bu arada oğluna deli gibi asık.
Bak ne güzel söylemişin EZİLMEMEK...Yani seninde böyle bir korkun var sen ne kadar iyi niyetle yaklaşsan bile ezilebileceğin ihtimali var...Konuyu açarken biraz gelinler hatalı gibi konuşmuşun ama yaşını başını almış insanlar olmasına rağmen büyüklüğünü bilmeyen çok kaynana var bu da bir gerçek...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?