Bir merak bende ki...

Dedenizin evlilik hakkındaki düsüncesini bende duymustum..
'' evlilik en büyük kumar, sans isi' dir istersen 10 yıl tanı, aynı evin icine girmeden karsındakini bilemiyorsun iyidir evlenince kötü olur, kötü' dür iyi olur ''

Son düzenleme:
konu sahibi arkadaşım ozaman bu konularla ilgili topikte ne işin vardıda burayı okuyosun görüşünde haklısın aynen benim bekarlıktaki hislerime tercüman olmuşsun ama işin iç yüzü farklı inşallah senin karşına hep iyiler çıkar ömrünce bu fikrin hep aynı kalır hayal kırıklığı okadar zorki

Ben bugüne kadar bütün yorumlarımı empati kurarak yaptım kendimi baskasının yerine koydum ve o sekilde degerlendirdim.
Gelinde oldum, kayınvalide' de..
Annem yerine koydum kendimi daha sonra kayınvalidem bana nasıl davranması beni memnun eder diye düsündüm?
Daha sonra annem' in gelinine nasıl davranması gerekir ki, iliskiler iyi olsun dedim.

Hep söylüyorum anneme kızı' nın yasamasını istemedigin birsey, gelinine yasatma diye?
Beklentilerini kücük tut ki, hayal kırıklıgı yasama. Senin zamanını'da bırak, senin devrin geceli cok oldu diyorum. Simdilik dinliyor bakalım hayırlısı..

Burda bir konu okumustuk babası is dolayısıyla kızında kalıyordu sadece haftasonları evine gidiyordu dogal olarak cinsel hayat olmak üzere cogu sey kısıtlanmıstı KK' dan gelen yorumlara inanamazsınız ardı arkası gelmeyen cözümler üretildi konu sahibine yere yorgan ser, sunu koy falan diye. Aaa git demek olur mu hic? O baba emek verdi, okuttu, bu yasa getirdi seni diye yorumlar vardı. Ama aynı konuyu, aynı bayan kayınpederi icin acmıs olsaydı eger .... ? Neyse, yorumları az cok tahmin edersiniz zaten.
Sizinde dediginiz gibi, herkesin yerini bilmesi cok önemlidir. Olaylar sadece kendi tarafından, kendi penceresinden degerlendirmemeli insan. Benim icin ESİT' lik, ADALET cok önemlidir karsımdaki anam' da olsa, babam' da olsa haksızsa sen haksızsın derim. Cogu insan bunu yapamıyor iste esi' nin tarafında kaynana kayınpeder, görümce, elti konu herneyse kendisi haklı..
Ama kendi annesine, babasına gelince onlar haklı gelin hatalı. Kendisine yapılmasını istemedigi seyleri gelinden bekliyorlar ya, vallahi akıl sır erdiremiyorum onlara.

Son düzenleme:
ALLAH herkeze böyle kaynana kaynata nasip etsin.seni severek saygılarını kazanmışlar.

amin canım Rabbim herkese nasip etsin ve Rabbim hep daim etsin...

ne güzel canım maşallah Allah bozmasın

bu konuyu çok iyi hatırlıyorum.yapılan yorumları şaşkınlıkla okumuştum.yanlarında kalan kadının tarafıysa kk olarak çok ılımlı yorumlar yapılıyor ama erkek tarafıysa vurun abalıya yapılıyor.adaletsizlik işte.zamanı gelince kendilerininde erkek tarafı olacakları hiç akıllarına gelmiyor

Tabiiki vardır kayınvalidesini görümcesini seven... Ama bunca olumsuz konu arasında nispet yapar gibi bir duruma girmemek için yada nazar değmesin diye yazmıyorlardır

Yorumları tahmin etmek zor değil.
Bir çifte standart söz konusu ve bu doğru değil.
Tam olarak anlatmak istediğimde buydu işte.
Ev bizim evimiz oluyor ailemiz geldiğinde istediği kadar kalır ama adam sesini çıkaramaz.
Kocamızın ailesi gelince gelin olarak kapı çarpıp surat yapma hakkına sahipiz. ( Böyle bir konu tarzıda vardı)
Kendi tarafımız olunca kimse demedi arana mesafe koy , surat as cart curt diye
Şu durumda eşimiz surat yapmış olsa vay haline

içifte standart yapıyor kk kadınları

kendi ailemize niye surat yapalım ki burası erkekler kulübü olsa öyle yorumlar da gelirdi

kendi ailemize niye surat yapalım ki burası erkekler kulübü olsa öyle yorumlar da gelirdi

Eee biz yapmıyorsak adam neden ailesine surat yapsın istiyoruz
Ya görümcem bize geliyor diye bir konu vardı görümceye denmeyen kalmadıydı
Kardeşini yanında kalsın isteyen arkadaşımız vardı ona gelen yorumlar kardeşin o senindi
Bu adil değil bence .

Son düzenleyen: Moderatör:

ben kendi adıma adam surat yapsın ailesine demiyorum.zaten benim eşim de ailesine bişey söylettirmez.ben kayınvalideme empati kurarak yaklaşıyorum evet ama o hiç yapmaz.bana sen de benim kızımsınsın der ama hep kendi çocuklarını düşünür.bak bensana anlatayım ve sen bu kadını sevmemekte haksızsın de tamam o zaman diycem.ben çalışıyorum ve hafta içi 6.30 hafta sonu 1.30 da evdeyim.2 çocuğum var.sürekli koşturma halindeyim eşimde malesef ev işlerinde bana yardım etmez.görümcem benden 6 yaş büyük çocuğu yok ve oda çalışıyor.ama onun işi haftaiçi ve 8-5 .yemek yapmaz görümcesi yakının da oturuyor yemeklerini onda yer eve geçerler.kayınvalidem hiç görümceme gitmez,o çalışıyor çok yoruluyormuş.hep görümcem gider yemeğe ona.ama bunun yanında haftada veya onbeş günde bir mutlaka bana yemeğe gelirler.bazen görümcemler ve kaynım da çağrılır.ben yorgun muyum halsizmiyim hiç önemli değil.bu arada görümcem 20 yıllık evli ve daha onun evinde 1 kere yemek yedim.ama ona hizmet etmek benim görevim.davet etmeme de gerek yok onlar gelir.bir gün bana sende çok yoruluyorsun kızım iş ,ev, çocuklar demez.daha gelir bana görümcemin çok yorulduğunu anlatır.anne ben daha çok yoruluyorum dersem de anne olmak kolay değil.hepimiz yorulduk zamanında der.şimdi ben bu kadını niye sevmeliyim sence?

cok güzel yazmissin cnm ellerine saglik.

ayni senin düsündügün gibi düsünüyorum bizim ailemiz varsa onlarin da var biz kendi ailemize nasil saygisizlik etiyorsak sevdigimiz kisinin de ailesi saygisizlik etmememiz gerekiyor :)

Gelinden geline, kayınvaliden kayınvalideye değişir bu konu...
Her evlenen çift özel hayatı olsun ister...
Pek çok kayınvalide oğlunun evlendiğini, artık ayrı bir yuvasının olduğunu kabullenmek istemiyor...
Dolayısıyla ilk seneler, cicim geçmesi gereken zamanlar karı koca kavgası yüzünden (kayınvalide) heba oluyor...
Bu gerçek inkar edilemez... kaynanın adına şarkılar yazılmış çizilmiş... yıllardır süregelen birşey...
Tutup da böyle birşey yok... gelinler erkeğin ailesini istemiyor sonucunu çıkartamayız bundan...saçmalık olur...
Gelin hanımlar ilk tanışma safhasında zaten ürkek bir kuş gibi oluyor... ama kayınvalide(pekçoğu) daha baştan iktidar savaşına girerek, gelinde kötü bir intiba bırakıyor...
O ilk tanışma safhasında gelin hanıma iyi bir yaklaşımda bulunsa, eminim bunun sonu iyi devam edecektir, her iki taraf içinde...
Maalesef Türk toplumunda erkek çocuklarına daha bir önem veriliyor, kız evlenecek ele karışacak ama oğlum her daim benim :)))
Bunun yanısıra çevreden duyduğu kötü tecrübelerle kayınvalide olayına çok soğuk yaklaşan ve istemeyen tiplerde var
Sevmesi yine kayınvalidesine bağlı, "kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla" yapmazsa, gül gibi geçinir giderler...
Kayınvalisinden onca laf yiyip aman eşimle aram bozulmasın, ortam gerilmesin, saygısızlık yapmıyım diye susan milyonlarca kadın var... bunlar nasıl sevsin kayınvalidesini?
Bizde gelin görümce kayınvalide aynı evde yaşıyoruz diyorsunuz...
Geline sorsanız yüzünüze karşı iyi ki birlikte oturuyoruz der belki ama içinden keşke ayrı bir yuvam, eşimle ayrı özel bir evim olsaydı diye içinden geçirir...
Geçirmez demeyin, geçirir hanfendi... her bayan kendi evi, özeli olsun ister...
Maddi durumu iyi olduğu halde, ben oğlumsuz asla yapamam diyip, birlikte oturan yüzlerce kayınvalide var...
Bunun adı nedir?
Bunun adı kıskançlıktır, paylaşamamaktır...
Dilerim evlendiğinizde sorun yaşamazsınız..

haklısınız. size sonuna kadar katılıyorum.

bu ülkede kayınvalide-gelin (aslında sadece ülkemizde değil dünyanın birçok yerinde de bu böyle) arasındaki sorunlardan dolayı biten bir sürü evlilik var. kayınvalide yüzünden cinnet geçiren insanlar var. bunlar hafife alınacak şeyler değil bence. sevdikten sonra aynı evde yaşasak da gül gibi geçiniriz mantığı ile olacak şeyler de değil. ne kadar sevsek de şartlar çok çok zorlamadığı sürece kayınvalide ile ayın evde yaşamak imtihan olur kişi için bence.

çünkü anne ile erkek çocuk arasındaki ilişki daha çocukken derin ve köklü bir şekilde atılır. kızlar anneleri ile bağlarını kolay kopartırlar çocukken ama erkek çocuklar aynı kolaylıkla yapamaz. daha düşkün olurlar annelerine. evlenince bu bağ kopamadığı zaman da annelerini eşlerinden daha önde tutup, olaylara objektif yaklaşmak ve her iki tarafta denge kurmak yerine anneyi herleye rağmen savunmaya başlarlar. tabi işin psikolojik boyutu bu kadar basit, yine de kabaca erkek çocuk ve anne arasındaki bağdan dolayı evlilik gibi durumlarda çıkan sorunlar bu yönden daha fazla oluyor.

ha bir de annenin özgüveni az ve çocuğunu da kendisine sigorta olarak görüyorsa durum daha vahim olur. bu yönden çocuğu sahiplenir, kimseyle paylaşamaz. bu sebeplerden ötürü evlenilecek kişinin anne ile olan bağlarının kopardığına, artık bir birey olarak kendi isteklerine daha fazla sahip çıktığına dikkat etmek gerekir. yoksa ilerde birçok sorun çıkabilir.

Son düzenleme:

bir arada yaşamayı kabul edip evlenen kızlarımız da hata yok mu.erkek evini geçindiremeyeceği için bir arada oturmak istiyorda kızlarımız niye kabul ediyor bende onu anlamıyorum.kendine güvenemeyen erkeklerle evlenip ondan sonra yok bize şunu yapmadılar,yok destek çıkmadılar yok beraber geçinemiyoruz diyorlar.bu bile bile lades değil mi.kızlarımız akıllı olup kendine güvenmeyen erkeklerle evlenmeyecekler

evet, tabi. zaten evlilikle ilgili sıkıntılarda çoğu durumda kadının ne istediğini söylememesi yatıyor. baştan isteklerini net söylemiyor. sonra karşı tarafta kendi bildiğini yapınca içerlemeye başlıyor.

adamın belki durumu yoktur, baştan aynı evde yaşamak daha kolay gelir. buna göre evlenecek olan kadında şartlarını koymalı ama. şu kadar zaman sonra kendi evimize çıkarız yoksa olmaz ya da aynı apartmanda yaşasak da evlerimiz muhakkak ayrı olmalı vs gibi. bunlar baştan açık ve net konuşulursa erkek de ona göre kendini ayarlar. bu konularda sınırları sıkı tutmak ilerisi için daha iyidir.

Genelleme olarak haklısın canım yanlız istisnalar hariç şu bir gerçekki erkek anneleri aşırı kıskanç ve herşeye bir karışma hakkı buluyor kendinde. Bunu benim eşim bile bana sormuştur. Neden erkek anneleri hep böyle ya dedi bana. Düşün o gidiyor kendi arkadaşlarıyla böyle anneleri hakkında konuşuyor hepsinde aynı dert gelin kaynana sonra geliyor eşim bana diyorki neden erkek anneleri böyle:):):)

Harika yorumlarrrrr teşekkürler hepinize benım soylemek ıstedılerımızı soylemişssiniz.

Herkes iyi olacak yada herkes kötü olacak diye bir kavram yok.İnsanların ruhi yapıları değişkendir kendimden de biliyorum.Bir anımız bir anımızı tutmayabiliyor.
Ama saygı çerçevesinde birbirimize olan iletişimimizi aştığımız anda zaten bunların büyüsü bozuluyor.Herkes yerini haddini bilse büyük büyüklüğünü küçük küçüklüğünü bir sorun olabileceğini sanmıyorum.Kimse sütten çıkmış ak kaşık değildir.

ben bir erkek çocuk annesiyim,gelinim,görümceyim ama sizin kadar saf ve temiz bulamıyorum erkek annelerini...benim annem ile gelinimiz arasında mesafe olmasına rağmen eğer ki abim ben veya babamdan yüz bulsa eminim huzursuz edeceği noktalar olur..ki kendisi kayınvalideden çekmiş bir kadındır...ama bizim erkek annelerinin kendilerine ayrı bir SAYGI beklentisi var... genelleme olmasın aralarında çok iyi olan da var ama çoğunluk gelininden biat etmesini bekliyor.onların artık ayrı bir hayatı olduğunu artık onların birer ebeveyn olduklarını unutuyor...evet kızlar akıllı olmalı ama önce anneler akıllı olmalı bir erkek çocuğunu yetiştirirken ona sorumluluk vermeli,adaletli olmayı öğretmeli...eğer anneler erkek çocuklarına büyüdüğünde evine bakması gerektiğini evlendiği kıza saygılı davranması gerektiğini öğretirse emin olun hiç bir erkek çocuğu anasıyla babasıyla aynı evde yaşayıp evliliğine burda devam etmek istemez.her zaman savunduğum bir konudur bu erkek çocuklarını bizler yetiştiriyoruz kadınlar kadınların en büyük düşmanı olmaktan çıkıp bencilce düşünmeyi bırakırsak kayınvalide olarakta anne olarakta üzülmeyiz...ama biz kadınlar aman bana evlat olsun ona (çok özürdilerim) karı çok lafını çoook telafuz eden bir toplumuz...işte en büyük sıkıntı burdan çıkıyor..e siz karşınızdakine yaşı kaç olursa olsun saygı göstermezseniz kimsede size yaşınıza hürmeten saygı göstermez..önce siz saygı gösterirseniz gençler yanlış yapsalar bile zamanla ben hatalıyımı kabul ederler tabii ki gelinlerinde hepsi mükemmel değil ama ilişkiler daha sağlam olur,daha uzun ömürlü olur...
ben evlenmeden önce benim kayınvalidem kayınpederim beni çok sevecek derdim..çünkü ben insanlar ile diyaloglarımda çok sıcağımdır...çok sevdiler (en azından kayınpederim) aman allahım beni yerlere göklere sığdıramıyordu kayınvalidem...ama ben ona hep evet sensin anne dediğim sürece...eşim annesinin beni kıskandığını bile bile idare ettik ne ben ona annen niye böyle dedim ne de o bana..ama insanlar gerçek yüzlerini çok uzun süre saklayamazlarmış bu bir gerçek eşimde bende hatta kayınpederimde bildiğimiz halde susmamıza rağmen kayınvalidem 7 yılın sonunda kayınpederimide benden soğuttu,kendi yüzünüde gösterdi.ve eşim anne sen benim karımı kıskanıyorsun dediğinde bile ben suçlu oldum o ortamda bulunmayan annem babam suçlu oldu...sonra ne mi oldu görüşmüyorum...ve ilk zamanlar ilerde düzelir mesafeli olsamda ihtiyacı olunca bakarım dememe rağmen kadın rahat durmamakta..kendi kendine hala olay çıkarmaya çalışıyor ama ben hala susuyorum..ama hakkımı da asla helal etmiyorum...şimdi ben bu kadına ne yaptım da bunları yaşadım!!! kendi yeğenleri kardeşleri bile daha ne istiyor sizden siz boşanınca ne geçecek eline diyorlar...ama hayat herkese adil davranmıyor...

Eger benim kayinvalidem bana gereksiz yere küfür etmeseydi, hakaret edip terbiyesiz kelimeler kullanmasaydi, 5 aylik evlliligimde ilk 4 ayin her gününü huzurumuzu kacirmakla gecirmeseydi, emin olun kayinvalidemi el üstünde tutardim..
Nisanlilik dönemimizde istedigin gelinligi alicam sana dediginde inanmistim, gelinlikcide ise resmen bütün saticilarla yüz göz olmustu, bana "hayatimda gördügüm en cirkin gelinlik bu" diye laflar etti. O kadar yerin dibine girmistim ki kosarak cikmistim o magazadan, saticilar "allah kolaylik versin ablacim" diye dualar etmislerdi.. Görümcemde kalasi degil, begene begene bunu mu begendin diye laf soktu, gereksiz aglayarak magazayi terk etti fln.
Dügünden 2 hafta babami arayip küfür etti, benim hakkimda "kizini bedavaya veriosun bi beyaz carsafi bile yok" dedi, benle esimin ayrilmasina sebep oldu. Herkesin cabasiyla affettim esimi ve annesini, ama dügün aksami imam nikahi olmicak diye olay cikardi, ve o günden itibaren ne annemle babamla kardeslerimle konusuyor, ne de dogru düzgün benimle..

Simdi söyleyin bana, bu kadini bas tacimi yapayim? :) Esime asigim, cok seviyorum, ama ne zaman kayinvalidemlere gidicek olsak karnim agrimaya basliyor, nefret ediyorum cünkü..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…